razy

Problema semnalizare

111 postări în acest subiect de discuţie

Am o cudatenie la masina . Am mai patit-o si acum cam 3 luni . La un momendat nu-mi mai merge nici un semnal , cand misc maneta pt semnal stanga sau dreapta nici un efect . Avariile merg . Dupa ceva timp incepe sa mearga si maneta dar in orice parte a-si misca maneta se aprinde semnalul lumineaza doar pe stanga (maneta ridicata pt semnal dreapta , de aprins se aprinde tot stanga). Parchez si cand imi termin orele de munca revin si prin minune nu mai are nimic . Maneta sau nu stiu cum sa zic acel bloc intreg care compune maneta functioneaza fara probleme cu exceptia unor momente (1 data la 3 luni) . Merg flash-uri , faza lunga .

Daca cineva a mai intalnit asa ceva si a reusit sa rezolve ...astept

Multumesc de intelegere

Razvan

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Sfatul meu este sa fac intai o scanare ca sa poti elimina o parte din cauzele posibile.As putea banui releul de semnalizare,insa cel mai bine ar fi sa vezi ce iese la scanare! :(

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Am mai facut o scanare intre cele doua intervale nu din cauza asta si s-a gasit doar ceva legat de un bec .Cel putin asa a zis cel care a facut aceasta scanare "ai schimbat becuri ceva " acea eroare a fost stearsa . Oricum mie poti sa-mi zici ca ai gasit orice ca nu stiu sa interpretez acel program vag-com (parca) . Sper sa gasesc pe cineva disponibil pt o noua scanare (greu cu timpul) . Treaba e ca daca iese iar aceeasi eroare nu pot zice ca e de acolo ca am schimbat stopul de pe haion implicit si soclu si becul.

Am uitat sa te intreb daca stii unde se afla acest releu (pozitionare pe o poza daca se poate) poate il schimb daca nu costa o avere.

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Am atasat poza cu maneta de semnalizare care de obicei provoaca acest simptom! :(

post-10235-1228946205_thumb.jpg

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

La mine se intampla altceva si anume: nu mai merge becul semnalizare stg fata, in rest toate functioneaza si nu-mi da nici o eroare. Am verificat becul nu e ars.

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
La mine se intampla altceva si anume: nu mai merge becul semnalizare stg fata, in rest toate functioneaza si nu-mi da nici o eroare. Am verificat becul nu e ars.

Salut,

Aceeasi problema o am si eu...becul nu este ars dar semnalizatorul stanga fata nu merge...am scos becul, l-am bagat iar, iar si iar...a mai avut cineva aceasta problema ? care a fost rezolvarea ?

Multumesc!!!

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Voi cum semnalizati de obicei? Duceti maneta respectiva pana jos de fiecare data sau folositi sistemul impuls, apesi o data si semnalizeaza de 4 ori? Eu folosesc sistemul cu o singura apasare scurta, daca este cazul repet operatiunea, si pana acum nu am avut nici un fel de problema. Daca nici asa nu merge trebuie curatate contactele la blocul de semnalizare si il ultima instanta inlocuit cu totul piesa fie noua fie de la dezmembrari, dupa buget.

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Semnalizeaza de 3 ori nu de 4 cum zici tu cand apesi impulsul. Bafta!

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Andreiuyo, banuiesc ca semnalizarea laterala si cea spate functioneaza din moment ce n-ai precizat

Deci blocul de semnalizare iese din discutie dupa mintea mea... Poti verifica partea de relee, sigurante, poti face si o scanare cu un vagcom

Ai probat becul si in alt socket si merge?

Modificat de dudu
0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Aceeasi problema o am si eu...becul nu este ars dar semnalizatorul stanga fata nu merge...am scos becul, l-am bagat iar, iar si iar...a mai avut cineva aceasta problema ? care a fost rezolvarea ?

Multumesc!!!

Nici cand apesi avaria, nu merge? Daca nu merge, daca ai verificat soclul si contactele sunt ok, atunci trebuie verificat releul si mai departe tot circuitul, pana in bec.

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Andrei...

practic ti s-au dat toate raspunsurile, care sintetizate ar fi :

daca restul semnalului pe acea parte merge, releul de semnalizare si blocul de lumini ies din discutie si...

daca pe avarii becul respectiv tot nu merge , verifici cu un bec care s-a aprins in alt soclu si ...

daca merge e becul, daca nu merge ...

verifici cu un aparat de masura sau lampa de control daca ai tensiune pe firul care vine la lampa ( e intermitenta, caci verifici cu semnalul pus )...

daca ai e de vina soclul lampii, daca nu ai e o intrerupere intre blocul de lumini si lampa si ...

asta o remediezi cel mai usor refacind cu alt fir acea legatura sau ducind-o la service sa faca ei operatia.

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Nu exista releu de semnalizare la g5, functia e preluata de centrala electrica. daca se aprind celelalte semnale de pe acea parte, atunci amneta, calc de coloana de volan si centrala electrica ies din discutie. Mai ramane problema becului si a conexiunilor de la bec la centrala.

vezi daca pe firul negru din mufa farului ajunge tensiune cand semnalizezi.

Modificat de Al Bundy
0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Si eu am o problema la fel de urata doar ca mie mi-a descarcat bateria de tot .

pt semnalizeaza dreapta trebuie sa pun maneta in jos (este opusul)

pt semnalizeaza stanga trebuie sa pun maneta pe mijloc ( pe neutru)

pt oprire semnalizare trebuie sa pun maneta in sus

Am desfacut butonu de avarii am deconectat cablul cu mufa dar din pacate aceleasi simptome deoarec multi ziceau ca se afla nustiu ce relee in avarii .

Problema este daca opresc masina/ intrerupator lumini/contact/ etc.......ramane aprinsa pozitia pe partea stanga sau dreapta depinde de pozitia manetei de semnalizare si asfel i-mi termin bateria intr-o zi. Ba chiar am scos si intrerupatorul de lumini din bord dar aceeasi problema. Eu stiam ca atunci cand scot cheia din contact, se opreste curentul pe toata masina (cu unele exceptii alarma......). Singura modalitate este sa scot bateria in fiecare seara . Avariile, faza scurta / lunga, pozitia, lumina din plafoniera functioneaza bine deci nu ar fi calculatorul cu probleme ......ar ramane doar maneta de semnalizare.

Am verificat tabloul de sigurante si am avut una arsa(mi a topit si rama de plastic) care ar fi de la luminile de ceata, alta observatie ar fi ca nu i se mai aprinde becul de ceata din dreapta spate(becu e bun dar nu da tensiune la acel bec ,restul merg). M am luat dupa altii si am desfacut butonu de avarii desi eram sigur ca nu exista nici un releu de semnalizare in el ..mai mult l am stricat :blah: nu e decat o dioda, 1 intrerupator, 2 rezistente si 2 fire ce vin la leduri....

post-34084-0-35612900-1288472537_thumb.j

post-34084-0-89021700-1288472561_thumb.j

Modificat de pcmarius
0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Acum mai depinde si de masina, la G4 releul e in butonul de avarii, la G5 functia e preluata de centrala electrica, din ce an e masina ta?

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Audi a4 din 2002. Azi dimineata am vrut sa merg cu masina asa dar nu mi se mai oprea deloc semnalizarea indiferent de pozitie. E posibil sa nu aiba deloc acele relee si sa fie comandata toata treaba din calculatoru de lumini? Maneta daca o desfac/curat nu cred ca ar avea vre o influenta pt ca merg contactele :icon_thumright: . nu stiu ce sa mai fac.......in vag com nu mi da nici o eroare referitor la lumini dar in skimb de cand cu problema asta i mi apare eroare la unitatea de inchidere centralizata.... asa enervant e cand apar erorile in lant.....

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

A4 din 2002 are centrala electrica si calc de coloana de colana de volan (deci nu are relee) care se ocupa de semnalizare. VEzi in blocurile de masura de la adresa 09 si 16 ce indica atunci cand semnalizezi ?

Modificat de Al Bundy
0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Am mai vb cu un coleg de pe forum si a zis ca e maneta de la semnalizare , probabil sunt oxidate contactele sau e sarita vreo lamela si face contact aiurea......azi am scanat iara si mi a dat eroare 00886 - Turn Signal Switch (E2) 37-00 - Faulty. Deci cum zicea colegu a fost. Am sa fac rost de torx m12 sa desfac volanul :vaidecapulmeu:.

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

AM curatat si maneta desi este total diferita de passat dar m am descurcat; oricum nu parea sa fie oxidata sau altele ......am remontat-o si aceeasi problema. am incercat si fara maneta, tot asa semnalizeaza singura masina dar mai rar.....am scos apoi si calculatoru de la volan si parea totul ok. Deci pare a fi stricat calculatorul :( desi maneta de stergator merge si Bord computerul la fel. Nu stiu ce sa mai fac.

Modificat de pcmarius
0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Sal , si mie mi-a aparut azi aceeasi problema cu semnalizarea ca la @razy. Ridic semnalul ptr dreapta si semnalizeaza stg. In rest totul functional, am tras pe dreapta si am dat avarii, culmea, functiona, se aprinde-au toate becurile, deci un contact imperfect sau ceva clema rupta, dar nu face intotdeauna, nu am eroare pe bord :scratch: ......... ma poate ajuta cineva cu un DIY ca sa demontez maneta de semnalizare ptr a curata contactii ???? Orice sfat sau critica este de ajutor. Ms anticipat.

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Salut tuturor,

Am un golf 5 Plus din 2006 si am o problema la semnalizarea de pe spate stanga. Cateva grupuri de led`uri din acel rotund nu mai functioneaza tot timpul cand semnalizez.. am uploadat si un video pe youtube ca sa vedeti despre ce e vorba AICI (nu luati in considerare acele flick-uri din filmare..e din cauza camerei - am filmat cu telefonul si nu e prea capabil la fps) ..in rest raman aprinse pe rosu cand am farurile pornite. Aveti idei in legatura cu ce ar putea fi si costuri daca va fi necesar o inlocuire ?

Ms mult tuturor !

Modificat de CatalinGeo
0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Sal , si mie mi-a aparut azi aceeasi problema cu semnalizarea ca la @razy. Ridic semnalul ptr dreapta si semnalizeaza stg. In rest totul functional, am tras pe dreapta si am dat avarii, culmea, functiona, se aprinde-au toate becurile, deci un contact imperfect sau ceva clema rupta, dar nu face intotdeauna, nu am eroare pe bord :scratch: ......... ma poate ajuta cineva cu un DIY ca sa demontez maneta de semnalizare ptr a curata contactii ???? Orice sfat sau critica este de ajutor. Ms anticipat.

Buna,

o problema similara am si eu de cateva zile. Semnalizez dreapta si semnalizeaza stanga de cateva ori, dupa care semnalizeaza dreapta. Fenomenul apare neregulat. Daca semnalizez scurt dreapta (apasare usoara - 3 semnale), functioneaza corect. Semnalizarea stanga si avariile functioneaza. Are cineva sugestii, sfaturi? Mersi.

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Salut,

E cam vechi threadul, dar cel mai potrivit e sa scriu aici.

Problema pt Golf 4, 1.4, 2003 : bateria mi s-a descarcat complet, am pornit motorul azi prin cablu conectat la o alta baterie, s-au resetat BC-ul si radio, pana aici toate bune. De atunci imi face probleme la sistemul electric.

Semnalizarea nu mai merge deloc. In bord imi ramane aprins ( <-> ) indicatorul de semnalizare constant/neintermitent (indiferent de pozitia butonului de avarie). In rest faza scurta/lunga si ale componente electrice functioneaza normal.

Cand opresc masina (contact + inchidere centralizata) , semnalizarea imi ramane aprinsa (fata/spate) in faza constanta.

Temporar am scos bornele bateriei pt ca sigur se descarca iar; am reconectat bornele pt un mic test, si la fel face.

Am verificat tabloul de sigurante, macar vizual acestea nu sunt arse.

Cauza poate fi maneta de semnalizare (oxidare contacte sau lamele) / butonul de avarii ( in cazul in care ar fi releul defect) sau alta problema care acum nu imi vine in minte.

A mai avut cineva problema asta? Poate fi detectata eroarea la o scanare VagCom ?

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Buton avarii defcet si nu apare la diagnoza.

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

kaponeis ai carlig de remoecare?

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Salut,

E cam vechi threadul, dar cel mai potrivit e sa scriu aici.

Problema pt Golf 4, 1.4, 2003 : bateria mi s-a descarcat complet, am pornit motorul azi prin cablu conectat la o alta baterie, s-au resetat BC-ul si radio, pana aici toate bune. De atunci imi face probleme la sistemul electric.

Semnalizarea nu mai merge deloc. In bord imi ramane aprins ( <-> ) indicatorul de semnalizare constant/neintermitent (indiferent de pozitia butonului de avarie). In rest faza scurta/lunga si ale componente electrice functioneaza normal.

Cand opresc masina (contact + inchidere centralizata) , semnalizarea imi ramane aprinsa (fata/spate) in faza constanta.

Temporar am scos bornele bateriei pt ca sigur se descarca iar; am reconectat bornele pt un mic test, si la fel face.

Am verificat tabloul de sigurante, macar vizual acestea nu sunt arse.

Cauza poate fi maneta de semnalizare (oxidare contacte sau lamele) / butonul de avarii ( in cazul in care ar fi releul defect) sau alta problema care acum nu imi vine in minte.

A mai avut cineva problema asta? Poate fi detectata eroarea la o scanare VagCom ?

imprumuta de la un prieten butonul de avarii si ai sa vezi ca o sa mearga,sigur de acolo e

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!


Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.


Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.