Jump to content

Amortizoare Kayaba


wabbit
 Share

Postare recomandată

colegu cu golf florin dima, te rog sa imi zici unde sunt produse si ce culoare au..am un prieten care si-a luat sachs albastre parca la aprox 195 ron buc pt fata..revin peste vro 2 saptamani cu noutati.

 

blu3tech, unde sunt produse..eu tocmai am primit din italia kyb excel g, made in spania si am ramas cu inima stransa cand am vazut ca sunt produse in europa..ma asteptam sa fie in japonia...dupa ce le montez revin si eu cu noutati..

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu va mai crizati degeaba ca nu vedeti made in Japan. Se stie de f multa vreme ca KYB are fabrica destul de importanta ca si productie in Spania. De cativa anisori au deschis un sediu si in Romania iar daca precum nemtii care au lansat devizul nici o masina nemteasca fara macar o piesa fabricata in Romania, veti devea in viitorul mai mult sau mai putin apropiat ca vor fi etichetate amortizoare KYB cu made in Romania atunci ce veti mai spune?

 

Pe viitor sa zicem sarumana daca vom mai vedea chiar made in ue, tendinta e f mare sa se duca inspre Turcia, nu mai spun China.

Oricum ar fi, atat timp cat se respecta normele de calitate impuse de producator teoretic nu ar trebui sa fie pbme.

Insa e si chestie de noroc, nici o piesa achizitionata ulterior nu se ridica la nivelul de calitate a pieselor de prima echipare folosite in uzina la asamblarea masinii.

 

Important e totusi si cum se exploateaza masina, daca iti bati joc de ea si dai prin toate gropile, poti avea mama amortizoarelor ca nu te vor tine prea mult.

 

Eu am KYB pe fata made in Spain, merg deja spre 3 ani si pana acum sunt f multumit de cum s-au comportat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In mare subscriu la ce spui Muraru Dan. La partea de amortizoare sunt de-acord cu tine. Eu nu imi fac probleme ca sunt fabricate in Spania, Slovacia etc. Calitatea ar trebui sa fie aceeasi.

 

La fel si in cazul pieselor cu care vine masina echipata din fabrica, si care sunt net superioare din punct de vedere calitativ fata de piesele aftermarket,  chiar facute de producatori bine cotati. Lucru valabil inclusiv la calitatea anvelopelor cu care vine autoturismul din fabrica. E un lucru cunoscut ca in ultimii ani apar foarte multe probleme la masinile noi dupa ce ies din garantie, probleme care erau mai greu de neconceput pana in urma cu cativa ani la marci cu un anumit renume si care costa destul de mult sa fie remediate. Din cate am observat eu,  treburile au inceput sa se strice la modelele facut de prin 2005 incoace. Am niste dubii legate de unele modele asamblate in locuri mai exotice, gen Turcia.

 

Legat de amortizoare KYB EXCEL G care le-am pus pe masina, acestea sunt pe gaz. A avut cineva pe Octavia sau pe Golf amortizoare atat pe gaz cat si pe ulei? Sunt curios cum se comporta cele pe ulei mai ales la partea de confort.

Modificat de Blu3tec
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In goana lor dupa profit, firmele tind sa inmoaie criteriile de control a calitatii. Aici e problema, in trecut sa zicem ca o piesa era veridficata in 30 de puncte, acum e verificata poate la jumatate.

In timp se vede si se simte. E alta mentalitate, orientata spre profit si nu spre satisfactia deplina a clientului.

 

Blue3tec, sa inteleg ca ti se par prea tari acestea pe gaz?

Amortizoare pe ulei am eu, cand mi-am schimbat amortizoarele am cerut sa mi se dea exact echivalentul oem si mi-au dat pe ulei desigur. In lista programului erau desigur mai multe modele ce se potriveau pt motorizarea mea insa am ales varianta oem (orientata spre confort).

Alegeam probabil excel g pe gaz daca aveam autostrazi si aveam pe unde sa merg mai tare.

 

Legat de confort, nu ma pot plange, nu ma plang in primul rand nici de ruliu, oricum platforma de golf 4 nu e cea mai buna in ceea ce priveste stabilitatea si lipsa ruliului. Oricum, isi fac treaba, precum am spus eu sunt f multumit de cum se comporta.

 

Teoretic, cele pe ulei ar trebui sa fie mai confortabile decat cele pe gaz. Sigur si practic.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Muraru Dan: clientul e mai satisfacut atunci cand plateste putin, motiv pt care s-a si pierdut calitatea lucrurilor undeva pe drum. Nu e doar vina companiilor. 

 

Eu pe Daewoo am Excel-G gaz pe fata si Monroe gaz-ulei pe spate si nu mi se pare deloc inconfortabil "ride-ul". Cata vreme nu ai arcuri taiate/mai scurte sau talonul prea mic, n-ar trebui sa fie probleme.

Acum, e posibil si ca amortizoarele stock de pe G4 sa fie mai tari decat cele stock de pe Daewoo meu.  :)

Modificat de lowlife
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut. Eu am KYB Excel-G.le-am schimbat in Aprilie 2012, au acum 10.000 Km,si sunt inca in stare buna.  Doua sunt produse in Polonia si celelalte in Slovacia parca. Am ramas un pic masca la magazin cand le-am ridicat,dar le montam in service si folosesc garantia in caz de nevoie.

 

E adevarat ca am luat Octavia,mai ales pentru comfort,ceea ce aveam cu amortizoarele originale,dar acestea erau uzate iar ruliul era imens. KYB-urile,comparativ cu cele OEM sunt mai tari,ma cam deranjaza dar nu am de gand sa le inlocuiesc cu unele pe ulei din considerente materiale.Cand am luat masina din service,dupa schimbare,am ramas surprins cat se ridicase fata de sol,mai ales in partea din fata. Evident,inainte loveam practic si cel mai mic obstacol, bordura,etc.Dupa,s-a amelorat situatia dar tot i-am pus un scut metalic original. A fost un cosmar montatul dar rezultatele sunt excelente si pe zapada si pe teren denivelat.Voi cauta si eu date despre garda la sol si voi masura ce am acum. Nu vreau sa pun inaltatoare,mi se pare ridicola distanta rotilor fata de aripi si chiar simt instabilitatea data de pachetul de drumuri grele,pe o Skoda  similara pe care am condus-o catva timp.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

revin cu mici noutati...amortizoarele colegului cu golf sunt negre si nu albastre..si sunt pe ulei...aseara am facut o tura si am ramas placut surprins de faptul ca absorb bine socurile si nu se aude nici o bataie...doar sunetul ce il fac rotile la trecerea peste gropi...in schimb in curbe nu mi se pare ca s-ar fi schimbat prea mult tinuta masinii...si dupa cum zice si colegul cu octavia, partea din fata sa ridicat, insa nu prea mult..

 

voi reveni cu noutati in momentul in care voi schimba si eu amortizoarele..

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si eu am luat produse in Cehia, multumit de calitate. Ruliul s-a diminuat masiv si se simte stabilitatea pe drum.

Ramane sa vedem in timp fiabilitatea lor...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu le-am ales pentru ca eram invatat cu ele de la vechea masina care avea KYB  OEM . Nu stiu unde erau facute,dar o sa aflu.Probabil tot in Europa caci masina era asamblata in Ungaria Masina desi micuta si usoara,avea 90 de cai si suspensia trebuia sa o tina pe drum, deci amortizoarele erau chiar tari,de ma plictisisem sa simt orice pietricica de pe drum. La Skoda am diminuat mult ruliul,stabilitatea a castigat si ea destul, nu e chiar ca la Suzuki,dar am vrut comfort si l-am amestecat cu stabilitate. Ce a iesit e multumitor.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

salutare ,

 

va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi / impresii

de ceva vreme caut informatii despre tipul de amortizoare si deja innebunesc de la cate info contradictorii am primit

 

necesar : amortizoare fata/spate octavia 1 1.6mpi  motor BFQ   si sasiu  TMBDX11U842930632(in cazul in care are cineva acces la ETKA)

+ flanse , aparatori praf ,etc 

 

 

pe scurt :

Masina o am din vara anului trecut ,totul ok pana de curand cand amortizoarele au picat cam brusc spun eu.

Are montat pachet drumuri grele la Avia (doar inaltatoare si scut metalic ) fara a modifica si altceva (din ce mi-a spus proprietarul anterior) . Curios este faptul ca la Brady mi-au spus ca amortizoarele de pe ea ar fi pt drumuri grele , cei de la Avia nu dar au facut deviz doar dupa istoric(de la ei a cumparat-o).

 

coduri primite : 

spate : 1J0513025BG--nu stiu daca e pt pachet drumuri grele sau suspensie normala

fata: 1J0413031AM(pt drumuri grele brady) sau 1J0413031T (pt suspensie normala -avia motors)

 

totodata conform programelor OEM cele de pe fata sunt doar pe ulei si pe spate doar pe gas  chestie care din nou m-a derutat

 

ca si producator , pt cele existente nu am putut verifica decat pe spate fiind Monroe , presupun ca  si pe fata sunt la fel ,din fabrica nu fac combinatii

 

Nelamuriri :

- ce ar trebui sa cumpar , gaz sau ulei ?

- avand in vedere modificarea facuta cu scut si inaltatoare , amortizoare pt drumuri grele sau normale ?

- recomandari model /producator si chiar furnizor pt Bucuresti (si nu numai ) ???

am primit oferte pt monroe (150-190 lei ) , sachs super touring (190-200lei ) , monroe reflex (230-260lei) , bilstein (150 lei ) si kyb (aprox 200-250lei)  dar nu stiu daca sunt ok codurile

 

As vrea sa pastrez , ca toti de altfel , raport pret /calitate si confort /stabilitate .

Deja masinuta s-a invatat sa pape cam multi bani intr-o perioada scurta , de la achizite am schimbat : distributie , sonda lambda 1, bujii,revizii normale , cauciucuri noi , jante(fitele mele) + instalatie GPL + electroventilor acum 2 zile (pret OEM 1100ron , pret achizitie  de la Termotech 210 :D )

 

O intrebare offtopic(scuze) , la voi cum se comporta masina cu AC pornit ?

De cand am montat electroventilatorul se simt vibratii in volan si schimbator . E o pb la ventilator sau am eu pititci pe creier ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

si eu mi-am schimbat ieri amortizoarele spate si mi-am pus KYB EXCEL; inainte aveam pe masina sachs (cred ca erau cele din fabrica) - am preferat sa iau KYB pentru ca erau muuult mai ieftine:) sper sa nu fie mai rigide.. ca si asa cu jantele mele pe 18 simt orice moneda :(

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nu pot sa dau edit asa ca o sa fac un post nou:

am observat ca acum masina este mai ridicata de spate cam cu 1cm - fata de fata - asta daca am masurat eu bine =)))

cred ca o sa le schimb si pe cele de pe fata chiar daca sunt inca foarte bune (cred ca tot sachs am); mi se par prea rigide pentru drumurile noastre, in combinatie cu jantele de 18 si ma gandesc ca unele noi imi vor mai ridica putin masina... la cat de joasa e... fiecare centimentru conteaza :D

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

michael 1980,tu ar trebui in situatia asta sa pui amortizoare de drumuri grele,numai daca ai cu adervarat nevoie, dar preturile lor sun prohibitive,mai mult decat dublu fata de cele normale.Din cate stiu,pachetul de drumuri grele are si arcuri mai tari,deci ai avea o cheltuiala semnificativa de facut.

 

Daca vrei stabilitate cu un comfort usor mai mic,treci pe amortizoare pe gaz si in fata,diferenta e sesizabila.

Eu am cumparat KYB-urile EXCEL G de la Autokarma,dar sunt mai multe magazine online. As comenta un pic asupra amortizoarelor spate,cam tari astea noi.

Dintre toate marcile  expuse,as alege doar intre KYB si SACHS.

 

Dupa schimbare,vei observa o inaltare a masinii cu 2-3 cm,cel putin asa a fost la mine,vad ca avem masini identice,exceptand motorul.

 

La ventilator,sunt mari sanse sa fie dezechilibrat,caz destul de intalnit la produse aftermaket ieftine.Mi exista si posibilitatea unui montaj incorect.

Eu nu am vibratii,dar ventilatorul e OEM, schimbat acum 3 ani de fostul proprietar. :)

 

sfs86, la jantele alea,nu stiu ce comfort poti avea, dar as zice sa pui pe ulei,poate nu-ti distrugi rinichii asa de repede.Stiu ce zic... am mers Bucureti - Oradea si retur cu un Golf 6 GTD cu jante de 17 inch,suspensie comutabila intre sport si normal,oricum diferenta era inseizabila, moarte pentru rinichi,nu alta.

 

Daca nu ai arcurile moi,uzate,masina se va ridica si de fata.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

multumesc dexterino pt sfat

 

eu ma gandeam ca daca nu voi pune amortizoare pt drumuri grele , masina fiind mai incarcata decat normal va face balans si in acelasi timp vor ceda si mai repede

 

totodata fiind si inaltata bratul amortizorului ar trebui sa fie mai lung , iar cele pt drumuri grele il au (daca nu ma insel ) fata de suspensie normala/sport

 

legat de producator , multi insistau sa merg tot pe ce e si in original

ciudat ca sachs spre ex e mai ieftin decat monroe original in ofertele primite  , iar monroe reflex avand o diferenta relativ mica

 

in ofertele pe care le-am primit preturile difera intre ele cu max 50-60 lei

nu vreau sa ma zgarcesc la 2-300 lei si apoi sa regret

 

arcurile nu cred sa necesite inlocuire,  am fost la 2 reprezentante pt deviz si niciuna nu le-a pus

mai mult ...spuneau ca se inlocuiesc decat in situatii extreme

ori unde reprezentanta la cea mai mica pb iti da de inlocuit tot sau cel putin incearca sa te convinga...nu a fost cazul

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da... lumea zice ca arcurile se inlocuiesc rar,adica daca-s rupte,dar nu se gandeste nimeni la uzura fizica si morala a lor. Desi putin ciudat, cand masina e incarcata,la cele cu pachet de drumuri grele cel putin, balansul creste. De vina ar fi garda la sol crescuta, dar si amortizoarele si arcurile mai tari.La mine n-am observat asa ceva,cu amortizoare standard cu gaz.Cred ,deci,ca solutia pentru tine ar fi amortizoare gaz in fata si spate.

 

 

 Intentionezi sa incarci masina in mod regulat? Mai mult decat normal?  In caz ca asta vrei,atunci cauta sa folosesti o suspensie Heavy Duty,dar te va secatui de bani.

N-am studiat cu precizie,dar sunt aproape sigur ca amortizoarele din PDG sunt identice dimensional cu cele standard,diferind doar modul in care amortizeaza. Inaltarea provine din adaugarea distantierelor de 20 de mm.

 

Citisem pe udeva ca amortizoarele OEM ar fi Monroe dar nu sunt sigur.Ti-am scris ce prefer eu.Dealtfel tot Kyb i-am recomandat si unei prietene la o Kia Picanto si e foarte multumita. Intr-un timp relativ scurt voi afla si parerea ei dupa cateva mii de km. Sachs Super Touring i-am montat cu o luna in urma unui coleg la un Opel Astra G in fata, diferenta fata de cele OEM cu 90.000 Km e clara. La el, PDG e format din amortizoare standard,inaltatoare si scut metalic.

 

Reprezentante... am fost in multe,din  mai toate domeniile, dar toate sunt la fel, e deajuns sa spun ca n-as mai calca in niciuna,decat daca as  fi obligat de garantie la un produs nou.Pentru masina am un mecanic foarte atent si meticulos,la care apelez atunci cand nu am  timpul necesar sa-mi rezolv eu singur problemele.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ies destul de rar cu ea din Bucuresti , doar cand merg acasa si nu pot spune ca e prea incarcata atunci

 

incarcata in schimb e cu butelia de gaz pe spate si scutul metalic pe fata .

 

in concluzie inteleg ca ar fi oarecum suficient sa pun amortizoare standard

iar ca si calitate sachs, monroe si kyb sunt comparabile ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu am constatat ca nu se schimba prea mult comportamentul amortizoarelor mele functie de sarcina. Sunt mai tari si gata. Scutul etalic original,pe care l-am montat dupa schimbarea amortizoarelor,nu a coborat,prin greutatea lui caroseria,distanta intre roata si croserie ramanand la fel.

 

Da, pare suficient sa pui amortizoare standard cu gaz. Nu stiu cum stau comparativ,la calitate cele 3 marci. Monroe nu am folosit,Sachs am pus doar la Opel,dupa un accident,pentru ca avea cel mai bun pret, pe cutie scrie MADE IN TURKEY si are toate reperele de siguranta,ca nu e contrafacut. KYB am avut,am si am recomandat si altora. Eu am doar 10.000 km cu KYB  aftermarket si nu pot spune prea multe despre ele,decat ca sunt destul de tari,dar in fata amortizeaza bine, in spate amortizarea e mai slaba,dar s-ar putea datora fabricatiei in alta uzina,am mai scris,sunt 2 cate 2 facute in tari diferite.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Muraru Dan,

Da, mi se par cam tari astea pe gaz fata de ce ma asteptam eu, adica si stabilitate buna si confort sporit. La stabilitate nu pot sa ma plang, insa EXCEL G sunt doar putin mai confortabile decat cele OEM cu care venise masina din fabrica. Eu de cand am cumparat masina acum 5 ani la 90 000km si pana acum vreo luna,  la 170 000km cand am pus amortizoarele noi tinuta de drum a masinii nu s-a schimbat f mult. De cand am cumaprat-o masina avea o tinuta de drum de tip barca. Nu stiu daca amortizoarele vechi  erau pe gaz sau pe ulei, am sa il intreb pe mecanic. Eu din cate mi-am dat seama acestea  cred ca erau niste amortizoare din gama entry level, ca vorbim totusi de Skoda nu de VW sau Audi. Excel G sunt dintr-o clasa superioara fata KYB-urile standard echivalente cu OEM-urile cu care a venit initial masina si care cred ca erau facute de Monroe. Nu imi pare rau de alegerea facuta, masina se si infige mai bine la drum din cauza ruliului mai scazut. Aprecierea confortului tine oarecum si de subiectivismul fiecaruia, deci pana nu ma urc intr-o Octavia sau intr-un G4 cu amortizoare pe ulei pot doar sa presupun cat ar fi de confortabila ar fi si cat de bine ar sta pe drum.

Modificat de Blu3tec
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Original pe Ocatavia nu iti pot spune cu exactitate, insa sigur e ca pe golf si anume ulei pe fata si gaz pe spate.

Eu cu KYB-urile Premium ale mele pot spune ca sunt f comfortabile, nu ma plang nicidecum de lipsa de comfort.

Comparativ cu cele originale nu are rost sa le compar la stabilitate, la fel si al mine aveau un comportament ca de barca, mult mai accentuat dupa 120.000 km cand din nefericire am luat o groapa uriasa intr-o curba a serpentinelor de pe Oituz, fapt ce a facut sa-mi si gurga un amortizor de pe fata.

Intr-un an deja erau praf, aveau batai si am fost nevoit sa le schimb,

 

Dar daca spui ca Excel G ti se par putin mai comfortabile decat cele oem, eu zic ca-i bine oricum, in timp ele se vor mai inmuia, fapt ce va diminua stabilitatea insa va creste comfortul.

 

Dar, conteaza f mult si de ce anvelope ai pe masina, eu am pe 15 si avand talonul mare ajuta f mult la comfort, stiindu-se faptul ca anvelopele preiau cele mai multe vibratii in timpul mersului, apoi iarasi o mare parte le revin amortizoarelor si o mica parte scaunelor.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

revin cu pareri despre schimbarea fata a amortizoarelor..intr-un final am reusit sa il prind pe mecanic disponibil si am inlocuit vechile Monroe (nu stiam ca aceasta marca a echipat pe original passatul) cu cele KYB Excel G, metahoanele si bucsele la bara stabilizatoare..

 

alta viata nene...plutesc peste gropi cu 30-35 km ora..iar peste gropi dese cu viteze mai mari se simte tare suspensia...

plecarea de pe loc, viraje stranse si oprirea mai brusca nu mai balanseaza masina asa mult ca inainte..adica mai deloc. acum masina are o tinuta mai liniara..

 

comparatie intre golf 4 hatchbach ( 1.6 16v 2002) cu amortizoare Sachs ulei si passat b5 sedan (1998) KYB excel g gaz:

 

golful, amortizeaza gropile si atat...mie unu mi se pare ca in curbe sta la fel, foarte putin se simte o imbunatatire..

 

per total sunt mai multumit de suspensia passatului pe gaz, poate ca e si din cauza ca tocmai de masina mea vorbesc, insa stiu sigur ca luna ce vine voi pune amortizoare identice si pe puntea spate...voi reveni cu noutati atunci..

 

numa bine'

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Comparatia nu isi are rostul, suspensiile sunt diferite.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

intradevar nu se pot compara 2 masini din clase diferite insa, am mers cu ambele inainte si dupa ce s-au schimbat amortizoarele si am zis exact ce am simtit eu...

 

 poate cuiva ii va ajuta in vrun fel ce am scris in pagina din urma.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

passatul are suspensie multilink care e la ani lumina in ceea ce priveste comfortul fata de Mc Person-ul golfului.

 

Practic, suspensia multilink asa a fost ea proiectata, sa nu transmita socurile in caroserie, fapt ce aduce un plus la comfort, in timp ce suspensia mcperson are doar avantajul fiabilitatii si a costului redus de intretinere, in timp ce la comfort se stie ca are numai dezavantaje. La golf conteaza f mult starea flanselor, daca sunt uzate cu atat mai mult va creste disconfortul.

La lansarea primei versiuni de Audi A4 si a Passatului B5, desi primele versiuni au avut o fiabilitate f slaba a articulatiilor suspensiei, presa a laudat comportamentul cand drumul prezenta imperfectiuni, tocmai datorita tipului de suspensie folosit.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nici acum nu e prea fiabila, cea multilink, schimbi la brate de iti iese pe nas. :P

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Articulatia multilink de generatie vechi -2000 este mai fiabila decat articulatia multilink +2000 pt ca are conul bratului cental mai mare.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!