radu1

Probleme Climatronic

1.581 postări în acest subiect de discuţie

Publicat (modificat)

yayu & Adriannnnn: ieri am avut in sfarsit timp pentru operatiunea de intretinere a motoraselor V113 si V71.

Uitati-va la urmatorul link pt detalii: https://www.drive2.com/l/7725455/ . Gasiti spray de contacte Liqui Moly la 20ron (eu mi-am luat de la emag) si va mai trebuie si vaselina siliconica pentru angrenajele de plastic (tot vreo 10-20 ron)

Cand dati cu spray de contacte in potentiometrul verde (aveti nevoie de un cutter, vedeti in link-ul de mai sus cu procedura) , va recomand sa-l dati jos (efectiv se poate trage din locasul lui) ca sa nu ajunga spray-ul pe angrenajele de plastic si sa stergeti potentiometru de excesul de spray care o sa curga pe el. de asemenea sa fiti atent la pozitia potentiometrului sa fie identica cand il montati inapoi (sa nu-l montati rotit cu 180 grade).

In mod normal ar trebui sa fie putina vaselina siliconica pe rotile de plastic, eventual completati, dar sa nu puneti vaselina in exces.

Ce am mai facut, a fost sa masor rezistenta acelui potentiometru care e logaritmic si e de 5kO. 

Evident ca am legat la masina motorasele desfacute si m-am jucat cu aerul conditionat sa vad exact cum lucreaza. 

In timp ce m-am jucat am descoperit o problema la V113 cand treceam pe recirculare isi schimba pozitia si cand ajunge la capatul cursei, se poate simti in mana cum tot incearca sa treaca de capatul cursei chiar daca mecanic nu mai poate. Sunt curios daca si la voi exista comportamentul asta.

Ideea e ca am desfacut iar V113, si am repetat  curatarea cu spray de contacte (de data asta mult mai serios) si problema s-a remediat pe moment. Concluzia: cred ca potentiometrul nu indica valori bune la unul din capete.

Dupa ce montati totul inapoi o sa aveti o supriza ca o sa se aprinda in bord becul de la airbag. E normal deoarece in torpedou e switch-ul pentru airbag-ul pasagerului din dreapta si cum tocmai ati dat jos mufa cand ati demontat torpedoul CB o sa creada 'ca nu e un contact bun acolo'. Stergeti eroarea cu VagCom-ul si totul e ok.

Spor ;)

Modificat de xphinx
0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Si setarea de baza nu ai mai facut-o ?

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

DIY -uri gasiti pe tot netul, valabile inca de la Golf4, Passat B5, etc.

xphinx - ca idee, nu BC-ul vede ca nu ai mufa la comutatorul de dezactivare airbag pasager - ci calculatorul de airbag - si aprinde martorul din bord.

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Publicat (modificat)

Al Bundy: Nu stiu la ce va referiti cand spuneti 'setarea de baza'. Cumva la calibrare ? Nu am facut calibrare folosing Vagcom ci apasand in panoul de control al aerului conditionat butoanele "ECON + Ventilatie in fata".

Florin: Mersi. Am dat si eu cu presupusul. Daca eram atent vedeam clar in Vagcom ce modul a raportat problema.

Modificat de xphinx
0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
On 6/12/2017 at 0:49 PM, F l o r i n said:

posibil electrovalva defecta.

La modelul tau, nu se simte zmucitura la cumparea AC-ului - nu are ambreiaj cu bobina, ci cupleaza prin electrovalva.

Multumesc de raspuns! In caz ca e electrovalva de vina, trebuie spalata/curatata instalatia, dupa inlocuirea piesei (sau a compresorului)? 

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

in teorie daca nu este span in ea, nu

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!


Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.


Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.