Jump to content

vreau sa ajut un prieten


justy
 Share

Postare recomandată

am un prieten care are un TOURAN 2.0 tdi 100KW 136 CP (2004) si care pierde antigel. el e la inceput nu prea se pricepe, insa a fost cu masina la verificari si nu are nici o pierdere vizibila. de curand am facut un drum lung impreuna si sta cu sticla de antigel si completeaza , pierde la un drum de 300 km cam 1 cm. intr-o dimineata am obsrvat la pornire fum mult albicios si atunci am pus diagnosticul - arunca antigel pe evacuare - probleme cu garnitura de chiulasa. de ce spun asta pentru ca am avut si eu un ford focus si exact la fel am patit, nu am scapat de buba pana nu am schimbat garnitura de chiulasa. operatiunea a fost benefica pentru ca am curatat si toate depunerile de pe conduntele respective etc.

intrebarea mea pentru cunoscatori este: ce inseamna o schimbare a garniturii de ch la TOURAN? cam cat ar costa si daca este o operatiune complicata?

mentionez ca motorul merge impecabil, nu a crescut nivelul la ulei, are un consum de 5,5 pe Romania in conditiile in care eu nu scot, cu acelasi tip de motor sub 6,5. sapt trecuta am trecut Rucar - Bran - Campulung - Curtea de Arges - Tg. Jiu, am urcat de numa si el avea un consum de 5,7 si eu 7.4, deci la consum e super, numai ca trebuie rezolvata problema asta

multumesc si astept comentarii...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ar fi bine sa te asiguri ca ii garnitura si operatia nu ii recomandata sa fie facuta de cineva care nu are habar.trebuie data chiulasa si celelalte piese aferente ei si schimbata garnitur...trebuie pusa cu mare grija si stransa la o anumita forta...etc.Deci de voi depinde cat sunteti de hotarati daca vreti si mai ales sa stiti ce are masina exact.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La 2.0 TDI sunt 3 modele de garnituri, se deosebesc prin niste gauri stantate care le poti observa undeva unde este vizibila o parte din garnitura. Sunt:

1 gaura - 202.15 ron (1,55 mm)

2 gauri - 202.15 ron (1,63 mm)

3 gauri - 202.15 ron (1,71 mm)

Mai trebuie schimbate prezoanele de chiulasa - 10 buc a 13.42ron/bucata = 134.2 ron

Se mai adauga manopera care difera de la service la service.

Preturile de mai sus sunt preturi de reprezentanta.

Bafta :D

Modificat de .:bamse
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

eu posed masinas din semnatura.tatal meu are una la fel numai ca e 4motion.nu e relevant dar...de fiecare data cand o porna si baga piociorul in ea se auzea un clipocit in bord,pe mijloc in dreptul parbrizului.cu timpul zgomotul a disparut dar a inceput la fel ca prietenul tau sa piarda antigel.de 2 ori i-a afisat pe bc ca are prob cu apa.am mers la service,convins ca este garnitura.omul lui volksman de la service(ciprian)a demontat si a spus ca nu are nimic garnitura, e perfect intreaga.insa pierderea era undeva la pompa de apa.ideea este ca am schimbat garnitura totusi,distributia,pompa de apa si 2 semeringuri la arbore parca si acum totul este ok.insa acum am eu acel clipocit in bord si astept sa vedem ce se va intampla.se pare ca cere service si a mea.dar parerea mea personala este ca de vina a fost si garnitura totusi pentru ca acel clipocit de acolo se trage din cate stiu eu

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sigur ca operatiunea se va face intr-un service autorizat, poate stie cineva in Bacau un service bun, caci prietenul meu este din Bacau.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pai de ce nu merge la Dealer?Sunt de parerea ca este o operatiune destul de delicata,si pana la urma piesele nu sunt asa scumpe :icon_thumright:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu zic sa mergi la reprezentanta si sa faci operatiunea. Motorul este pompe duse si e destul de complicat sa schimbi garnitura. Din ce stiu eu granitura este de metal iar odata data jos trebuie plaienizata(sau cum se scrie) chiulasa(e posibil sa vb prostii insa asa stiam eu :icon_thumright:).

Modificat de Baracuda
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Asa este, garnitura este metalica. Si eu iti recomand dealer.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

De ce sariti direct la "gatul" garniturii? O pierdere de genul "la un drum de 300 km cam 1 cm", nu stiu daca o poti observa atat de usor, adica sa lase urme. Pana la garnitura ar putea fi verificat temeinic tot circuitul de racire. De ex., la cooler-ul EGR-ului s-a facut vreo verificare? Mai sunt si alte semne care sa duca spre garnitura de chiulasa...bule in vasul de expansiune?!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

eu am spus despre garnitura in conditiile in care totul a fost verificat si am spus si la inceput aburul fumul alb aparut la pornbire si mentinut la accelerari puternice pana la un moment dat mi-a amintit de ce am patit eu. oricum inainte de operatiunea finalase for face verificari multiple, insa ma indoiesc ca ar fi de la altceva. poierderea nu e mare insa e la inceput . la fel am patit si eu , dupa care din ce in ce mi mult astfel ca la 1 an dupa primele simtoma am schimbat garnitura

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Dadeam si eu o idee...tocmai de aceea am facut referire si la circuitul de racire al EGR. Acolo "isi dau intalnire" 2 circuite: cel al lichidului de racire si cel de evacuare. Cine impiedica lichidul de racire sa ajunga in evacuare, in cazul in care acolo ar putea exista o problema? Asta ar putea explica si fumul de la pornire.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

daca MASINA ARE WEBASTO VEZI SA NU CURGA PE LA POMPA DE RECIRCULARE,A MEA ACOLO CURGEA si CU GREU AM IDENTIFICAT SCURGEREA

E DREPT CA NU SCOTEA FUM ALBICIOS...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

;) Nu mai scrie cu majuscule, ai mai fost avertizat si in alt topic. End :P

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 11 months later...

Si eu am acel clipocit, dar acum dupa ce am schimbat lichidul de racire si termostatul am observat ca apare mult mai rar. Intr-un alt topic spuneau baietii ca au rezolvat problema prin presarea de 20-30 de ori a furtunului prin care iese apa din vasul de expansiune.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • vdragos a închis acest topic
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!