Jump to content

Revizii In Germania, Ungaria


overseas
 Share

Postare recomandată

Germania este mai scumpa decat Romania din punct de vedere al costurilor (piese, manopera) in service-urile autorizate. In plus, mitul ala ca in Germania masina este servisata ca la carte s-a mai estompat, se fac si acolo manevre (mai putin ca in RO, cu siguranta, dar se fac). La multe service-uri nu vei gasi nemti decat la front desk, relatia cu clientii, etc, in spate mecanicii sunt turcaleti, sarbi, albanezi, etc, etc.

Cine are incredere oarba ca in Germania/Franta, etc lasi masina si o iei in regula.... sa se mai gandeasca o data. Au fost multe situatii in care uleiul nu a fost schimbat sau clientul a fost furat/pacalit intr-un fel sau altul.

Eu am avut si surprize foarte neplacute in experientele cu revizii in Europa de vest.

In concluzie... cu siguranta probabilitatea sa fi furat/pacalit in Germania la o revizie este mult mai mica decat in RO, insa EXISTA. Sunt foarte multi germani nemultumiti de reteaua de service-uri autorizate. Topicurile din forumuri de specialitate vorbesc de la sine.

Modificat de iepumare
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Replies 71
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Alexx_22

    8

  • Valeriu

    4

  • DragosR

    4

  • razvi_gyl

    4

Top Posters In This Topic

Posted Images

O fi. Eu am auzit doar vorbe bune despre dealerul de la mine din oras, de la mai multi colegi care au masini dintre cele mai diverse, de la Golf la Tiguan sau Passat CC (culmea, n-am vazut niciun Touareg prin parcare, desi e impresionanta ca dimensiuni; MiLeuri, in schimb, sunt cu duiumul...)

Sunt unii care-s la al 10-lea VW sau mai mult si fac service-ul intotdeauna la astia; mi-au zis ca niciodata n-au avut nimic de reprosat.

FYI, pretul pieselor pe care le gasesti la reprezentante nu-i diferit fata de ce gasesti pe AHW, de pilda si, ce-i mai interesant, e constant la toti dealerii (cel putin, la "toti" trei la care am intrebat eu :) ); am inteles ca diferenta o fac tarifele la manopera.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Bine ar fi sa intelegeti un lucru : piesele originale NU sunt mai scumpe in Germania decat aici, aici sunt mai ieftine caci sunt contrafacute, adevaratele piese OEM aici sunt mai scumpe decat la ei .

Nu stiu cate revizii ai facut in Germania,piesele nu sant nici pe departe cele la care visezi cand intrii in service,o sa ai 3 variante de pret din start iar piesele OEM cand auzi pretul ti se taie rasuflarea,am mai scris 1000 euro un alternator.Masini cu service ul la zi in reprezentante in Germania gasesti mai greu decat in Romania,majoritatea merg pe unde apuca,turci,rusi etc.
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Piesa originala nu inseamna neaparat cea mai scumpa, cei care vand piese stiu... Care este diferenta intre o piesa OEM - Made by Bosch si piesa pe care scrie doar Bosch , stii ? Iti spun eu este de 2-3 ori mai scumpa , doar eticheta, este identica si are acelasi cod. Stiu destul despre preturi, am 4 ani de reprezentanta in afara, dar nu intru in polemici cu nimeni. Daca vrei tu, e ca tine. Iar eu piesele importante mi le aduc din Germania din principiu, in speciaL ULEIUL (chiar daca dau 65 de euro pe bidon). Parerea mea despre reprezentantele de aici este absolut execrabila, poate vrei sa vezi un deviz la un Passat B5.5 de 56 de mil pentru distributie si revizie, in conditiile in care s-a si lucrat murdar, inclusiv in interior. Dar cand se duce o femeie sau cineva care nu pricepe nimic, asta primeste.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

O reviziebanala la un banal Porsche in Germania s-a soldat cu factura de cca 1500 euro si masina a revenit cu eroarea de airbag, un scut fara toate suruburile...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Acelasi pret mi-au facut si mie,le-am spus ca nu vreau sa cumpar masina doar sa o repare,si aceiasi nesimtire o intalnesti si in italia,austria etc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

uleiul dublu la pret

Easy tiger...

La masina din semnatura, ulei cutie Multitronic in Romania cel mai ieftin, nurvil 90 Lei L , Midocar 103 lei /L , Germania 12,60 Euro / L

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Oere merita sa faci 3000 km pe asemenea vreme,sa mai platesti cazari si carburanti in jur de 500 euro si sa scutesti la toata treaba 200 euro?

Nu e mai convenabil sa dai cu pumnul in masa la o reprezentanta din romania si sa ceri sa stai langa masina cand iti fac lucrarile?

Am prieten care locuieste de 10 ani in Franta,cand s-a dus la reprezentanta Ford cu un Focus si au facut aia un deviz de constatare de circa 3000 euro(ambreiaj,articulatii,frana fata-spate,ulei+filtre),si-a spus in gand:sa moara mamica,pe cine am omorat? :lol:

A preferat sa faca masina in Romania cu piese premium OEM(Lemforder,Ate,Luk) si a scutit cu tot cu drum si alte cheltuieli in jur de 1500 euro.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu merita, clar ! Deci, cumparati piese de calitate de la un distribuitor serios si supravegheati montarea lor corecta. Chiar si acasa, se poate !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Peste doua saptamani vin in Romania cu masina doar ca sa fac revizia la Leon si sa incerc sa rezolv o problema la instalatia de climatizare care pierde freonul cam in 2 luni dupa umplere.

Delaer-ul din Belgia, de la care am si cumparat masina, sta foarte prost la capitolul service: fura la factura si lucreaza prost. Pana acum am facut doar cateva revizii la ei,:

1- Odata i-am rugat sa-mi monteze arcurile stock pe amortizoare H&R, s-au sucit de 2 ori, iar in final nu mi le-au mai schimbat pe motiv ca nu se potrivesc.Costa 350 Euro manopera si eram dispus sa o platesc. Mincinosi si incapabili. Au avut grija sa treaca pe factura ca au umblat la toate 4 rotile, iar soriceii de pe spate erau neatinsi. Scandal, batut obrazul, primit inapoi ce au trecut in plus pe factura si nici macar nu si-au cerut scuze. Am fost in primavara in Romania la Alto Syncro, mi-au schimbat arcurile si am rezolvat problema.

2- masina nu are din fabrica filtru de polen. De fiecare data mi-l factureaza si de fiecare data le-am spus cand am lasat masina ca lotul asta nu are carcasa. La asta se adauga si cativa euro pentru manopera. Scandal, batut obrazul, stornare.

3- dupa o revizie, nu au strans bine un colier de la filtru de motorina si curgea pe acolo ca la robinet. Noroc ca m-am uitat inainte sa ies cu masina pe poarta lor. Scandal, e vina mea ca era colierul vechi, dar hai ca mi-l fac cum trebuie. Tupeu si impertinenta maxima din partea lor.

4- cireasa de pe tort a fost cand la o revizie le-am lasat si 2 plastice de pe stalpii B, cele pe unde ies centurile si i-am rugat sa le schimbe. Nu am intrebat cat ar costa (mare gresala) si la final au facturat 80 EURO pentru deranjul asta. Scandal, nu am rezolvat nimic nici la Directorul de Service, care sigur trasese ceva ori pe nas ori pe gat la modul in care a vorbit si cat la durut in kokonat de reclamatia mea.

Prin urmare, atata timp cat voi mai avea Seatul voi face reviziile in Romania, de fiecare data cand am ocazia.

Modificat de Roger
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Nu a inteles nimeni ce am zis. Cum sa am curaj sa merg la ei la service cand ei nu stiu ce cutie am eu pe masina.

"TESS Brasov, Mi-au spus ca este multitronic cod AAW !

LE: Atentie :))

Nurvil - Tiptronic ( la telefon) ,si am cerut un email pe care l-am si primit.

LE2:

M-a sunat de la Porsche ( Tel0372.139611 ) sa-mi spuna ca au discutat si cu cei de la service si cutia este tiptronic si ca nu trebuie sa schimb uleiul la 60.000 km"

La 4 reprezentante din Romania am primit 3 raspunsuri, acum daca o luam pe ghicite, la care trebuia sa merg?

De aici si primul gand sa-i fac revizia ( macar la 60.000km ) in Germania. Probabil fiind una de acolo, aia stiu , sau nu...!

Drumul in sine, placerea de a mai iesii din Ro si chiar si cei 200Euro salvati, pus totul in balanta, pt mine merita.

.

post-31006-0-05714300-1356425061_thumb.p

Modificat de Alexx_22
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ai 200 euro salvati abaia la intoarcerea acasa,acum e devreme sa spui asta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ai 200 euro salvati abaia la intoarcerea acasa,acum e devreme sa spui asta.

Am zis doar, chiar si daca ii salvezi sau nu, sa fie acelasi pret ca in Romania inca sunt de parere ca merita sa o faci in alta tara dar nu Romania.

Daca dau gres in Germania, nu-mi pare rau , decat sa dau gres la unii care habar nu au de capul lor ce cutie are masina.

Este doar o parere personala, in Germania la o reprezentanta nu cred ca este mare inginerie un schimb de ulei + cutie si restu in schimb, in Romania habar nu au ce cutie am pe masina.

Sa nu uitam de cativa lei pusi pe factura pt : spalare motor, chiar daca nu ceri asa ceva si multe altele.

De capul lor sa fie`

Modificat de Alexx_22
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

asa de curiozitate, ai intrat vreodata intr-un service de reprezentanta ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu am facut revizia de 30.000 la un Touareg in Austria si prețul a fost destul de mare, 760 Euro cu tot cu TVA.

In acești bani au schimbat ulei, filtru ulei, filtru motorina, filtru aer si polen plus manopera aferentă.

Si au si spălat mașina.

Totul a durat aproximativ 3 ore.

In România nu cred ca ajungea la 400 Euro.

Deci verificati prețurile din afara inainte de a apela la aceasta solutie deoarece mie mi s-a părut foarte scumpă aceasta revizie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@john dacă pe mine ma intrebi , o iau ca pe o gluma nereusita de Craciun.

@quattro dacă citesti putin inapoi, am atasat atat din romania cat si din Germania cat ar costa revizia la Masina mea , Audi A5 .

In Austria sunt foarte scumpe, cand am căutat pt mine, am contactat si doua reprezentante din Austria

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In cazul in care va vin idei sa faci revizii mai departe de Ungari, Austria, Germania, va rog sa nu va ginditi la UK:

azi am rechizitionat o mapa dintr-o masina de la dezmembrari si ce imi vad ochii acolo:

dupa ce a facut 2 revizii la Bradley Garage a trecut la Hammond Automotive Services unde a facut 6 revizii pina a pocnit-o frontal.

Din carnetul de service rezulta ca motorul e de 2litri BKD iar din niste papirusuri suplimentare de la Hammond litrajul e incert: 1,9 sau 2.0 :lol:

Asa ca trageti voi concluziile de rigoare....

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In cazul in care va vin idei sa faci revizii mai departe de Ungari, Austria, Germania, va rog sa nu va ginditi la UK:

azi am rechizitionat o mapa dintr-o masina de la dezmembrari si ce imi vad ochii acolo:

dupa ce a facut 2 revizii la Bradley Garage a trecut la Hammond Automotive Services unde a facut 6 revizii pina a pocnit-o frontal.

Din carnetul de service rezulta ca motorul e de 2litri BKD iar din niste papirusuri suplimentare de la Hammond litrajul e incert: 1,9 sau 2.0 :lol:

Asa ca trageti voi concluziile de rigoare....

Numai cand spui Hammond , treci peste. Ala este un miniservice "de colt" intr-o hala... Hammond Automotive Services is a local independent garage, specialising in great customer service but also, all garage services like car repair and recovery.

La fel si Bradul de craciun ala... Bradley garage , independent garage conveniently located in the town center of Warrenpoint.

Vezi ca amandoua au site-uri.

Noi vorbim de reprezentante nu hali si garaje.

Intra pe cele 2 site uri si intra aici: https://www.audi.co.uk/content/audi/locate-a-centre/search-centres/partner-uk/sytner-group/westlondon.html

Diferit nu?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

diferit sau nu, dupa ce si-a luat masina nu a mai calcat pe la dealer, in schimb a ales coltul ala de strada

We offer a refreshing alternative to the franchise dealer network for all your car service requirements.

Hammond can PROTECT your WARRANTY by servicing and carrying out your car repair according to the Manufacturer's service schedule. Whether you have purchased a new or used car, it's probably one of the largest financial outgoings from your income. Why should you pay even more money for garage services and maintenance?

We are committed to help reduce the costs of servicing all vehicles, even those still under warranty from the manufacturer. We offer you the reassurance to have your car maintained professionally, by your local and reliable Independent garage at a reduced cost.

Acum ma gindesc ca tipul o fi fost scotian, daca nu a mai calcat prin reprezentanta.

Iar imi aduc aminte de Porschele servisat pe 1600e la doiciland si venit in Ro cu scutul filfiind :lol:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

diferit sau nu, dupa ce si-a luat masina nu a mai calcat pe la dealer, in schimb a ales coltul ala de strada

We offer a refreshing alternative to the franchise dealer network for all your car service requirements.

Hammond can PROTECT your WARRANTY by servicing and carrying out your car repair according to the Manufacturer's service schedule. Whether you have purchased a new or used car, it's probably one of the largest financial outgoings from your income. Why should you pay even more money for garage services and maintenance?

We are committed to help reduce the costs of servicing all vehicles, even those still under warranty from the manufacturer. We offer you the reassurance to have your car maintained professionally, by your local and reliable Independent garage at a reduced cost.

Acum ma gindesc ca tipul o fi fost scotian, daca nu a mai calcat prin reprezentanta.

Iar imi aduc aminte de Porschele servisat pe 1600e la doiciland si venit in Ro cu scutul filfiind :lol:

Este posibil sa stii mai multe decat mine in materie de service-uri din UK insa imi cam petrec timpul acolo langa familie de prin 2005 , slava domnului am trecut si prin service-uri pe acolo. E cea mai mare prostie sa te iei dupa ce scrie arabul sau englezul ala pe site sau in general prin garajele din Anglia, ei, Londra ca sa fiu subiectiv.

Ro nu e mai buna ca DE sau invers, insa eu vb strict de mine, sa apelez la 4 reprezentante si sa nu stie ce cutie am pe masina... mergi tu la ei si fa reparatii. Da, in ianuarie imi vopsesc un spoiler la ei ...

Si in Germania difera preturile, am primit pe email din 5 locuri ( cele mai apropiate de Viena ) 5 preturi diferite. Am avut "oferta" si cu 620euro la revizia de 60.000Km dar si cu 400sau cica, intre 450 si 600.

Tot ce vorbesc , fac referire la emailuri cu proforma scanata. Am atasat acum ceva vreme una pe aici.

In fine, fiecare cu parerea lui insa cea mai mare prostie este sa te iei dupa ce spun Englezii, ii intrec pe Romani la minciuna si nu ma refer cand cumperi de pe ebay si a fost omul corect cu tine.

Tine minte: keep in touch , cred ca este sub forma de banc la ei.

Modificat de Alexx_22
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ca o mica observatie OFF TOPIC adresata celor care se plang ca reviziile in Germania sun mai scumpe decat cele din Romania: in conditiile in care acolo pana la 100.000 km. faci 3 revizii (la 30tkm, 60tkm si 90tkm) @200 Euro/buc = 600 Euro, iar in Romania faci 6 revizii @120 Euro/buc=720 Euro, mie nu mi se mai pare ca e chiar atat de dezavantajos sa le fac in Germania, cu atat mai mult cu cat, cel putin cu mine s-au purtat foarte frumos si au umblat dupa fundu' meu cam cum ar fi facut-o astia de aici daca as fi avut Phaeton (poate nici atunci...).

Acuma, ca nu merita sa pleci din Romania strict ca sa faci reviziile in Germania, cu asta sunt perfect de acord; exista service-uri competente si in Ungaria :) Daca ai drum prin Jermanika atunci cand se apropie revizia, mai treaca-mearga, insa informati-va inainte despre service-ul unde vreti sa faceti inspectia si cereti, preventiv, o oferta de servisare de la 2-3 service-uri, sigur vor fi pe sume diferite.

La Multi Ani.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!