Jump to content

Problema Garantie Porsche


point
 Share

Postare recomandată

Salut tuturor,incep prin a spune ca masina este un seat leon fr deasel luata de la pbv2 de aprox 1 luna jumate si am 2900 km.In dimineata de 3 ian cand a fost ninsoarea cea mai mare am incercat sa scot masina din spatele blocului,pt inceput am dat zapada de masina si in jurul ei am pornit motorul care la`m lasat aprox 15 min mi`am facut loc calumea sa ies spre strada dupaia am trecut la actiune cu putin derapaj in treapta 1 am reusit sa o aduc la strada bun am aprit motorul ca sa ma duc pana in casa uitasem un lucru,cand ma-m intors am pornit motorul si observ ca nu mai intra in treapta 1 nu vrea neam nu am mai incercat la-m sunat pe dealer-ul care mi-a vanduto el mi-a dat pe cineva de la service .Ia-m explicat ca nu mai intra in treapta 1 si el mi-a spus sa o duc in acea zi la ei ca sa vada ce are ,acum io la-m intrebat domne pot sa merg cu treapta a doua ca trebuie sa ajung la munca si am intarziat la care el mi-a spus ca da nu e nici o problema ca oricum trebuie sa ma duc la ei ,am plecat si dupa aprox 2 km a inceput sa miroasa a ambreiaj eu plecand foarte incet de pe loc cu speranta ca nu fortez ambreiajul am oprit si la-m sunat din nou iam spus ca nu e ok mirosul si ca eu nu mai merg cu ea sa vina sa o ridice cineva ca nu vreau sa stric ceva la ea ,in fine au venit au luato.Joi pe zi ma duc la ei era si constatorul acolo ia-m explicat cum si ce sa intamplat si nu a zis nimik mi-a dat contractul de reparatie si ca ma anunta ce are si cat dureaza reparatia.Vineri ma suna dealerul era langa masina care era demontata si cica imi spune ca este ambreiajul prajit ca 1 mm din el e mancat si un sincron si sa-r putea sa nu intre la garantie Acum eu oricum ma duc cand va veni si acel constator care o sa-mi zica ca nu intra pe garantie si o sa ma cert cu el si cu toti ca nu ii da-u nici un ban pe acea reparatie la o masina care nu are nici mai mult de o luna jumate si mai mult de 2900 km ,Va cer ajutorul prin a ma sfatui pt ca voi stiti mai multe decat mine cu probleme la garantie poate imi da-ti un tips ce sa fac sau ce sa nu fac .Inchei prin a va multumi si sper sa fie cineva care cunoaste ceva si poate sa ma ajuteAm uitat sa va spun ca daca stiti ceva puteti sa-mi lasati un nr de tel ca va sun eu :icon_thumright: numai sa ma ajute cineva pt ca nu-mi convine sa da-u 20 de mil pe ambreiaj pt ca masina e noua si mai ales pt faptul ca ma-m chinuit sa fac rodajul ca la carte adica 1500 km nu ia-m dat mai mult de 3000 rpm si nu accel bruste la fel si cu franarea si mai ales cu ambreiajul nu-mi odihnesc piciorul pe el il fol doar sa plec si schimb treptele in rest il tin numai in spatiul din dreapta !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

imi spune ca este ambreiajul prajit ca 1 mm din el e mancat si un sincron si sa-r putea sa nu intre la garantie

Cam ciudat sa ti se prajeasca ambreiajul intr-o luna si jumatate in asa hal incat sa se uzeze 1mm si sa distrugi si un sincron (desi sincroanele cred ca au legatura cu cutia de viteze, nu sunt specialist, dar din ce am mai auzit si eu - scuze daca ma insel). Tinand cont ca e vorba de Porsche, te intreb, esti sigur ca e vorba de ambreiajul tau? ;) Daca te duci in service si iti arata un ambreiaj facut zob si iti spun ca la asa ceva ei nu dau garantie, de unde stii ca ala e ambreiajul de pe masina ta? :P

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut.

Este foarte urit ce povestesti tu aici. Nici eu nu cred ca avea cum sa ti se intimple asa ceva nici macar daca incercai sa dai balans la masina de 150 de ori ca sa o scoti din zapada. Ce pot sa-ti spun insa este ca cei de la Porsche incearca (ca orice companie de altfel) sa nu scoata pe garantie cat mai multe lucruri;cateodata imi vine sa devin paranoic si sa ma gandesc ca au target sa dea cat mai putine chestii pe garantie-poate or lua comision la asta.

Ce-ti sugerez eu este sa te tii tare cu ei si sa ai pui sa-ti dovedeasca ca e vina ta ca s-a dus ambreiajul, lucru pe care nu cred ca au cum sa-l faca. Pe de alta parte ei pot sa scaneze masina si sa vada cum ai mers cu ea pina acum (ma refer la rodaj). In rest iti urez multa Bafta si tine-te tare cu ei ca sunt ciudati si-ti vor da multe batai de cap......sau mai poti incerca varianta de a te duce la alt dealer sa constate si sa o repare (fiind in garantie poti sa mergi la orice dealer agreat:Alto, Metrotehnica, etc) si poate acolo o sa gasesti minti de ingineri mai luminate care o sa recunoasca ca nu are cum sa fie vina ta.

Te salut

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sincer imi pare tare rau pentru ce ti s-a intamplat la masina, dar, trebuie sa iti spun ca nu esti singurul care a patit sa se arda ambreaiajul dupa 1000-1500km. Am un coleg de servici care a patit acelasi lucru la un Golf 5 dupa o luna de utilizare si nu s-a reparat pe garantie caci a fost vina utilizatorului. Acum eu iti doresc sa se repare totusi pe garantie, incearca sa fii tare pe pozitii, mai ales daca tu consideri ca ai manipulat corect ambreiajul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Zapada cu plecatul cu treapta a doua probabil au solicitat treburile pe acolo insa dealer-ul ti-a zis sa vii cu ea. Eu consider ca problema s-a intamplat strict in dimineata aceea nu era dinainte. La o asemenea masina sa ai o problema de genul asta si sa mai si comenteze la garantie mi se pare aiurea. Nu stiu cum se intampla ca si la mine cand ai mai multa grija de o masina si respecti toate cele parca atunci ai mai multe prb. Sunt unii care trag de masini si le solicita si nu patesc nimic grav.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mi se pare cam ciudat sa se prajeasca ambreiajul doar din atata lucru. Cand aveam Skoda Octavia 1 Combi am fost la Predeal, era o zapada de jumatate de metru, eu cu masina plina si a trebuit sa urc o panta destul de abrupta. Am fost obligat sa o tin numai din ambreiaj, iar cand am ajuns sus mirosea a ambreiaj incins de te lua capul. Inainte de aceasta inamplare am mai avut vreo 2-3 ocazii cand tot asa l-am fortat si l-am incins de mirosea ca naiba. Dar asa rau ca in iarna aceea la Predeal nu mi-a mirosit niciodata. Si de atunci a trecut peste un an, masina a mai facut cateva zeci de mii de km si ambreiajul tot ala e si e in regula. Mentionez ca era si tunata de la 90 la 120 CP.

De aceea mi se pare cam ciudat sa-ti prajesti in halul ala ambreiajul in asa de scurt timp doar incercand sa iesi din fata blocului. Nici nu stiu cat ar trebui sa dai in ea ca sa ti se intample asa ceva.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ambreiajul are de suferit daca ajunge sa miroasa...intr-un fel sau altul sufera. De exemplu am ajuns intr-o situatie odata cand am tras cu cineva cu un Pejo 607 un microbus din zapada...l-am scos dar ulterior la orice plecare de pe loc normala mirosea a ambreiaj. Am fost si l-am schimbat pe garantie. Au intrebat ce s-a intamplat daca a patinat masina mult pe zapada (evident nu stiam nimic) dar nu au comentat si au schimbat ambreiajul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Are de suferit, dar chiar sa se prajeasca in asa hal din prima ... mi se pare cam mult. Eu am povestit doar ce mi s-a intamplat si faptul ca acel ambreiaj merge si in zilele noastre, cu toate ca a trecut prin cateva incercari destul de grele. De aceea mi se pare cam ciudat ca doar incercand sa iesi odata din zapada sa iti distrugi complet ambreiajul, mai ales la o masina noua, care nu apucase sa fie solicitata cine stie ce.

Dar, pana la urma astea-s ipoteze. Poate o fi adevarat ce zic cei de la Porsche, desi, repet, la cum ii stiu, am unele indoieli.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In primul rand sa clarificam cum e cu garantia... Garantia o da DEALERUL dupa ce completeaza o fisa data de PORSCHE ROMANIA. De fiecare data cand un dealer semnaleaza o garantie, se face un dosar foarte, foarte detaliat. Daca cumva dealerul nu efectueaza toate verificarile, testele, pozele, etc. risca sa fie returnat dosarul si sa plateasca dealerul respectiv toata reparatia.

Fiecare dealer are un punctaj de TRUST. Pozitiv dar si negativ in functie de performante si de returnari de garantii.

De exemplu: daca un dealer are un punctaj trust negativ intr-un an de zile el trebuie sa returneze contravaloarea tuturor garantiilor din anul respectiv, plus 25% ca amenda. In plus si suspendarea dreptului de a cere la PoRo garantii pentru un numar de luni.

Prin urmare... delaerilor le e frica sa declare garantii din cauza acestui motiv, iar daca este si patit... va sufla si in iaurt. O alta varianta plauzibila ar fi aceea ca e in perioada de suspendare - nefiind obligat sa recunoasca acest aspect si nedorind probabil sa plateasca din "buzunar" garantiile survenite.

Asadar... strange din dinti si nu-i lasa. Dupa parerea mea tu te incadrezi in garantie. Dar e doar parerea mea...

A.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Va multumesc foarte mult celor care au raspuns si oricum aveam de gand sa ma tin bine pe picioare cand o sa merg la ei, ce voi face?

O sa va tin la curent oricum cu ce o sa rezolv sau nu, ca sa stiti si voi ce e de facut cu aceasta firma care se numeste porsche o sa le zic ca mai bine imi lu-am dacie ca pana si ei sunt mai cinstiti si nu o sa mai recomand niciodata sa cumpere de la ei,am 2 prieteni care si-au cumparat din cauza mea precizez ca masina costa 27000 deci sunt ceva banuti mai ales pt mine, ii voi face cu ou si otet si o sa postez peste tot numai lucruri rele despre ei.A spus cineva mai sus ca oricat te-ai chinui sa mergi frumos cu ea tot ti se strica ceva si cineva care omoara o masina nu pateste nimic .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am citit si eu ce ai patit si intr-adevar e nasol. Sunt de acord cu tine, Porsche Romania, ca si companie importatoare auto, are o mentalitate de imparat peste furnici. Ei sunt cei mai tari, ei le stiu pe toate, ei taie si spanzura. Au o atitudine balcanica. Totusi, si zic asta fara sa le iau apararea, tine-te pe pozitie si sunt convins ca o sa-ti faca masina pe garantie. In caz contrar, poti incepe o campanie de denigrare impotriva lor. Pana cand iti dau raspunsul, n-are rost sa te enervezi. Iti consumi energia aiurea...Multa bafta!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Din experienta mea cu toti dealarii din Bucuresti ( pentru orice problema mica sau mare la masina si din pacate pentru mine au fost destule) trebuie sa stai tare pe pozitii si sa nu lasi nimic atata timp cat masina e in garantie si mai ales ca are 3000 de km la bord ........ astia te mananca de viu daca ii lasi ..... si eu am avut o problema din ianuarie 2007 si deabia in noiembrie 2007 am rezolvato .. dar am rezolvato cum am vrut eu nu cum au vrut ei ..... sfatul meu ceartate cu ei ca toti cei din servici au tendinta de a lua clientul drept de prost!!!!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@point, nu accepti nimic, sa se rezolve pe garantie. I-ai sunat si le-ai zis defectiunea? Trebuia sa vina sa ia masina pe platforma si cu asta basta. Te-au pus sa mergi cu masina defecta? Sa plateasca cel care te-a sfatuit asta, NU AI TU NICIO VINA. S-a defectat treapta 1? da, multa sanatate, sa schimbe si ambreiaj si cutie si tot. La o masina cu doar atatia km la bord eu nu as accepta sa se repare cutia ci schimbarea ei, fara niciun fel de discutie. Legal ai dreptul asta, trebuie sa te tii tare pe pozitie si tot ce discuti cu ei sa fie SCRIS, sesizari (la care sa ceri numar de ordinela registratura/secretariat), raspunsuri si toate alea. Ai grija ca astia de la service au mare scoala in ei sa enerveze clientul, sa-l faca sa dispere si sa se lipseasca, sa-l faca sa scoata banul din buzunar numai sa-si vada masina reparata. E si cazul societatilor de asigurari.

Am o urare de "bine" pentru toti cei fara de bun simt de la service-uri care isi bat joc de noi, clientii serviceurilor VAG... va urez stimati colegi care lucrati in service ca soarta sa fie la fel de buna cu voi asa cum sunteti voi corecti cu noi si sa luati in brate cu masina (cu viteza mica) toti stalpii care-i intalniti in drum si poate asa va treziti si voi in urma socului la realitate si deveniti OAMENI.

Mult succes.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

dragi prieteni sa spun cum sa intamplat cand am mers sa-mi de-a raspunsul.nu ma-m certat cu ei ci ia-m facut in asa fel sa-si de-a seama ca nu au de-a face cu un prost si am fost ironic pt inceput ca sa vad ce au de zis am intrat in service si cam 7-8 mecanici erau pe langa mine piesele mele erau intr-o cutie pe jos,il cheama constatatorul pe un mecanic sa-mi explice de ce nu intra acele piese pe garantie,bun vine mecanicul biinteles ca nici el nu stia ce sa-mi zica imi arata 2 piesele rotunde care se intrepatrund, acele inele sunt defapt de la cutie si actioneaza marsalierul adica acea chestie care apesi si bagi in marsarier "nu stiu termeni exacti imi pare rau de exprimare" si imi spune ca la una dintre ele sa "barbierit" marginea acesta e termenul folosit de mecanic din cauza ca am bagat in marsarier .ma bufnit rasul si ia-m spus sa numi mai explice ca oricum nu sunt mecanic sa stiu ce imi spune si ce ma mirat a fost faptul ca langa a mea era un seat leon fr identic cu al meu si cu motorul scos ma-m legat de ei pt ca nu aveam nici macar o eticheta care sa ateste ca alea erau piesele mele un domn care sa prezentat era sef constatator mecanic ceva de genu mi-a spus sa-i spun cum sa intamplat si am luato de la capat si ia-m ca unu din baetii din service ma pus sa vin cu treapta a doua la service adica vreo 15km si la chemat pe om a afirmat si atunci le-a cazut fisa si-au dat o palma peste cap si au zis ca fac cerere pt piese in spania :) le-am spus ca vreau ceva la mana pt piese ca fiu sigur ca sunt cele noi si sa mi le arate pe cele vechi ,deci azi ma ma sunat si a spus ca a dat comanda pt piese si sapt viitoare e gata :) sunt fericit ca am rezolvato fara sa incep sa tun si sa ma cert cu toti a fost totul diplomat .DAR oameni incercau sa se agate de orice adica ma intreaba daca am chip tuning pe ea si ia-m sa aibe grija ce ma mai intreaba ce vrea sa ma sara de pe garantie ,ia-m spus ca atata timp cat nu-mi face probleme nici eu nu o sa-i fac probleme sunt mari jigodii vreau sa spun si tot ce ati spus voi sa stati pe pozitii si sa nu-i lasati sa va calce in picioare imaginati ca eram ca o oaie printre lupi :))oricum aveam mai multi asi in maneca .

deci va multumesc pe calea asta celor care ma-u sfatuit pt ca au avut mare dreptate sunt mai multe de spus :

Deci eu zic sa facem o lista cu cei patiti si cei care au rezolvat problema si cei care nu au rezolvato,ca nu sunt singurul caruia i s-a intamplat!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am un prieten cu un fr de 2.0 tdi care are probleme cu turbo-ul dupa 10k km... destul de trist sa auzi asa ceva. Sunt tare curios daca reuseste sa rezolve problema pe garantie asa cum ar fi normal...

A.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

deci va multumesc pe calea asta celor care m-au sfatuit pt ca au avut mare dreptate ...

Sa cresti mare :icon_thumright: Bravo ca iesit totul bine pana la urma. Ai grija la un aspect. Ai castigat o mare batalie dar razboiul inca nu, deci mare atentie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

...aici in St.Etienne 80 % din drumuri sunt in rampa ,se foloseste mult ambreiajul ,pe autoruta am avut recent

un ambuteiaj intre Linz si Viena si panta mare ambreiaj la greu , masina in 178 de mii km fara probleme de genul asta..

...si comportamentul dealerilor depinde de noi clientii, un reprezentanta auto de genul asta in Germania da faliment repejor nu l mai viziteaza nimeni ....la fel sper sa se intample si in Romania sa se curete reprezentantele astea

care nu au respect fata de client :icon_thumright:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!