Jump to content

Cardan (Touareg 7L)


Aron
 Share

Postare recomandată

Va salut. Am o problema la al meu T-reg si anume: la viteze de peste 110-120 km/h apare o vibratie in caroserie, care se simte mai mult in volan si chiar in scaun. Cateodata vibreaza mai tare alteori mai putin, am impresia ca si in functie de inclinatia drumului, in sensul ca se simte mai mult la urcare, adica in rampa. Cel mai mult se simte pe autostrada unde drumul e f bun. Vreau sa va spun ca nu este din cauza rotilor pt ca am schimbat si jantele si anvelopele cu unele noi si trepideaza la fel. Am echilibrat in mai multe locuri, ultima data acum doua zile in Germania si nici o imbunatatire. Va rog daca aveti idee care ar putea sa fie cauza, este f deranjant mai ales la drum lung pe autostrada.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

vezi sa nu fie rulmentul de la cardan, vine cu o flansa de cauciuc si se rupe cauciucul in timp

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mersi pt idee, o sa merg zilele astea in reprezentanta sa-i fac o verificare completa.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Chiar ieri am fost la o verificare la reprezentanta si mi-au spus ca la rulmentul de la cardan cauciucul este cam imbatranit si chiar are o mica fisura in partea de jos. In rest totul e perfect. Mi-au mai spus ca o cauza ar putea fi planetarele dar la mine nu aveau joc. M-am gandit sa reconditionez cardanul si sa vad pe urma daca mai vibreaza. Nu stiu cine ar fi mai profi la recond cardane pe aici prin zona, daca poate cineva care a mai facut operatiunea sa-mi recomande unde sa merg. Mersi

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

se gaseste doar rulmentul de cumparat separat, eu mi l am schimbat singur

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Salut,

 

Puteți să mă îndrumați spre un service unde aș putea face operația de schimbare a rulmentului respectiv (manoperă sau manoperă + piesă).

Pentru a nu face reclamă, PM.

Mulțumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 7 months later...

Salut,

am schimbat cardanul integral piesa noua si, dupa operatiune, incep niste vibratii (care in cateva zile s-au accentuat) de pe la 60kmh si se mai estompeaza dupa 80kmh. Poate fi de la cardanul schimbat sau e coicidenta cu operatiunea cardanul si acum o fi altceva ?

detalii suplimentare : 122000 km, cutie automata, V6 TDI.

multumesc anticipat de ajutor.

Modificat de sob
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

On 6/28/2015 at 8:46 PM, tudor.daniel87 said:

Salut,

Imi cer scuze daca nu postez unde trebuie, dar am tot studiat forumul si aici am gasit problemele asemanatoare cu ce am eu.

O sa incep mai jos sa descriu problema:

- De apoximativ 2 luni sunt "fericitul" posesor al unui VW Phaeton 3.0 TDI 224 CP an 2005 . Masina am cumparat-o constient fiind de singura ei problema si anume trepidatii la plecarea de pe loc inclusiv treptele 2,3 uneori chiar 4; la viteze peste 80-100km/h se comporta normal. Cel de la care am cumparat-o mi-a spus ca banuieste ca ar necesita inlocuirea rulmetului cardanic dar ca nu este ceva urgent. Am mers fix 2 zile cu ea si am auzit un zogomot puternic in dreptul schimbatorului (ca de roti dintate care se freaca in gol) si masina s-a oprit, se accelera dar in gol, nu se mai deplasa. Am dus-o la service si au constatat defectul - diferentialul torsen stricat (sper ca asa se numeste) . Diferentialul a fost schimbat si masina a mai mers ok inca 4-5 zile dupa care trepidatiile au revenit. Am dus din nou masina in service (de data asta pe roti, daca o accelerez incet trepidatiile sunt insesizabile) si au fost constatate urmatoarele defecte: dierential torsen defect si probleme la convertizorul de cuplu. Am schimbat din nou torsen-ul si de asemenea si convertizorul , inclusiv uleiu din cutie. Am luat masina din service, a mers ok timp de o zi si aproximativ 200 km cat am facut un drum mai lung. Astazi de dimineata am pornit masina si am plecat din parcare si surpriza: TREPIDEAZA DIN NOU!

Trepidatiile se simt si in levierul schimbatorului, vibreaza toata masina, inclusiv oglinzile. Trepideaza doar la plecarea de pe loc daca este accelerata mai brusc peste 1500 rpm. Daca o accelerez lin si ajung undeva peste 80 km/h totul este ok, trepidatiile sunt insesizabile.

Intrebarea mea este: Problemele pot fi de la cardan si rulmentul/flansa aferente acestuia? Daca "da" as fi recunoscator cu o indrumare catre un alt service competent cu astfel de probleme in Bucuresti. Sau cineva de pe forum care ma poate ajuta cu o diagnosticare .

Va multumesc anticipat!

La ce service ai facut operatiunea ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 10 months later...

Din pacate si la mine, inevitabilul s-a produs. Camasa de cauciuc a rulementului cardanic a cedat, la 244000 ( a 2 oara, prima oara la 120 000) deci se para ca durata de viata e in jurul a 100000 KM.

Nu stiu inca ce varianta de reparatie da aleg... reconditionarea la firma din TM (950 ron) sau sa iau cardan nou ( 2200).. nu e problema de bani intr-un final, imi pun intrebarea de fiabilitate...

Daca e sa ma duc din AR in TM cu masina pt. reparatie, credeti ca distrug si altele pana acolo ? mentionez ca pana in 40 km/h nu bate.

 

Multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Dar de ce nu il schimbi tu Red sau un prieten care cunoaste mecanica rulmentul acela nenorocit?Este treaba fix de 3 ore piesa la mine a fost 370 lei rulmentul burduful si vaselina colier daca ai elevator ii super ok daca nu merge si pe groapa.Rulmentul vechii sa nu stai prea mult la intrebari il crepi cu flexul si cel nou sa bagi vaselina ca ii uscat in interior de aceea pica asa repede si il bagi pe cardan cu presa dupa care il pui la loc pe masina.Si pe youtube gasesti destule tutoriale daca nu te descurci.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@Hudrea Tudor Am rezolvat problema, am schimbat rulmentul si suportul la firma din Timisoara.

M-am gandit sa fac eu operatiunea asta, insa neavant canal sau elevator si in plus e o chestie si de siguranta am decis ca e mai bine sa o faca cei care cu asta se ocupa.

Oamenii au fost foarte profesionisti si totul e ok acum, pretul decent spun eu, 900 de ron lucrarea completa.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Foarte bine mi se pare unpic cred ca cam exagerata manopera ca piesa sigur 400 500 lei sa fii fost.Vaselina au bagat in el sau nu ca vin cu 3 grame de vaselina in ei rulmenti nici bilele nu se ung toate de aceea cad la 50 100 mii.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 years later...

Salut

Daca mai este cieva p'aici...

Am schimbat rulmentul intermediar la TDI V6 din 2007, si mi-a aparut un fluierat intre 70-80 km/h.

Recent am dat jos sistemul cardanic cu rulment cu tot si mi l-au verificat, au spus ca totul este ok, l-au pus la loc, si fluiera pe trei tonuri acum si la mai multe viteze.

In plus are si o vibratie diferita in timpul mersului.

A mai avut cineva ceva asemanator si daca da cum ati rezolvat-o?

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Dupa inlocuire s-a facut echilibrare dinamica? 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cel mai probabil de aici este problema. Fara echilibrare dinamica, ai șanse foarte mari sa te alegi cu vibrații care pe lângă disconfortul produs vor reduce drastic durata de viată a rulmentului nou. Găsești in București si in Cluj ateliere unde se poate face acesta operațiune. Alternativa la acesta operațiune este sa înlocuiești complet cardanul cu unul nou, care evident vine gata echilibrat dar asta presupune costuri mai mari. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!