Jump to content

Probleme Geamuri Electrice


ceetah
 Share

Postare recomandată

revin, am reusit azi sa desfac maneru cu butoanele, si sa inlocuiesc prin inauntru ceva elemete (lam facut bucati :) adica bucati bune desfacut complet partea de butoane), si intradevar miam facut geamu pe partea soferului din buton cred, nu sunt sigur, ca am facut aceleasi manevre la ambele butoane fata, dar pe partea stanga am schimbat butonul care deasemeana era pagubos, dar tot nu merge.

vrb strict de treapta nr 2 care urca geamu automat in sus la 1 singur implus!

am facut si recalibrarea, cum zic si eu si dudu mai sus, si numai geamu pe dreapta fata mai face asa. cel stanga vad ca merge momentan dar ma astept ca oricand sa zica nu mai vrea, ideea e asa:

- din ce am observat sau poate mi se pare mie, cand e uscat afara adica nu am spalat masina, nu a plouat, sau nu e umezeala (poate 90% umezeala) , parca merge si geamul din dreapta fata, cel ce la sofer mergand regulat.

- cand ploua sau spal masina sau e umiditate, parca nu mai vrea sa mearga geamul din dreapta fata, si parca incepe si cel de la sofer sa faca figuri!

sa intre apa pe undeva, sa fie electronica de la motorase? sa fie de la firele care intra in portiere ceva? cine poate stii?

Modificat de Cristian-Vn
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Azi am observat pentru prima data o mica problema, la gramul stanga-fata: cand se inchide din buton pe pozitia 2, ajunge la maxim iar dupa aceea se aude un zgomot 2-3 secunde. E un zgomot clasic de motoras care se mai invarte franat, pana se opreste. De asemenea, suna tipic ca niste rotite dintate care scapa. In rest geamul functioneaza impecabil (fara probleme de viteza sus-jos sau raspuns inadecvat la comenzi).

Masina nu a fost spalata in ultimele zile, nu a plouat recent, totul era perfect uscat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Scuze pentru postul succesiv, insa nu mai pot sa-l editez pe cel precedent.

Am facut un filmulet unde se poate observa (mai bine zis auzi) zgomotul suspect.

De ademenea, se observa pe final ca si in momentul in care geamul e complet ridicat si se actioneaza suplimentar butonul de ridicare, motorasul nu suna clic-clic (asa cum facea pana acum si cum fac si celelalte geamuri), ci clic-crrrr.

Din cate stiu, motorasul are un angrenaj exterior, mai exact cateva role dintate care modifica inclusiv raportul de transmisie. E posibil sa fie pe duca acel angrenaj? Daca da, se poate schimba doar partea respectiva?

Orice sfat sau sugestie mi-ar fi de folos.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Salutare,

Am tot stat si am citit topic-ul acesta cap-coada si observ ca multi dintre colegi se plang de probleme cu geamul de la pasager :D

Ma adaug si eu in lista celor cu astfel de plangeri desi nu am golf5, ci Passat B6, dar practic e acelasi mecanism/motoras

Deci...

Address 52: Door Elect, Pass.

Part No: 1K0 959 702 K

Component: Tuer-SG 024 2365

Coding: 0000180

Shop #: WSC 00028

1 Fault Found:

00933 - Electric Window Motor; Passenger Side (V148)

005 - No or Incorrect Basic Setting / Adaptation - Intermittent

Problema este ca butonul de "Basic Settings" nu-mi apare activ, iar pt Adaptarea geamului nu stiu procedura :cool:

Am mai incercat si toate metodele descrise pe-aici sa re-calibrez softului geamului - pasager dar fara success :))

Geamul respectiv nu este cel original, a fost schimbat inca de cand masina era la vechiul propietar din cauza "binevoitorilor" care au incercat sa-l lase fara player...

Oare sa aiba vreo legatura ?! :)

Multumesc anticipat pt eventualele raspunsuri la problema mea

:P safe

Modificat de Riddler
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cristian-Vn

eu am observat un lucru sigur, mie imi face feste geamurile de pe fata la treapta nr.2 numai cand ploua sau spal masina...explicatii? ca eu nu ii gasesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Riddler

ai incercat asta:

00933 - Electric Window Motor; Passenger Side (V148): No or Incorrect Basic Setting / Adaptation

Possible Symptoms

Window Automatic Run not working

Pinch Protection limited

Possible Causes

Automatic Run & Pinch Protection not adapted

Possible Solutions

Adapt Automatic Run & Pinch Protection (see Special Notes)

Special Notes

Pinch Protection Adaptation

Make sure the window in question is completely closed.

Use the driver door window buttons to operate the window(s).

Roll down the window and keep holding the button down for 2 additional seconds after the window is already fully opened.

Roll up the window and keep holding the button up for 2 additional seconds after the window is already fully closed.

Now test the window automatic

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 months later...

S-a tot vorbit despre acel "recalibrat", dar nu am vazut o explicatie completa si procedura corecta.

In momentul in care se scoate borna de la baterie functia (automatic closing/opening) se dezactiveaza.

Procedura de reactivare este urmatoarea:

- se porneste motorul

- se inchid geamurile (toate).

- se tine butonul de la geamul stanga fata in pozitia inchis tragand de buton si tinandu-l in aceasta pozitie timp de peste 1 secunda.

- se trage din nou de buton pentru pozitia inchis mai mult de 1 secunda.

Acum geamul trebuie sa urce si sa coboare complet la fel ca inainte sa fie scoasa borna.

- se opreste motorul

La fel se procedeaza in cazul celorlalte geamuri (folosind butoanele de geamuri de la sofer).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

wvwzzz, la mine nu e asa. La o reconectare a bateriei, trebuie sa inchid geamurile, toate, apoi pe rand, pe fiecare sa-l las o cursa completa pana jos (unde se opreste el), apoi sa tin butonul tras pana urca de tot. Dupa aceasta operatie, geamul respectiv functioneaza normal.

Deci toata treaba este sa fac o cursa completa sus/jos, fara pauze, la fiecare geam.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Sal am si eu aceeasi problema cu geamurile de pe fata si am fost si la VW si nu au gasit din pacate rezolvare pt problema :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 months later...

eu am alta problema. in iarna asta a reusit sa intre zapada pe panoul de comada a geamurilor.am sters cat am putut dar tot a reusit sa patrunda inauntru destul de multa. acum am desfacut circuitul am curatat cu izopropilc cat a mers......insa contactul pentru geamul fata dreapta face figuri (nu mai vrea decat sa coboare brusc nu mai poate fi nici oprit din drum nici ridicat.).as avea nevoie de schema placutei sau alte idei. ideea e ca pentru dreapta are 3 piese micute negre.....banuies ca sunt rezistente (posibil sa fie arse).am sa le masor cand fac rost de aparat.pana atunci trebuie rezolvata problema.astept orice fel de sugestie ms.

Modificat de VDT
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

si eu am o mica problema la geamul de la pasagerul dreapta,daca il deschid de ex pana la jumatate si dupa vreau sa il inchid,se duce tot in jos(asta nu face de fiecare data,doar din cand in cand),iar cand am geamurile deschise si vreau sa inchid masina si geamurile din telecomanda tot ala de la pasager in loc sa se inchida o ia in jos si scoate un beepait alarma.(alarma este din fabrica).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

da am probleme cu placa de circuit......contactele sunt cat se poate de oxidate.....am dat cu izopropilc si cu un smirghel fin unde nu s-a luat oxidul.am facut contact manual intre masa si fiecare pozitie a geamului.singura care merge este jos complet. restu pozitiilor trec prin niste pise mici negre care nu stiu ce sunt.daca este cazul atasez o poza a circuitului. mentionez ca toate celelalte geamuri functioneaza normal dupa curatare.

Modificat de dudu
Nu mai da Quote mesajului anterior! Foloseste AddReply sau FastReply! Citeste Regulamentul! Multumesc!
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am si eu o problema, nu stiu daca postez bine aici. De fiecare data cand ploua sau spal masina la geamlu soferului ramnae apa, si dupa cateva zile, adik daca-l cobor si ridic se uda tot, restul geamurilor raman uscate doar cel din stanga-fata se uda. Stiti cumva care poate fi problema? Nu se scurge apa sau o trebui alt cheder?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

si mie mi se intampla sa se opreasca din urcat si sa coboare geamu de la pasager. am luat alt motoras pt geam SH de aici de pe forum si n-am mai avut problema asta :icon_thumright:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

totusi daca am activa sau dezactiva ceva cu VAG-COM-ul pe la acel sensor,sa-i facem sensibilitatea mai mica sau sa il anulam de tot acel sensor care e pus sa nu taie mana sau sa apuce capul cuiva din gresala,nu ar fi o solutie?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu se poate ceea ce vrei tu. E incorport in controlerul de pe usa.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 5 weeks later...

Oricum sint off-topic,dar:nu exista limitator si senzor de pozitie maxim si minim.Macaralele sint facute de asa natura incit motorasele dezvolta numai forta necesara ridicarii unei anume greutati,adica numai a geamului.Un obiect aflat intre geam si cheder e de ajuns sa opreasca motorul electric,practic poti sa il tii si cu mina in jos.La oprirea geamului din ridicarea sau coborirea lui,motorasul pune "in scurt" alimentarea,dar,acest lucru dureaza putin timp si este compensat de rezistenta sa interna,de aia nu sar sigurantele.Dureaza putin timp,cum am spus,deoarece pe axul motorului se afla un magnet,ai carui poli trec prin fata unui senzor cu o anumita ritmicitate.La aprox. 0,3 sec in care senzorul nu mai sesizeaza flux magnetic desi comanda de ridicare sau coborire se mentine,intrerupe alimentarea releelor care cupleaza (+,-) sau(-,+),adica sensul de rotatie al motorasului.Experiment:scotind motorasul cu partea electronica de pe macara,o sa va convingeti ca odata data comanda el se va invirti pina il veti opri voi.Nu este senzor care stie ca geamul e sus sau jos :( montajul are doar un circuit de decuplare pe baza unor impulsuri magnetice prelucrate de un integrat specializat.In timp aceste motorase fac depuneri in colectoare de la perii,lucru care influenteaza rezistenta care trebuie sa o aiba si atunci rezistenta crescind motorul se invirte cu o turatie mai mica,nu vizibil dar care poate fi usor sesizata de senzorul magnetic,care da comanda de oprire si coborirea inapoi a geamului,crezind ca a intilnit un obstacol.Multumesc celor care au rabdarea sa citeasca si sa completeze acest post.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@dan 48: :( eu unul am ramas cu gura cascata!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

DA, dar explicatia e corecta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu fac parte din alta arie,dar mi-as dori o masina din fiecare model de VW!Inca nu am terminat cu explicatiile ca sint multe.Cum zicea un coleg mai sus de "piesele alea negre",comanda se face prin niste rezistoare,unde diferenta dintre treapta 1 si treapta 2 a comenzii o da valoarea acestor rezistente de punere la masa.Mai pe scurt,tensiunea generata de aprox. 2 volti din modul ajunge la buton si este pusa la masa ori direct,ori prin rezistenta aia de 100 ohmi.Pragul de tensiune prin aceasta punere la masa difera si este interpretat de "acelasi integrat specializat",care in cazul tensiunii open collector al acestuia de aprox. 0.1 volti da comanda treapta 1(in cazul punerii la masa prin 100 ohm si buton),iar in cazul in care tensiunea e zero da comanda treapta a 2-a(in cazul punerii la masa numai prin buton).Abaterea de la aceste valori,in cazul oxidarii contactelor sau aparitiei apei genereaza comenzi eronate,la fel ca si motorasele ale caror rezistenta scade.Inainte de toate trebuie scos si curatat motorasul,respectiv colectorul acestuia de depunerile cauzate de perii,eventual schimbati carbunii daca sint dusi,curatat panoul de comanda cu switch-uri si abia apoi treceti la altele.O alta cauza de defectare este chiar modulul electronic,la care din pacate,nu am reusit decit sa fac unele modificari ca sa mearga macar in treapta 1 si fara sa il vada CAN-ul.Sint prea diversificate problemele la masini si asta te face uneori sa te simti foarte mic si neputincios,dar sper ca posturile astea sa fie de ajutor in vreun fel.Multumesc de intelegere!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...
George George

Salutare:

Exista posibilitatea sa mi se inchida geamurile la simpla apasare a butonului de inchis,de pe telecomanda?

In prezent trebuie sa tin butonul "inchis" apasat,pe toata perioada inchiderii geamurilor,daca ii dau drumul,geamurile raman deschise

Si legat de calibrarea geamurilor,e bine daca actionez butoanele de pe usa pentru fiecare geam in parte inchis/deschis si tinut 10 sec?

Multumesc anticipat si numai bine :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • loghy a închis acest topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!