Jump to content

Vw Sharan 97 Tdi


mcmeng
 Share

Postare recomandată

Am luat sapt. trecuta din D un sharan 1.9 tdi , motor AFN, 110 CP. In afara de mici probleme la un senzor, am primit asigurari acolo ca nu voi avea probleme cu masina (am dus-o la test motor). Singura problema pe care o avea e ca pornea destul de greu la rece si scotea foarte mult fum negru, cauza parand a fi acel senzor de care va povestesc si care nu facea corect amestecul de aer.

Am facut vreo mie de km prin D dupa care am plecat spre casa. In Austria, dupa o cafea, n-a mai pornit nici pana in ziua de azi, chit ca am incercat toate metodele posibile, inclusiv tractare. Solutia : platforma si acasa.

Ajuns la mecanic, a facut-o bucati, nici o problema la motor. Dupa o saptamana de taraganare, a ajuns masina la diagnoza. Prima problema : distributia pusa la punct. Ok, mi-a desfacut-o din nou, si dupa consultarea mai multor mecanici s-a gasit si cauza : fulia de pe arborele cotit care are un canal de pana (era uzat, ceea ce dusese la deplasarea distributiei). Chit ca s-a inlocuit acea piesa, nu ma pot pronunta referitor la punerea la punct a distributiei, respectiv corelarea arborelui cu axul cu came si cu pompa de injectie. Urmarea : i-am lasat pe "profesori" balta si acum ma uit la masina. Injectoarele sunt functionale (le-am dat jos si le-am pus pe alta masina cu motor identic). Cand dau la automat insa , nu se vede motorina venind spre pompa de injectie. Se poate intampla acest lucru din cauza distributiei nealiniate sau are pompa o problema ?

Un mecanic la care urmeaza sa duc masina, si care are si echipament de diagnoza, spune ca exista posibilitatea sa se fi indoit si vreo supapa in timpul acestei epopei.

A mai patit cineva asa ceva ? Pot sa o duc la schrott ? Oricum am ramas deosebit de dezamagit inclusiv de prestatia diverselor ateliere ... care au echipament de diagnoza, n-au mecanici si viceversa .... in plus nimeni nu-si asuma raspunderea unei diagnoze clare. Si n-as vrea sa mai bag bani in masina pentru ca aceasta tot sa nu fie functionala ...

Rog mutare la TDi forum.... ca acolo nu pot posta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Va multumesc pt. raspunsuri... :P ...

Am rezolvat problema. Pentru cei care sunt sau vor fi curiosi, din cauza acelei fulii de pe arborele cotit, s-a deplasat distributia. Cand a fost schimbata piesa, cel ce mi-a schimbat-o habar n-avea despre scule de control al pompei de injectie. Norocul meu a fost ca arborele cotit si axul cu came au fost aliniate, astfel incat nu a fost nevoie de vreo supapa schimbata.

Asta a fost valabil pt. TDI. Se pare ca benzinarele ar fi mai tolerante la deplasari ale distributiei in sensul ca masina ar fi putut sa mai mearga. Ca si conluzie : Nu tractati un Diesel sa porneasca mai mult de 6 metri, si asta doar in cazul in care v-a murit bateria sau vi s-a spart electromotorul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Stiam de problema ta (am primit pm) dar nu te puteam ajuta pt ca sharanul meu era pe benzina, asa ca asteptam sa-ti raspunda cei cu experienta in TDI :beer: ceea ce din pacate nu s-a intamplat.

Oricum e bine ca s-a rezolvat, sper sa nu mai ai probleme :icon_thumright:

Si nu in ultimul rand, bine ai venit pe forum!

Modificat de SHARANEL
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ma bucur ca ai rezolvat pina la urma problema. Asta e cel mai important.

Si ca idee, in principiu, un diesel nu se porneste tractat. E un fel de regula nescrisa ferm.

Dupa ce am citit patania ta, mi-am amintit ca si taica-meu a facut acelasi lucru la un transporter si i-a sarit distributia de la punct. Care tocmai fusese schimbata.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

hai ca vad ca incep sa am succes... ca sa nu mai deschid alt topic... Are cineva montat aftermarket o alarma Eaglemaster pe sharan ? cum se leaga firele si unde ? Adica stiu cum se leaga, dar unde ati pus modulul alarmei ? In tabloul de sigurante ? Precizez ca vreau sa folosesc telecomanda alarmei si pt. inchiderea centralizata. Am asa ceva pe Dacie, si e ok pret/calitate. La Sharan am doar cheie cu chip si am inteles ca nu se poate cheie cu telecomanda decat cu schimbarea ECU comfort....

Modificat de mcmeng
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ala eu, ala eu , chiar n-are nimeni sharan ca al meu ? la intrebarea de mai sus , cred ca poate fi si benzinar...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am avut alarma aftermarket Spyball, montata la Gemini in Bucuresti, unitatea centrala era montata in fata in partea stanga, sub bord. Nu stiu cum si unde se leaga firele, dar la masina mea cand armam alarma se inchideau atat usile, cat si geamurile. Nu-ti bate capul, si du-te la o firma care se ocupa de asa ceva, sau aici pe forum sunt cativa buni electricieni care monteaza alarme.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 years later...

Regula cu masinile cu motor TDI nu se tracteaza mai mult de 6 metri nu este chiar asa.

Toate masinile care au distributia pe curea nu se tracteaza sau imping, pernirea se face strict numai cu demarorul, clar vor sari uni si altii si vor contesta dar nu uitati un lucru sunt putine motoare la care daca se rupe distributia motorul nu se distruge !!!

Cat despre cele cu distributia pe lant, le poti arunca si de la balcon , nu numai tracta sau impinge.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 5 months later...

Salutare!

Imi cer scuze daca postez in forumul gresit, dar nu pot deschide unul nou!

Am cumparat de curand un VW Sharan, 1,9 TDI, an 1998, 110 CP, si am avut ceva probleme la pornire cu ea - pornea greu dimineatza dar si la cald, trebuia sa se invarta motorul de 7,8-10 ori pana sa porneasca!

Un prieten mi-a zis k este posibil sa fie din cauzabujiilor incandescente, sa nu am vreuna arsa...

Le-am dat jos, le-am verificat, toate sunt ok, le-am montat inapoi pe masina, si surpriza: nu mai vrea sa porneasca! Am dat la automat pana am descarcat bateria, am reincarcat-o, si am incercat din nou a doua zii, dar fara nici un rezultat! Pur si simplu, nu mai vrea sa porneasca! Imi puteti spune si mie care ar putea fii cauza? Mi-a scos peri albi masina, si sincer nu stiu ce sa ii mai fac!

Va rog ajutati-ma cu sfaturi!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 9 months later...

Salutare,

Ai rezolvat-o ?

A mea face la fel si un meserias mi-a zis ca-i de la pompa de injectie.

Porneste la rece dar nu porneste la cald.

E vreo 2000 de lei reconditionata.

Daca ai rezolvat-o, da un mesaj pe forum

Numai bine !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

salutare imi cer si eu scuze daca cumva postez si eu in forumul gresit...unul nou nu pot deschide...am luat si eu un vw sharan tdi an 1998 ...deocamdata multumit...dar am o problema...cind virez de volan la dreapta sau stinga se aud ceva batai asa mici..cum sa ma exprim mai bine...ceva asa pac pac pac...aceste batai se aud in acelasi ritm si daca am 10 sau 30 km la ora in curba care o iau..zic asta pentru ca daca ar fi planetarele...ele ar bate mai repede sau mai incet depinde de viteza...si planetarele cind bat se aud tare...la mine se aude asa mai incet..daca am muzica in masina nici nu se aud asa bine...multumesc...poate cineva ma ajuta si stie...numai bine

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 years later...

salut in legatura cu pocniturile ,eu cred ca e da la rulmentul din capul amortizorului si la mine facea la fel si de cind lam schimbat nu se mai aude,succes.

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!