Jump to content

As Dori Sa Stiu...


MeccaXP
 Share

Postare recomandată

Salut, de curand mi-am luat un Touran din 2004 cu numere de germania, insa am niste intrebari. Sa incep cu prima.

1. Ce face si ce inseamna butonul incercuit cu rosu din prima poza?

2. Inainte de Touran am avut un Ford Mondeo aveam buton de pornire oprire aer conditionat, de unde opresc si pornesc aerul conditionat? ca nu am decat auto si econom.

3. La maneta de viteze in fata ei jos este un buton esp, langa esp mai sunt 2 locasuri libere care nu au butoane, banuiesc ca la varianta full ar fi ceva, ma intereseaza sa stiu ce ar mai trebuie acolo.

4. Sub butonul de avarii este scris "passenger airbag off" de ce off? la care airbag se refera? cel de la volan sau la care? ce inseamna?

5. Am citit pe forum la cineva ca ar avea pulverizator pentru faruri, eu nu am reusit sa descopar daca am, el spune sa fac asa: "Cand ai faza scurta (de intalnire) in functiune, tragi de maneta stergatoarelor spre tine si o tii asa cateva secunde (doua sau trei).

Cel putin asa functioneaza la mine, dar masina mea este mai veche. Oricum trebuie sigur sa ai in functiune faza scurta (de intalnire)." Eu daca tin spre mine 2-3 secunde pulverizeaza cele de la parbriz si incep sa se miste stergatoarele, nu am reusit sa ii dau de cap. La mine masina mea arata la faruri exact ca in poza nr. 2. Oare ies din locasurile alea ca la bmw pulverizatoarele?

6. Are cineva pe masina lui un "bullbar"? Daca da il rog sa puna o poza. Eu as vrea sa ii pun unu si nu stiu de unde, am fost si la reprezentanta dar nu e prevazuta masina cu asa ceva. Cred ca e mai interesanta cu un bullbar, ce parere aveti?

7. Cum pot seta in limba englaza navigatia si tot ce tine de meniul ei audio, luminozitate, etc, eu daca introduc cd-ul cu navigatie, imi da voie sa aleg limba, daca deschid usa sau daca pornesc masina mi se trece automat pe germana.Stie cineva ce e de facut? Multumesc

post-22800-1204268188_thumb.jpg

post-22800-1204270135_thumb.jpg

Modificat de MeccaXP
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am si eu 2 intrebari:

1. Ai citit in intregime Regulamentul?

In special:

9.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

dupa cum spunea si hbogdan cauta un manual de utilizare,daca nu ai asa ceva,si vei gasi raspunsuri la toate intrebarile tale,sau vezi pe forum ca au mai fost discutii despre unele probleme puse de tine.Draguta masina?Sa o folosesti cu placere

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

1. Poza nu se intelege. La mine sus e "On/off" iar jos e "Dual". Dual iti da posibilitatea sa climatizezi diferit stanga si dreapta masinii

2. Vezi mai sus

3. Depinde de varianta

4. Cand dezactivezi airbag-ul de la scaunul din dreapta se aprinde (dezactivarea se face cu cheia in torpedou)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ECON nu inseamna econom, ci mult mai mult, adica AC OFF, compresor oprit. Econom o fi doar din punct de vedere al consumului de combustibil, nu o treapta economica a AC-ului. Sincer, nu inteleg de ce l-au numit asa. Oare daca VAG ar fi facut aspiratoare si televizoare ar fi fost dotate cu butonul ECON in loc de OFF? :offtopic:

Modificat de AndyG
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pai dragul meu ! Hai sa o luam logic. Daca Econ inseamna OFF atunci de ce pe modul Econ pot sa reglez viteza aerului si chiar si temperatura ?

Econ nu e acelassi lucru cu off. Econ inseamna ca compresorul este oprit si si nici dezumidificarea nu mai este functionala.

Econul il poti folosi cu mare succes la temperaturi scazute de exemplu si in afara de aburirea geamurilor nu poti spune diferenta fata de AC de ex.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pai din cauza ca ECON = AC OFF.

Sunt de acord ca inca poti regla viteza aerului, dar nivelul temperaturii numai in sens crescator, sa zic asa. De fapt, ar fi fost mai clar sa se numeasca AC OFF, nu doar OFF.

Singura chestie in plus, pe care o are Climatronic (cu AC OFF) fata de AC standard, e ca cel dintai poate gestiona, prin modul AUTO, fluxul de aer/temperatura prin aeratoare, pentru o ventilatie (incalzire dupa caz) cat mai echilibrata, uniformizata (dinamic), in functie de situatia data: temperatura initiala si cea dorita, conditii meteo (innorat/ insorit, ploaie - prin sensor sau actionarea/viteza stergatoarelor), viteza de deplasare, temperatura motorului, etc.

Sunt de acord cu tine ca paralela cu electrocasnicele nu e tocmai inspirata, am exagrat nitel.

Problema e ca majoritatea celor care se intalnesc pentru prima oara cu Climatronic-ul au tendinta sa creada ca ECON e doar o treapta mai economica a AC-ului. Nu putem spune ca aerul este "conditionat" daca nu e si dezumidificat, sau care nu poate fi si racit, nu doar incalzit.

M-am referit la marea confuzie care se face in general doar din cauza denumirii butonului, mai ales la sistemele climatronic care nu au butonul OFF (OFF intregul sistem) ci doar ECON (parca la unele Skoda lipseste). Eu unul am si ECON si OFF.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

cand e pe econ merge doar ventilatia fara ac. Poti regla temperatura pentru ca baga aer mai cald sau mai rece doar ca nu il trece prin compresor ci direct de afara.

Spalatoarele de faruri merg cand ai farurile aprinse si cred ca trebuie sa ai si un anumit nivel la lichidul de parbriz. La mine a scazut nivelul la lichid si vad ca nu mai pornesc spalatoarele de faruri. Cred ca se remediaza problema dupa ce completez lichidul.

Bullbar nu cred ca e o alegere buna, din cauza garzii la sol. Cred ca ai merge cu masina taras.

Modificat de croco
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 years later...
Street-Bass-Zone

As dori sa stiu:

- daca a facut careva la Touran deschiderea automata a haionului din cheie (telecomanda)?

- de ce piese am nevoie?

:blink:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mecca XP

1.Daca pe butonul respectiv ai un simbol asemanator cu cel de la dezaburire inseamna ca ai pornire manuala pt WEBASTO.

5.Verifica siguranta aferenta spalatorului de faruri si vezi daca nu e arsa.Daca e arsa trebuie sa o inlocuiesti si sa repeti procedura cu farurile aprinse.Daca se arde din nou inseamna ca motorasul e gripat si trebuie mesterit(la mine a mers deblocat) sau inlocuit.

Street-Bass-Zone

Deschiderea se fac din vag (niste bife pe acolo)dar nu se ridica in sus ci doar sare din broasca.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 years later...

as dori sa stiu ce ulei e recomandat pentru motorul AVQ 2004 si la ce interval sa schimb filtrele si uleiul daca am optiunea longlife service?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

505.01 sau 507.00 - in privinta marcii.... alegi ce uleiuri folosesti la Passat, ce te-a multumit pana acum

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • vdragos a închis acest topic
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!