Jump to content

Ce acumulator aveti?


Spu
 Share

Postare recomandată

Salut!!!...Din cate observ incepe sa ma cam lase bateria...si cum iarna se apropie repejor incep sa caut acumulatori...din cate am auzit acumulatorii stock veniti cu masina noua sunt cu cativa amperi mai putini decat capacitatea normala datorita perioadei variate pana la cumpararea masinii.Asta care il am montat acum este de 44 Ah dar masina fiind cumparata SH nu stiu de cate ori a fost inlocuit si daca a fost montat corect d.p.d.v. al amperajului.Acum va rog sa imi spuneti ce capacitatea aveti pe acumulator?Care este capacitatea normala recomandata de producator? Ce acumulatori mai BUNI se gasesc pe piata?....nu as vrea sa montez nici de o capacitate prea mica sa chinui acumulatorul.....nici de una prea mare sa strik alternatorul :)))

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Replies 89
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Spu

    5

  • ionel.d.2007

    4

  • dan 48

    4

  • polodriver

    4

eu am powercell 3000 (deepcycle) 95Ah.... iti recomand sa achizitionezi o baterie deepcycle, chiardaca nu ai consumatori aditionali , costa mai mult dar si plusuri sunt destule: durata de viata muuult mai mare (10ani+ in regim explorare normal), nu curge, se poate monta in orice pozitie, se incarca repede. un test ce am facut bateriei mele: intr-o dimineata nu pornea masina si am zis sa vad cat duce bateria.... am dat la automat de circa 35-40 de ori in 30 min pana cand a pornit motorul., tensiunea in baterie a scazut de la 12.6 la 12.5.... spor in alegerea acumulatorului!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

du-te direct la caranda sau la Rombat, baterii foarte bune si ieftine. Toate bateriile din lume normale sunt facute la fel, povestea cu brand-ul nu conteaza. daca vrei sa platesti mult un autocolant poti sa-ti iei una de marca. de exemplu varta tot la Bistrita se fabrica, de unde se livreaza "blank" adica fara eticheta, si Varta le branduieste in depozitul propriu.

Eu am Caranda pe toate masinile, barcile si utilajele.

Modificat de dan popescu
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu am avut pe masina acumulator Tudor, 44Ah (facut in Spania),montat pe masina, din fabrica(Polo-ul meu este fabricat tot in Spania) si a tinut 6 ani si o iarna :P iar acum am un Rombat de 55Ah,imprumutat .Cand va fi sa-mi iau un acumulator nou,tot dupa un Rombat o sa ma orientez,de maxim 60Ah.Parerea mea este ca facand un raport pret/calitate,sunt buni si acumulatorii Rombat si..... stim cu totii ca nu prea mai gasesti acumulatori fabricati de Varta,Bosch,etc ....facuti la mama lor,mai toti sunt facuti pe la noi sau prin vecini :lol:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salutare,

Poate si varta si bosch sunt facute la noi , oricum eu cred ca sunt mai bune decat rombat.

Chiar daca e fabricat in ro , poate sa fie din materiale mai de calitate nu? nu degeaba difera la pret cele varta si bosch de rombat.

Eu sunt cu ideea "dai un ban in plus , dar stai in fata".

Alegerea va apartine :icon_thumright:

Modificat de microb
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Varta Silver

Modificat de cosad
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Acum acumulatori gasesti pe toate drumurile si de toate tipurile...conteaza cat de buni sunt nu cine ii produc...dar totusi @Bigu sa pui acumulator de 95 Ah pe polo mi se pare cam mult....cat lucreaza alternatorul ala sa incarce ditamai capacitatea...cred ca 50 Ah maxim 55 sunt suficienti sa lucreze in parametri normali iar ciclul incarcare descarcare sa fie corect :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

la mine nu-i bai, un prieten are ibitza diesel si are una de 95 ca a mea in fata si doua de 115Ah, 4000 Peak, 7000 A (SC) in spate :). numa ca el are niste consumatori.... spor in alegerea bateriei

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Care este capacitatea normala recomandata de producator?

Te poti uita pe eticheta lipita langa roata de rezerva si vezi ce cod de acumulator a avut masina la iesire din fabrica. La mine este "J1P" (battery 220 A (44 Ah)). Daca e tot "J1P" alege o baterie tot de 44 Ah cu 220 A. Parerea mea :offtopic:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Stimati colegi...dupa cum am spus mai sus incepe sa ma lase bateria.. :wacko: ..avand in vedere ca am luat masina SH si ca are acusi 7 anisori nici nu m-am obosit sa vad ce baterie e montata pe ea deoarece credeam ca in cei 7 ani neamtul sigur a schimbat-o de vreo 2 ori. Intrucat am gasit azi pe forum cum sunt gravate seriile si data de fabricatie pe acumulatori am zis sa vad de curiozitate cam cat de batrana e :angry: ....dupa ce am sters-o de praf bine...bine...ma uit pe borna ( - ) si surpriza :eek: Varta 44 Ah (320A)Made in Germany data fabr. 31/02...am ramas de-a dreptul tampit...din cate am citit pe forum inseamna saptamana 31 din anul 2002....adik are 7 ani...de cand e masina...daca ii spun cuiva zice ca's dus de acasa...cum e posibil asa ceva??? nu am mai auzit pe nimeni sa tina atat de mult :D :blink:

Modificat de Spu
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu am avut pe Polo-ul meu,luat sh acum 2 ani si ceva,o baterie Tudor (Made in Spain) fabricata in Ianuarie 2002 si m-a tinut pana in Ianuarie 2009 dar si cand m-a lasat....m-a lasat fara vreun preaviz,pur si simplu si-a dat duhul,probabil ca nu i-au placut cele doua ierni ;) facute in Romania.Concluzia mea:acumulatorii pusi din fabrica...sunt cei mai tari frate

Modificat de florin_u
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca achizitionez un acumulator mai mare decat cel recomandat de producator (ex. am de 55Ah si iau de 65Ah) exista vreo problema?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca ai consumatori pe masina care au fost montati in plus fata de echiparea din fabrica atunci iti recomand o baterie cu o capacitate mai mare daca nu recomand bateria trecuta in acte. :icon_thumright:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Pe masina mea am avut o baterie varta din 2003 (bateria originala) acum 3 zile a picat definitiv si irevocabil asa ca am intrebat in stanga si dreapta persoane cunoscatoare si amcumparat o baterie caranda heavy duty de 75 ah la pretul de 290 ron....bateria este fabricata in italia are garantie 2 ani perioada de viata intre 4-5 ani....

Eu spun ca este acceptabil tinand cont ca orice baterie as cumpara nu o sa ajunga sa ma tina 6 ani si 8 luni...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Din pacate tata volkswagen a pus si pe polo 1.6 tot acumulator de 44Ah, dar cu un alternator mai puternic.

Mi se pare o prostie. Una e sa pornesti un motor 1.2 cu ac de 44Ah si alta e sa pornesti unul de 1.6. Sunt curios cat o sa tina...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

salutare. masina din semnatura, baterie varta 220 a, 60 ah. din 2003. de doua zile l-am pus la incarcat, ca nu mai putea porni motorul. sper sa tina daca nu inlocuim.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Caranda este romaneasca http://www.caranda.ro/. Eu am cumparat la o Honda in 2003 si a fost foarte buna.

Off topic

Pe afara-i vopsit gardul inauntru leopardul.....stiu din sursa sigura ca este fabricata in italia.

Faptul ca scrie ca este prod in rom nu ma incalzeste cu nimic... "Caranda Baterii este al doilea mare producator si distribuitor de baterii si acumulatoare din Romania." chestia asta este ca si unele produse pe care la gasesti in supermarket-uri si scrie pe ele Made in EU dar ele sunt produse in romania....

On topic :Sper sa ma tina 3-4 ani...

"succesuri" maxime domnilor

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pote vrei sa spui ca linia de fabricatie e cumparata de afara, din Italia: http://www.caranda.ro/istoric.htm. Nu cred ca e mai ieftina productia in afara sa isi poate permite sa scrie pe ea "Made in Ro". Dar ceea ce vreau sa spun este ca, chiar daca e facuta in Ro asta nu inseamna ca e un acumulator prost. Din contra sunt la a doua baterie Caranda pe 2 masini diferite si nu am avut probleme, chiar sunt multumit.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Eu am bateria originala de pe masina din apr 2005, o varta de 62 ah. Cand a fost ger (vreo -28 gr) acu o sapt si ceva nu a vrut sa porneasca. Am facut legatura cu o baterie de logan de 70 ah si a luat-o la sfert. De atunci porneste super. Curios e ca pe jetta cu motor 1.9 tdi am vazut bateria orginala la fel ca pe polo adica de 62 ah varta.

Modificat de silviubil
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salutare,

Am un Polo Attractive, de 1.2, 12v, 64 cp, cu Climatic, si radio-casetofon Beta ( dotare din fabricatie )

Masina are peste 6 ani, eu fiind primul proprietar.

De condus nu prea am condus mult, am 27.000 km la bord :D

Am inteles ca genul acesta de baterii ( uscate, si capsate,fara capacele, la care nu se mai poate adauga apa distilata ca la cele de generatie mai veche ) nu dau nici un semn prevestitor inainte de a-si da duhul( gen pornire mai greoaie ).

Am verificat acumulatorul in Decembrie 2009 la un service :


durata de viata -> 82%


gradul de incarcare -> 100%

Totusi, electricianul mi-a recomandat ca sa o mai tin iarna aceasta, dar in vara sa o schimb neaparat.

Am totusi si 2 intrebari :

1. pentru masina din semnatura si dotarile descrise mai sus, stiti cumva de care baterie am nevoie ( ce amperaj )?

2. trebuie sa ma uit dupa o anumita dimensiune a acumulatorului? Intreb acest lucru, pentru ca am observat ca locul destinat acumulatorului este destul de " inghesuit " si nu as dori sa am surprize neplacute, in sensul ca daca dimensiunea e prea mica, ar putea avea joc ; daca ac e prea mare.....e nasol

Multumesc anticipat :)

Modificat de john_doe
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Inainte sa dai banii pe alta baterie asteapta sa iti dea ea un semn ca ar trebui sa fie schimbata. Nu e cum ai citit tu. Cand e pe duca o sa se manifeste cel mai tare la rece, dimineatza, si mai ales acum iarna. Cand o sa inceapa sa iti porneasca greoi atunci sa te gandesti sa o schimbi.

Si fa drumuri lugi cu masina ca sa incarci acumulatorul (pt ca e acumulator nu baterie :) ).

Si de ar fi sa schimbi bateria nu prea vad de ce zice mecanicul sa o schimbi la vara :D, pt ca vara ii e cel mai usor ei.

Mai documenteaza-te si da-i masinii sa mancace mai multi KM ;)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da,ok, doar ca masina mea sta intr-un garaj la demisolul blocului ( unde e aproape la fel de cald ca si in apartament ). De aici concluzia ca nu prea o pot testa foarte bine in conditii de ger, iarna ;)

Mai mult de atat, povestea completa este ca in vara doresc sa fac un tur al Transilvaniei ( Deva, Sibiu, Transfagarasan, Harghita, Covasna, Sighisoara, Bucovina, Cluj ) si ar trebui sa fiu pregatit, pentru a nu avea surprize neplacute.

In legatura cu dimensiunea acumulatorului ( corect, nu cum am spus eu "baterie" ) :) , poti sa ma ajuti cu info?

Merci

P.S. De acord, trebuie sa ii dau sa pape kilometrii

Modificat de Aditu
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pai e simplu scoate-o o seara in ger si dimineata vezi daca porneste...eu am acumulatorul original a masinii de 8 ani....am ramas si eu mirat....insa incepe sa dea semne de uzura.As vrea sa ma gasesc una ca asta sa ma mai tina 8 ani...insa nu prea cred ca o sa am sanse...cat despre detalii poti pune acumulator de 44 Ah VARTA cum e cel din fabrica....dar poti incerca si cu unul mai mare zik eu pana in 55 Ah sa fie timp si pentru incarcare...de dimensiune o masori pe cea existenta ca altfel nu cred ca incape una normala.Bafta!!!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!