Jump to content

Indicator Motorina


yuly
 Share

Postare recomandată

imi cade indicatorul de la motorina sta la 100km si bum la 20-30....asta o facut de vreo 2 ori si shio revenit....ieri pun motorina de 60lei merg 2 metri cade la 20km->10km->0km pana mea ma dispera care este cauza?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ce legatura are indicatorul de motorina cu km ? :ceuameni: Oricum trebuie sa faci o scanare cu VAG-COM si sa vezi ce zice. Poate fi ori litrometru, care de ex la Golf se afla sub bancheta spate - la A6 nu stiu sau poate sa iti fie acul din bord - mai putin plauzibil. Poti sa vezi foarte simplu daca este sau nu acul din bord - gasesti locatia sondei rezervorului, scoti mufa de acolo si ii pui in loc o rezistenta de ex de 200 ohm. Daca acul din bord va arata o valoare fixa (data de rezistenta) si nu oscileaza inseamna ca litrometru e problema.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

sonda litrometrica. Accesul se face prin portbagaj. Trebuie sa dai la o parte capacul de peste roata de rezerva si polistirenul de sub el. Ai un capac mare, rotund, prins in 3 suruburi. Sub el este o piulita mare din plastic care trebuie desurubata cu o tija si un ciocan. se desfac cele doua furtune. Cel de plastic are o siguranta si dupa scoaterea acesteia iese in sus. Cel din cauciuc are un colier. Dupa scoaterea acestora se ridica capacul alb si astfel vei avea acces la motorina din rezervor, la niste furtune si la pompa de transfer a motorinei din rezervor. Sonda litrometrica se scoate prin culisare in sus. La PNB pt masina mea a costat 270 ron. Spor la tyreaba.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

si eu am aceeasi problema..defapt ce spui tu este specific modelelor fabricate in 2000 -ceasurile sunt de vina , peste ceva timp o sa faca la fel si turometru si vitezometru ...pe urma display-ul(gasesti pe forum mai multe detalii, stiu ca sa mai discutat), din pacate nu exista remediu (eu caut de ceva timp pe la dezmembrari IC bun)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

la indicatoru de motorina nui ceasu...spun asta pt ca ce indica el variaza cand pun motorina....de exemplu am pus acu 2 zile juma de rezervor si merge f bine...dar nu shtiu cat o sa tzina, iar la faza cu displayu ai dreptate cand e frig e ca nou cand se incalzeshte dispar cateva linii

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

Si mie mi se pare ca imi face probleme aceasta sonda litometrica..Dar numai cand am motorina in rezervor 1/3 scade cam drastic asa dintro data.Si cand ii pun motorina creste mult mai mult de cat am pus..Asta ar fi problema??Sonda litometrica??Se uzeaza sau ce face?Am inteles ca trebuie sa ii mai faci plinul la masina din cand in cand ca sa nu se uzeze sonda litometrica neuniform

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si mie imi facea aceeasi problema la tt si a fost din sonda litrometrica.270 ron piesa+ manopera.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

Buna tuturor.de ceva vreme indicatorul de la motorina imi face figuri uneori cand umblul pana se aprinde becul dupa ce bag 20 de litri becul nu se stinge doar dupa vreo 5-6 km si urca acul foarte incet,dupa ce a urcat e ok nu face figuri,dar mai nou imi urca si coboara acul si aiurea,adica urca pana la jumate,ramane un pic asa urca pana la plin dupa care coboara,deci numai bine nu indica,iar uneori e ok nu face nici o figura,ce ar putea avea.am observat ca am bordul identic ca la Audi a3 de aia am postat aicea

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 6 months later...

Deci stie cineva ce ar putea fi?:)revin si eu cu intrebarea dupa jumate de an pt ca tot asa face

Modificat de lafamilia3003
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

mergi cu ea la un service, sau cauta un baiat care are vag com.

daca e acul din bord, sau daca e sonda din rezervor.

si eu am probleme la un audi a3 - imi indica cu 1,5 diviziuni mai mult... deci cand sunt pe rosu, mie imi apare in bord ca am putin sub jumate de rezervot ( iar cand fac plinul, urca mai mult decat este gradat bordul )

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

e din sonda. acelasi comportament si la mine. eu nu mam indurat sa dau 270 ron pe una noua inainte sa ma uit la ea. am observat contactele la cursor "oxidate" daca le pot spune asa. le-am curatat cu un dremel cu perie de pasla si acum functioneaza.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...

La mine de vreo 3 zile indicatorul este "pe zero" iar la pornire am mesajul "Please refuel", cu toate ca rezervorul este aproape plin. Bineinteles ca la bord imi indica cu galben pompa de benzina, adica sa alimentez. Ceva sfaturi pentru rezolvare?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!