kador

Pompa de injectie - probleme

360 posts in this topic

metoda verificarii cu bec aprins, etc.. destul de empirica si inexacta - putem vb de o direnta de 1 litru sau mai mult, in functie de temperatura exterioara, pozitionare auto, etc....

 

no, acum logic vorbind - daca inainte era ok si dupa ce ai umblat - nu - atunci incerci sa o aduci la starea initiala si vezi cum se comporta.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu stiu de aceasta metoda cu becul aprins te rog detaliaza un pic....tocmai asta este problema inainte de schimbarea garniturilor imi arata pe ceasuri un consum mai mic cu 0,5 decat consum in realitate acum dupa schimbare imi arata un consum mai mare pe ceasuri dar de fapt cunsumul real nu mi se pare modificat dar asta nu pot spune cu exactitate ca s au schimbat si conditile climatice....de ex ieri am facut 170 km si pe ceasuri imi arata un consum de 8 iar la pompa 6.5 ,cand mi s a aprins becul am bagat 11 l motorina ,iar cand s a aprins din nou facusem 170 km,...parcursi jumate in oras jumate afara

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

ddeka bec combustibil aprins la bec combustibil aprins si mi a iesit cu 1.5 mai putin decat imi arata pe bord

 

cum ai verificat tu....

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

cat iti arata consumul la relanti?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salutari colegi.Am si eu o problema la pompa de injectie de la cealalta masina pe care o am,un polo variant motor AHU.Pierde motorina pe suportul din tabla groasa situat sub conducte in partea dreapta.Urmarind cu atentie observat cum prelinge pe holenderul inferior din partea catre fata masinii.L-am dat jos(era strans bine) si are o saiba de cupru acolo.Pare sa fie in perfecte conditii.Am schimbat inelul de la capul hidraulic(cu mare atentie si am reusit)dar tot pierde.Din filmatul de mai sus vad ca si pe surubul ala gros central din capul hidraulic este un inel.Poate prelinge pe acolo curgand pe holender inducandu-ma in eroare pe mine?Pentru ca dupa mine nu are cum sa fie inelul din cupru de la holender,e perfect.Scoateti-ma si pe mine din incurcatura va rog.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da,mi-am raspuns singur.Pierde pe la surubul acela gros infiletat pe capul hidraulic in forma de triunghi cu colturile rotunjite.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Buna seara,referitor la pompele ALH,azi un coleg a dat pompa jos demontand piulita centra de la fulia pompei si nu cele 3 suruburi de reglare a avansului,atragandui atentia ca nu e bine ce a facut zice ca a ramas un semn de la locasul de pana si o pune la fel,dar din cate am observat eu piulita s-a strans mai mult decat trebuia (avea semn cu vopsea galbena)parerea mea e ca s-a pierdut de pe ZERO!Ce sanse mai avem sa punem pompa in zero are vreun semn anume vreun blocaj ca la vp44 sau sa incerc cu vcds-ul odata cu reglarea avansului?Ce parere aveti?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

O parere, va rog, despre eroarea ce a aparut dupa oprirea in mers a B5 -ului (1,9 tdi, AHU, 1997). A pornit foarte greu dupa. Pina la aceasta problema masina lucra si pornea foarte bine. Am si un scan facut cu cateva zile inainte. Ma intereseaza daca cineva s-a intalnit efectiv cu aceasta eroare, problema.

Address 01: Engine Labels: 028-906-021-AHU.lbl
Control Module Part Number: 028 906 021 BD
Component and/or Version: 1.9l R4 EDC 11SG 0806
Software Coding: 00002
Work Shop Code: WSC 00000
VCID: 52A094BB9E7F4788C71
1 Fault Found

00550 - Start of Injection Regulation
17-00 - Control Difference

 

M-am uitat si pe Ross-Tech. 

 

Log WAUZZZ8DZVA010276-10.txt

Log - WAUZZZ8DZVA010276-287520km-178656mi-11.txt

Edited by teko
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Buna seara,referitor la pompele ALH,azi un coleg a dat pompa jos demontand piulita centra de la fulia pompei si nu cele 3 suruburi de reglare a avansului,atragandui atentia ca nu e bine ce a facut zice ca a ramas un semn de la locasul de pana si o pune la fel,dar din cate am observat eu piulita s-a strans mai mult decat trebuia (avea semn cu vopsea galbena)parerea mea e ca s-a pierdut de pe ZERO!Ce sanse mai avem sa punem pompa in zero are vreun semn anume vreun blocaj ca la vp44 sau sa incerc cu vcds-ul odata cu reglarea avansului?Ce parere aveti?

Cu VCDS vizualizezi avansul si apoi il reglezi.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Buna seara,referitor la pompele ALH,azi un coleg a dat pompa jos demontand piulita centra de la fulia pompei si nu cele 3 suruburi de reglare a avansului,atragandui atentia ca nu e bine ce a facut zice ca a ramas un semn de la locasul de pana si o pune la fel,dar din cate am observat eu piulita s-a strans mai mult decat trebuia (avea semn cu vopsea galbena)parerea mea e ca s-a pierdut de pe ZERO!Ce sanse mai avem sa punem pompa in zero are vreun semn anume vreun blocaj ca la vp44 sau sa incerc cu vcds-ul odata cu reglarea avansului?Ce parere aveti?

Cu VCDS vizualizezi avansul si apoi il reglezi.
Am reusit astazi dupa mai multe incercari,multumesc!
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.