Jump to content

Cumparare masina de la un samsar


s_c
 Share

Postare recomandată

Cam dubios, dar tie aici in Romania cred ca iti trebuie doar actele masinii si contractul de vanzare cumparare intre el si tine...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La impunere rol iti trebuie obligatoriu contract de vanzare-cumparare. In c-v german apare suma platita, asta poate e motivul ptr care zice ca i-a fost oprit la emitere brief (si apropo, in DE nu iti opreste contractul la eliberare breif).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@pronet este necesar si contractul din Germania la impozit la primarie sau doar cel  pe care il fac eu aici in Romania ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Din cate stiu iti trebuie doar dovada cum ai intrat in posesia bunului respectiv. Nu cred ca la taxe ii intereseaza de unde ai cumparat tu masina, ci doar un act care sa ateste acest lucru.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Trebuie un act din care sa reiasa valoarea masinii (cat ai dat pe ea) si partile sa fie bine identificate (vanzator, cumparator). 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am vorbit din nou cu omul si zice ca a gasit contractul de vanzare-cumparare din Germania. Ca initial nu a gasit si a crezut ca i l-a luat la numere si a sunat la parcul auto de unde a cumparat masina si i-au spus sa verifice in ceva mapa si acolo a gasit contractul. A zis ca el e sofer de TIR in Germania si ca aduce din cand in cand masini.

 

Alta problema e ca el are domiciliul in Ungaria.  Pe brief-ul masinii e trecuta adresa din Ungaria, dar a zis ca are si buletin romanesc si maghiar. Nu vrea sa faca el RAR-ul la masina. A zis ca imi face imputernicire notariala aici in Romania si cu aia pot sa merg eu sa fac RAR-ul la masina. Am verificat pe site la RAR si intradevar se poate face si cu imputernicire. El sustine ca asa procedeaza si alti samsarii care vand masini in Oradea. Dar daca in brief e trecuta adresa din Ungaria, el poate face imputernicire notariala in Romania ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu zic ca da,  o imputernicire notariala este valabila in Romania daca e facuta la un notar din Romania, chiar daca el are domiciliul in HU. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!