Jump to content

Problema cutia de viteze manuala


Cosmo17
 Share

Postare recomandată

@BlueEyes, aceeasi problema si la Golf Plusul meu. Pleaca singura intr-a 1a sau in marsarier desi pedala de ambreiaj e calcata, nu ma lasa sa o scot decat prin calcarea din nou a pedalei (mai nasol cand am obstacol in fata si chiar nu mai e loc de joaca).

 

Cateodata nu ma lasa sa intru intr-a 1a.

 

Fenomenul e destul de rar - 1 din 50 , 1 din 100 manevre (plecari de pe loc, manevre scurte in parcare unde ambreiajul e folosit pe la jumate de cursa).

 

Acum masina are 161 000 , iar volant, ambreiaj , placa si rulment au fost schimbate la 103 000.

 

@yoh01 cateva intrebari: sa fie doar rulmentul ? cat ar dura operatiunea de schimbare ? si mai ales cat costa ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

durata 4-5 ore . Costu da fiecare cat vrea ca deaia suntem colegi de forum:) Nu sti sa iti zic ce are concret , dar e de la ambreiaj , rulment , placa ...  daca fenomenul e destul de rar nu merita sa il schimbi acuma :) 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La fel aveam si eu, am schimbat tot chitul dar cand a venit chitul era rulmentul de plastic, avea joc...cel original este din aliaj de metal, nu are joc sau pierderi de presiune. Eu zic sa verifici rulmentul, misca de el, la iesirea din cutia de viteze, daca are cel mai mic joc, este din plastic si ai scapari de presiune. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 months later...

Salutare si LA MULTI ANI !!!! Am o intrebare , cand bag masina in R ramane blocata , nu defiecare data , ce ar trebui verificat ?  Golf 5 motor 2.0 BKD  

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Scanare pe grupul 02-auto trans.

Sent from my GT-I8190 using Tapatalk 2

Daca madina are dsg. Daca nu, verificat/ reglat timoneria.

Sent from my GT-I8190 using Tapatalk 2

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salutare

 

Am si eu o problema la masina din semnatura

De cand a venit frigul la prima pornire de ex.dimineata i-mi intra greu in treapta 1(in celelalte trepte intra bine) problema dispare cand motorul sa incalzit

kitul ambreiaj ,lichidul de frana,uleiul din cutie au fost schimbate

cilindrul receptor si pompa de ambreiaj de sub pedala nu au fost schimbate

 

De la ce sa fie?si care e explicatia ca atunci cand motorul se incalzeste nu mai face probleme?

Ssa fie de la uleiul din cutie la rece sa fie prea vascos si apoi incalzinduse intra mai bine in viteza?

Pareri?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

of probleme peste probleme...

Am cumparat aceasta masina cu tot cu problema (un pret fain)

Ascultati o istorie de cutie manuala 5+1:

1. La primul proprietar:

Ramasa fara ambreiaj, tractata la un service, schimbat kit de ambreiaj nou, sachs, 

schimbat cilindru ambreiaj nou trw, schimbat pompa de la pedala noua trw.

Dupa toate astea, porneste, dar Returul nu intra deloc. caraie ingrozitor....

Tre sa opresc sa bag R si asa pot sa dau si eu cu spatele

A 1-a intra greeeeeu, da intra si dupa aia in mers merge span...

 

 

C E   P O A T E fi de vina?

MULTUMIRI anticipate !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...

Salut, tuturor!

Am un prieten care m-a rugat sa aflu care sunt cauzele pocnirii cutiei de viteze.

El are un Golf V, 140 CP,Diesel, normal 6 trepte!

Alaltaieri cand a pornit de la un semafor i-a pocnit cutia!

Acum o schimba dar vrea sa afle cu ce ca a gresit(eu zic ca e clar ca a gresit el cu ceva pentru ca masina e destul denoua 50.000 km si in plus el inaintee de Golf avea cielo :) ) ca sa nu se mai reptete.

Merci,

Astept parerile voastre!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

firestorm1312

Golful V a fost oprit din fabricatie prin octombrie-noiembrie 2008, esti sigur ca are numai 50000 km? Un diesel sa mearga atat de putin in aprox 6 ani?! Cauzele pocnirii unei cutii de viteze nu poti sa le afli din descrierea ta. Chiar daca ai fi descris simptomele cu lux de amanunte, tot nu am putea sa iti spunem care ar fi cauzele, mai ales ca majoritatea de aici suntem utilizatori de Golf V si nu mecanici. Se poate afla numai desfacand cutia, dar asta se face atunci cand se repara ( daca merita reparata) sau cand se schimba.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut baieti. Am di ru o problema.
Am un vw jetta 1,6 benzina din 2009 cu 40000 km.
Ma carait puternic cand am schimbat din treapta 1 in treapta 2' si acum nu imi mai intra in treapta 1'
Ce poate sa aibă'?
 

Modificat de dudu
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La golf v motorul de 1.4 cod bca exista cutie de viteze cu 6 trepte ? Sau se potriveste de pe alt tip de motor ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

salutare tuturor sunt un nou detinator de golf 5 din 2004 1.9 tdi ... ma mancat pe mine undeva sa schimb uleiul din cutia de viteza mergea perfect cutia doar ca ma deranja pe mine ca la viteze mai mari avea un vajait asa in rest mergea perfect nu agata nu nimic nici o problema si am primit sfaturi ca ar fi de la cutia de viteza uleiul sau ceva de genul  am fost la un service care imi pare rau si in ziua de astazi ca am apelat la el ... mi-au desfacut au scos uleiul si au ajuns ei la concluzia ca trebuie schimbat bine toate bune si frumoase au schimbat uleiu au pus mobil1 80w90  ceva de genul nu ma pricep dar asta scria pe cutie si vreau sa spun ca masina sa schimbat radical de la schimbatul vitezei care agata in 1-2-3 treapta pana si la cum trage parca nu mai trage cum tragea si asta din momentul in care a fost schimbat uleiul din cutie :( si nu stiu ce sa ii fac :( nu imi mai place cum merge de cand au schimbat uleiul in cutie nu se mai comporta cum trebuie :( oare nu e bun uleiul asta ? de care trebuie pus ce sa fac ? am observat ca sunt persoane care cunosc rog cateva sfaturi ... mentionez ca e cutie in 6 trepte ...multumesc mult 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

sau spunetimi va rog ce ulei recomandati 

Modificat de Goolf 5
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Păi chiar că te-a mâncat, mai ales că nu ţi-au pus uleiul care trebuie.

În Autodata zice că trebuie 75W80 synthetic GL4. Sfatul meu este să mergi la reprezentanţă şi să cumperi ulei original (2,1l), nu am reuşit să găsesc tipul original, poate ştie vreun coleg pe aici.

Şi vezi că mai este ceva: la golirea cutiei este o anumită procedură, iar la umplere sunt necesare ceva scule pentru că nu se poate umple cutia complet pe la buşonul de umplere pentru că la maşina ta stă înclinată cutia şi ca să bagi 2.1 l depăşeşte nivelul buşonului. Pe la buşon intră doar 1,9 l.

Deci caută un service ca lumea sau apelează la reprezentanţă dacă nu găseşti, mă gândesc că acolo au sculele care trebuie.S-ar putea să te coste mai scump dar măcar nu te doare capul, cutia este o componentă scumpă.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

se umple fara probleme pe la sonda de marsariere

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...

Salutare! De curand am achizitionat si eu un golf 5,an 2008, 1.9 tdi, cod motor BXE, cutie 6 trepte. Problema e urmatoarea: in timp ce merg si vreau sa schimb din treapta 4 in treapta 5,trebuie sa imping putin mai tare si mai brusc. Daca bag in treapta a-5-a normal,cum le bag si pe celelalte,nu-mi intra. Adica la mana simt ca intra dar cand dau drumul la ambreiaj,se aude acel sunet in cutie,de parca am vrut sa schimb treapta fara sa apas pe ambreiaj,si automat imi "vibreaza schimbatorul". Calc ambreiaju,bag din nou in treapta 5,dar,putin mai brusc si cu putina putere,si intra,nu mai am probleme. Credeti ca ar fi probleme la acea "furca",care cupleaza treapta 5,sau pur si simplu nu sunt eu obisnuit cu aceasta cutie in 6 trepte?

Un schimb de ulei la cutie,ar aduce ceva inbunatatiri la comportamentul acesteia?

PS: din treapta 5 in treapta 6,merge foarte usor,la fel si celelalte trepte. Ambreiajul prinde destul de jos.

Multumesc!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu am 2.0 tdi 2007...la mine sa zic ca simt ceva aproape insesizabil din 1 in a doua...dar cum am spus insesizabil,daca trag serios de el nu se mai simte nimic...daca schimb asa smechereste cu 1 deget da....in rest merg super usor toate celelalte...Daca e sa ai probleme cu volant ar trebui la toate sa mearga rau...deci nu e aia(de obicei cu aia mai au probleme golf 5).Dute la un mecanic priceput si iti zice intr-un minut care e problema!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In iarna am avut si eu probleme cu schimbatul vitezelor la golf. In 3 nu intra de tot, uneori caraia, trebuie sa fiu atent cand bagam in viteza daca o intrat sau nu. Am facut un reglaj al timoneriei si am vazut inbunatatiri dar tot nu era cum trebuie, asa ca am facut schimbul de ulei. Ei bine, dupa schimbul de ulei totul a revenit la normal, intra bine in orice treapta, usor, nu caraie, inclusiv in masalier. Poti face un reglaj si tu ( este video pe net ) si eventual un schimb de ulei.  Succes

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am rezolvat problema! Mai aveam 7-800 ml de ulei in cutie. L-am dat jos,am pus aproape 2 l de ulei si acum totul a revenit la normal! Multumesc!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Aveti grija cu aceste schimbatori care trebuie facute la un anumit timp...eu acum am aflat de un lichid la filtrul de particule care este scump si care are rolul sa curete toata instalatia.Gen daca acel lichid nu este schimbat la timp,duce la stricarea turboului-injectoare si totul pleaca de la filtrul de particule...Trebuie sa vad si eu sa gasesc un mecanic sau la reprezentanta in alt oras sa vad care e treaba.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Intampin si eu o "problemuta" cu a mea cutie de viteze si vreau sa-i schimb uleiul numai ca nu gasesc exact cat ulei trebuie pus in ea. Am sunat la reprezentanta, am dat VIN-ul si mi-au spus ca trebuie 2,2 l (preferabil OE 115 lei/ litru).......dupa lungi cautari pe net am aflat si codul cutiei de viteze GVY (motor 1,6 BGU), pe sticker -ul din spate nu scrie codul. In concluzie nu prea stiu ce sa fac, tot pe net am gasit ca se pun 2l in cutie........poate cineva sa confirme ca trebuie 2,2 l de ulei ?

post-61370-0-88223900-1404759752_thumb.j

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@davydss acel lichid se numeste ADBLUE si nu cred ca tu la golf 5 ai asa ceva.Stiam ca doar pasat/superb au asa ceva

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

cred ca am postat unde nu trebuie......rog un moderator sa stearga postul......am sa-l pun in aria "Ulei cutie viteze manuala" . ms

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • loghy changed the title to Problema cutia de viteze manuala

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!