Jump to content

Consum Polo


FlorinD
 Share

Postare recomandată

1 hour ago, CristiALF said:

Foarte mari consumurile voastre.

Fostul meu 1.2 aspirat din 2007 consuma 8-8.5l intr-un trafic ok, nici prea lejer, nici aglomeratie prea mare.

@matizbdm: clar ceva e in neregula la tine, nu se poate, al tau consuma cat Alltrack-ul meu :) Consumul de ulei este imens, arata ca masina are o problema. Intr-adevar, s-ar putea ca reparatia in sine sa nu merite investitia. Eu l-am vandut pe al meu in primavara cu 3700 EUR si avea 45.000 Km, luat de nou...deci...mai bine il vinzi, pui diferenta si cumperi alta masina mai buna. 

@panaovi: este dubios acel consum de 10.3 ...E mult prea mare in conditiile date. Altfel, acel >=9 in oras...nu stiu daca altii consuma mai putin.., poti vedea mai sus cat aveam eu cu 64CP aspirat... Bucuresti-ul e din alt film cand vorbim de consum. La fel si in afara, cred ca ala e consumul aprox..

 

Din pacate acestea sunt consumurile pe care le-am obtinut. Am facut ieri un drum dus intors Bucuresti - Bacau, cu ce m- am invartit in zona am facut 780km iar consumul de combustibil a fost de 5.9l. Nu am sarit ca viteza de 125 km/h. Sunt curios daca si alti posesori de POLO 1.2 TSI bluemotion 90 cp au astfel de consumuri. Masina este din 2017

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mie acel 6% in afara nu mi se pare asa de mare, mai ales ca afara este si iarna.

 

 

Modificat de CristiALF
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

GPL pe TSI e ff greu de echilibrat. pt 1% diferenta fata de cat e "normal" la altii..mi se pare exagerat.motorul nu mai e la fel de fiabil, invesitia oare in cat se amortizeaza (nu fata de benzina, fata de 1% cat dau altii consum)...

 

consumul ideal se scoate la 90-100km/h constant. cat mai constant...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Trece aer rece..răcește motorul.simplu..Tu îl vrei la 90 grade cât mai rapid.De exemplu la lupo 3 L grila e astupata.și trece aerul pe sub mașină mai mult. (Și din considerente aerodinamice) Eu am astupat și gura de acolo.și încălzesc motorul mai rapid.

 Crezi ca senzori de temperatura is puși degeaba ?au rol de monitorizare pt calculul cantități de combustibil care diferă de la rece la cald. Aduci motorul la cald cât mai rapid  o sa ai consum mai bun.,plus inerție termică mai buna în cazul drumurilor scurte.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Lupo a consumat cel mai mult aprox. 8l numai in trafic aglomerat in oras,  nu am bc sa vad exact, am facut calcule cand s-a aprins martorul De benzina raportat la cat alimentasem. Media este 6.5-7 l,  conteaza mult cine si cum conduce(sotiile merg de regula subturat :))), temperatura exterioara, conditii trafic etc.

Cu Polo din semnatura am reusit extreme de consum: 3.8 l mers in coloana constant 50km cu 50-60km/h,  temp.exterioara 18 grade, fara franari,  fara accelerari. Iarna in schimb,  la temperaturi mult negative, in 3,4km nici nu se incalzea bine motorul si aveam frecvent medii de 15-20 l/100, iar media la fataiala din asta zilnica in oras te duce la 8-9l/100. Altfel Polo a cam stat intotdeauna intre 6.5-6.7l/100km, schimb normal vitezele cand am acul sus (2900-3000 r/min) sau chiar mai sus uneori,  motorul este resoftat de cand avea 15k.

Vreau si eu poza din manualele de utilizare de la benzinare unde scrie ca e normal consum de 1litru ulei la 4k km, mor de curiozitate.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sunt alte calcule cu vectori care se folosesc pt masini cu diferenta de 30 de ani intre ele. alte viteze..alte materiale..alt lichid de racire.

Radiatorul si electromotorul se chinuie mai mult sa raceasca. Ele sunt  gandite pt un volum de aer care intra.chiar si iarna.

On 24.01.2017 at 18:07, bridefo a scris:

Vreau si eu poza din manualele de utilizare de la benzinare unde scrie ca e normal consum de 1litru ulei la 4k km, mor de curiozitate.

la 2.0TFSI care e cunoscut ca mancator de ulei gasisem ca era recunoscut in carte cam 1l/10.000km. dar nu toate fac asa... 1l la 4000..inseamna 2,5l intre schimburi...care inseamna 4,5l. deci schimbi 60% din ulei pana la schimburi...este enorm..si daca o tii asa..nu mai faci schimb la 15 000 ca la 20 000 ai deja ulei nou...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

1.2 TSI 90cp oct. 2016, 4500km, start/stop dezactivat permanent.

In Bucuresti sotia scoate medii de 9.5 l/100km in trafic intens la orele 08.00/17.00 si 7.5 l/100km in trafic mai lejer (gen scoli inchise). Eu reusesc in weekend (mers la consum) sa traversez Bucurestiul (Dr. Taberei - Afumati) cu consumuri de 5.6 - 6 l/100km (masina plina, 2-3 adulti + 2 copii).

Afara consuma max. 6 l/100km la viteza de croaziera pe autostrada de 120 km/h. Apoi, la fiecare 10 km/h in plus, consumul creste cam cu 0.5 l/100km. Afara e foarte important si factorul vant, mai ales la viteze de peste 100 km/h.

Oricum, consumurile de acum (rulaj 4500km, frig/ger) sunt mai ok decat in toamna (rulaj 0-3000km, cald dar fara AC), deci inca mai sper la o usoara scadere pana se rodeaza motorul complet.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

1.Termodinamica face parte din Fizica.nu am afirmat greșit nimic.ca e a fluidelor sau a metalelor tot Fizica e.

2.Cartonul meu este și sub alta forma pus pe mașini ca și a o prelata pe capota.Cu rol de deviere a curentului de aer care intra în compartimenoul motor. Despre ăsta e vb. 

Și sa fiu mai clar : pui un vas cu apa pe un  aragaz   și  un ventilator sa răcească vasul .dacă pui un obiect ( ca e carton  prelata sau ce alegi )care blochează fluxul de aer apa se va încălzi mai repede. Exact ăsta se întâmplă și cu masina.

Termostatul nu poate minimaliza pierderea de căldură prin materialul motorului (care nu e cifra neglijabila.) Da cartonul reușește. Pt ca nu lasă curentul de aer sa răcească metalul.Si la -10 grade  la viteza de 80- 90 km/h răcește bine.și căldură pierduta trebuie compensata prin ardere de combustibil pt menținerea de temperatura constanta.

3.Ce treaba are electromotorul cu răcirea? ???poate vrei sa zici termocupla.. si radiatorul.  daca termostatul nu deschide stai și te uiți la radiator....ca ăla tot rece e.Ce sa se chinuie sa răcească?   Dupa Cum zici tu ,mie îmi fierbe apa la mașină de fiecare data....ca se chinuie sa răcească. ..Nu prea văd sa se întâmplă așa ceva.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

1. masina sta pe loc pana uleiul si apa ajung la o temperatura...minima..deci de ce compari ventilator cu masina care sta pe loc? cand masina merge...deja apa s-a incalzit..deci care e rostul cartonului? sa raceasca ma greu apa. 

2. in fata motorului..care este rece..sunt radiatoare. (inclusiv cel de AC..) iar cel de racire este gol cand apa e rece. deci ce protejezi cu cartonul? radiatorul gol? deja cand apa ajuns la 90 grade..intra in radiator..care e acoperit de carton. deci? o ajuti sa se raceasca mai greu.  ventilatorul porneste..ca sa raceasca apa de dupa carton. 

3. ff multe masini au in fata intercoolerul. si nu doar alea TDI. cam orice turbo benzina. deci..ce protejezi?  incalzesti aerul care intra in turbo. 

4. prelata pe capota, este o nebunie a americanilor ca sa protejeze capote de pietre. nu stiu sa exista prelata care sa tina cald..la motor. in ultimii ani, f multe masini nici macar nu mai vin cu protectie termica si fonica pe interiorul capotei. 

dar da..ma referam la electroventilator. greseala mea. 

repet...ce stii tu cu guri de aerisire..nu sunt pt temperatura motorului. sunt pt flux de aer catre frane, aerdinamica. etc. de aia exista un temostat..de aia senzori..care deschid..inchid...electroventilatorul

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Deschiderea de topic-uri nu face parte dintre indatoririle noastre. Ramaneti on-topic, va rog, si fara atacuri la persoana. Abaterile ulterioare vor fi sanctionate conform Regulamentului. Multumesc pentru intelegere.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...

Polo 1.2TSI 90CP ... În primul an am făcut 15884 km (citiți în bord) și am evaporat în atmosferă 957.38L benzină Petrom 95 (nu întrebați, am eu un fix de am ținut o evidență într-un excel și am strâns toate bonurile într-un dosar).

Un calcul simplu și rezultă un consum mediu de 6.02L/100km. Mașină utilizată obișnuit... mers zilnic la serviciu, mers la cumpărături, concediu și ieșiri de weekend.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ai simtit vreun tremurat cu benzina de 95? eu da, la 1.2TSI si de atunci si la ala si la 1.4MPI pun doar 99. dar as reveni la 95..

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Hmmm ... foarte rar. Nu mi-am pus niciodată problema că ar fi ceva neobișnuit. Am observat că tremurul e provocat de o ușoară variație a RPM-ului și mă gândeam că are legătură cu AC-ul și cu faptul că nu apucase motorul să se încălzească. Cu 99 nu se întâmplă asta niciodată?

Modificat de ForceTurbo
Quote la postul anterior. Atentie, se sanctioneaza!
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nu, cu 99 nu am avut probleme pe 1.2 pe 1.4 uneori...iarna..dar cica trebuie sa se incalzeasca catalizator...asa mi s a spus la dealer. vezi daca ai si update la ECU...eu am tot avut vreo 2...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...

Buna ziua,

Am achizitionat si eu un polo 1,2 12v din 2002 si sunt foarte dezamagit de consum pe un traseu mai lung: Curtea de Arges-Balea Lac-Brasov-Pitesti-Curtea de Arges

Am facut plinul cand am plecat si din nou cand am ajuns in Curtea de Arges, iar la 440 km facuti a consumat 31 litri benzina 98 iar dupa matematica mea ar fi 14 l/100; consum care mi se pare exagerat de mare. Am mers cu AC pornit sa zic cam 50% din distanta, schimbat intre 2500-3000 turati.

Specific ca am sonda lambda defecta, insa am schimbat bujiile, bobinele de inductie, am curatit injectoarele, uleiul schimbat, filtru benzina nou. 

E normal un asemenea consum pentru un motor asa mic ? si daca nu e ce ar trebui sa ii fac sa scada ca in ritmul asta nu merita sa pastrez acest polo...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu zic să revizuieşti puţin matematica, fiindcă ai consumat 7.04 L/100 Km, e un consum foarte bun!

Modificat de MyKe
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

mai ales ca are problema cu sonda lambda...deci el nu merge in parametrii...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

On 24.01.2017 at 19:07, bridefo a scris:

Vreau si eu poza din manualele de utilizare de la benzinare unde scrie ca e normal consum de 1litru ulei la 4k km, mor de curiozitate.

Valeleu... se poate si mai rau! 0,5L la 1000 km. Voila:

consum ulei.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

1 minute ago, Bogdan_wrc said:

mai ales ca are problema cu sonda lambda...deci el nu merge in parametrii...

Probabil e defect doar circuitul de încălzire şi la cald funcţionează mai bine.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

48 minute în urmă, MyKe a scris:

Eu zic să revizuieşti puţin matematica, fiindcă ai consumat 7.04 L/100 Km, e un consum foarte bun!

intradevar am calculat foarte gresit si din panica nu am zis sa calculez din nou :banghead:

acum ca am gasit consumul de 7 adevarat si asa mi se pare marit tinand cont ca am incercat sa conduc econom.....

42 minute în urmă, MyKe a scris:

Probabil e defect doar circuitul de încălzire şi la cald funcţionează mai bine.

e defecta sonda, am dat comanda de sonda (asemanatoare cu cea de fabrica vw) insa nu a ajuns inainte sa plec in vacanta si mecanicul mi-a spus ca pot sa merg si asa cu masina....

intrebarea este daca schimb sonda mai scade consumul ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ai depăşit 100 Km/h?
Maşina a fost prea încărcată cu mai mult de 2 persoane şi bagajele aferente?

Dacă răspunzi cu "nu" la ambele întrebări, da, e un consum măricel.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In anumite zone am depasit, dar cam maxim 110, doar cateva depasiri si 120 (dar foarte putine)

Am fost 2 persoane si cu bajage relativ pentru noi (pana in 200kg cu noi cu tot)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu zic că poţi scoate un 6 la drum lung, în condiţiile date. Însă după ce schimbi sonda. Sper că cea "asemănătoare cu cea de fabrică" este NGK 1776.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

eu speram la un 5,5 sa ii fie consumul mediu :|

cred ca da, nu stiu exact....tot ce stiu e ca ma costa 300 lei si vine de la bulgari (in ro era 500+ lei)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu e imposibil.

 

NU mai cita postul anterior!

Este contrar regulamentului.

Multumesc.

 

Marian

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!