Jump to content

golf 5 vs mercedes A180 cdi


a_sorien
 Share

Postare recomandată

Am avut un golf 5 pe care l-am desfigurat .Acum vreau sa-mi cumpar alta masina si tot la golf 5 ma gandeam dar imi place si mercedesul A180 cdi .Vreau ceva pareri pro si contra ! Multumesc..!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

cum de l ai desfigurat ?

eu as alege mercedes , depinde de stilul tau de viata si venit

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da mai multe detalii: motorizari, dotari, preturi...!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da, am avut un accident...cu dauna totala...si nu am avut casco .Ma refer la un motor diesel de cam 100cp ,turbo .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

A Klasse mi se pare urat cu spume.Mai bine un B-Klasse care arata mai uman.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

E discutabila problema infatisarii. B-ul e deja alta clasa... Si eu am avut aceeasi dilema, cu A-ul si Golful meu. Era super bine intretinuta masina, avea tot schimbat la ea foarte foarte recent (discuri, distributie, ambreiaj), doar ca era ceva mai batrana cu 3-4 ani decat golful. Si cu toate ca mai ramaneam cu o suma frumusica, am preferat sa pastrez golful...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am senzatia ca initiatorul topicului vorbeste despre noul A Klasse, iesit de cativa ani, si voi va referiti la vechiul, de acum 10 ani.

As lua acum noul A Klasse, fara sa stau pe ganduri, numai pentru motorizarea CR de care dispune, fata de PD-ul de pe Golf 5. PD-ul pe Golf 5 mi s-a parut un mare chin dpdv al zgomotului, in cele 10 luni cat am detinut un astfel de agregat. Iar daca luam in considerare si aspectul, noul model de A are un design placut, fresh.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu as prefera Golful , A Klasse pare o masina de tipa (nu am vazut nici una condusa de un barbat). Fiecare om cu gusturile lui.

Modificat de Glumetz
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

eu cred la mercedes motoarele fac diferenta caci aspectul interior si exterior lasa cam de dorit....(A classe si B classe nu se compara cu interiorul si exteriorul golfului nici pe departe doar pretul care e mai mare ca la vw...parerea mea..)din cate stiu un mertz A classe varianta de baza se invarte undeva pe la 20k euro pe cand cu 20k euro iti iei golf 5 tsi cu navi tot,tot la el:

ca ii aud pe unii domle mercedesu e mercedes!

eu totusi cred ca mercedes e o masina de "fitze"

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Daca inca mai este de actualitate ma bag si eu :

Stiu ca in generatiile mai vechi A-klasse a avut ceva probleme cu stabilitatea masinilor la viraje . S-a rezolvat pana la urma aceasta problema la noua generatie ?

La interior si mie mi se pare o masina de buget acest A-klasse si in afara de steaua de pe grila nu prea are fata de mercedes .

Vorba coegului , la 20K iti faci super-golf si parca daca te incumeti sa iesi cu ea din Bucuresti si sa mai faci o tura prin lume parca tot din golf te dai jos mai bine .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 6 months later...

Unchiul meu (deci nu e tipa) are A Klasse si a venit din Spania cu el si s-a si intors si masina e ok la drum lung. Nici mie nu imi place designul dar e Mercedes "peste tot", m-am uitat sub el ca nustiuce bataie avea la roti si are un scut pe toata masina pe dedeupt ceea ce mi-a placut mult.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Faza cu instabilitatea lui A klasse s-a rezolvat prin introducere in dotarea de serie a ESP-ului. Dupa ceva scandaluri, firesc.

Generatia actuala nu cred ca mai are problemele astea.

Pe de alta parte, e baby-Benz, deci gena de mertzan nu e asa de evidenta. In sfarsit, alegerea o face cumparatorul, dar pe mine nu m-ar atrage ca masina noua un A. Second hand se schimba treaba, functie si de pret.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am un A klasse, masina de la firma; NU as schima un Golf cu aceasta masina pt nimic in lume. Eu sunt nemultumit de ea, suspensie moale si joasa, costuri de intretinere mari (una dintre facturile de revizie pt A klasse avea o valoare mai mare decat suma care am investit-o eu in masinile personale in ultimii 2 ani...da...am folosit pluralul). Are un senzor pe esapament pe care il poti lovi (din cauza drumurilor) foarte usor, costa 700 eu iar ce e mai grav..opreste motorul, adica `te lasa` in drum. Aceasta are motor 1.5 benzina dar sunt sigur ca motorul renault de pe solenta se poate tine dupa mine iar consumul mare (8.5 - 9 l) pt aceasta cilindree. Masina asta e mercedes doar cu numele...pe cand...daca ar fi finantele disponibile...un golf 4, 1.9 tdi..maine mi-as lua

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

stau si ma intreb daca cei ce recomanda A klasse au condus sau macar s-au urcat intr-o astfel de masina.

eu am condus un astfel de dric si cred ca as prefera un polo de ultima generatie in fata unui a klasse. de golf nici nu mai vorbesc, fie el si golf 5.

Modificat de maryuskkk
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si eu am avut de ales intre Mercedes si VW; prima data am vazut masina din semnatura, am zis sa ne mai uitam(ca era chiar in primele randuri), apoi nasi-miu a dat peste un Mercedes clasa A. Din momentul in care a deschis usa, mi-am zis "Hell, no!". :nono: Pozitia la volan mi se pare una foarte ridicata, masina in sine imi pare instabila(cu tot ESP-ul ei cu tot), intretinerea cred ca e mai scumpa(vorbesc si eu din auzite).

Cat despre fiabilitatea Mercedes sau zicala "Mercedes si alte masini"(pe care nasi-miu mi-a zis-o in primele 10 secunde in care a vazut masina)... give me a break! :) Fix in momentul in care s-a dat jos nasi-miu din masina si a inchis usa, s-au blocat usile... asa, din senin. :huh: Tipul care incerca s-o vanda a zis ca i s-a mai intamplat treaba asta si a trebui sa sparga geamul triunghiular din spare; pret=100 de euro prin mai 2008. :dry: Asa ca am ales Golfuletul si nu regret. ;)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...

varamea care lucreaza la reprezentanta mercedes din galati are un A-klasse nou ca masina de servici..

masina e frumusica.. e 1.8 cdi, are pozitia mai inalta la volan, si podeaua e mai inalta.. desi are cam aceiasi garda la sol ca si golful... eu am condus-o si mi-a lasat o impresie buna.

dar din cate am inteles.. doamne pazeasca sa se strice ceva.. e scumpa intretinerea.. are tot felul de senzori care evident ca se busesc, si se aprind prin bord...

varamea a recunoscut singura ca nu e definitia cuvantului fiabil, dar masina e si frecata.. fiind masina de servici...

probabil ca e vorba de conceptii si de buzunar, cand vine vorba in alegerea celor 2 masini...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!