Jump to content

Ambreiajul


flopem
 Share

Postare recomandată

Salut!Am cumparat recent o skoda fabia 1 din 2001 1.4mpi 68cp.Avea 138.000 (nu ma pronunt daca sunt reali sau nu.Nu e adusa din germania).Masina o conduce mama mea si o foloseste la naveta.A facut 5000km in doua luni.Azi m a sunat sa mi spuna ca nu mai intra in treapta 1 si ca pleaca numai cu a 2-a.De cand am luat o am vazut ca intra cam greu in viteze fata de golful meu 5 si acum, pe 10, voiam sa i schimb uleiul din cutie.Sa fie de la ambreiaj?Parca pleca si cam greu de pe loc, nu stiu.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ambreiajul sau timoneria.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 9 months later...

Salut!

Am nevoie de ajutor. Am un zgomot la motor/cutie. Am fost la reprezentanta skoda Timisoara si mai ca nu mi s-a spus ca sunt nebun, ca am eu halucinatii. Dupa o proba de drum cu mecanicul, ascultat cu stetoscop pe la motor si achitat 220 de lei, rezultatul a fost ca am zgomote normale de functionare. Cel care a fost la proba a zis ca nu aude niciun zgomot si ca asa fac toate. Eu insa nu ma pot impaca cu asta. Am masina asta de noua, am parcurs cu ea din 2007 pana azi 164.000 km, si de vreo 2000 de km aud acest zgomot care in mers ma sacaie rau si parca devine tot mai pronuntat. In atatia km m-am obisnuit cu zgomotul acestui motoras si nu pot sa accept ca am halucinatii si nu se aude acel zgomot. Nu vreau sa merg pana pica. Nu e stilul meu. Intotdeauna am ales sa schimb preventiv, inainte sa pice ceva. Acum vreau sa remediez si nu stiu ce.

Va atasez aici un link unde am pus o inregistrare audio. Nu radeti! Inregistrarea este facuta cu un microfon preamplificat montat pe cutia de viteze in partea superioara si conectat la RadioCD.

Link audio: https://drive.google.com/file/d/1b-cxHgoSaJ7pM8bC5MZSqRcFoL3oeMiH/view?usp=sharing

In prima parte, pana la 1:14 min. inregistrarea este facuta la ralanti. Se aude un zgomot, in cutie zic eu. Din cand in cand calc ambreiajul si dupa cum se aude zgomotul dispare/se diminueaza. Cum las ambreiajul, zgomotul revine. Acelasi zgomot se aude destul de deranjant in mers, in principiu de pe la 70km/h si in mers constant, cu acceleratia nemiscata se aude ca ceva care nu se invarteste rotund. Un zgomot intotit de o frecare ca si cum ceva ar merge oval.

De la 1:15 pun masina in miscare. Din pacate zgomotul produs de fluxul de aer din compartimentul motor ce sufla pe microfon, este destul de puternic si deranjant. Dar totusi se aude sunetul despre care vorbesc eu daca esti atent.

Parerea mea este ca sunetul vine de undeva din zona ambreiajului. Disc, rulment, volant, ceva pe acolo.

De la anvelope nu este. Anvelopele sunt Dunlop, montate in toamna noi, nu au galca, pana, nimic. Rulmentii si angrenajele de la roti nu sunt, pentru ca am ridicat masina si am verificat fiecare roata. Nu exista sunete la roti.

Poate cineva sa-mi dea o parere ???

Plec cu masina la un drum de 2800km in germania cu copii dupa mine si n-as vrea sa ma lase ceva pe drum doar pentru ca am neglijat un zgomot, ca "asa face toate".

Astept raspunsuri/sfaturi/idei.

Masina este cea din semnatura!

Multumesc anticipat!

Modificat de BMA
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sunetul seamana izbitor cu ce aveam eu la Skoda felicia 1.9 sdi .

Adica avea placa de presiune fisurata ,si rulment uzat aproape de maxim.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

   iti dai seama ca de la volan nu se aude ca si in inregistrare. Aia este facuta cu microfonul pe cutie.

   Ca sa nu zici ca nu ai facut nimic, desi cutia de viteze este lubrifiata pe viata, odata la 170.000 Km nu-i strica sa schimbi uleiul din ea. Comanda 2L de ulei de cutie de viteza din reprezentanta, costa cam 100 lei/L, si-l schimbi. Este cel mai ieftin lucru pe care-l poti face. Chiar daca nu remediaza problema, nu strica.

   Este normal sa se auda ceva zgomote in cutie, si acelea sa fie diferite daca ai apasat ambreiajul sau nu. Cu ambreiajul apasat se invarte rulmentul de presiune, cu el neapasat se invart rotile dintate din cutie si rulmentii.  Ambreiajul daca a fost exploatat normal, ar trebui sa nu faca probleme la Km tai. Adica apasat strict doar la schimbarea vitezelor, la semafor stat cu masina scoasa din viteza si cu piciorul langa pedala de ambreiaj, in mers piciorul se odihneste langa pedala.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@Ebi, nu este cazul meu. La mașina mea cea mai uzată pedală este pedala falsă din stânga ambreiajului. Niciodată nu am stat cu ambreiaj călcat. Niciodată nu a fost exploatat greșit ambreiajul. Ideea este că sunetul se aude în mers și este chiar deranjant. Sunt conștient că la 164k unele piese sunt uzate, logic. Dar acea piesă uzată care face zgomot, consider că trebuie înlocuită preventiv, nu când mă lasă în drum. De-asta o caut. Însă nimeni nu mă poate lămuri ce este. La service-ul Skoda mi se spune că nu se aude nimic. Că așa sunt motoarele astea, zgomotoase. Ori eu cu asta nu pot fi de acord. Am condus mașina asta 164k și nu am fost surd până acum și dintr-o dată mi-am revenit. E un zgomot în plus, clar.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!