Jump to content

Adaugare ulei 2T in motorina


alex_pescaru
 Share

Go to solution Solved by Bogdamn,

Ce ulei adaugati?  

380 voturi

  1. 1. Ce ulei adaugati?

    • Castrol Act Evo 2T FC
      45
    • MOL Dynamic Sprint 2T verde FD
      157
    • K-Classic (bidonul galben din Kaufland) FC
      34
    • Mobil Extra 2T FD
      27
    • Ravenol Scooter 2-Takt Teilsynthetic
      15
    • Aral 2T, FC
      28
    • Hexol 2T rosu
      41
    • Liqui Moly 1052
      31
    • Wolf Synth 2T
      6
    • Shell Advance VSX 2T
      1
    • Shell Advance Ultra 2T
      2


Postare recomandată

mihai pune te rog aici data sheetul si msdsul uleiului din kaufland. 

Pe mine asa cum am spus nu ma intereseaza procentul de cenusa (care e bine de stiut) ci alte elemente.

Am subliniat ca nu l-am incercat ci doar am precizat ce am citit pe un forum german.

Nu am folosit sortimentele mol ptr ca si aici si pe alte forumuri utilizatorii nu au fost multumiti de ele. Adica incerc dar uleiuri despre care ma documentez inainte si am referinte pozitive de la utilizatori, nu dau banii si arunc jumatate de bidon sau si mai mult....

De fapt am patit-o si eu cu lukoil moto pe care il laudau unii si dupa ce am pus o dingura data am renuntat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Citeste din nou ce am scris pt ca se pare ca ai înțeles complet altceva. Nu inteleg de ce te agiti atâta timp cat eu am expus doar parerea personala, nu fise si detalii tehnice care se stie ca lipsesc la uleiul din kaufland.

Nu stiu ce forumuri ai citit tu, dar aici lumea a fost în general multumita de mol, asa cum se vede si din poll-ul din topic. Ca masinii mele nu se potriveste cel mai bine acest sortiment e un lucru, dar eu sunt unul si cei multumiti sunt mult mai multi. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

După ce am tot făcut kilometri pot trage mai multe concluzii:

Cu ulei 2t scad depunerile în filtrul de particule cu 13% (pentru mașina mea din semnătură), se extinde cu aproximativ 250 km parcursul între regenerari. 

Consumul este aproximativ la fel. Trebuie să contabilizez pe o perioada mai lunga ca să pot să mă pronunț. 

Dispar multe din zgomotele făcute de sistemul de injecție, mers mai fluid, relanti stabil și fără fluctuații. 

Se schimba sunetul făcut la accelerare într-unul plăcut și grav. 

Nu se îmbunătățește calitatea motorinei. Pusul uleiului 2t într-o motorină proasta este cam degeaba. Am pățit și mașina a devenit brusc zgomotoasă cu un mers urât și neregulat. Cu motorina bună merge de mai mare dragul. 

Pe termen lung nu știu efectele însă cunoscând persoane care la o motorizare identică cu a mea folosesc ulei 2t în motorina de ani buni și nu renunță, să sperăm că nu vor fi efecte negative. 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Încă o constatare făcută de mine! Cenușa de ulei se depune la mersul urban în cantitate mai mare decât valoarea de referință la mersul exclusiv urban cu circa 25% . Scade însă cu aproximativ 40% la mersul extraurban. Per total se menține scăderea la mersul combinat, în cazul meu la 13-14%. @EEXCALADE are dreptate când afirmă că uleiul 2 t umple mai repede filtrul de particule dacă vorbim de un mers preponderent urban.

Voi testa și impactul stilului de mers alert vs liniștit. Am senzația că mersul mai sportiv, chiar dacă obții un consum mai mare, umple mai lent cu cenușă de ulei filtrul de particule.

Interesant este faptul că funinginea se depune în cantități mai mici indiferent de traseu. Reducerea este de 20% în oraș și circa 50% în afară.

O altă concluzie pe care o pot trage este faptul că această reducere a funinginii este cea care crează bucurie! Wow! DPF-ul se regenerează mai rar! Dar trebuie mare atenție la cenușa de ulei! Nu știu dacă pentru mersul exclusiv urban uleiul 2t este cea mai bună soluție.

Urmează să testez și uleiul de la Liqui Moly 1052. Se spune că are depuneri de cenușă de ulei foarte mici. Până acum am mers exclusiv cu Wolf sintetic. Excepție făcând începutul când am băgat Mol Dynamic Sprint verde și despre care pot spune că nu este bun pentru filtru de particule. Valoarea aceea mică a sulfului din fișa tehnică nu are nici o legătură cu realitatea.

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru dpf ar trebui un ulei 2t low ash .

2t-ul clasic lasa cenusa in urma arderii

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Op@EEXCALADE vorbesc doar de uleiuri low ash. Dacă Liqui Moly 1052 va da și mai puțină cenușă voi coti spre el chiar dacă costă 40 lei bidonul față de 25 lei Wolf sintetic. Ca specificații Wolf este net superior excepție făcând sulful 0,18% vs 0,06% Liqui Moly. Mol trebuia să fie excepțional din acest punct de vedere cu ai săi 0,05% declarați. Din păcate a ajuns la țară pentru a fi folosit la o motocoasă.

Dacă Liqui Moly 1052 îmi va satisface așteptările voi comanda din Germania și Addinol MZ 406 foarte lăudat pe forumurile Germane. 

De când studiez problema am aflat că mulți bagă ulei 2 t în motorină. Chiar am întrebat de ce nu vorbesc despre asta... unul mi-a spus că este sătul de comentariile idioate ale celor care sunt împotriva acestui lucru. Cel mai mișto caz cunoscut este un tip care încă are mașina în garanție (un Passat) și pune ulei din prima zi de când l-a luat. Cică nu își dă nimeni seama la service că ai ulei în motorină. Și la precedenta, tot un Passat, tot cu DPF a băgat 200000 km. 

Cel mai mișto se aude hdi-ul de la Peugeot când bagi ulei. Dacă s-ar auzi și tdi-ul meu la fel aș fi foarte fericit.

Cea mai mare surpriză mi-a oferit-o mecanicul meu căruia i-am povestit ce am făcut. Calm mi-a spus că el la Octavia lui bagă dintotdeauna. L-am întrebat de ce nu mi-a spus și m-a lăsat să mă chinui cu râșnița mea, doar suntem buni prieteni. Mi-a răspuns sec că nu l-am întrebat și a văzut că îmi făcea plăcere să bag tot felul de aditivi. Mă miram eu că mașina lui este silențioasă în comparație cu altele dar îmi imaginam că fiind mecanic foarte bun, mașina lui este întreținută ca la carte. 

Am descoperit și eu apa caldă, văd că se folosește la greu și eu sunt rămas în urmă cu știrile :))

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

De vreo două luni pun și eu ulei 2t în motorină și am observat o scădere a consumului de carburant cu 5-6%. Zgomotul motorului e la fel, mașina "trage" la fel, merge fără probleme. Uleiul este cel de Petrom, iar motorina din cea aditivată, Ecto, de la Lukoil. Săptămânal pun cam 17-18 litri de motorină la care adaug cca. 50 ml (un "gât") de ulei. Nu măsor cu precizie cantitatea amestecului, doar am constatat un consum redus. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Vreau sa pun si eu ulei in motorina, dar am o curiozitate, care sunt "cauzele" zgomotului motorului si cum influenteaza uleiul din motorina aceste cauze?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Uleiul 2t lubrifiază pompa de injecție și injectoarele astfel că nivelul de zgomot va scădea. Cu timpul vei sesiza ameliorarea corecției injectoarelor. Uleiul arde mai bine și ajută motorina să ardă un pic mai bine. Cam așa se explică faptul că unele mașini vor consuma mai puțin. Dacă nu observi nici o ameliorare, schimba sortimentul de motorină. Din tot ce am testat, mai puțin omv, EfixS se împacă cel mai bine cu uleiul 2t. Acum testează și tu, nu te aștepta să îți iasă din prima. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu si fratele meu folosim 2t de cativa ani si destui km la 2 VW LT, Golf cu AXR si DPF si un E61. Cu exceptia BMW-ului, toate celelalte sunt simtitor mai silentioase. La ultima scanare a Bmw-ului, DPF-ul nu avea nici o eroare stocata, desi calculatorul masinii zicea ca trebuie inlocuit, probabil din cauza numarului de km(180k).

Toate masinile trec TUV-ul (ITP) fara nici o problema, chiar am intalnit un inspector care m-a "felicitat" pt. noxe:).

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@dydu_kuf Atât de puțini kilometri? Zilele trecute am văzut la Passat-ul unui prieten tot cu 180000 km dpf avea o încărcare de 60% cu cenușă de ulei. Mașina cumpărată de nouă. Sigur are kilometri reali?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Depinde cat de mult e rulata urban. I-am resetat intervalul si-mi arata 200k, dar astia se modifica in functie de incarcare.

Cu 2t isi face o regenerare pe saptamana, iar fara 2. Masina e folosita 90% urban.

Are km reali.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Kaufland. Am incercat si 2 bidoane de Ravenol si nu am vazut nici o diferenta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

De când au venit zilele caniculare parcă nu mai este nevoie de ulei 2 t prea mult. Acum merg cu 20 ml la 10 litri și mașina se comportă și se aude excelent. Am mai mers cu rația aceasta însă era mai răcoare și uleiul nu își făcea simțită prezența prea bine. A mai sesizat cineva aspectul acesta?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Este treabă cunoscută: diesel-ul la rece este mai zgomotos și consumă ceva mai mult. De asta la cald nu se simte efectul 2t pt. ca este silențios de la natură. Iar la rece dacă pui prea puțin normal ca nu se simte nimic.

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Azi am alimentat și nu am mai pus deloc. Am făcut un drum de 90 km și nu s-a simțit nici un zgomot metalic, ronțăit de injectoare. Bineînțeles că mai aveam în rezervor motorină cu ulei însă era destul de diluat. Din toată povestea asta cel mai încântat sunt de faptul că injectoarele au revenit la deviațiile corecte. Mâine mai fac un drum de 100 km și încerc să îmi fac timp pentru vcds.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In afara de zgomot redus, mare avantaj nu are in functionare, doar grija achizitiei, adaugarii uleiului la fiecare alimentare. Am renuntat demult, de diferenta cumpar un sortiment de motorina superioara si nu mai am stres.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@calin.g este posibil să ajung la concluzia ta însă în ce hal se auzea la mine cu orice fel de motorină...uleiul 2t nu a fost băgat degeaba. Dacă am hotărât să scriu despre ,,odiseea" folosirii uleiului 2t, a fost pentru că am apelat cu inima strânsă la el. Frumos și normal era să nu fie nevoie de el. Nu am devenit nici fanul lui, nici propovaduitor al folosirii acestuia. Doar am constatat că este o soluție și cred că am fost cât se poate de obiectiv în postările mele. 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Corect, nu judeca nimeni alegerea ta, eu ca si tine am ajuns  dupa o perioada buna de folosire a uleiului 2T la concluzia ca nu merita efortul, nu ma deranjeaza zgomotul de PD, daca era asa imi luam benzinar, oricum in viitor am sa trec la benzinar cu turbo, asta e tendinta, taxe, asigurari mici, consum si putere apropiate, intretinere mult mai ieftina.

De la anul incep toti sa puna restrictii la diesel in marile orase si nu numai.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

O.T. Atata timp cat se vor construi motoare diesel, nu le va interzice nimeni curand. In DE e de mult in discutie si asa a ramas deocamdata.

Alimentand uneori si cate 2 plinuri pe zi (cel putin 150€), nu-mi da mana sa alimentez ce-a mai scumpa motorina, dar gasesc practic si eficient uleiul 2t.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Am mai făcut o scanare cu VCDS-ul, am remarcat că folosirea ac corespunde și ea unei creșteri cu 4% a depunerilor de cenușă de ulei. Chiar cu mers foarte mult în oraș cu AC on tot sunt cu 10% sub valoarea de referință. Am vorbit pe topicul despre aditivi că mai folosesc ceva pentru îmbunătățirea arderii, nu sunt sigur că dacă folosesc doar ulei aș obține valorile acestea. Dacă vrea cineva cifre i le dau în privat. 

Am un prieten care monitorizează și el valori din Dpf și a ajuns la concluzia că Liqui Moly 5122 adaugă cenușă în plus față de motorina curată. Nu mult, doar niște procente în plus. El nu a vrut să bage ulei, mașina îi reacționează bine la 5122. 

După ce am avut neplăceri cu motorina de la LUKOIL și mi-am jurat că nu mai bag de la ei, un prieten care bagă la mașina de serviciu mi-a spus că acum o au bună. Am băgat și eu ieri din aia scumpă la preț de ieftină și tot am un ușor ronțăit de injectoare peste 2000 de ture. Față de Rompetrol unde sunetul motorului are o tonalitate gravă, cu Lukoil are o tonalitate mai înaltă. Am remarcat că trage sesizabil mai bine la turații joase dar cel mai evident este consumul. Clar consumă mai puțin! Însă cu Rompetrol, fie Efix sau EfixS îmi place mai mult cum merge. Zero ronțăit de injectoare, relanti foarte liniștit. Vorbesc despre motorină cu ulei 2t, mi se pare că a trecut o veșnicie de când bag :)

Am mai sesizat ceva: cu motorină Rompetrol consumul instant stă la 0,5-0,6 l/h. Doar când vin de la drum stă la 0,4 l/h. Cu motorina de la Lukoil imediat cum s-a încălzit un pic se stabilizează la 0,4 l/h. Dacă ar păstra calitatea nu ar fi o alegere rea deloc însă după ce am pățit cu câteva luni în urmă de plangeam pe topicul despre injectoare chiar îmi este teamă să o folosesc constant.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...

După exact 2996 km făcuți până în Grecia în concediu, în care nu am băgat ulei 2t din simplul motiv că mi s-a terminat bidonul și cel nou se afla în casă la loc sigur, adică l-am uitat, am rămas uimit că depunerea de cenușa de ulei a scăzut doar cu 4% și funinginea a crescut spectaculos cam cu 30%. Să fie motorina de la greci și bulgari mai afumacioasa, să se confirme prin asta faptul că uleiul 2t chiar ajuta la diminuarea depunerilor de funingine? 

Cert este că nu mi-a ronțăit nici un injector nici cu omv de la bulgari, și cu nici o motorină de la greci.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Cred că am să rămân definitiv pe Liqui Moly 1052. Depuneri de cenușă de ulei semnificativ mai mici în dpf chiar și decât cu motorină curată, regenerarea dusă bine de tot peste 1000 km, fără zgomote ciudate, fără țăcăneală în pompa, fără ronțăit de injectoare care au corecții ideale și chiar trege o idee mai bine. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Din păcate, la trei luni după ce am început să adaug ulei 2T în motorină, mi-a "picat" un injector. Sper să fie doar o coincidență. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!