Jump to content

Probleme geam electric


KMZ
 Share

Postare recomandată

  • 5 months later...

Dupa 10 ani de cand am masina din semnatura pot sa spun ca cele mai multe defecte si par alb mi-au facut geamurile electrice:deci ca sa fac un rezumat,sunt 2 probleme principale:

-1-partea mecanica-ex;-sufa rupta sau incalcita,scamosata si blocata pe melc-se poate inlocui la dimensiuni exacte daca aveti scule pt.fixat sufa in suportul mobil si rabdare de chinez batran(daca nu alta macara second sau noua)

                               ---opritorul sare din locas datorita uzurii sau se rupe o clema de la acelasi suport mobil al macaralei se poate rezolva cu sarma sau colier de plastic,legat bine  (sau alt kit nou)

                               ---uzura accentuata la rola din plastic pe care se invarte sufa sau uzura la capetele din plastic unde iese sufa din motor-sufa se scamoseaza si se rupe/bocheaza

 

--2--partea electrica--nu se aude nimic cand cuplati intrerupatorul-siguranta arsa nr 15 sau 16-cu siguranta termica verde/gri metal nu am avut probleme ever,doar scoasa si verificat sarma de pe bobina cositorita dupa ce o scoateti din carcasa,evident.

                                   -se aude tacanit de relee dar nu cupleaza motorul-verificati firele din toate usile,trageti de burduful de cauciuc si vizual daca vedeti fire rupte sau crapata izolatia-se inlocuieste firul rupt sau se innadeste,etc.-de obicei lipsa +(plus)

                                   -se aude bazait de la modul motor din usa dar nu cupleaza motorul-verificati firele in usi-de obicei lipsa masa -(minus) sau iesita mufa de la masa din fata sub sigurante -experienta personala.

Am atasat schema electrica care contine si oglinzile electrice si incalzite,va ajuta mult:desfacezti fata la nportiera cu pricina urmariti sa aveti curent la intrerupator si apoi scoateti mufa de la motoras verficati cu o lampa sau aparat masura plusu si minusul sunt in capetele mufei fire groase de 2,5 mm rosu/galben pt plus ,maro pt minus/masa.

Probabil mai sunt si altele care nu-mi vin acum in minte..parerea mea geamurile electrice, sistemul cu sufa ma refer=dezastru la vw golf.

Am mai auzit de la altii probleme cu intrrupatoarele sau modul motorase dar eu nu am intalnit in 10 ani nici una.

 

SCHEMA ELECTRICA GEAMURI GOLF96.pdf

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 5 months later...

Salut,

Am un Golf 3 la 4 usi din 96. Dupa ceva investitii, am cumparat macaralele pe stanga de la Arad de la o firma, rezonabil (la jumatate din pretul cerut prin Bucuresti).
Mecanicul le-a montat (la ambele erau firele incurcate) insa cea de la sofer tot nu merge.

Motorasul face ca pana acum.. tzac.. tzac... tzac.. ceva intra in protectie. Atasat poza cu ansamblul. Pare a fi motorasul blocat (ars?) sau electronica s-a ars ceva prin ea. O sa o demontez in weekend insa poate v-ati mai lovit voi de problema asta.

Stie cineva cum se poate repara sau de unde pot cumpara un ansamblu cu totul, sh sau similar? (telefon pe PM)

Multumesc,

 

 

IMG-20170125-WA0000.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!