Jump to content

Probleme plafoniere sau buzzer lumini aprinse


tzucul
 Share

Postare recomandată

Am o problema la usa de la sofer si anume nu se mai aprinde becul de la plafoniera si nici cel de sub usa la deschiderea din masina iar in cazul in care deschid masina din telecomanda intru inauntru si inchid usa si nu pornesc motorul dupa 10 secunde se inchid toate usile cu mine inauntru,mentionez ca inchiderea si deschiderea usilor din telecomanda se face in mod normal,doar la deschidere usii nu se mai aprind becurile si nici nu ma mai avertizeaza ca las de exemplu luminile de la far aprinse.....sa fie switch-ul din usa sau altceva?daca e switch-ul la ce pret ajunge unul sau daca se poate repara?va multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Tzucul, eu am o problema similara cu Golful. Parerea mea e ca ti s-a defectat switchul de la inchiderea/deschiderea usii. Ce se intimpla de fapt: deschizi din telecomanda, intri pe usa cu comutatorul defect, masina "nu stie" ca tu ai intrat, si dupa 10 secunde inchide usile, fiindca asa trebuie, nici o usa nu a fost deschisa!

Poti verifica asta de exemplu deschizind o alta usa, daca switchul de la acea usa functioneaza, nu se mai blocheaza usile in 10 sec.

Tot de-aia nu se aprinde plafoniera si nici iluminarea de sub usa, fiindca "ea crede" ca nu ai intrat, deoarece comutatorul nu mai inchide/deschide circuitul. Daca iti schimbi switchul spune-mi si mie cit a costat. Bye.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

switchul de la usa soferului se afla la incuietoare care se poate accesa dupa ce se da jos fata de portiera si apoi se demonteaza incuietoarea masinii

acest switch a ramas blocat pe inchis si din aceasta cauza inchiderea centralizata/alarma vede portiera inchisa ;poate fi vorba si de fire sau contacte imperfecte

recomand mersul intr-un service deoarece manopera poate dura mult,suruburile pot crea probleme destul de mari si aveti nevoie de scule speciale si vorbim totusi de siguranta masinii

nu stiu daca neaparat trebuie schimbat switch-ul dar sigur trebuie demontata incuietoarea si aruncata o privire asupra switchului(poate fi vorba doar de murdarie,fir impuscat,contact imperfect)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

partea rea la aceasta problema este ca switch-ul acela vine cu tot cu broasca si e o gramajoara de bani .... dar un baiat dibaci il poate schimba ... switch-ul ca atare trebuie cautat la magazinele de componente electronice deoarece nu exista in nici o oferta auto fiind parte comuna cu broasca in viitorul apropiat , cu speranta ca voi avea mai MULT TIMP, ma voi reapuca de rezolvat astfel de probleme .... e ca, urata treaba .. schimbi o broasca perfect functionala pt. un rahatel de switch ... dar ata ete B)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 7 months later...

Am observat de curand ca daca deschid usa din dreapta se aprind doar plafonierele nu si lumina de sub usa.Am schimbat becul - degeaba,am masurat si nu am tensiune pe fire.In rest toate celelalta merg.A mai intalnit cineva problema asta?

Pls.HELP

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am observat de curand ca daca deschid usa din dreapta se aprind doar plafonierele nu si  lumina de sub usa.Am schimbat becul - degeaba,am masurat si nu am tensiune pe fire.In rest toate celelalta merg.A mai intalnit cineva problema asta?

Pls.HELP

<{POST_SNAPBACK}>

Nu stiu cum e la Passat, dar la Golf e boala generala: se defecteaza switch-ul din broasca. Ptr. detalii folseste Search-ul pe forum.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

la mine nui acolo am verificat am alimentat cu tensiune inainte de portiera si merge deci numi ajunge tensiune pana la cupla care este situata sub protectia de plastic de la prag sub cutia cu acte

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La mansom m-am uitat si eu si acolo firele sunt f bine protejate inpotriva deteliorari,deci io sunt convins ca la mine nu acolo este problema,iar switch-ul functioneaza ca l-am testat,imi aprinde plafoniera si alarma fuctioneaza pe usa dr.

Problema este de altundeva.......

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

senzorul din incuietoare are doua pozitii, verifica daca in prima pozitie (usa deschisa foarte putin) ai mesaj pe computerul de bord !

Lampa ese comandata de primul nivel de la microintrerupator !

Am avut problema asta la un Golf IV .

:)

Modificat de florin.petre
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mii de multumiri,in sfarsit cineva ne arata de unde sa incepem cautarea.

Sincer imi era cam greu sa dau fata de usa jos si sa nu stiu de unde sa incep,dar acum e eltceva.

Respect!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

dupa cate stiu eu modelele noastre de masini au un singur microintrerupator in broasca cu o singura pozitie si daca se aprinde plafonera cand deschizi portiera inseamna ca microintrerupatorul din broasca functioneaza cel putin la mine am alimentat din alta parte firul rosu cu dunga neagra si cand inchid sau deschid portiera functioneaza dar ma intereseaza sa gasesc defectul ca asai simplu trag alt fir cu tensiune si am rezolvat problema dar asta fac carpacii dupa cate stiu eu

asa cda am intrat iar in ceata.

la noi nu avem mesaj pe computerul de bord !

Modificat de lucian victor
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

am desfacut broasca din portira complet, am sa anecsez niste poze, are 3 microcontacte in ia leam curatat am refacut lipiturile pe placa electronica am montato la loc si totul este ok atentie daca nu aveti cat de cat cunostinte de mecanica si electronica nu va bagati eu am crezut ca no mai montez la loc dupa ce am desfacut capacul unde se afla microcontactele au sarit numai arcusoare tije pinioane ca am crezut ca nam sa mai reusesc so montez la loc dar am reusit bafta

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 10 months later...

m-am apucat si eu astazi de demontat ...la mine microintrerupatorul era cazut, contactele erau ok...i-am tras o spalatura apoi am uns la loc si inapoi la montat.

la inceput am zis k nu mai termin la cata surubarie a fost, dar multumiri dl @lucian victor, cu pozele puse.

maine este o noua zi si ma asteapta alta usa :D

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

Unde anume trebuie sa ma uit si ce anume sa controlez ca de la o vreme nu mai aud clopotelul de lumini aprinse si sotia considera aceasta optiune obligatorie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

De regula e de vina microcontactul din broasca usii soferului, dar trebuia sa-ti apara pe bord ca ai usa deschisa.Verifica daca becul martorului usa deschisa functioneaza !!!! Se aprinde plafoniera cind deschizi usa ???

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

soundmaker are dreptate, este cea mai comuna cauza...cred insa ca s-a inselat un pic. Nu ar trebui sa-ti apara ca ai usa "deschisa" ci "inchisa" tot timpul. Adica, chiar si atunci cand ea este deschisa. Asta inseamna ca switch-ul este dus sau ancrasat si nu se mai simte deschiderea usii. "Alarma" aia suna cand ai lumina aprinsa si usa deschisa. Daca nu "simte" ca usa este deschisa, nu suna nici alarma

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am verificat si nu se aprinde plafoniera, pe bord este usa inchisa, nu se aprinde lampa de sub usa, si cum spuneam, clopotelul nu suna. Probabil asta este defectul, microcontactul din usa.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut. Atentie cu asta, am avut si eu aceeasi problema. Am primit tone de asigurari ca daca investesc 200eur in broasca o sa mearga. In cele din umra am optat pt diy, si nu am reusit sa demontez broasca (imi lipsea cheia aia stelara). supercatranit nu am avut decat s-o montez la loc. acuma merge :)!! deci, desfa capitonajul usii si trage de cabluri, s-ar putea sa isi revina. bafta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@derbedeu-ai avut un noroc pe care eu nu l-am avut cand mi s-a intamplat mie.la tine este posibil sa fi fost o "lipitura rece"pe placa integrata si cand ai miscat pe acolo sa isi fi revenit.cat am tras si eu de cabluri..mai mai sa ma duc cu ele cu tot pe spate si degeaba..pana nu m-am chinuit sa desfac totul...degeaba...la o usa am avut lipitura rece si la una switch-ul dus.

Modificat de kelu
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cred c ase poate, cine stie?? Eu am ajuns sa umblu acolo realmente din prostie. Imi schimbam macaraua la usa din dreapta, a 3a oara (primele 2 facusem niste improivizatzii ce nu au tzinut), si deja devenisem dibaci. Asa ca fiind intr-un garaj dotat, am zis sa umblu si la usa din stg, stiam despre ce e vorba. Cand am ajuns la dat jos broasca, dezastru, lipsea cheitza... De aici stii ce s-a intamplat. Fireste, daca reuseam sa dau totul jos ma simteam mult mai bine azi, dar asta e, am amenintzat-o shia mers :wacko:!!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Fratilor, problema a rezolvato Kelu cu mare dibacie, plus ca are microcontacte noi, deci le inlocuieste. Treaba este suficient de complicata, si o spune un om care nu se da in laturi de la mesterit. Trebuie sa sti exact ce si cum cu broasca, ca altfel te urci in masina pe geam. Cum spuneam, pentru Bucuresti, Kelu este solutia salvatoare, pretul este absolut derizoriu daca ne gandim ca la magazin gasesti numai broasca cu totul, si ca operatiunea de inlocuire dureaza circa 2 ore. Apropo, aceste microcontacte sunt montate pe toate usile masinii, inclusiv portbagaj, daca sesizati ca la bord apare usa inchisa desi ea este deschisa, ca nu se aprinde plafoniera cand se deschide usa respectiva, mai mult ca sigur este vorba de acest microcontact, lucru care afecteaza si alarma masinii, adica acea usa este neprotejata.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

am o problema la usa stanga fata

in bord imi apare mereu ca e deschisa iar becul de jos de la portiera sta tot timpul aprins

atunci cand trec peste gropi, din cand in cand, nu tot timpul, imi dispare usa deschisa de pe bord si mi apare normal computerul de bord

dar pentru scurte perioade de timp

becul de la usa nu se stinge niciodata

si de ceva timp imi porneste alarma noaptea aleatoriu

i-am pus vaselina lichida in incuietori dar asta nu a rezolvat problema

ma gandesc ca o fi intepenit ceva in incuietoare dar de ce nu se stinge becul de la usa cand imi dispare din bord semnalul ca usa e deschisa

va multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Administrator

Cu siguranta butonul situat pe pragul portierei, cel care se actioneaza cand o inchizi, e deteriorat. Verifica-l si vezi daca nu cumva trebuie inlocuit.

Alarma porneste tot din cauza asta, pt ca "vede" portiera deschisa.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@last...omule..am avut si eu cielo si crede-ma ca nu este de acolo.

@elk.este switch-ul dus.acesta se gaseste in broasca portierei,si are o tija care este apasata de urechea care inchide usa.la tine s-a blocat tija,adica a ramas apasata si circuitul deschis.iti ramane plafoniera aprinsa,lampa din usa la fel,si martorul de bord aprins,alarma la fel porneste,pentru ca detecteaza ca usa este deschisa.se poate inlocui,este de munca vreo doua ore pentru ca trebuie demontat totul,fata de usa,kitul de macara si intr-un final broasca din usa.si eu am patit la ambele portiere fata acelasi lucru,si le-am remediat.

@moderatori.puteti sa mutati asta in topicul"switch usa-probleme".de acel topic apartine. :hainoroc:

Modificat de kelu
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

salut!

am si eu o problema asemanatoare doar ca la usa stnga spate

la fel indica in bord ca am usa deschisa, piuie de-l iau toti greierii, iar lampa din usa ramane aprinsa!

ce este de facut?

se ocupa cineva de asa ceva?

daca vreau sa ajung la broasca cum demontez fata de usa?

sunt incepator pe acest forum si imi cer scuze daca s-a mai discutat problema detaliat in alt loc

multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!