Sign in to follow this  
Followers 0
milika

Senzorul de temperatura a apei

877 posts in this topic

oare cati mai trebuie sa-ti spuna ca acul ala amarat trebuei sa stea la 90 grade. si sa scada iarna pe la 85-88. Daca scade la 70 grade iar nu e bun. RAUL99 la tine tare ma tem ca trebuie sa schimbi termostatul :icon_thumright: .Daca merge rece motorul in afara de uzura mai ai si un consum cam cu 2-3 litri/100km in plus. Oare merita?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

bogmotorsport, daca acul sta mai jos sunt 2 posibilitati.

1. Nu indica bine acul de pe bord, am mai auzit chestia asta la mai multa lume.

2. Nu indica bine senzorul de temperatura.

Raul99, dupa cum am mai spus, furtunul trebuie sa fie sub presiune deoarece apa se incalzeste, se dilata si neavand unde sa se dilate decat in instalatia de recire se dilata furtunele, de aceea se simt tari. Pune mana pe furtunele de pe radiator, acelea care ies. Prin cel de sus intra apa in radiator, prin cel de jos iese. Cel de sus trebuie sa fie fierbinte, cel de jos putin mai rece decat cel de sus. Acest lucru inseamna ca lucreaza termostatul si nu mai trebuie sa-l schimbi. Daca merge electroventilatorul cand ajunge putin peste linia de 90 de grade, totul este OK. Asa ca furtunele sunt sub presiune din cauza apei care se incalzeste. Fa un experiment, dar ai grija sa nu te arzi. Desfa busonul de la vasul de expansiune cand motorul este cald. Ai sa vezi presiunea cum iese cu tot cu apa. Dupa ce-l desfaci furtunele se inmoaie. Nu e recomandat acest experiment pentru ca o sa trebuiasca sa aerisesti motorul si sa completezi cu apa. Dar daca tii mortis ca sunt prea tari, fa-ti de lucru si fa experimentul :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

maniacule tata...eu nu am nici o vina.pur si simplu te documentezi pentru ca fiecare isi da cu parerea si nu stii care este adevarul iar daca te apuci sa schimbi ce zice unul si altul mai bine nu mai faci nimic...masina mea am luat-o asa...temperatura apei nu indica bine(pentru ca daca nu avea defectul asta stiam cum trebuie sa stea acul de la bun inceput)...mai mult de 70 nu se ridica...am schimbat 3 sonde pentru ca nici una nu era buna iar a treia imi statea pe la 75 si cineva mi-a zis ca acolo trebuie sa stea.daca merg cu ea mai mult si ma opresc creste temperatura pana la 89 dupa care porneste racirea...sau daca o las mai mult pe loc apa urca pana la 90 unde porneste racirea...deci din tot ce mi-ati scris sa inteleg ca ea trebuie sa stea la 90 tot timpul si la 95 sa porneasca racirea?si mai e o chestie...mai patesc cand merg mult cu ea sa zic sau cand se incalzeste mai tare,opresc motorul imi fac treaba si cand ma intorc la masina ii dau cheie si ea invarte dar nu o ia.daca o las si ii dau iar o ia dar mai chinuita...asta se intampla foarte rar dar numai cand motorul e cald nu cand o pornesc dimineata...la tester imi apare sonda de temperatura care am schimbat-o si am sters eroarea...zilele trecute am pus-o iar pe tester intre timp mi-a mai facut figura cu pornirea si imi apare tot eroarea cu senzorul de temperatura si mai am de mai mult timp o eroare cu hall sender G 40...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

senzorul hall da eroare daca se face tastarea cu motorul oprit !

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Senzorul hall nu da eroare daca se face diagnoza cu motorul oprit. De unde ai mai scos si chestia asta? Scrie in vreun manual asa ceva?

Temperatura apei in mers ca e vara ca e iarna ar trebui sa stea in jurul valorilor 85-90 de grade asta in conditiile in care senzorii de temperatura si termostatul sunt in bune conditii.

E normal sa fie presiune(in limitele admise) in instalatia de racire cand motorul e fierbinte. Aceasta presiune e benefica din urmatorul punct de vedere: apa sub presiune are punct de fierbere peste 100 de grade.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ba da, da eroare cu motorul oprit... :offtopic:

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

da si eu stiu la fel ca daca motorul este oprit si este pus doar contactul poate aparea eroarea asta cu hall sender G40dar in thread-ul asta este vorba de senzorul de temperatura asa ca sa reveim la subiect....eu atat vroiam sa aflu daca indicatorul apei trebuie sa stea la 90 de grade in oras si in afara trebuie sa stea pe la 80-85...si la cat porneste ventilatorul....vreau sa aud mai multe pareri ca posesori de golf 3 sunteti o gramada....

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

la 90 trebuie sa stea mereu , daca nu iti urca pana la 90 inseamna ca ai defect termostatul dar cred ca ti-au raspuns destul de multi la aceasta problema .

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca ai sonda originala e posibil sa stea la 90. Daca o schimbi, rar mai gasesti sa indice cum trebuie. La mine se ducea in 110 grade prin oras si in afara scadea si la 70... Asta e o problema comuna la golf3/vento. Am pus si bosch, beru.. tot la fel. Mentionez ca am verificat temp apei si era ok. Cred ca e vorba de compatibilitatea sondei cu ceasul din bord...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

ventilatoarele pornesc in prima treapta-la jumatate din turatia nominala-la o temp.a antigelului de 92-97 grade iar in treapta a doua de la o temp de 99-105 grade=turatie nominala

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salutare la toaoa lumea

Am o problema de ceva timp si singura concluzie ar fi ca senzorul de temperatura e defect, am cautat in aria de transporter si nu am gasit nimic.

Masina: VW Transporter T4, 2,5 TDI, motor AJT.

In ce fel se manifesta problema:

In ultima vreme a crescut semnificativ consumul de motorina peste limita normala pentru iarna si temperatura in bord variaza intre 90 si 70 grade , ceea ce nu se intampla iarna trecuta.

Pe VAG-COM nu da nici o eroare si temperatura indicata de IC este apropiata de cea indicata de VAG-Com.

In acelasi timp am observat ca dupa oprirea motorului se mai auzea ceva ca un ventilator care mai mergea cam 30 secunde dupa care se oprea, am dat scutul jos si am descoperit un sistem de incalzire auxiliara (gen siroco cred) cu esapament propriu care da langa roata din partea soferului, de aici venea zgomotul dupa oprirea motorului. Mentionez ca acest sistem nu functiona in trecut dar nu are nici un sistem de comanda su programare, de unde trag concluzia ca se conduce tot dupa senzorul de temperatura sau poate are un senzor propriu.

Masina nu are computer de bord sau modul de confort.

Daca stie cineva ceva despre acest sistem de incalzire sau codul si amplasarea senzorului de temperatura va rog.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dragi colegi va rog daca se poate o poza cu amplasarea senzorului de temperatura la masina din semnatura pentru ca nu stiu unde se afla spre rusinea mea. Va multumesc.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu stiu precis la motorul tau dar in general e singurul care are o mufa infipta in el, pe traseul de apa.. mufa cea mai apropiata de motor de pe traseu. La mine de exemplu e pe partea soferului in T-ul care iese din chiulasa si duce spre termostat, radiator, vas expansiune etc.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

am fost pe tester si apa are 97,2 pe calculator cand porneste radiatorul iar pe ac imi indica 90 de grade...deci senzorul nu indica corect...acum ce sa fac?cateodata nu imi porneste doar cand e cald motorul si o ia din a doua...poate fi din cauza senzorului?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

la mine ajunge la 90-92 gr. doar in trafic intens.

in rest acul de la temp. sta pe la 70. am masurat temperatura apei si ceasul indica corect. termostatul deschide corect, putin inainte de 90 (87 scrie pe el).

intrebarea mea : daca indicatorul de temp. arata corect, termostatul deschide atunci cind trebuie, de ce apa sta pe la 70 gr.?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
la mine ajunge la 90-92 gr. doar in trafic intens.

in rest acul de la temp. sta pe la 70. am masurat temperatura apei si ceasul indica corect. termostatul deschide corect, putin inainte de 90 (87 scrie pe el).

intrebarea mea : daca indicatorul de temp. arata corect, termostatul deschide atunci cind trebuie, de ce apa sta pe la 70 gr.?

Termostatul deschide corect. Bun!

Dar de inchis se inchide corect? Am scos eu vechiul termostat care l-am avut si l-am pus in ibricul cu apa la fiert. S-a deschis ce-i drept bine de tot, dar cand l-am pus la racit surpriza: nu se inchidea de tot. Si eram in acceasi situatie ca tine: in trafic intens: 90-92 grade iar in afara localitatii 70 de grade.

Am pus termostat nou si intr-adevar nu am mai avut problema asta toata iarna. Acum vad ca situatia se repeta. Probabil ca am sa iau cat de curand un termostat de firma si sa rezolv problema asta.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si la mine e problema de temperatura , ventilatorul porneste, cred, ca in a doua treapta la 105-110(asa imi indica pe ceas) , cum schimb termocupla aia (poate e defecta), e greu de schimbat ???Sau ce poate sa fie???

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Golesti instalatia, desfaci sonda si o inlocuiesti. Este foarte simplu

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu este obligatoriu sa golesti instalatia, se schimba si asa, dar sa fie motorul rece, sa o ai pregatita pe aia noua cu garnitura pe ea si le schimbi repede o sa curga putin lichid dar nu te complici cu golirea instalatiei (este mai mult de munca).

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

pe vremurile astea , adica cu temperaturi de 20 grade acul imi arata cam 110 grade , ventilatorul merge normal , adica in cele 2 faze dar oarecum degeaba pentru ca nu raceste , ce as putea sa ii fac? ma gandeam sa golesc instalatia si sa pun antigel proaspat , daca as stii ca nu urca peste 100-110 ar fi ok , dar imi este ca la vara pe 40 grade temperatura va creste pana la gradul de avarie si voi strica motorul

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

ai incercat sa verifici ce temperatura are lichidul din vas cand motorul este cald? poate este stricat senzorul de temperatura.Si la mine se "plimba" intre 70 si rar 90 si trebuie sa merg la mecanic sa-l schimbe ca am deja unu nou.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

problema nu este antigelul , chiar daca il schimbi tot aceasi temp iti va afisa , problema ta poate fi de la senzor temperatura , termocupla ( sa nu porneasca la temp coresp si sa lase motorul sa se supraincalzeasca) sau termostatul

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mi-am schimbat termocupla , inainte pornea ventilatorul la 110 grade , acum porneste la 100 de grade , dar tot nu e bine , am sa imi schimb si senzorul de temperatura poate e defect .Am sa revin cu informatii!!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

si eu am schimbat senzorul de temperatura dar tot nu prea ii plac lui 90grade, numai pe la vreo 85 lam vazut pana acum ca sta

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

eu am un prieten ce lucreaza ca electrician la audi vw la reprezentanta si i-am zis ca acul imi arata 90 grade cand porneste ventilatorul dar defapt pe tester cand m-am uitat apa are 97,2 si a zis ca asa tre sa fie si ca a doua treapta trebuie sa porneasca parca la 105-110

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.