Jump to content

Probleme Geamuri


crss11
 Share

Postare recomandată

  • 8 months later...

Bunaseara la toti.Avand in vedere ca se dezbate problema geamurilor la sharan am si eu una.Dupa cum stiti,la majoritatea sharanurilor care au toate geamurile electrice exista un panou de comanda pe usa soferului de unde se pot actiona toate geamurile masinii.Butoanele pentru geamurile anterioare au cate doua click-uri fiecare.Adica apesi pe jumatate si se aude un click,apesi tot butonul si are al doilea click.Cu primul click cobori si ridici geamul tinand degetul apasat pe jumatate pe buton;apasand cu totul butonul si eliberandu-l geamul face cursa automatic fie cand ridici sau cand cobori.Si acum problema mea:mi se intampla uneori ca dupa pornirea masinii,optiunea pe automatic sa nu functioneze.Trebuie neaparat sa tin eu degetul pe buton pentru a inchide geamul sau a-l deschide.Asta dureaza cateva minute.Nu am reusit sa-mi dau seama cat timp trece exact,dar am observat ca dupa cateva minute isi revine.Stie cineva sa-mi spuna daca este ceva normal sau are vreo problema masina legata de electronica.(Apropo,am schimbat centralina electrica de curand pentru niste probleme legate de stergatoare si dezaburire geam spate.Si cu cea anterioara facea la fel.Asta pentru a exclude centralina.Daca ma puteti ajuta,va multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

S-ar putea sa trebuiasca sa fie reinvatate - daca nu ai VCDS sa-i faci un basic setting, fa-i urmatoarea procedura: il cobori pana jos, tinand apasat continuu pe buton, odata ajuns jos tii apasat butonul inca 4-5 sec. Repeti operatiunea si pentru urcare - il urci tinand apasat pe buton si il mentii apasat cand a ajuns in pozitia maxima inca 4-5 sec.

Verifica totusi si contactele butoanelor respective - sa nu fie cumva oxidate si de aceea sa-ti faca figurile mentionate.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc mult.Seara aceasta m-am intalnit cu cativa sharanisti si toti mi-au spus ca uneori au aceasta problema.Unul chiar mi-a spus ca a schimbat si butoanele toate si ii face la fel.Altul mi-a zis ca e ceva normal si ca se intampla atunci cand tii apasat butonul mai mult decat este necesar,adica daca apesi si nu eliberezi imediat butonul acesta procedeaza in versiunea manuala tinand butonul apasat.Al treilea mi-a spus sa tin butonul apasat inca 9 secunde dupa ce mi se intampla asa si se autoreseteaza.Nu am incercat inca nici una pentru ca merge bine acum.Oricum iti multumesc.O sa le incerc pe rand.Salutari.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@nelu :se mai intampla si la mine, nu e nici o problema isi revine la urmatoarea pornire a motorului de obicei.Daca deconectezi bateria pt diverse operatiuni sau daca opresti motorul cu geamurile/usile deschise vei avea fenomenul asta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Chiar ca m-ai linistit de tot.Multumesc mult.Cum spuneam mai sus am schimbat centralina electrica si credeam ca e o problema legata de centralina avand in vedere ca si cu centralina care o aveam inainte facea la fel.Vreau sa specific ca patru zile in urma am scos bateria si sigur din cauza asta.Repet,cazul e rar,nu mi se intampla des.Cer scuze pentru ca scriu aici despre stergatorul din spate.Ti-am scris motivul pentru care iti merge rau stergatorul in topicul de reparare a furtunului.Salutari.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 months later...
Liviu Ciprian

Am o problema cu un geamul electric de la sofer. Mai exact, s-a rupt un cablu de la macara iar un alt fir s-a incalcit in melcul motorasului. Sharanul e din '96 iar intrebarea mea este, stie cineva unde asi putea gasii lungimile cablurilor dintr-o macara de geam electric de la sofer? pt ca asi dorii sa le confectionez singur. N-asi vrea sa cumpar tot kit-ul macaralei, iar la dezmebrari nu-ti da doar cablurile ci tot kit-ul plus ca la dezmembrari e chiar mai scump decat daca l-ai cumpara nou nout.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Liviu Ciprian

Am rezolvat. Cu 4 lei... am cumpărat 2 fire oțelite și le-am înlocuit pe cele stricate. Am improvizat niște capete ca să le fixez in suporții de plastic și în rolă. Un fir l-am rulat pe toată rola lasând un singur șanț liber pt a pune celalalt fir. Am pus rola cu firele puse in locașul ei asigurându-mă că firele stau întinse maxim pe rolă. Am fixat cu șuruburi înapoi ansamblul motorașului cu rola pe suportul metalic apoi am început sa pun capetele firelor pe suporții de plastic cu acel arc din ele, nu înainte de mă asigura ca atunci când sunt fixate stau foarte bine întinse toate firele din ansamblul macaralei. Am montat totul pe ușă și merge ca uns. Tot secretul e ca firele din macara să fie foarte bine întinse, un pic dacă rămân largi se încâlcesc  în rolă și nu le mai poti face nimic decât sa înlocuiești iar firele si să o iei de la început. Am cheltuit 4 lei pe fire (2 lei/fir) plus capete improvizate din surub si piulița ce le-am găsit prin casă(estimativ 50 de bani toate 4). Alternativa era să cumpar kitul de reparație ( 3 fire, 2 suporti și rola) cu 130 lei.

Modificat de Liviu Ciprian
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 years later...

Salut, am achizitionat si eu un Sharan si am o problema la geamul dreapta fata, nu se deschide din butonul de pe usa( doar de la sofer) dar de inchis se inchide, cineva care a mai patit asa ceva?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In primul rand verifica conexiunea mufei de la maner,daca a clipsat bine.Daca e ok,verifica burduful de fire care intra in usa.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

sau incearca cu alt buton

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

salutare mie nu mi se mai deschide geamul de la sofer, nu pot sa mai reglez oglinzile si colac peste pupaza ramane blocata clapeta de la rezervor(clapeta de rezervor se deschide si se inchide de 3 ori) daca incerc sa dau geamul jos de la sofer din buton la un moment dat mi se aprind avariile 1 data.

am pus testeru

Adresa 09: Electr. centrala        Eticheta: ROJ\7M3-962-258.clb
   Numar VAG: 7M3 962 258 AM
   Component:    Multifunkt.Einh  0003  
   Codare: 16393
   Atelier: WSC 00020  
   VCID: 050A39F81F21236EB9-50E6

3  coduri de defecte:
01148 - Activare blocare de siguranþã SAFE în usi
            29-10 - scurt la masã - intermitent
01149 - Dezactivarea stãrii de siguranþã SAFE în uºi
            28-10 - Scurt la plus - intermitent
01142 - Motoare de blocare: uºa ºofer ºi clapeta rezervor închise
            36-10 - intrerupt(ã) - intermitent

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...

Miroase a fire din burduful ușii. Le-ai verificat? De-acolo provin comportamente de nici n-ai visat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 months later...

Salut, am si eu un Sharan din 2001, AUY. De cand am cumparat-o geamurile nu s-au deschis decat din butoanele de la sofer nu si din cele de pe fiecare usa. Butonul de blocare l-am masurat si era bun. Anul trecut s-a defectat unul din butoane si am inlocuit tot modulul dar problema veche a ramas aceeasi.

Butonul de blocare presupun ca ajunge la calculator. Gasesc undeva o schema?

Am inteles ca functia asta poate fi blocata si din calculatorul de bord ? Daca merg la cineva cu un tester, ar putea fi deblocata?

Multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!