Jump to content

Distributia Touran 2.0 Tdi 140cp


ionel2005
 Share

Postare recomandată

domnilor,

mi-am luat din Germania un Touran de 2.0 TDI, 12.2004, 103 kw, 140cp cu 138.500 km la bord.

din cartea de service nu rezulta ca cureaua de distributie ar fi schimbata.

mentionez ca motorul este in 16 supape.

cine ma poate ajuta sa aflu la cati km trebuie schimbata cureaua si apoi rolele distributiei?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La masina mea, s-a schimbat creaua la 123000 km, prima data, dupa cartea service.Deci, ar trebui schimbata si la tine cit de repede.Astea originale, se spune ca tin mai mult, dar dupa aceea se schimba tot la 60.000 km. Sper sa-ti fie de folos aceste informatii.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ionel ! Daca masina e din 2004 cu siguranta nu are atitia km. Si distributia trebuie schimbata pentru linistea ta. In principiu se schimba cureaua si pompa de apa. Rola intinzatoare se schimba la 240.000 km. Insa cred ca e bine sa o ai si pe aia cumparata.

Curelele de distributie sint de vreo 3 tipuri: de 60k km, 90k km si 120k km. Diferenta este la pret si in general se merge pe cele de 60k km.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...

la mine in cartea de service este bifat la zahnriemen (curea distributie) la nein, dar dedesubt la spannrole (rola intinzatoare) e bifat la ja si asta cica implica si cureaua de distributie.

Operatiunea s-a facut la 131mii km.

:icon_thumright: masina ai adus-o tu sau ti-a adus-o altcineva?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu sint inca sceptic la faptul ca daca se schimba rola aia atunci e obligat sa fie schimbata si cureaua. SI mai ales cind e vorba de masini la care nu cunoasteti istoricul 101%. Daca la curea distributie e pus NEIN, atunci nu a fost schimbata. Parerea mea. Pentru 10 mil riscati degeaba. Pentru ca daca, repet, nu sinteti siguri 101% ca cureaua a fost schimbata mai bine o schimbati, alaturi de pompa de apa. Eu spun ca sansele ca ea sa pice sint aproape de 100% pe urmatorii 60k km.

Dar asta e doar parerea mea.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

si eu sunt de acord k kasius.e mai bine sa schimbi tot.asa am facut si eu.la fratele meu sia luat un sharan si i-au spus ca ot e shimbat si el ia crezut si dupa vreo 10000km sa rupt rola si apoi cureaua.eu am schimbat-o la 90000 si am carte tot la ea dar ce e sigur e sigur. :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In sfarsit am ajuns si eu din nou pe forum.

Va multumesc tuturor pentru sfaturi! Am schimbat pana la urma cureaua si pompa de apa. Dar daca le-ati vedea sunt ca noi, dar asta e, 'pentru linistea mea'.

Croco, iti raspund la intrebare: eu personal am fost dupa masina in Germania.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

flotouan95,

Ce s-a intamplat cu motorul daca spui ca s-a rupt rola si apoi cureaua?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

:vaidecapulmeu: iti inchipui k a schimbat tot.si am inteles ca totul a inceput de la rola.dar iti explic altadat ca sunt tare suparat acum.am lasat masina afara 10 min si cineva mia zgiriat usa k cheia .asta e

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

m-ati pus pe ganduri cu "nein" ala la curea, asa ca azi am verificat la reprezentanta istoricul masinii. Intr-adevar a fost schimbata toata distgributia la 131mii km asa cum scrie si in cartea de service. Macar m-am linistit pe tema asta.

Si eu am luat masina personal din Germania, de la neamt, dar niciodata nu stii.

Ionel, decat sa stai cu teama, mai bine ca ai schimbat totul. Acum chiar ca e noua. Sa te bucuri de ea si asta sa fie singura pierdere a ta :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

Buna baieti!.V-am vazut parerile,unele chiar impartite.Cureaua de distributie trebuie schimbata in mod normal la 90.000 km,,,,DAR,,,depinde de la caz la caz,eu nu am schimbat la nici o masina cureaua de distributie,si am mers cu o masina 200.000 km,si nici inainte nu fusese schimbata.Am un prieten care si-a cumparat o masina noua,are cu ea cca.50.000 km si i s-a dus ieri cureaua,acum sta cu masina in garaj.Depinde si de cum mergi cu masina,daca o bruschezi sau pleci de la semafor cu scartiit de roti e normal sa se strice.Cu toate astea mergeti INAINTE,ca INAINTE era mai bine!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • vdragos a închis acest topic
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!