Jump to content

2 becuri arse intr-o luna


pupu
 Share

Postare recomandată

intr-o luna, nici mai mult nici mai putin decat 2 becuri cu halogen H 5 s-au ars, e normal, ati mai patit si voi sau e din cauza frigului? ma gandesc ca totusi nu e din cauza frigului si poate am un consumator in scurt, ceva si sa va spun si de ce: daca las masina nepornita mai mult de 2 zile, bateria e pa (se descarca) si nu mai porneste, dar dupa ce s-a ars primul bec, pana l-am schimbat, chestia asta cu descarcatul bateriei n-a mai aparut .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Asteapta sa vezi daca se arde si al treilea bec, pentru ca s-ar putea sa fi avut ghinion si al doilea bec sa nu fi fost bun (primul s-a ars de "batranete", al doilea putea sa se arda din cauza unui viciu de fabricatie).

Daca se arde si al treilea, coincidenta sa fi avut doua becuri cu viciu de fabricatie e prea mare, si atunci ar trebui sa duci masina la un electrician sa vada unde e buba.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cumpara becuri mai de doamne-ajuta, nu halogene penale de 2 lei (RON) din carrefour :(

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@silkworm, cred ca nu m-am exprimat complet (scuze, am gandit-o, dar n-am mai si scris)

prima data s-a ars becul din stanga, pe care l-am schimbat, acum s-a ars becul din dreapta, de aici si nedumerirea mea, chiar asa au fost "programate" sa se arda amandoua (presupunand ca sunt becurile originale) cam in acelasi timp? sau am eu o problema la partea electrica?

@SHARANEL, cum de nu m-am gandit? multumesc pt sfat!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La aproximativ 5 ani mi s-a ars un bec de pozitie spate. Am cumparat un blister cu 2 becuri Lampia (Italia).

Primul bec s-a inegrit instant cand l-am montat, al doilea cam la 3 zile. :)

Aveam pe acasa (de la Dacia) un bec, l-am pus si merge si azi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

sa stiti ca mai am un pic, asa la un colt si devin paranoic, incep sa cred ca numai io am probleme cu masina si de vina e ca n-am dus-o la popa (langa mine e o biserica si nu e saptamana de la Dumnezeu sa nu vina unul sa-si boteze bmw-ul sau audi-ul nou, eu n-am fost, deci...)

domnilor, nu va suparati pe mine, dar cred ca o sa fac un poll, ceva sa aflu (ma macina) cati aveti acelasi model de masina ca si mine si va spun si de ce: nu gasesc blestematul de bec, teoretic e f simplu se numeste bec cu halogen tip H5, practic am intrat in 4 magazine de piese, 5 benzinarii, iar pe net in multe sit-uri nici nu au auzit de el.

la unul din magazine, un tip chiar m-a amuzat, zice "am schimbat mii de becuri, dar de h5 la audi n-am auzit"... aia cu mii de becuri a fost monumentala pt mine, tipul n-avea mai mult de 25 de ani, chiar mii??

la fel am avut probleme pana am gasit modelul care sa se potriveasca pentru un parlit de burduf de planetara(l-au schimbat de 3 ori), dar ce are nene modelul asta de audi, e serie limitata si nu stiu eu? poate stau pe o comoara?

in sfarsit asta e, mai caut in continuare becul...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@prima data s-a ars becul din stanga, pe care l-am schimbat, acum s-a ars becul din dreapta

Chiar si asa, nu putem exclude o coincidenta. Am mai vazut coincidente din astea, tip "greu de crezut". La mine adesea se intampla ca, dupa ce iau masina de la un service, sa aiba un defect pe care pana atunci nu-l avea, sa cred ca defectiunea se datoreaza celor de la service dar apoi, dupa o analiza atenta, sa constat ca de fapt nu avea nici o treaba cu ce au facut mesterii la service-ul respectiv, si ca pur si simplu, s-a intamplat.

Tocmai de asta ziceam - dupa ce vei inlocui becurile, asteapta si vezi ce se intampla.

Cat despre H5 pe Audi, nu ma voi pronunta, pentru ca eu am avut H7 pe un Audi din 2002, si D2S pe un Audi din 2006. Eu zic sa incerci sa te duci la o reprezentanta Audi sa vezi ce zic cei de-acolo... daca farul e original, ei sigur ar trebui sa aiba, sau sa-ti poata procura.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

sunt becurile facaturi frate eu am avut un microbuz faceam curse italia si se ardeau pe rupte dupa ce am dat 1milion pe bec philips a tinut 1 an!! bafta :icon_cool:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

sincer nici eu nu am mai vazut h5 pe masina chiar daca nu am schimbat "mii de becuri" :) nu stiu cum ai gasit tu in Romania sa cumperi asa ceva. In mod normal ar trebui sa fie H7

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

si la mine se ard repede becurile H7 de pe faza scurta. Mergand si ziua cu farurile aprinse, prin atatea hopuri e clar ca durata lor de viata scade considerabil. Totusi am descoperit ca marca OSRAM au viata mai lunga fata de celelalte.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu am schimbat sute de becuri pana acum si nu am intalnit H5. Nici nu cunosc sa existe un asemenea bec. Poate vine proprietarul cu o poza...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...
  • Administrator

Asa

post-7729-0-10722400-1301420599_thumb.jp

sau asa.

post-7729-0-65786700-1301420619_thumb.jp

Vad ca la ambele scrie H5 :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Becul H5 practic e un H4 cu alta prindere. Acea prindere este exact cum era la vechile dacii cu 4 faruri sau la Aro cu faruri rotunde, becul se fixeaza cu 2 bride laterale.

H4_H5.jpg

Modificat de Calin78
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu am schimbat becurile DRL (P21W) cu niste SMD-uri (cu 24 de "leduri" fiercare) si au o "licarire", o palpaire la fiecare secunda. Nu prea se observa ziua, mai ales in mers, dar seara, stationand,...poti spune ca fac fain :rolleyes: ,...dar nu cred ca e normal. Daca ar face mai tare as spune ca sunt ca un Safety Car de la Formula 1, :lol:

Asa e normal sa faca sau e ceva de corectat ?

Mi-e teama sa nu se arda in timp,....sau sa produca alta defectiune.

Am si pe pozitii, cu 5 "leduri", dar alea nu fac asa...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

LED-urile consuma foarte putin in comparatie cu becurile clasice.

Acum centrala electrica NU vede consum pe DRL si intrerupe alimentarea. Livreaza doar o tensiune-pilot. Probabil iti da si eroare de bec ars.

Ori dezactivezi functia (daca se poate), ori pui in paralel pe ele macar un bec macar de 21W ascuns pe undeva prin compartimentul motor, ori o rezistenta (dar se va incinge destul de tare).

Modificat de C o s m i n
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cosmin, dar sunt de alea FREE ERROR...

Si tipul de la care le-am cumparat (poate nu e corect sa fac reclama, dar e un site destul de cunoscut ce se ocupa cu vanzarea de repere tuning si montaj), avea si el exact la fel, pe un S6. Am incercat sa dau de el telefonic, dar fiind WE nu am reusit. Am sa incerc si astazi, cand ajund acasa, sa vad ce spune, dar cred ca daca ar fi trebuit sa-mi spuna de "problema" asta, daca stia de ea. Mai ales ca nu am vrut sa mai stau si sa-i stresez cu montajul (eram si grabit, dar se vedea ca nici baietii aia nu aveau chef sa se apuce de o operatie aparent simpla dar incomoda) si le-a montat eu cu brio. Deci le-am facut un bine. :rolleyes:

Nu-mi da eroare.

Mi-a dat initial eroare la un SMD pentru pozitie (era cu un singur led, cred ca nu consumau rezistentele cat trebuia), dar mi-am luat din alta parte cu 5 leduri si mi-a disparut eroarea. Am facut si o scanare cu VAG-ul, asa, sa fie si nu sunt probleme.

Avant in vedere tipul de soclu (tip P21W) nu poti gresi la polariate. Sa le mut intre ele, nu cred ca e o solutie...

Pui mei...sper sa dau de el sa vad ce spune.

Acum ca o sa-mi spuna ca e "normal" sa faca asa, asta e, dar nu am mai intalnit o masina sa-i faca "farurile" asa. Daca nu ar trebui sa faca, nu stiu ce solutie mi-ar da, de asta am apelat si la o parere pe forum...

Nu as vrea sa le "pierd" stand asa prosteste, afland apoi ca as fi putut rezolva problema.

Nu m-au costa extraordinar de mult, dar nici putin, ca sa stau linistit pana se ard.

SMD-uri pentru DRL, pozitii si iluminare numar, 300 lei (+ alea de pozitii cu 5 leduri luate din alta parte, 50 lei cu transport).

(Apropo de incingere. Am avut puse pe o Corsa unele tot cu un led, dar pentru ca nu prea propaga lumina in oglinda, am pus si pe ea cu 5 leduri -unul catre fata si 4 in lateral. Cand le-am schimbat, primele aveau cablajul maroniu din cauza temperaturii, iar la fiecare, cate o rezistenta s-a desprins. Nu stiu la ce foloseau rezistentele alea, pentru ca nu erau FREE ERROR, iar la Corsa oricum nu da eroare. Cert e ca astea cu 5, le-am controlat dupa vreo saptamana, cat au stat si celelelalte si nu aveau nicio urma de incingere. Concluzia, depinde cu ce fel de chinezarie te pricopsesti.)

Merci mult...

Modificat de G@bryel
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Intrebare: cam cu ce frecventa clipesc? De cate ori pe secunda?

Poti face un test simplu. Din cate stiu, alimentarea e comuna la ambele. In locul unuia pune un bec normal si vezi daca, cel ramas cu LED-uri mai clipeste.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Uite o sa fac si treaba asta cu un bec normal.

Am devenit expert in schimbul de becuri pe masina asta. :rolleyes: Dupa ce m-am chinuit cu ala de pozitie care-mi dadea eroare si tot l-am mutat si l-am inlocuit,...in 5 minute rezolv totul...

De clipit, clipesc la fiecare secunda, ca o marire brusca de intensitate.

De cateva ori, cand le-am aprins, cine stie cum au inceput sa se alimenteze, dar licareau pe rand.

Acum sincer, nu fac tare, ai putea sa spui ca sunt kinki, prietenii chiar imi spun ca sa le las asa,....dar nu le vad bine.

Seara se observa mai bine. Ziua, doar daca stai si te uiti la ele. In mers, cum se mai si misca masina, nu se observa din fata.

Modificat de G@bryel
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

(nu am mai putut sa editez)

Am sunat la firma si cica "asa fac ele, nu avem ce sa le facem..."

Ramane deci sa vad cata viata au, facand in felul asta...

X-1156-24SMD-5050.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca nu palpaie simultan, problema nu cred ca e cea mentionata de mine. Ci intr-adevar au LED-urile ceva.

Sincer, nu vad motivul pentru care sunt facute sa palpaie. Nici macar din punct de vedere legal nu sunt ok.

Modificat de C o s m i n
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da, stiu ca nu e legal sa mergi cu stroboscopul dupa tine (am si o instalatie de asta dar nemontata ;) ), dar ti-am spus, pot fi trecute cu vederea,...e ca o "tresarire" (am tot cautat pe NET poate gasesc filmat ceva asemanator, dar nu am gasit).

Cine se uita la ele, doar seara si stand pe loc isi da seama. Ziua, trebuie sa-i atrag eu atentia ca sa observe.

Sper sa nu faca mai tare,..ca altfel da, trebuie sa le scot.

E culmea,...e culmea sa fiu singurul mohican cu asa ceva... :rolleyes:

Nimeni nu a mai vazut, nimeni nu stie,...in afara de cei de la magazin.

Foarte rar s-a intamplat sa nu clipeasca amandoua simultan. Cel putin , in ultimul timp, doar in acelasi timp au facut... Dupa montaj, la inceput, cand se aprindeau, au facut de cateva ori si pe rand...

Bine, merci oricum de asistenta. Daca apare cineva intre timp cu vreo explicatie, ii multumesc anticipat.

Gata, scuze, stiu ca sunt la limita off-topicului...

Numai bine...

Modificat de G@bryel
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!