Jump to content

Help Probleme Timonerie


Love
 Share

Postare recomandată

VW GOLF 3 VR 6 2.800cc, cutie viteze de la VR6 2.900cc

Salut, astazi am avut nefericita intamplare sa se rupa tija de la timonerie...si a ramas cu 2 cm mai scurta..fiind sambata dupa-amiaza nu stiam nimic deschis de unde pot cumpara piesa respectiva, asa ca am cautat sa improvizez ceva... am fost la un prieten care mi-a prelungit tija cu aprox. 2cm si a sudat o saiba ca sa prinda direct pe surub... dar dupa vreo 5 ore de chinuiala nu am reusit sa o reglam cum trebuie...ba mergea vit. 1-2-3-4-5 si nu mergea marsarier, ba mergea marsariei dar nu mergea a 5-a.. deja se facuse tarziu si am lasat-o pe maine. Nu stiu daca se poate schimba doar acea tija, banuiesc ca se duce pana la cutie, oricum nu mai am nici plasticul ala in care intra..deci automat o sa caut sa cumpar timoneria... Daca are cineva de vanzare sau stie de unde pot lua mai ieftin....va rog sa imi dati mesaj.

Si am o MARE nelamurire...(in secunda de fata, merg toate vitezele exceptand a 5-a, am preferat asa decat sa nu am marsarier, asta macar pana maine cand o sa incercam din nou sa i facem reglajul sau pana ii cumpar alta.... ) si anume de la 2mii de ture in sus imi da in nas.... se accelereaza cu reprize... parca nu ar arde benzina..simptome de bujii duse....dar aceleasi simptome au fost si cu cativa KM inainte sa se rupa tija....si dupa ce s-a rupt, am fixat-o manual in treapta a 2 a ca sa pot merge asa cu ea pana la mecanic, si masina se tura normal, mergea pana in 7 mii fara sa dea in nas sau sa mearga sacadat... acum iarasi face la fel.. merge sacadat si daca apas mai tare pe pedala de acceleratie, imi da in nas puternic. Chiar ma contrazic cu mecanicul, el zice ca nu are nici o legatura timoneria cu sacadatul turatiei cand accelerez ( avand in vedere faptul ca in timpul acelor 'teste" de reglare a timoneriei s-a intamplat des sa se tureze normal, eu vad ca problema este tot de la timonerie, de la reglaje. )

P.S. Daca se pricepe cineva sa regleze timoneria asa cum trebuie sau are acel angrenaj de vanzare sau ma poate trimite la un mecanic ieftin si bun, astept un beep la 0722.992.678

Va multumesc frumos!

Modificat de Love
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La partea cu timoneria nu te pot ajuta ca nu ma pricep. Dar SIGUR nu are legatura timoneria cu datul in nas. Ai 'ceva' care merge intermitent.. poate fi sonda lambda, debitmetru si altele. Dupa ce-ti rezolvi cu timoneria roaga un coleg de forum sa te ajute cu o diagnoza. Pana atunci poti sa mai citesti prin forum ca sunt destule threaduri cu dat in nas etc.

Succes

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am fost ieri pt diagnoza dar nu avea mufa mica pt modelul asta.. e din 92 masina.... cat despre datul in nas...cum necum daca timoneria e reglata bine, nu mai da:)) Mai incerc azi sa ii reglam tmoneria si daca iese bine, o sa scriu aici daca s-a rezolvat si problema cu sacadatul:) O duminica placuta tuturor

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu zic sa renunti la gandul ca daca reglezi bine timoneria nu mai da in nas. In viteza ori intra, ori nu intra.. si daca nu intra bine masina nu da in nas ci iti scuipa pinioanele din cutie dupa ce caraie mult si bine.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Inclin sa ai dreptate... o fi problema cu noul debimetru... o las pe week-end asa ca nu am timp de umblat in cursul saptamanii, cat despre timonerie am renuntat la ideea de a o regla o sa caut una de golf 3.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cat despre timonerie am renuntat la ideea de a o regla o sa caut una de golf 3.

Am patzit si eu belea cu timoneria. M-a lasat in pana pe A2 :(

Am reusit sa bag in viteza a 3-a si am venit dupa A2 pana la Ploiesti ca baietzii...

Eu am avut o alta timonerie si am schimbat-o acasa. Cu vreo 2-3 saptamani in urma sparsesem o cutie :)

Totusi, te sfatuiesc sa nu mai pui contragreutatea pe timonerie fiindca ti-o fortzeaza un pic si ti-o poate rupe din nou (mai ales ca acum este sudata shaiba aia, insa si daca gasesti timonerie, nu mai pune contragreutatea).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

eu am joc la maneta...care sta inclinata spre treapta 5..din cate am inteles sunt 2 arcuri in cutia de viteze care tin centrata maneta...voi ce stiti despre asta..se poate schimba ceva sa mai remediez problema

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut, pai intr-adevar... se centreaza din reglaje... vezi ca e un surub pe care intra bucsa de plastic care se poate regla... cat despre acele "arcuri" misca de acea contragreutate in forma de L, are 3 pozitii..mijloc stanga si dreapta..daca intra bine e ok.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 7 years later...

Salutare.

Am si eu o problema cu vitezele.

 

Se manifesta asa:

-cateodata intra bine in viteze,nu chiar perfect dar pot baga usor,atunci intra bine si in marsarier

-catedata intra greu in toate vitezele(doar intra greu,nu caraie) iar in marsarier caraie,daca o zgaltai putin isi revine...

banuiesc ca ceva nu mai sta bine la locul lui,dar ce anume ?

 

Sa fie timoneria slabita?sau ceva tampoane de la cutie?chiar nu stiu nimic ce este pe acolo...

Mi se pare ca atunci cand merg normal,o las in frana de motor iar apoi daca ciupesc acceleratia putin,parca se zgaltaie masina si schimbatoru fata-spate de 2-3 ori...ce imi pica in drum ? 

 

Multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!