Jump to content

Revizii (Tiguan 5N & 5N2)


Vlad F Buc
 Share

Postare recomandată

cat te-a costat reparatia aripii?

si ce au mai facut?

pe casco ca am gasit-o asa in parcare: 2700 lei = aripa noua / vopsit + plus reparat / vopsit o zgarietura de 5 cm pe capota

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Revizia de 15.000 km pt 2.0TDI 140CP m-a costat 550 lei la PB Vest 1.

Au schimbat uleiul (Castrol SLX Longlife3), filtrul si un buson. Pe factura mai apar si alte materiale dar sunt nesemnificative ca pret, plus manopera si diagnoza. Masina se prezinta brici si fiind 2009 nu a avut nevoie de niciun update de soft sau actiune.

M-am programat dimineata la prima ora si va recomand sa procedati la fel daca vreti sa nu aveti surprize. Cu totul a durat o ora si jumatate, am avut cu cine sa discut, am fost tratat ok (consilier Hoitan), asa ca nu am de ce sa nu le acord o bila alba!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

560 ron am platit pt revizia de 30.000.

Unde ai facut revizia de a costat asa putin?

Eu parca la 15.000 am platit atat. Stiu ca la 30.000 schimba si filtru de aer si filtru de polen si banuiesc ca nu sunt gratis.

Apropo stie cineva cat costa aceste filtre?

TSI are filtru de polen? parca numai TDI are filtru de polen.

Modificat de Vlad F Buc
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Doar TDI are filtru de particule!!!

Filtru de polen (de praf pt habitaclu) au toate si costa mai putin de 100 de lei daca-l cumperi separat. Cel de aer e ceva mai scump, 200 lei sau putin peste.

LE: din ce am vazut, sper sa nu ma insel, la Tiguan TSI si TDI se utilizeaza acelasi model de filtru de aer. Si cel de polen e identic.

Modificat de bender
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ms bender, am mai invatat ceva. :icon_thumright:

Ce de filtre mai au masinile astea noi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am vb mai devreme cu Bender, si asa cum a spus si el, "criza" asta i-a facut putin mai "receptivi" pe cei care stabilesc politica de preturi in reprezentante...

Revizia de 15,000 km am facut-o in 07.01.2009, tot la PBV, iar costul total a fost de 1,196 RON (cu tot cu TVA), din care:

- filtre (motorina, ulei, aer si polen): 269 RON

- ulei (Castrol SLX LongLife 3): 362 RON

- consumabile "mici": 57 RON

- si manopera: 518 RON

Nu pot sa nu observ ca valoarea manoperei facturate pentru revizia mea de anul trecut este aproape cat costul total al reviziei lui Bender. Ma rog, la mine s-au grabit sa-mi schimbe si toate filtrele (am mai citit undeva ca oamenii cu burta par mai "prosperi", asa, ca prima impresie, si or fi zis ca am de unde...). :P

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mie nu mi se pare normal sa platim manopera.

Plata consumabilelor mi se pare normala dar monopera trebuie sa fie gratis atata timp cat ma duc la reprezentanta si masina este in garantie.

Daca am o reparatie la masina in garantie nu platesc manopera dc sa platesc la o simpla revizie?

Sunt curios daca in Germania se platesteste asa ceva.

Modificat de Vlad F Buc
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am facut revizia de 45.000 km la Tiguan. Am facut-o mai devreme, pe la 43.000 km, din motiv ca masina avea un drum de facut la service. Pe langa consumabile, am schimbat stergatoarele si am luat 1 l ulei de rezerva.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

animalutz@ poate ne zici si noua in a constat revizia? ce ti-a schimbat mai exact? si cam cat a costat?

Am vb in service referitor la costul manoperei pt revizii si explicatia a sunat cam asa.

Reviziile sunt considerate operatiuni de intretinere ale masinii si trebuie efectuate la dealerii autorizati pt a nu pierde garantia.

Cu alte cuvinte, prin chestia asta castiga si ei un ban si suprevietuiesc in orice conditii. Vrei garantie? trebuie sa treci pe la ei cam cel putin 2-3 revizii.

Cam asta e mersul si au si ei dreptatea lor aici.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Am facut de curand revizia de 30.000 la 1.4 TSI si m-a costat 530 RON. Au schimbat uleiul, filtrul de ulei, filtrul de aer si filtrul de polen.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca schimbai si filtrul de benzina se mai adaugau inca 150-200 RON... Intr-adevar, politica actuala a service-urilor se axeaza pe reducerea costului total prin excluderea unor operatiuni (care oricum nu sunt obligatorii odata la 15k km), nicidecum prin reducerea tarifelor practicate la manopera. Inainte aveau grija sa-ti schimbe tot ce se putea ca sa te mai umfle putin la deviz. Acum au inceput si ei ca afara sa nu mai schimbe toate filtrele la fiecare revizie sub pretextul ca sunt carburantii de proasta calitate etc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

X-tremist@ Tiguan are filtru de benzina undeva in interiorul rezervorului, acesta nu se schimba. Nu-mi dau seama daca este un avantaj sau dezavantaj, dar ma sperie faptul ca la mine pe fundul rezervorului o sa zaca tot felul de impuritati.

Docrin C@ poate ne spui si unde ai facut revizia pt ca este foarte ieftin si sunt interesat.

Comparativ cei de la Midocar vor sa le dau cam 1000-1100 lei pt revizia de 30.000.

Modificat de Vlad F Buc
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

revin cu o completare la ce am scris mai sus:

Asa e, filtrul de aer si cel de polen sunt identice pt toate modelele Tiguan TDI si TSI: aer MANN C 35 154, polen MANN CUK 2939.

Sunt deosebiri doar in tarile cu climat foarte rece pt care filtrul de aer e putin mai gros si in cele cu volan pe drepta.

Insa preturile pe care le-am scris mai sus clar nu mai sunt de actualitate, pt ca acum cateva zile am cumparat ambele filtre de la un coleg de aici (piti) si m-au costat impreuna 80 de lei!

Avand in vedere ca oricare dintre noi, inarmat cu surubelnita Felo din trusa masinii si fara alte pregatiri, poate sa-si schimbe filtrele de aer si polen in 15 minute, nu prea inteleg cum se justifica costul sensibil mai mare atunci cand service-ul schimba toate filtrele.

Vlad, intreaba-i si zi-ne si noua, cam ce urmeaza sa faca pt 11 milioane?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru Vlad F Buc - La Nurvil VW Rm.Valcea o revizie la 30.000 km pentru masina ta costa la fel ca la Dorin C. , adica pentru inlocuirea uleiului (CASTROL SLX III 5W 30) ,a filtrului de ulei si a filtrelor de aer si polen platesti 563,94 RON cu TVA inclus.

Poti incerca o informare directa la programari-vw@nurvil.ro.

Toate cele bune.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La D&C in Oradea pt revizia de 30.000 mi-au luat 920 lei. Au schimbat toate filtrele, ulei si o siguranta (schimbatul unei sigurante costa 20 lei :icon_thumright: ).

Cred ca totusi este exagerat pretul si umflat cu mult succes, dar nu prea poti face mare lucru.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

masinile voastre consuma ulei intre revizii?

ma apropii de 30000 si s-a aprins martorul la ulei

tre sa completez.....cu cat o fi nevoie

ma gandesc totusi ca la service nu baga chiar uleiul care trebuie...si de asta s-ar putea sa dispara din el...sa se evapore.

voi ce credeti?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

cred ca ar fi bine sa spui de aceasta problema la service, pentru ca masina este in garantie.

Nu am prea multa experienta in VW benzina dar la celelalta masini pe benzina nu mi s-a intimplat niciodata sa completez ulei.

La Tiguan 2.0 TDI mi s-a intimplat cam la 10.000 km de la revizie, si am pus cam 1/2 kg, dar nu e cea mai buna indicatie asta. Pui intre 1/4 si 1/2 iar apoi cam dupa o ora de stationare te mai uiti la joja. O sa iti dai seama atunci cit trebuie exact sa pui.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Revizie 30.000 Km cam asa arata deviz/factura.

th.220f150b39.jpg

Mai aveam doua probleme inafara de revizie, nu au rezolvat niciuna.

1. Prima este la motor se ineaca in mers si la relanti, parca da rateuri sau ceva de genul asta, motorul nu trage liniar.

Cica au facut o diagnoza si nu au gasit erori, au facut un update de soft la motor si cam atat (dupa 10 km am observat ca nu am scapat de problema).

2. A doua problema este la ambreiaj, agata in treapta intai si doi, parca nu intra direct cateodata nu intra in viteza sau intra foarte greu.

Cica au facut un reglaj la timonerie, nu am sesizat schimbari(nu am reusit sa ma inteleg cu prostii, lor li se pare ca merge normal).

Este ultima vizita la un service autorizat, in septembrie se termina garantia (parca doia ani are).

Ma duc la un service mai de cartier, cu baieti descurcareti care sa ii pot vedea ce-mi fac la masina si cu care sa pot schimba o vb. nu sa fac telefonul fara fir intre papitoiul de la receptie, seful de service si mecanic. Ma indoiesc ca cei de la service au facut macar jumatate din operatiunile de pe deviz. Las ca prostul plateste pt ca altfel pierde garantia.

Sa ii ia dreaq cu birocratia lor si cu procedurile lor de kkt, de acum ma duc la mesteri priceputi si pe recomandari. Pana la urma daca esti specialist chiar nu conteaza unde lucrezi, in spatele blocului sau la marele service pfffff.........

Cam atat, sunt suparat si nervos asa ca nu mai zic nimic, ideea e ca de 1000 lei la un service normal pe langa revizie cred ca mai faceau multe altele, gen spalat motor, verificari la sange pt ca este avantajul lor sa gaseasca probleme ca sa-si ia banul sa le rezolve.

Leprele astea de la reprezentanta ii doare la basca daca vad o probleme se tem de cate hartii trebuie sa faca ca sa repare problema pe garantie.

Sper sa moara de foame toti acesti "reprezentanti" si sa se devolte serviceurile de cartier unde patronul sta de vb cu tine si incerca sa-ti rezolve problema nu te trimite la plimbare ca el are treaba si-ti da sfaturi de genul "daca se aude mai rau o bagam iarasi in service".

Am zis ca nu este adevarat cand am auzit asta, kkt de tara si mentalitate.

Service-ul de cartier o sa incerce sa rezolve orice astfel incat sa pleci de la el multumit si sa revii, nenorocitii astia de la reprezentante o sa te ia cu "hai sictir" oricum tot la noi o sa te intorci ca dehh e masina in garantie. La un service de cartier daca nu-ti rezolva problema nu platesti pe cand la nenorocitit, numai sa te bage in seama si sa-ti urce masina pe elevator dai 50-100 lei, sanchi constatare.

Cand am luat masina de la revizie sa vezi ce a venit omul cu mine si ce mai statea de vb cu mine de parca aveam datorii fata de el.

Modificat de Vlad F Buc
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pai zici ca e in garanite. De ce ti-au luat bani pentru reglaj Timonerie ?

In al doilea rind de ce ti-au luat bani pe montat si demontat scut ? daca are legatura cu Timoneria atunci ar fi trebuit sa fie 0. Legatura cu revizia nu are in nici un caz.

Antigel ? pentru ce, aveai nivelul mai jos decit trebuia ?

Ok, pina la urma ce vad eu aici, ca mai aveau sa iti ia bani si pe praful de pe jos pe care au calcat. Eu nu am asa ceva in factura de la revizie, cred ca ar fi bine totusi sa ii intrebi asa de curiozitate: Cit costa un FIS de spary la ei ?

Pe bune, cred ca ti-au facut-o dinadins la faza asta :)

Unde ai facut tu aceasta revizie , ca sa nu mergem si noi acolo ?

Referitor la motor, aici e f discutabil, da si mie simteam ca imi facea la relantii cum zici tu, si poate cind o tineam accelarata foarte putin, ceea ce cred ca e normal totusi, dar cel mai important este daca simti lipsa de putere sau rateuri la turatii de peste 5000 chiar 6000, tinuta masina constant la turatia asta cam vreo 20 de secunde, orice viteza. Incearca asta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Vineri am luat masina din service si parca mergea mai bine, tocmai luni am constatat faptul ca eram sub influenta efectului placebo(iar se ineca la relanti).

Nu vreau sa spun numele serviceului pt a nu ii face "reclama".

Surprinzator marti primesc un telefon de la service sa ma intrebe daca mai am probleme(neasteptat dar binevenit) ii spun omului ca da si tot luni duc masina in service. Si-au mai spalat imaginea in ochii mei.

Pana acolo masina a mers bine fara probleme, in gandul meu sa vezi ce ma plimb eu degeaba pana la ei ca nu am ce sa le arat.

A urcat cu mine tipul de la receptie/mecanica si a observat si el ca la relanti se ineaca (bafta mea).

Vine si mecanicul sa faca si el o tura(na belea ca la asta a mers masina ceas)am lasat totusi masina pt diagnoza.

Au revenit cu un telefon mai tarziu pt ca au constatat si mecanicii cum se ineaca si sa ma anunte ca mai dureaza. Azi am dat eu un telefon si era inca in verificari, problema este ca nu apare nimic aprins in bord si la diagnoza nu apar erori. Am inteles ca au verificat calitatea carburantului, bujiile, bobinele de inductie habar nu am ce mai urmeaza sa verifice.

Ideea e ca se uita probabil 3-4 mecanici la ea si nu stiu ce are, au zis ca o sa ia legatura si cu producatorul.

Astept cu interes sa vad care este cauza (marul discordiei) si sper sa termine cat mai repede. Sper ca o nu sa trimita masina prin Germania la verificari.

La antigel probabil au scos din el si au completat cu apa distilata/antigel(dilutie), ideea e ca am un litru de antigel acasa luat tot de la ei si a trebuit sa completez putin, am pus concentrat nu am mai diluat cu apa in ideea ca 50-100ml de antigel concentrat in cel deja diluat si mai vechi nu are cum sa faca rau. Nu aveam apa distilata la mine.

Cu timoneria ce sa zic, cred si am inteles ca face parte din revizie, faptul ca au mai facut si ei "reglaje" e partea a doua. Ca sa ajunga acolo trebuie sa dea scutul jos asa ca se justifica. Ideea e ca stiam dinainte ca revizia de 30.00km o sa fie mai scumpa deoarece trebuie sa faca si alte verificari decat cea de 15.000km.

Modificat de Vlad F Buc
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Pe 18 martie am facut revizia de 60.000 km. M-a costat in jur de 1400 lei. Pe langa ulei si filtre la 60.000 se schimba si bujiile. Iar mie mi-au schimbat si placutele de frana spate. Imediat dupa ce au umblat la motor au aprut probleme. Eu nu ma prea pricep, dar cred ca trebuie sa va explic in topicul de probleme.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si inca ceva. La aceasta revizie se schimba si uleiul la cuplajul Haldex.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Revizie de 45.000 km

Cost total 2150 ron

In banii astia mi-au schimbat si placutele pe fata si spate adica cca 1000 ron cu manopera

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

mda.. cool sa ne zici si unde ai facut aceasta revizie. Ca sa nu dam pe acolo.

Mi se par din ce in ce mai scumpe aceste revizii.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La PBV1

Pe formularul initial pretul agreat este 1200 ron.

Adica o revizie fara alte probleme costa in mod normal 1200 ron.

No comment !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Andrei_72 unpinned this topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!