Jump to content

Problema Directie


CVA G3
 Share

Postare recomandată

Nu toate golfurile 3 au dar ma gandesc ca la 75cp au pus.Am gasit o poza pe net cu o calitate satisfacatoare, insa te ajuta sa intelegi daca ai sau nu.Bara este incercuita cu galben si bileletele cu albastru.Ele sunt montate, asta ca sa iti dai seama cum se aseaza pe masina.Verifica daca ai asa ceva pe masina.

post-9672-0-77311500-1397223061_thumb.jp

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Replies 188
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • ass1

    13

  • Danny78

    13

  • v@sy

    8

  • ovidiu89

    7

Top Posters In This Topic

Posted Images

Am avut mai avut un golf 3 1.6 abu 75 cai si nici acela nu a avut,cred ca s-au pus doar pe gt si gti.

Modificat de mihai_mihai
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La motorizarea 1.4/1,6 bara stabilizatoare uneori lipseste la unele modele,dar se poate monta si ulterior(1bara stabilizatoare+2 bielete+2 bucse+2 clame metalice).....iar dupa aceasta  se simte diferenta !.....In manualul de reparatie se gaseste un tabel cu mai multe detalii ....

post-85877-0-89516500-1397280259_thumb.jpost-85877-0-03924900-1397280030_thumb.jBara de torsiune.pdf

Modificat de asterix 68
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si eu intentionez sa pun, am luat deja una , cand gasesc o rampa disponibila am si montat-o .

Am mers cu golf care avea bara stabilizatoare si se parea mult mai sigura in viraje ( mai stransa )

Eu insa vreau sa o schimb cu tot cu cadrul de jos ( cel care tine basculele si motorul ), la mine este un pic ruginit si nu vreau sa am probleme la itp .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

buna.azi am observat ca an partea dreapta,fata am un joc destul de tare la directie, am verificat mai atent si am vazut ca nu vine de la cap de bara(se vede ca a fost schimbat  )ci de la bara aia care intra an caseta de directie(are in jur de 40 cm)bieleta de directie,cred ca asa zice................acum antreb,cum se poate schimba.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Se vireaza maxim stanga, se suspenda masina pe partea dreapta (pe capra de preferat), se desurubeaza capul de bara, se scoate capul de bara din portfuzeta (cu presa de preferat, sau cu un ciocan, dar ai grija cum dai in el daca mai vrei sa-l folosesti). Slabesti piulita de siguranta si desfiletezi capul de bara (sa numeri turele capului de bara la desfacere si tot atat sa-l infiletezi si pe noua bieleta. Se desface colierul de pe caseta care prinde burduful. Sub burduf o sa dai de o piulita (corp comun cu bieleta), o desfaci si iese bieleta. De asamblat la fel. Recomandari: La articulatia de pe bieleta sa pui vaselina. Sa verifici tot ce tine de directie (pivoti, capete de bara, bielete de directie, bucse amortizor, bucse brate) si sa schimbi, ca dupaia va trebui sa faci unghiul de fuga.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Azi am reusit sa schimb bieleta,a fost usor,am verificat atent ce mai trebuie schimbat,,pivotul,bucsele mai merg anul asta(cred)dar telescoapele sant nasol de tot,,,,,,,,,,,dar o sal schimb an curand,si atuncia fac si unghiul de fuga,,,,,,,,,,multumesc domnu ass1 pt ajutor.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...

Buna tuturor. Am o ciudatenie. Am schibat tot de pe fata directie suspensie bielete pivoti amortizoare flanse tot. Facut unghiul. Nu e joc in caseta. Ideea e ca pe drum drept volanul joaca stanga dreapta daca sunt denivelari. De exemplu masina este pe loc ma apas pe partea dreapta a masinii volanul sta drept iar daca ma apas pe partea stanga a masinii joaca volanul. Dece joaca volanul? Multumesc anticipat

Modificat de ass1
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Foarte curios. Pune pe cineva să se apese pe partea stângă iar tu uită-te să vezi unde se transformă mişcarea verticală în mişcare orizontală. Practic nu ar avea cum decât dacă ar avea roata joc faţă-spate din pivot sau cu tot cu basculă. Verifică şi cu roata suspendată dacă ai vreun joc la roată (în plan orizontal, vertical şi înainte-înapoi)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Am verificat tot nu pot sa-mi dau seama ce ar putea fi jocuri la roti nu am tot pe fata este nou. Ce am gasit este un mic joc volan si cred ca este in caseta de maxim 5 grade. Cum as putea sa scap de jocul respectiv? Ce am mai gasit pe net ca este un surub mare cu hexagon interior de vreo 20 mm care de aici sar regla cica. Aveti idee? Multumesc anticipat

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 months later...

Pe partea stanga se aude un scartait cand iau de volan, cu roata data jos am incercat sa depistez de unde se aude si se pare ca este din locul unde se imbina bieleta de directie cu, caseta. O intrebare, in acel burduf, pot baga vaselina? In speranta ca o sa isi revina. Scartaitul este destul de puternic in sensul ca se simt vibratii in bieleta cand iau de volan. Capul de bara nu are joc, ar putea sa fie el vinovatul scartaitului si sa se reflecte in acel burduf?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Este indicat sa ai vaselina in burduf mai ales pe nuca (articulatia) bieletei. Este posibil sa fie si din capul de bara. Eu am avut asa, mai ales cand era uscat afara, cand ploua disparea. Incearca sa injectezi niste WD in burduful capului de bara si vezi ce se intampla

Modificat de ass1
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!