Sign in to follow this  
Followers 0
Sop

Pierdere Proces, Suspendare?

42 posts in this topic

In primul rand vreau sa spun ca in urma unui incident rutier soldat cu mici pagube materiale, m-am ales cu suspendarea permisului.

Intersectie semaforizata, dirijata de agent inainte de squar, eu am trecut pe verde, celalalt a trecut pe rosu la primul semafor fiind dirijat de agent iar la semaforul din squar nu a oprit,

cu toate ca era rosu=> acceidentul.

Nu vreau sa creez polemici. Nu mai conteaza cine era vinovat. Cert a fost si este ca agentul din intersectie imi da dreptate ca sunt nevinovat si apoi ma trimite la accidente usoare, cea mai apropiata sectie fiind renumita Candiano-Popescu,cu mentiunea catre celalalt nene zici ca te-am tras pe galben ca sa nu iti ia permisul.

Baiat bun... ca l-a iertat pe loc dar m-a bagat in belea pe mine.

Acolo agentul constatator m-a scos vinovat pentru nerespectarea semnalului agentului aflat in intersectie.

Zis si facut la momentul ala am facut contestatie, am umblat din martie pana in august cu dovezi prelungite apoi mi-am luat permisul pana la terminarea judecatii.

La judecatorie am pierdut, la tribunal asemenea, uitandu-ma pe net am vazut ca hotararea este definitiva si acum astept sa imi vina acasa pentru a ma duce apoi sa predau permisul.

Suspendarea pentru nerespectarea semnalului agentului din intersectie (dupa cum scrie in PV) este 1 luna dupa cod.

1.Examen trebuie sa dau avand in vedere ca s-a soldat doar cu pagube materiale?

2.Suspendarea este 1 luna sau se cumuleaza cu faptul ca a fost accident si o sa fie 2 luni dupa cum mi-a spus cel ce mi l-a supendat?

3.De cand imi vine hotararea acasa cat timp am ca sa predau permisul?

4.In caz ca nu il predau am inteles ca se cumuleaza cate o luna la fiecare zi de la termenul de predare. Mai mult de 3 luni nu imi pot suspenda totusi nu?

5.Si in cazul asta prima data cand voi fi oprit sau voi merge la politia circulatie permisul va fi retinut?

Poate ma poate lamuri cineva cu aceste aspecte.

Multumiri

Edited by Sop
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Incerc sa te lamuresc eu:

1- Nu trebuie sa mai sustii testul pt verificarea cunostintelor de legislatie rutiera.

2- Suspendarea dreptului de a condue este de o luna.

3- Termenul este de 5 zile lucratoare.

4- Perioada de suspendare se majoreaza cu 30 de zile.

5- Raspunsul e DA.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sop, ai grija ca hotararea pronuntata in judecarea recursului de tribunal nu se comunica.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Inseamna ca trebuie sa ma duc sa duc permisul din moment ce pe internet apare ca am pierdut?

Deja cred ca am majorare in caz ca e asa :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ce ai facut ? Cum a ramas ?

Posteaza si rezolvarea ! :angry:

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Momentan nu am facut nimic. Nu am ajuns la Bucuresti la tribunal pentru a vedea daca s-a emis hotararea definitiva. In caz ca intradevar hotararea de la tribunal nu se comunica inseamna ca o sa am deja perioada de suspendare majorata.

Cu toate ca imi vine greu sa cred ca nu se comunica.

Pe langa asta un coleg care a avut dovada 15 zile cu 1 zi inainte de expirare a primit adresa de la politie cum ca sa fie atent pentru ca este caz penal daca va circula in continuare.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sop, ai grija ca hotararea pronuntata in judecarea recursului de tribunal nu se comunica.

M-am interesat si hotararea in cazul plangerilor contraventionale se comunica partilor.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dap, ai dreptate. Se comunica. Se pare totusi ca se lasa asteptata. Procesul a fost pe 15 ianuarie si nici pana azi nu am primit nimic.

Permisul l-am verificat, e in regula.

Proces inceput pe 15 martie anul trecut... justitia romana.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

nu-l mai suspenda...am stat 6 luni fara,mi-a ajuns comunicarea,m-am dus la politie,mi-au facut suspendarea din alea 6 luni..asa ca eu zic sa stai relax

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
M-am interesat si hotararea in cazul plangerilor contraventionale se comunica partilor.

Cand am spus ca hotararea pronuntata de tribunal nu se comunica am avut in vedere cele spuse de sop "La judecatorie am pierdut, la tribunal asemenea".

Va mai spun o data, ca sa fie clar, se comunica numai sentinta pronuntata de judecatorie, nu si cea pronuntata de tribunal, care judeca recursul declarat impotriva sentintei date de judecatorie.

Hotararea pronuntata de tribunal (decizia), nu se comunica partilor intrucat nu mai este supusa nici unei cai de atac (cu exceptia cailor extraordinare de atac - contestatie in anulare si revizuire, care pot fi formulate nu mai pentru motive limitativ prev de Codul de procedura civila).

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu am verificat permisul in baza de date a politiei. Apare curat, fara probleme.

Avand in vedere ca nu se comunica sentinta dupa cum spui eu o sa umblu fara probleme pana cand voi avea bunavointa sa imi ridic hotararea definitiva si irevocabila?

Avand in vede ca nu am primit nimic din ianuarie cand s-a incheiat procesul pana acum.

In alta ordine de idei unui prieten cand i-a expirat dovada i-a venit adresa de la politie prin care era instiintat ca e caz penal daca continua sa mearga dupa expirarea dovezii.

Eu nu am primit nimic de genul asta nici de la politie.

In schimb amenda mi-a aparut la impozit si a trebuit sa o achit.

Ce sa fac?

Solutii si sfaturi va rog.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ca sfat pentru cei care se gasesc in situatia asta in viitor: Daca vi se suspenda permisul, contestati decizia. Ajungeti la judecatorie si aici pot aparea doua situatii - castigati si luati decizia definitiva ca sa va pastrati permisul sau pierdeti. In cazul in care pierdeti si va stiti cu musca pe caciula, nu mai contestati decizia. Hotararea judecatoriei nu se comunica partilor. Iar Politia nu se oboseste niciodata sa obtina hotararea definitiva.

Bine, mereu exista riscul ca peste cine stie cat timp sa te trezesti ca cineva s-a sezizat si tu faci o pauza de la condus.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hotararea judecatoriei nu se comunica partilor.

Oare asa sa fie?

Va mai spun o data, ca sa fie clar,se comunica numai sentinta pronuntata de judecatorie, nu si cea pronuntata de tribunal...

:mellow: Eu cred ce spune felix12xwk.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

hotararea de la judecatorie se comunica partilor , pai si in cazul ca ai castigi ce legalizezi daca nu iti vine comunicarea ?!

sunt patit , am avut talonul suspendat , am facut contestatie , ne-am plimbat vreo 2 luni pe la judecatorie si am castigat , dupa alte 2 luni mi s-a comunicat decizia prin posta , am fost inapoi la judecatorie , am legalizat sentinta si abia apoi mi-am putut ridica talonul .

fara o horarare definitica si irevocabila LEGALIZATA cei de la politie nu iau act de nimic , daca ai permisul/talonul suspendat si nu prezinti ceea ce am scris mai sus nu ii intereseaza .

in cazul de fata s-a trecut mai departe - tribunal - aici nu am ajuns insa cei care vor citi acest topic poate vor gasi informatiile folositoare .

@sop - cei de la politie stiu ca tu ai o actiune in justitie , nu merg chiar asa pe harti aruncate aiurea prin dosare , tu cand ai ridicat permisul ai semnat o foita prin care te angajai ca in cazul in care pierzi sa predai permisul , ei nu sunt obligati sa te sune sa faci acest lucru .

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ai dreptate ca am semnat hartia. Dar eu nefiind instiintat de hotararea judecatoreasca(de fapt a tribunalului) nu am cum sa ma duc la ei sa il predau.

Ar trebui sa fiu omenos si sa fac un drum la bucuresti sa iau hotararea definitiva de la tribunal si apoi sa o duc la politie.

Nu imi e mai bine asa? Stau cu permisul in regula, hotararea definitiva nefiind comunicata si nici ridicata de mine ramane la tribunal.

Daca nu aveam internet si nu stiam unde sa caut ce faceam?

Colegii mai sus se referau ca hotararea tribunalului nu se comunica cred.

Pentru ca cea a judecatoriei se comunica, chiar mi s-a comunicat.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Oare asa sa fie?

:) Eu cred ce spune felix12xwk.

Se poate ca eu sa fi avut o exprimare defectuoasa. Ideea pe care incercam sa o transmit e ca de la judecatorie nu iti vine o decizie definitiva. Si pana cand nu exista decizia definitiva permisul ramane la tine. Asa ca daca pierzi la judecatorie, juristul de la politie trebuie sa obtina decizia definitiva pana sa poata sa iti ridice permisul. Ei, asta nu se intampla niciodata.

La tribunal, in schimb, decizia e definitiva. Deci daca ai pierdut in tribunal, cam trebuie sa predai permisul pentru ca decizia e definitiva.

Ideea de baza: Daca nu aveti o baza solida, nu va infigeti sa contestati decizia de la judecatorie. Aia nu e definitiva si nimeni de la Politie nu se va obosi sa alerge dupa definitiva. Asa ca puteti sa va pastrati permisul fara probleme.

Sper ca acum m-am exprimat mai clar.

L.E.

am legalizat sentinta si abia apoi mi-am putut ridica talonul .

fara o horarare definitica si irevocabila LEGALIZATA cei de la politie nu iau act de nimic , daca ai permisul/talonul suspendat si nu prezinti ceea ce am scris mai sus nu ii intereseaza

Ce ai facut tu a fost investire, daca nu ma insel, nu legalizare. In fine... nu stiu cat de corect e sa spui ca nu ii intereseaza pana nu aduci tu hotararea definitiva. In lege spune, la permis cel putin, ca nu pot sa il ridice atat timp cat cazul se judeca si nu au o hotarare definitiva. Nu invers. Asta pentru ca daca tu iesi nevinovat ei nu au cum sa iti dea inapoi lunile pe care le-ai petrecut pe bara. Daca iesi vinovat, vei suporta pedeapsa exact cum prevede legea.

Asa ca ori e pacaleala prin intimidare din partea politiei, ori prea multa lumea ia de buna ce spun ei. Contactati un avocat inainte si nu ii credeti pe cuvant.

Sunt aproape sigur ca si in cazul talonului e exact la fel ca la permis. Tu poti sa iti "servesti sentinta" si cu 3 luni intarziere. Dar daca s-au inselat ei nu au cum sa iti dea inapoi lunile in care masina a somat.

Deci ei trebuie sa vina la tine cu hotararea definitiva si pana atunci nu te intereseaza, nu invers. Si iti spun din experienta(din fericire nu cu permisul/talonul meu).

Edited by bausto
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Intr-un astfel de caz, daca esti oprit in trafic si te verifica in baza de date va aparea acolo ca ai o contestatie depusa. Eu asa stiu ca se face mentiune in baza de date in momentul in care te duci cu hartiuta de la judecatorie pt a dovedi ca ai depus contestatie si primesti inapoi permisul de conducere.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multumesc. Am inteles.

Dar in situatia mea, in care, repet:

am pierdut la judecatorie, am contestat, am ajuns la tribunal unde din 10 ianuarie pana acum nu am primit nici o decizie.

Permisul e in regula la politie dar de atata timp tribunalul nu mi-a emis nici o hartie. Sau cel putin nu a ajuns la mine.

Trebuie sa ma agit eu la tribunal ca sa imi obtin hartia si apoi sa predau permisul sau sa astept sa imi trimita ei?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca esti oprit in trafic si nu ai permisul (indiferent de motive) ti-o iei cum scrie la carte :). Daca ti se ia permisul si contesti, te duci cu hartiuta de la judecatorie si il ridici. Dar cat timp e la politie, indiferent ca ai hartiuta aia in buzunar, nu ai voie sa conduci.

Nu am idee cum se face mentiunea in baza de date si de ce ar avea nevoie un agent sa stie ca tu ai depus contestatie in alt caz.

Sop, acum ar trebui sa mergi la arhiva si sa afli care este decizia. Daca ai pierdut decizia definitiva a ajuns si la Politie si nu iti ramane decat sa afli cand poti sa iti ridici permisul. Daca ai castigat este destul de evident ce faci :rolleyes:.

Edited by bausto
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

O iau de la inceput pentru ca nu m-ai inteles.

Permisul il am in buzunar pentru ca dupa accident am contestat si mi l-au returnat.

Problema e ca procesul e pierdut si la tribunal deci in urma hotararii definitive ar fi trebuit sa predau permisul. Dar acea hotarare ori nu este emisa ori nu a ajuns la mine.

Si procesul s-a incheiat pe 10 ianuarie de asta ma ingrijorez.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu ai primit nimc, nu predai permisul. Probabil o sa ti-l ia cand o sa te mai opreasca politia si cele 30 de zile incep de atunci :icon_thumright:.

Daca vrei sa scapi fara surprize, alege o luna mai libera si mergi la politie sa te interesezi. :) Daca e sa ti-l ia, macar nu te lasa descoperit cand ai nevoie mai mare. Hotararea sigur a fost emisa in atata timp.

Edited by bausto
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sau la preshimbarea permisului, il vor retine pt suspendare. :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ideea pe care incercam sa o transmit e ca de la judecatorie nu iti vine o decizie definitiva. Si pana cand nu exista decizia definitiva permisul ramane la tine. Asa ca daca pierzi la judecatorie, juristul de la politie trebuie sa obtina decizia definitiva pana sa poata sa iti ridice permisul.

Dar, daca in termen de 15 zile nu ataci prin recurs hotararea judecatoriei, aceasta nu devine automat definitiva, in cazul acesta tu fiind deja informat asupra deciziei? Intreb si eu ...

Ma intereseaza pentru ca ca am si eu o situatie (descrisa si pe forum AICI), in care am castigat la judecatorie, politia a facut recurs care le-a fost acceptat, s-a anulat decizia initiala a judecatoriei si se trimite cazul spre rejudecare la aceeasi instanta. Si asta am aflat eu de pe Internet, ca nu am fost anuntat in nici un fel. Nici nu stiu cum sa procedez, sa astept sau ce sa fac? Daca e cineva de la tara, care nu are sau nu stie sa foloseasca Internetul, cum afla despre deciziile tribunalului? Oricum, in cazul meu inseamna ca o luam de la capat. Eu permisul mi l-am ridicat imediat dupa ce am depus plangerea la judecatorie. Pe 12 decembrie anul acesta se implineste un an de la incident. Intrebarea e, daca eu ma tot judec, sa zicem, doi ani, pentru prostia asta si in final pierd procesul, asta inseamna ca peste doi ani or sa-mi ia 3 luni permisul? Nu exista o perioada de prescrieie, ca stiu ca sunt si criminali care, daca nu sunt condamnati pana la o anumita data li se prescrie fapta, dar pentru o prostie de proces cum am eu, cat poate sa se intinda?

Eu am verificat permisul in baza de date a politiei. Apare curat, fara probleme.

Zi-mi si mie cum ai facut?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

tare imi este ca decizia de la tribunal nu se anunta prin posta si tu trebuie sa te interesezi de ea si in termen de 15 zile de la pronuntarea ei ar fi trebuit sa predai permisul .

ATENTIE

daca nu se preda permisul in acel termen de 15 zile suspendarea mai creste cu 30 zile .

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

La mine nu e cazul, ca, practic, doar s-a anulat decizia initiala a judecatoriei si se trimite cazul spre rejudecare la aceeasi instanta, asa ca o iau de la capat. Nu s-a dat dreptate politiei si nu am fost declarat vinovat.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.