Jump to content

Cutie de viteze stricata - inlocuire?


ceetah
 Share

Postare recomandată

salut.

am fost la PBN pentru ca imi suiera cand acceleram in treapta a 3a pentru un diagnostic.

au zis ca nu pot sa-si dea seama decat daca daca dau cutia jos (7mil)

au dat cutia jos si mi-au adus "vestea proasta". aveam 2 alternative : reparatie 88 mil, inlocuire cu cutia la schimb 122 mil.

un bolt de la diferential sarise in cutie, a fost antrenat p-acolo pana cand a spart carcasa.

in cazul reparatiei mi-au zis ca trebuie sa schimb 2 trepte (2 si 3), carcasa si ax.

simptome avea dinainte, agata cateodata in treapta a 2a si a 3a, dar am mers usor cu ea. am reclamat aceasta problema la fiecare revizie raspunsul fiind acelasi "asa face domle toate, n-are nimic".

ce e de facut? (pt ca n-am banii respectivi .. 122 mil doar cutia noua - defapt refacuta de cei din germnia, ca nu e noua)

alternativele ar fi o cutie din dezmembrari (fiind in 6 trepte pe un motor 1.9 tdi de 105 cai, e foarte rara si nu gasesc nicicum - codul cutiei GQM) sau sa fac o cerere de culanta (pentru ca mie mi se pare un defect de fabricatie ce nici nu s-a vrut reparat la timp de cei din service - dar am inteles ca sansele sunt aproape de zero - cum se procedeaza?)

PS: din ce m-am informat, aceasta serie de cutii a avut probleme - google search for "vw weak rivet"

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu ai nici o fisa de intrare in service in care tu sa fii specificat problema cu agatatul in treptele 2-3?

Stiu ca la repr. Renault, cand masina intra in service pentru o reparatie, se completeaza defectul asa cum il descrie clientul.

Daca ai avea asa ceva, raportat la minim 2 revizii eu zic ca ai putea obtine o schimbare a cutiei pe garantie. Altfel, sansele sunt nule.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

am gasit (pe un site german) ceva cutii de viteze mai ieftine decat varianta expusa de tine

FUQ din 2004 masina a avut 28.190 km pret 1.350,00

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mai jos ai o cutia de viteze de care ai nevoie.

Cutie de viteze GQM

Costa 1149 Euro cu TVA inclus cu cutia veche la schimb.

Daca ai firma, o poti lua pe firma la pretul fara TVA adica ~965 de euro. Te mai cost transportul pana aici (~ 100 euro cu TNT economic sau mai putin cu Schenker). Toata treba o poti face de aici DACA transferul banilor se face prin banca.

Sau, poti merge tu pana in Berlin unde este cutia, dar te mai costa atunci drumul... Oricum, negocieaza dur... ofera un 500 de euro fara TVA si vezi la cat ajungi.

Dar, oricum este o cutie proasta. Asa ca inainte de a o monta, intereseaza-te daca se poate face ceva cu diferentialul ala ca soon or later, se va sparge iarasi.

Pe modelele mai noi, s-a montat o alta cutie? Daca gasesti un alt cod, e mai bine.

Modificat de r&d
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

multumesc pt raspunsuri

@r&d

- imi amintesc ca a scris pe o foaie problema raportata de mine cu cutia. am raportat la vreo 2 revizii, numai la ultima stiu sigur ca am vazut-o si pe foaie (era la cardinal motors din ploiesti). Dar eu am desfacut cutia la PBN... Cat despre garantie .. masina a avut garantie pana in 2008.

- sa zicem ca fac un efort si cumpar cutia de pe ebay. Ce garantie am ca merge? Ce sa fac daca o sa crape si asta?

@janos

- stiu ca se gasesc cutii la dezmembrari in germania. Incerc sa aflu cu ce alta cutie as putea s-o inlocuiesc ca sa nu schimb prea multe adiacente (planetare, axul care intra in motor.. cine stie ce ambreiaj..)

Intrebare pt toata lumea:

configuratia mea: motor 1.9 tdi 105 cai BLS + cutie GQM 6+1 trepte

Ce cutii compatibile as putea sa caut ?

PS: o cutie sh peste 1000 Euro mi se pare mult totusi.

Modificat de ceetah
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Din datele de ETKA cred ca GLB, GQP, GXV se potrivesc fara probleme in loc la GQM.

Daca cutia ta este demontata atunci va fi simplu a compara cu altele in cazul in care gasesti in RO una folosita.

In Tg Mures am vazut un Golf V dezmambrat la o firma, trimit datele de contact prin PM.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

multumesc.

am gasit AICI o lista cu niste cutii din seria 02S (scrollati pana mai jos) prezinta toate rapoartele.

exista posibilitatea sa nu fie aceleasi prinderi? aceleasi dimensiuni? si sa mai schimb si altceva daca gasesc una dintre aceste cutii?

@janos dupa ce criterii cauta etka aceste cutii compatibile?

pe alt forum am gasit asa:

"Common 02S version codes are GQN, FYG, GQL, JYK, JYH, KRX, JXR, JCN, GQP, HYG, JXP, GXV, JCP, JYL, JCP, GQM, JCL, JWN, JYJ, JAU, JYG, JAU and plenty more.." - sunt mai multe decat la linkul de mai sus

Modificat de ceetah
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Etka nu cauta, eu am cautat ca m-am pus in pielea ta ;) (ieri nu stiam ce cutie am ...acum stiu..e JLU) m-am uitat dupa codul cutiei de viteze , in speta GQM

dupa aceea am luat-o la puricat sa vad in care grupa se incadreaza ca si model de carcasa de aici am dedus cele scrise anterior.

codul cutiilor prezenntate mai sus incep cu 02S 300 044 si la final se schimba literele.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

!offtopic ;) daca ai probleme vreodata cu cutia.... stiu pe cineva care vinde ieftin un JLU :D am dat peste ea in cautarile mele

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca pot sa te ajut cu ceva am vreo 3-4 nr de telefon de la cei ce se ocupa numai cu cutii de viteza de VW la care am cautat si eu 2 dintre iei sunt din Bucuresti si pot spune ca am gasit numeroase cutii de viteze pentru 1.9SDI ,1.9TDI,2.0TDI dar nu am gasit nici un model de 2.0 SDI cea care-mi trebuia mie si am cautat peste 2 luni de zile asa ca am fost nevoit s-a repar.Am avut aceeasi problema ca si tine si reparand-o mi s-au schimbat urmatoarele:carcasa cutie de viteze cea care contine si partea unde sta ambreiajul + pinionul de atac + vreo 4 rulmenti de pe carcasa + grupul diferential + ulei cutie + manopera = 6000 Ron. Carcasa a fost 1980 RON, Rulmentii vreo 600,Pinionul de atac 1400RON si grupul 1300 RON si uleiul vreo 150 RON (2L).Crede-ma ca daca as fi gasit cutia cu totul as fi cumparat-o de la dezmembrari ceea ce-ti recomand si tie cu caldura.Daca esti interesat stiu ca o cutie in 6 trepte pt 1.9 TDI golf 5 (mare atentia ca nu are nici o legatura cu cea de 1.9 TDI de pe Golf 4) se invarte in jurul sumei de 600-pana la 900 euro iti spun ca am cautat nu din auzite si exista si sansa de negociere la achizitionare. Daca ai nevoie de ceva te pot ajuta cu cateva numere de telefon si negocierea o faci tu mai departe iar respectiva persoana din bucuresti se ocupa si de montaj din cate am discutat.Astea fiind spuse astept PM . Numai bine tuturor !

http://www.volkswagenspares.com/page.php?page=Gearboxes

Am atasat si un site cu cei ce se ocupa cu reconditionarea cutiilor de viteza dib afara nu stiu cat o sa te ajute doar poate la identificarea problemei :

Modificat de Mircea Victor
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

multumesc pt info. poti te rog sa-mi dai PM cu datele de contact ale respectivilor.

deci chiar daca o repar pe a mea.. tot acolo ajung cu banii.

am contactat deja pe cei de la vwspares de pe situl dat de tine si imi cer cu tot cu transport 1500 Euro.. (cutie reconditionata, si zic ei ranforsata - adica au pus alte suruburi la diferential, care zic ei ca-s de 9 ori mai puternice ca cele de la vw)

Modificat de ceetah
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu am luat cutie DSG cu 950 euro pe motor de 2 litri si tu sa dai pe una manuala peste 1500 ? Mi se pare foarte mult. O sa fac rost de nr persoanei care aduce numai motoare si cutii de toate tipurile (numai ultima oara avea in garaj cel putin 20) si sunt sigur ca o sa gasesti pret bun.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

update.

spartura carcasei se datoreaza unui ax de la diferential care era prins doar intr-o parte intr-o siguranta, siguranta care s-a rupt. acel ax a culisat pana a spart carcasa. (si cei de la PBN mi-au spus acelasi lucru, deabea acum mi-am amintit, eram foarte tulburat atunci :offtopic: )

cutia se pare ca agata pentru ca nu aveam destul ulei in ea.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Salut,

Azi dimineata cand veneam spre servici ,brusc masina (G 5 1.9 tdi) a inceput sa tremure foarte tare si se auze un tacanit ciudat de sub capota.Am incetinit ,schimbat in viteza 1 dar nu se accelera deloc.

Abia am reusti sa o imping pana intr-o parcare.Nu am avut timp de mai multe teste pt ca intarziam la servici.Sa fie cutia de viteze pb sau turbina?

Multumesc!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca ai reusit sa o impingi inseamna ca nu s-a blocat cutia, daca nu se accelereaza ---> verifica vizual apoi pune testerul pe ea si doar la final sa o pornesti din cheie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Revin cu problema.

Am fost azi cu masina la service (pe platforma bineinteles).Se pare ca s-a rupt suportul pentru alternator si clima.Motorul era sustinut printr-un surub de acel suport.S-a rupt canalul unde se infileta surubul si trebuie schimbat intreg suportul.Se pare ca foarte rar se intampla lucrul acesta din moment ce nici un magazin de piese auto nu mi-a putut da un pret,cautand in baza lor de date.Stiti pe cineva care vinde din dezmembrari?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Haideti sa nu ne abatem de la subiect.

Pentru dezmembrari exista o arie dedicata aici.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

update: problema rezolvata (deocamdata)

spartura din carcasa a fost sudata cu argon (cateva sute de mii)

siguranta de la axul de langa diferential inlocuita cu una mai buna si ranforsata.

cutia reasamblata si montata.

merge! :icon_cool:

PS: multumesc celor care m-au ajutat cu informatii!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

in urma cererilor pe pm pt numarul mecanicului si alte detalii va scriu aici informatiile:

gabi mosor : 0763 723 380

PS: decat o alta cutie cu acelasi defect de fabricatie.. mai bine o reparatie buna si ieftina

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 months later...

post-1700-1279217559_thumb.jpg

La un schimb de bielete astazi si un reglaj la directie, s-a descoperit o cutie de viteze sparta :-( Initial cumparasem doar suportul pentru cutie pe partea stanga, asta primisem ca indicatie la o constatare cu cateva zile inainte. Nu sunt urme de lovitura unde lipseste bucata din carcasa cutiei deci nu pot sa imi dau seama care a fost cauza. Masina are cod motor BKC, cutie manuala 6+1. Maine o duc la mecanic sa dam cutia de viteze jos poate vedem si de ce s-a stricat. Intre timp, daca vinde cineva o cutie in stare buna pentru acest model 1.9 TDI BKC 6+1, astept un PM.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 5 months later...

salut!Am si eu un golf5 1,9tdi fab2006.Astazi mergand prin oras in trepa a doua de viteza am auzit o pocnitura puternica la motor dupa care s-a infrnat brusc.Am oprit intr-o parcare m-am uitat pe langa ea,dedesupt balta de ulei,curat.Care sa fie cauza?Dupa culoarea uleiului cred ca este de la cutia de viteze.Ce sfaturi imi dati?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Mergi repede cu ea la reprezentanta sa iti schimbe cutia si uleiul pe banii lor.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ma indoiesc ca reprezentanta o sa faca asta pe banii lor (din semnatura vad ca masina e din 2006 deci nu mai ai garantie).

daca nu se intampla asta io zic sa suni la mecanicul de mi-a rezolvat mie problema, si din ce am inteles de la el si altora care au citit topicul asta

gabi mosor : 0763 723 380

Modificat de ceetah
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Iti dai seama ca nu ii schimba nimeni cutia gratis nici macar daca era in garantie, insa nu inteleg de ce, daca se stabileste ca nu este culpa utilizatorului si ca piesa era defecta, chiar daca este destul de scumpa, ar trebui sa o inlocuiasca fara discutii.

Doar piesa defecta o repara si o monteaza pe alta masina.

:)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!