Jump to content

Consum 1.6 benzina


mmneg
 Share

Postare recomandată

Salut,

Drum Bucuresti - Craiova - Resita, retur...990km. Am alimentat 50l (benzina 95). Dupa 861km becul se aprinde. Am mers lejer fiind eu si un pasager, fara AC, mers in ritmul traficului. Este performanta pt mine peste 860km pana sa se aprinda becul :) consum mediu 6% afara. In bucuresti alta mancare, 10-12 depinde de trafic si de starea de spirit :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Replies 287
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • undan

    13

  • Muraru Dan

    13

  • tommy_dj

    8

  • gabyte00

    7

Top Posters In This Topic

Posted Images

in semnatura ta scrie ca ai chip de la TCM. Cand ti l-ai pus? Cat consumai inainte? Te ajuta in trafic, se simte ceva, stiu ca diferenta nu e foarte mare?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cluj - Alba - Sibiu - Cartisoara - Transfagarasan - Curtea de Arges - Campulung - Brasov - Lacul sf. Ana - Baile Tusnad - Tusnad - Miercurea Ciuc - Odorheiu secuiesc - Praid - Sovata - Campul cetatii - Targu-Mures - Cluj => un total de 915km

Era aproape gol rezervorul cand am plecat din Cluj...adica era pe rosu. Au intrat 45l si am mai alimentat din Miercurea ciuc de 150lei (adica 24l). Total 69l, rotunjim la 70. Clima on 90% din drum.

Acum am 950km iar cu ce mi-a ramas in rezervor, am estimat un consum de 6l/100km. In conditiile in care ultimii 35km i-am facut doar in oras plus ca mai am vreo 2linii pana la becul rosu... o sa revin cu detalii dupa ce voi realimenta.

Modificat de undan
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

cam asta e consumul extern daca ai mers frumos , fara accelerari si franari brusce

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

adica sa mergi ca melcu sa nu depasesti 90-100 .. pai ori merg cu masina ori o las dreaqu acasa in parcare.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

timisoara - frankfurth pe bord scrie 5l/100 km. 2 persoane,plina masina de bagaje,inclusiv pe bancheta din spate,130 la ora constant

prin tara,eu conduc cu 120 la ora,pun si clima,n-am scos mai putin de 6,5l/100 km

prin timisoara de e trafic,imi arata 9l/100 km

am obs o chestie,masina buna de condus pe exterior,in oras vara (cu clima) sau iarna,e mare consumul 9 sau chiar 9,5l/100 de km iar in februarie pe ingheturile alea imi arata si 12l/100 km

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu pot sa zic ca am mers domol, dimpotriva, dar nu vorbim aici despre viteze peste limita legala, drifturi si mai stiu eu ce alte figuri din nfs

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

am constatat ca benzina de 100 scade consumul sensibil. dar am mai constatat ca exista mari diferente intre benzinarii (nu neaparat intre branduri) referitor la consumul realizat si puterea masinii. am pus benzine diferite ca si calitate (dar acelasi sortiment) de la omv`uri diferite.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu sunt pe gaz .dar consumul meu e in jur de 8-9 l /100 km, dar nu las masina sub 130 pe unde imi permite drumu, si depasiri la greu.

Cred ca pe benzina ar fi vreo 6.5-7.5 sau 7-8.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Ce parere aveti ? http://www.corneliugroup.ro/ro

Inventatorul roman Corneliu Birtok Băneasă a fost premiat cu aur la Salonul International de Inventii de la Bruxelles. El a pus la punct un sistem de filtre de aer pentru autoturisme, care scade consumul de carburant cu aproape 15%, in timp ce creste puterea masinii cu pana la 10%.

Am cerut unor moderatori (chiar si a unui administrator) sa faca publica stirea, la sectiunea "Stiri" insa nu m-a luat niciunul dintre ei in seama...probabil functia de moderator pe forumul acesta are un alt rol...probabil de a sanctiona userii..in fine.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...

Slatina Brasov  6.1

Brasov Slatina 5.5

 

Motor 1.6 16v tip aus

Modificat de Mihai2mi
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

ca sa economisti carburant folositi clima pe modul econom la minim iar puterea motorului nu va fi scazuta cu mult si nici consumul marit

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pe lângă folosirea climei în modul econ, eu aș mai recomanda evitarea accelerărilor bruște. Pe ruta Alba Iulia - București (via Valea Oltului) am avut consumuri între 5.7l/100 km cel mai puțin înregistrat vreodată și 7.0l/100 km cel mai mult. Sunt foarte multe elemente care pot influența consumul, începând de la drum (pante, aglomerație, depășiri, autostrada A1 etc) până la condiții meteo (pe ploaie consumă mai mult).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

- Golf IV Variant 2001

- 1.6, 16v, benzina

- Viteza 100-130 mers lin, fara accelerari prea bruste

- 4 persoane in masina

- din cand in cand AC sa ne mai racorim (la 30 de min, cate 5 min)

- distanta 250km

 

Consum mediu: 6L

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cluj-Timisoara (ruta pe la Deva) - Arad - Oradea - Cluj

Condus pe drumuri nationale, autostrada, oras (Tm, Ar) → 5.8

Mentionez ca de la Arad- Oradea-Cluj am depasit tot ce am avut in fata...majoritatea tiruri....cu 5 persoane in masina si portbagaj full....daaar..anvelope noi...cca. 300km cand am pornit din Cluj.

Motor 1.6 16v Azd

Sent from S2 Plus

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salutare baieti. Asi dori sa stiu si eu daca masinuta mea e prea hapsana/ are ceva sau consumul meu de 10/12l in oras e normal?

Mentionez ca bag benzina de la lukoil, intotdeauna am o juma de rezervor cu benzina, nu stiu daca are vreo inportanta, cauciucuri de 205, si schimbul de viteze p la 3000.

La ultima alimentare am reusit sa scot 10.8. Si am incercat sa schimb la turatii mai mici, ca colegii mei ma mancau la cap ca sa schimb la 2000 ca n-o sa pape atat. Dar am ajuns la concluzia ca daca schimb la 2000 daca la 3000 consumul e acelasi. Dar in turatie macar nu omor motorul si are putere sa traga, ... zic eu. Poate ma insel. multam de raspunsuri anticipat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

asa imi papa si mie la golful vechi, nu stiu cum scot unii consumul de mai sus.

tot pe 205 aveam rotile, dar nici cand am trecut la 195 nu am sesizat vreo schimbare.

si la fel, schimbam peste 2500 si mergeam normal.

Multumesc!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Asta e consumul de oras.. 10-11 %.

 

Fac naveta Vidra(IF)- Bucuresti, aproximativ 25 km dus-intors, cu 6-6.5 % cu masina din semnatura, fara AC.

 

La drum lung inca nu am apucat sa vad cat consuma.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Primea mea intrebare este ce distanta parcurgi de obtii acel consum?

Daca mergi pana in 5 km, cu greu poti scoate sub 10 L/100km si asta pt ca motorul nu a ajuns la regimul termic normal de functionare astfel incat va consuma mai mult.

Dar, un consum de max 10-12 in oras nu e ceva anormal.

 

Eu scot si 8-8.3 insa doar la un stil de mers constant, aici nu conteaza turatia cat conteaza modul de accelerare si desigur dupa macar 6-7 km de mers neintrerupt.

Altfel, daca ma uit la consumul mediu dupa 3-4 km sub 10 L nu vad.

 

Atat timp cat ai filtrele bune, bujiile la fel, benzina cat de cat ok (ti-as recomanda alt peco decal Lukoil nu au cele mai pozitive review-uri) masia nu ar trebui sa depaseasca 9-10 L vara in oras si 10-11 L iarna.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Iarna in general am scos un consum de 13/100km, sunt zile cand ma mai plimb si eu mai mult cu masina dar de obicei ma duc numai la lucru. fiind la aproximativ 4 km, iarna nici nu se incalzeste motorul pana ajung la destinatie. Deci aici nu am ce sa zic, dar ma gandeam ca acum totusi la 20/25 de grade afara s-ar schimba situatia. Si mentionez ca nu folosesc AC. Mai bine dau geamul jos, si las sa intre aerul. AC, mai tarziu pe cand o sa fie 35/40 de grade si nu se poate sta in masina fara.

 Benzina o iau de la lukoil pentru ca am auzit ca au propria lor rafinarie si spre deosebire de mol( baga aditiv in benzina) e mai curat sa zic asa. Prea mult aditiv omoara motorul.

 

  :offtopic:Eu am auzit de la cunostinte care trasporta benzina, ca toti in afara de lukoil iau benzina din acelsi loc. mol,petrol,omv, ai tot o branza.

Modificat de tommy_dj
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Adevarat ca multi folosesc aceeasi baza, insa marea diferenta o constituie aditivul.

Ca multi prefera sa transporte baza si sa o aditiveze aici in tara e si normal, teoretic o benzina nu e garantata ca-si pastreaza cifra octanica decat cca 3 luni de zile, astfel in cat benzina se aditiveaza inainte sa fie dusa la statii si in confiormitate cu cerintele de produs ( 95 sau 98+). Eu asa stiu si am vazut o astfel de statie si aici in Bacau ce efectueaza aceasta aditivare.

Fara un aditiv bun, nu ai rezistenta la compresie buna, nu ai garantia ca cat de cat iti curata cum trebuie injectoarele si supapele, insa conteaza f mult si statia respectiva, sa schimbe filtrele la timp, practic sa fie seriosi.

La mine in oras, Luk e cel mai prost lant de carburanti, imi pare sincer rau sa iti spun asta.

Eu unul recomand Rompetrol si OMV.

 

Dar, dat fiind drumurile s scurte pe care le faci, stilul de condus, traficul, nu mi se pare anormal consumul scos de tine.

Iarna e adevarat, in ambuteiaje si eu scot 13 L fara probleme insa acela nu e un consum relevant deoarece mai mult stai decat mergi.

 

Vara in 2 km motorul ar trebui sa se incalzeasca insa tocmai in acesti primi 2 km vei avea un consum f mare, care va influneta negativ media pt restul 5.

Repet, drumurile scurte si dese nu fac casa buna cu un consum bun de carburant.

Modificat de Muraru Dan
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ms de sfaturi, cred ca o sa ma indrept spre alte statii. Din cate stiu eu omv si petrom sunt acelasi. Si ceea ce priveste benzina noastra de "95" nu e decat 93. Din pacate. Asta am citit undeva pe 4tuning. Deci ca sa nu stric mototul ar trebui sa bag de 98 sa fie macar un minim ce imi trebuie pt masina mea.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu pun de la petrom sau omv de 98 sau 99. Consumul in oras (Tg Mures) este in jur de 10. Daca am un drum mai lung de 3 km,poate sa scada chiar sub 9, dar depinde mult de trafic. Daca urc pana la Platou (am 2,5 km de acasa) si motorul e rece, imi arata un consum de 16 la suta. In exterior imi consuma in jur de 6l/100 km.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La Bora 1.6 e acelasi consum?
10-11 in oras?

Din ce am mai rasfoit pe forum am observat ca unii nu prea au sub 12.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!