Jump to content

Jante, anvelope & TPMS (Tiguan 5N & 5N2)


gynel
 Share

Postare recomandată

@Bernek9000Sunt mai multe variabile daca vrei sa maresti putin balonul la anvelopa , standard vine cu 235 50 R18  cu diametrul total 693mm. 

Marirea la 235 55 R18 duce diametrul total la 716 mm , asta inseamna o garda la sol marita cu 11.5 mm  dar vine cu niste conditii

 

Recomandat trebuie janta cu un ET situat intre 35 si 41

 - Pe langa asta trebuie sa recalibrezi farurile  (daca ai xenon trebuie readaptate)   , diferenta de 1 cm o sa duca la orbirea celor din sens opus in anumite conditii.

-La  unele modele de pompa ABS Continental  (2013 /2016)  trebuie readaptat diametrul rotii  , conform jantelor si anvelopelor noi  in caz contrar , te vei trezi cu martorul de la ESP aprins cu eroare pe senzori de abs dupa rularea cu o anumita viteza , pe pompele de abs TRW nu trebuie facut nimic pana la diametru maxim 727mm.

- De asemenea trebuie sa te asiguri ca nu ai activat XDS, in caz contrar trebuie dezactivat nu va functiona  corect cu diametru mai mare decat cel dat de producator. 

- Trebuie refacuta Geometria  pe noua dimensiune , in caz contrar (mai ales pe spate) se vor uza pe interior datorita noului unghi/amprenta . 

 

AT-ul automat are exterior XL  , asa ca pe suprafete plate vei avea efectul de "bounce" la viraje stramte  , acest efect poate sa duca la alte zgomote in functie de uzura articulatiilor masinii deoarece le tensioneaza si mai tare.  Efectul este cel mai evident in parcarile subterane. 

 

 

Eu am pus  anvelope AT mai mari cu un numar pe Tiguanul meu,  dar de 17inch , mai jos linkul , am cautat 6 luni de zile anvelope AT cu talon de 55 dar am dat doar de chinezarii care nici nu au testele EU trecute. Am mers intr-un final cele de  mai jos.  

 

Personal nu recomand AT-uri pe 18 ->  masina va fi mult mai rigida . 

 

 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc de sfat ! Cred ca o sa cumpar niste anvelope normale pe dimensiunile standard 235 50 18 cel mai bine. Nu am nervi de facut toate aceste reglaje/modificari. Vedeam problema mult mai simpla dar se pare ca nu prea este.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

Salutare! Îmi poate spune cineva dacă pe un tiguan din 2011 senzorii presiune la roti sunt pe ABS sau pe jante? Sau nu e o regula. Sistemul îmi funcționa pana sa trec la rotile de iarna

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ai spus masinii ca ai schimbat rotile, ai resetat sistemul ?

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Problema e ca dacă au fost pe jantele de vara, cei de la vulcanizare le-au făcut pierdute sau nu știu... La cele de iarna (tabla) nu am senzori. Sa nu ma duc sa ma cert cu ei aiurea 🙂

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Vă salut. O întrebare tot cu privire la senzorii de presiune. Pentru că am două rânduri de roți și doar cele de vară aveau senzori de presiune, când treceam la roțile de iarnă se aprindea mereu martorul în bord. Zilele acestea am schimbat din nou roțile și am trecut la cele fără senzori, doar că nu s-a mai aprins martorul. Oare de ce? Verificat cu o interfață de amator (Carista) nu apare nicio eroare. Mașina este un Tiguan din 2016.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Andrei_72 changed the title to Jante, anvelope & TPMS (Tiguan 5N & 5N2)
  • 4 months later...

Salut,

 

Am observat recent ca cei de RAR Grivita, cand mi-au facut RAR si ITP anul trecut mi-au pus pe CIV la anvelope R17 215/60, iar la alte mentiuni R18 235/50. Eu m-am dus cu ea atunci cu anvelope pe R17 235/55 si nu mi-au zis nimic. Stiu ca nu e diferenta mare, dar ar fi o problema daca ma opresc astia de la RAR in trafic?

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In baza de date pentru Tiguan sunt  235 55 R17  si  215 60 R17   -> au diametrul identic de 691 mm , de aceea nu au zis nimic. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc Doomy, Poti sa imi spui te rog unde as putea sa vad aceasta baza de date pentru masina mea? sunt pe ELSA/ETKA?

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 months later...
Pintea Cristian

Salut, am un vw tiguan 2014 de 177cp si in CIV sunt trecute jante de 215/60 R17 si 215/65 R16. Cum as putea sa vad daca pot sa pun jante de 19 pe masina? Multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!