Jump to content

Achizitionare Sharan SH - discutii cu si despre


Calin78
 Share

Postare recomandată

In primul rand salutare tuturor! As avea nevoie de cateva sfaturi de la voi in legatura cu achizitia unei masini.

Posibil sa am nevoie in urmatorii 1-2 ani de un Sharan.

M-ar interesa niste pareri pro/contra,cam ce pica pe la ele,ce motorizari(me refer la Diesel),fiabilitate,preturi,etc.

Orice sfat este binevenit!

Mersi

Modificat de Calin78
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

VW forum. Vroiam si eu un raspuns in legatura cu achizitia unui Sharan.Nu inteleg de ce nu am primit nici un raspuns,oricare ar fi el.Chiar asa de greu e un reply?Sau probabil sa inteleg ca v-a deranjat faptul ca nu sunt proprietar de VW?

Eniuei,se poate sterge,Am ales Corolla Verso.Maine ma duc sa o cumpar

LE..aveti grija de tractorase.

PS:in DE s-a dat la liber la subventiile pt. Biodiesel!!M5 rullllzzzz.Cu ce vreti voi.

Modificat de Calin78
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Abia acum am vazut..dar daca te-ai sucit nu mai are sens...asta e

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

yo am vazut din prima zi, dar am avut sharan pe benzina, si primul model, cel din 1998.

am vrut sa dau niste sugestii "la general", dar n-am vrut sa se considere ca "ma bag in seama" (asa cum o fac acum).

oricum multumim ca ne-ai onorat cu prezenta :D te mai asteptam in curand, cand iti vei da seama ca nu te satisface o toyota (cum ar putea???) si iti vei lua un monovolum adevarat, o minunatie a tehnologiei, o masina cu devalorizare de 0,12% pe an, adica un Sharan ;)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Daca colegul care a initiat topicul a renuntat totusi sunt eu interesat de opinii in leg cu sharan-ul. vreau sa cumpar unu' din 2002 dar n-am mai avut vw pana acum, de aceea nu stiu la ce sa ma uit in afara de o inspectie "optica" a masinii. care sunt in mare, problemele ce trebuie verificate, ce pica mai des la tipul asta de masina...motorul este de 116 cp, presupun ca are pompa eletronica de motorina, nefind pe tech pompeduse (sau cum i-o zice). la exterior arata foarte bine dar din cate am vazut este destul de complexa in fuctionare. ceva idei, sfaturi?

Merci mult!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@rauhofer

Cand mergi sa o cumperi ia cu tine pe cineva care se pricepe, si daca e posibil si cu un echipament de diagnoza. Iti spun din propria experienta ca marea majoritate au multi km, sunt multi care au facut transport persoane cu ele sau vacante incontinuu :icon_thumright: .Sa fii atent la detaliile interioare gen volan, fete de usi, pedale, schimbator viteze, cat sunt de uzate, km se pot da usor inapoi dar detaliile astea sunt mai costisitor de schimbat.Pe cat posibil incearca sa o iei din afara. Daca prinzi o masina buna nu o sa regreti alegerea facuta, sunt masini reusite. :Driver:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

acu am vazut si eu topicul !ce stiu de sharan 1 e pd motorul de 116 referitor la ce spunea cineva mai sus din cate vad eu ar fi printre cele mai bune din clasa asta a monovolumelor !ca probleme ce am avut ocazia sa vad ar fi volantul (asta e o probleme generala la vw) planetara intermediara (costa vreo 12 mil si am vandut in disperare si turbinele dar duc 200 00-400 000 cu ulei bun in rest numai de bine cred ca e cea mai buna algere la categoria asta fata de zafira ,galaxi(desi dieselu are acelasi motor ca sharanu) altele numi mai vin in cap dar sharan si alhambra (seat) care e acelasi lucru numai ca cu alta emblema se mai mandresc cu un consum destul de mic 5-6 la suta comparativ cu al unui pasat ! in rest ca la amrea majoritate a vw pompele de servo distributi injectoare merg si de pe la alte masini dat fiind camotoarele 1,9 sunt destul de asemanatoare !

@rauhoferCand mergi sa o cumperi ia cu tine pe cineva care se pricepe, si daca e posibil si cu un echipament de diagnoza. Iti spun din propria experienta ca marea majoritate au multi km, sunt multi care au facut transport persoane cu ele sau vacante incontinuu :icon_thumright: .Sa fii atent la detaliile interioare gen volan, fete de usi, pedale, schimbator viteze, cat sunt de uzate, km se pot da usor inapoi dar detaliile astea sunt mai costisitor de schimbat.Pe cat posibil incearca sa o iei din afara. Daca prinzi o masina buna nu o sa regreti alegerea facuta, sunt masini reusite. :rolleyes:
deci la noi 90% fac transport ca asai romanu si cum fac multi km in interval scurt de timp nu mai sunt relevante chetiile gan uzura interioara etc cel mai bine adusa de afara iar daca nuti permiti si alegi una de pe la noi ar cam trebui sa verifici : motorul sa fie cel de fabrica ,sa nu se fi umblat la chiulasa ,sa traga si sa nu scoata fum , sa sune frumos motorul fara intreruperi si fluctuatii sa nu miroase a conbustibil la evacuare (cu motorul rece) ,sa nu bata trancane pe un drum cu maulte gauri jocuri in volan !si cel mai inportant daca ai posibilitatea so probezi la un drum lung 500-1000 km ar fi mult mai relevanti pentru unele probleme alea injectiei chiuloasei sau cutiei de viteze !a si sa te duci peste om dinineata devreme sa fii acolo cand o porneste prima data sa nu fie incalzita !!
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Rasfoind paginile site-urilor de profil, ma bate un gind sa iau un touran care a fost taxi in jermanica prin prisma pretului redus (6-8 mii maxim) si a dotarilor (DSG, tapiterie piele, si alte mofturi) dar cu km multi, cca 250-300 mii. La nr asta de km cred ca s-a schimbat cam tot ce era de schimbat pe perioada de service/revizii si inclin sa cred ca nu ar fi probleme asa de mari..

Ce ziceti? Fac o alegere buna sau arunc banii pe geam??

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

din ce an e masina? deoarece iti poti da seama daca a avut mai multi soferi de exemplu, fiecare avand toanele lui, plus ca ai o proiectie a numarului de km/an, etc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Parca avem un coleg cu asa ceva pe aici. Dar nu imi mai amintesc sigur cine e.

Vezi prin zona pe aici care e treaba...

Later edit: Colegul TSC a luat masina pe la 520000 km si se pare ca ii merge bine... Da-i un beep ceva.

Modificat de kasius
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca motorul pare OK, totusi sunt cam multi km pentru cutie. Vezi si in topicul Jurnal DSG.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multe masini sunt aduse cu peste 250k km si vandute in piata cu 120-150k km. Macar asa il cumperi la pretul corect. Daca cele de TAXI nu ar avea culoarea distincta in Germania poti sa fii sigur ca nu ar sta pe mobile atata timp. Orice alta masina de firma, care are o alta culoare in afara de crem, cu km. multi, se cumpara instanatneu. Km inapoi si la piata cu ea... Dar cand le zici la romani 200.000 km se ofilesc. Asa ca prefera 350.000 real dar 120.000 la bord. SI platesc in plus pentru asta.

Motorul 2.0TDI consuma oricum ulei, fie la 30.000, fie la 300.000. Viata mai are inca, pana te saturi de ea. Chiar daca ai avea val. reziduala zero, tot nu pierzi mai mult decat la o masina noua.

Este clar ca o sa pice piese pe ea, dar nu mai multe decatpe cele luate din piata cu 120k km l aun pret "ocazie".

Masina ASTA avea in Germania peste 250k km. Si acuma e vanduta la un pret mai mic decat ar fi una cu 150k km reali dar mult mai mare decat merita o masina cu >250k km.

La fel si ASTA. De astea sunt 100% sigur... dar principiul se aplic ala multe masini din Romania.

Asa ca daca ai bani sa cumperi una cu km putini, ia una cu km putini. Daca nu, te hotarasti si platesti pretul corect pentru o masina.

Modificat de r&d
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Dragos, teoretic suna bine.

Cutiile DSG sunt destul de sensibile. Cineva si-a luat o masina din DE, cu un pret micut, si a constat ca-i picura ceva din cutie. Trebuie schimbat ceva care costa 1200 EUR. Nu stiu inca pretul manoperei si daca se pricepe cineva sa o repare bine. Verifica (nu stiu cum) sa nu ai scurgeri si picaturi de uleiuri pe sub masina.

Pe de alta parte, nemtii fac la zi toate reviziile, mai ales la taxiuri. Deci nu trebuie sa te sperie km (cam) multi. La pretul dat cred totusi ca merita sa o iei. Nu cred ca sunt bani aruncati, la ce dotari are masina (desi navigatia sa fie acolo, la ei, ca baietii de la VW nu au inventat inca hartile pt. RO)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

in primul rind cred ca topicul despre DSG e oarecum irelevant ca nu cred ca e cineva pe forum cu km muuulti :) si nici nu pot generaliza daca au probleme citiva useri. Despre culoare pot sa spun ca o prefer asa crem decit sa iau teapa cu masina trasa in folie: cineva si-a luat un passat variant si aici cind a dezbracat-o a constatat ca are capota si o aripa date cu spritz chit si a trebuit sa ii mai dea si o vopsea.

Un exemplu din martie 2006 (cum pot afla daca a avut un sofer sau 50?!?!?):

Price: EUR 8,999

Mileage: 97,500 km

Power: 77 kW / 105 PS

Fuel Type: Diesel

Feature Sets:

ABS, Central locking, Cruise control, Electric heated seats, Electric windows, ESP, Immobilizer, Leather seats, Taxi

Vehicle Description:

sehr guter Zustand, nur f

post-1792-1208249381_thumb.jpg

post-1792-1208249389_thumb.jpg

post-1792-1208249396_thumb.jpg

Modificat de DragosR
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca gasesti una doar cu folie crem, si are la baza culoare, are motorul schimbat eu zic sa te bagi. Mult prea multe masini vin cum zice si r&d din Germania cu peste 250-300k km la preturi de nimic, si circula bine mersi cu 120k km la bord in tara.

La taxi-uri macar stii ca service-urile au fost service-uri, piese originale de calitate iar daca pretul de achizitie este corect atunci eu zic sa-i dai bataie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da ce credeti ca daca a fost taxi nu a fost intretinuta???

Va inselati daca credeti ca un taxi isi permite sa stationeze din orice motiv.

EU am avut 8 masini pana acum si pe toate le-am vandut si inca mai merg si azi.Un taxi se distruge la interior de regula

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Verifica masina la un srevice VW si s-ar putea sa ai parte de surprize placute. Stiu un caz in care un tip si-a luat masina taxi din Germania care avea 400.000km si la 360.000 avea motorul inlocuit. La taxi in Germania inspectiile sunt foarte severe.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pana si in RO se fac inspectii serioase la tot ce inseamna taxi, depinde cand a iesit din circuitul taxi.

Oricum si cu o masina noua te simti ca la loterie... pretul pare rezonabil, si se poate verifica fizic/soft.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Administrator
nur f
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

aryes13 gresesti. Acea "eticheta" nu inseamna nici pe departe ceea ce zici tu. De obicei sunt masini carora nu se ofera garantie, sau au unele defecte vizuale sau tehnice, dar asta nu inseamna ca nu se pot inmatricula in Germania.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Administrator
De obicei sunt masini carora nu se ofera garantie

Eu continui sa-mi sustin punctul de vedere si totusi nu vreau sa te contrazic decat asupra a ceea ce am citat mai sus .

Pe Mobile.de sau autoscout24.de masinile de peste 3-4 ani vechime sau cu peste 100k km la bord si care au garantie acordata de dealerul respectiv sunt atat de rare incat pot fi numite ... "raritati" .

Si totusi cam 90% din ele nu au atarnata de coada eticheta respectiva . :(

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sper sa nu gresesc dar din ce-mi aduc eu aminte masinile cu "eticheta" aceasta sunt masini cu dauna totala (radiate din circulatie de catre asigurator) si reparate apoi pentru revanzare la export sau la dealer .

Altfel nu pot fi reinmatriculate in DE (si din ce-mi aduc aminte) nici in UE .

De aceea au atarnata de coada expresia "nur f

Modificat de r&d
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!