Jump to content

Fabia 1.4 MPI/75 CP sau 1.4 MPI/101 CP?


pacostiro
 Share

Postare recomandată

Tu vorbesti de tras bolovani la deal,nu urc dealuri sau transport saci de ciment zilnic,prin concluzie nu am nevoie de "doar" cuplu,e si el important bineinteles dar sa fie un oarecum echilibru si avand in vedere ca nu am motorizarea AUB/BBZ de 126 N-m, un compromis intre acesta CP si cel AKQ de 132 N-m de pe Golf 4 oarecum ar face o combinatie decenta,de unde si subiectul meu pe topic,asa ca la fraza citata mai sus adauga si cuvantul "cuplu" dupa CP si poate e mai bine.

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ai cuplu de 132Nm pe AKQ?

 

Daca da eu nu-ti recomand AUB sau BBZ. Daca nu te-am convins probeaza-le neaparat! :) Acestea prind 126Nm dar la 4400rpm, nu la 3800 cum e al meu ;) pana se tureazaaa la 4400... e o diferenta majora!

Panta de cuplu la AUA si BBY e mult mai buna pentru viata de zi cu zi!

 

Nu se intelege clar despre ce compromis vorbesti? Piese intre motoare nu poti amesteca ca iasa struto-camila. Poate mecanic scapi cu acelasi bloc motor, daca pistoanele au aceasi cursa si alezaj dar fara sa schimbi ceva la chiulasa nu scapi, de obicei la ea se customizeaza motorul: diametru supape - forma lobi axe. Iar pe partea de engine management trebuie sa schimbi cam tot... ECU, poate cablaj motor, sondele de regula difera, poate clapeta de acceleratie etc...

Modificat de SergiuD
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sergiu,am inteles la ce te-ai referit,AKQ e 128 N·m (94 lb·ft) @ 3300 rpm,nush dc am scris 132.

Eram curios de diferentele de piese intre aceste motoare,ca si putere poti sa cresti din injectoare,clapeta,ECU,vroiam sa vad daca ar fi sa faci din AUB si AKQ/BBY o combinare de piese daca ar iesi ceva mai bun/echilibrat,etc. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Customizeaza softul, hartile de injectie, atunci...

Toate motoarele in parte sunt echilibrate... pentru strada (poluare, fiabilitate etc)

Practic tu vrei ceva customizare, adica tuning.

Daca faci experimente esti binevenit sa le impartasesti, dar cred ca daca amesteci componente - le amesteci gandurile la motoare.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Acum pt poluare AKQ (de exemplu) il poti face la euro 4 dar conform legii din RO daca iti faci masina sa polueze mai putin e ilegal,trebuie sa o lasi asa poluanta din fabrica pt ca asa a fost facuta,indiferenta daca technologia a avansat in x ani.

Am sa vad dupa concediu,trag o fuga pana la service si vad ce imi iese,incep cu ECU,bujii apoi pe injectoare si clapeta.mci de info !

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!