Jump to content

Aviamotors Bucuresti


toni
 Share

Postare recomandată

Buna treaba asta cu discutia asupra modului in care lucreaza service-urile Skoda. Ar fi si mai interesanta (cel putin pentru mine) daca ar fi extinsa si la celelalte service-uri din Bucuresti (Porsche si Brady Trade). Dar inteleg ca aici putem avea un input neoficial si de la cineva de la Avia. Ceea ce e totusi bine. Poate reusesc sa ma convinga sa imi fac reviziile si sa imi mai "tunez" masina la ei. Ca de probleme sper sa nu am parte...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

salut !

nu pot sa reprezint avia motors pe acest site. aici eu nu voi posta niciodata pct de vedere oficial aviamotors!

nu pot , nu am cum si ar fi periculos pt mine sa fac asta!

toti oamenii suntem supusi greselilor!

scuze dar abia acum am vazut topicul si deaceea va rspund asa tarziu!

voi incerca pe cat imi va permite timpul (acasa n-am net) sa discut cu toata lumea!

primul raspuns:

ca orice lucru facut de om si radiatoarele de fabia se pot deface si mesteri!

un service (cum e avia) nu va face niciodata astfel de reparatii ci numai cum cere fabricantul.pierderea de antigel pe la ambutisarea bazinului se face elimina prin inlocuirea radiatorului. exista probabil in buc diferiti mesteri care sa le repare .eu nu am cunostinta despre asa ceva!

....apropo de raspunsul d-lui lupu!

ne ma vedem ..!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pe mine sigur!

Stiti...in urma "reparatiilor" facute de mecanicii din Pantelimon...tot mai trepideraza la pornirea de pe loc!

Si domnul mecanic Enache mi-a spus ca nu stiu eu s-o conduc! Ca plec patinat si de aia....

Parca asta e rolul ambreiajelor, sa patineze pt a reduce socurile la pornirea de pe loc!

Nu stiam ca trebuie sa fac un curs special de condus dieseluri.

Mai bine imi spunea cinstit in fata, barbateste: dom'ne e din cauza modificarii pozitiei polului nord magnetic, sau din cauza reducerii stratului de ozon, daca nu a avut "tupeul" sa-mi spuna ca HABAR NU ARE CE ARE MASINA!

Stimate domn...mi-ati spus ca problema mea nu va lasa sa dormiti...eu as vrea sa dormiti si dvs si eu linistit, fara sa ne mai gandim amandoi la fieratania mea!

Altfel spus: Cred ca ar fi mai bine daca s-ar repara masina mea! Nu credeti?

Am fost si la Militari si domnul Petre a venit cu o idee: furca de ambreiaj.

De asemenea, un mecanic (nu stiu cum il cheama...) a fost singurul care mi-a cerut sa-l plimb pe motor! Fara misto! Era urcat pe motor, capota saltata si eu faceam sa tropaie masina. Si a spus ca domniei sale i se pare ca "pute a ambreiaj".

Asa ca...mai repetam odata figura cu schimbat volant, placa, ambreiajul RULMENT, si furca si verificat toate piesele si piesutele care alcatuiesc ansamblul ambreiaj/transmisie?

PS! Nu vreau sa fiu sarcastic! Ati spus ca serviceul Avia repara doar cum spune fabricantul! (apropo de garnitura de radiator de mai sus)

Desi imi vin multe replici in cap, toate exprimand neincrederea, din consideratie pt dvs personal si pentru efortul pe care il faceti intrand in cusca leilor ma voi rezuma doar la: Parca fabricantul spune ca suruburile de la volant se inlocuiesc dupa fiecare demontare! Service-ul Avia dorea sa le monteze pe cele vechi la loc! Noroc (sau ghinion!) ca nebunu', adica eu, era pe faza si era informat!

Asa ca ar trebui ca serviceul Avia sa adopte o conduita mai consecventa: ca la carte sau ca in fata blocului.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

frumos si la obiect!

Domnule ''ASARBAN" aveti dreptate si sa nu credeti nici un moment ca incerc sa va perii dar sincer mi-as dori ca majoritatea clientilor avia cu care intru in contact sa fie ca dumneavoastra .Macar dumneavoastra aveti habar despre ce vorbiti si intelegeti cand se discuta probleme tehnice legate de autoturisme.

Uneori se intampla sa nu gasesti o solutie extrem de simpla care se afla chiar sub ochii tai.Chiar daca se repara in militari sau in pantelimon tot eu voi fi cel care se ocupa de acest caz.Nu stiu deocamdata care e solutia ,din pacate vom merge pas cu pas pana vom elimina toate cauzele posibile si va trebuisa-i dam de cap.

Daca are cineva vreo sugestie, va rog nu ezitati!Nu sant eu cel mai destept pe lumea asta!

DEFECTIUNEA LA MASINA D-LUI ASARBAN CANSTA INTR-O TREPIDATIE LA SCHIMBAREA TREPTELOR 2 SI 3,INSPECIAL CAND SE DORESTE OBTINEREA UNUI PLUS DE ACCELERATIE.AM SCHIMBAT TAMPON STG DE LA CV SI TAMPON CENTRAL CV(PENDUL) SI TOT NU S-A ELIMINAT PROBLEMA!MAI FACEM O INCERCARE IARASI CU VOLANT NOU SI VOM VEDEA!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ma scuzati!

Trepidatia apare "la greu" la plecarea de pe loc (total de pe loc) cu ambreiajul o idee patinat! Restul....nici nu mai conteaza! Adica trepidatiile la schimbarea vitezelor sunt 5% din cat face la plecarea de pe loc.

Si eu am o banuiala perversa ca e de la disc sau placa (disc ovalizat, placa nu debreiaza perfect perpendicular si simultan pe toti dintii "soarelui") sau de la furca de ambreiaj stramba. Posibil si de la volant!

Posibil sa fie problema pe care a avut-o si domnul Petre, revenirea cu delay a discului de pe volant! Si atunci, pe ultima parte a cursei ambreiajului sa o apuce tropaitul din cauza existentei inca a unui contact intre disc si volantDa' de ce? Disc ovalizat? Placa lenesa? Furca stramba?

Faza ciudata e ca face sau nu face, cand are ea chef merge de nu are aer, cand nu...tropaie de ma da afara din masina! Basca faptul ca nu mai mai pot baga in trafic mai...vioi, ca tropaie!

Avantajul (asa avantaj la dusmanii mei!)? 6,1 consum in oras, adica Bucuresti, mergand in aglomeratia dracului dimineata si seara!

Buzunarul rade..dar eu plang de frustrare, merg ca babele din filmele americane, incet si fff incet!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am scris si in topicul din sectiunea TDI dar ca o sugestie pentru domnii de la service, ati verificat funtionarea corecta a switch-ului de la pedala de ambreiaj (Engine/Measuring Block 006) ??

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Stimate domnule Barbato! Aveti cumva vreo veste (buna sper!) cu privire la data la care va sosi setul meu de ambreiaj? (placa, disc, volant, rulment de 228)?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

deci pana la urma iti trebuie (asa cum banuiam) un kit de ambreiaj (disc, placa de presiune, rulment...)

Intrebare: Face aceasta defectiune obiectul garantiei? E gratuita operatia de inlocuire?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da la ambele!

NU vreau sa-l supar pe domnul Voinea si sa incurc iar topicurile, dar vreau sa-mi exprim o multumire si o nemultumire fata de Avia:

M-au sunat cei din Militari si mi-au spus ca "au sapat mai mult" si au gasit cauza pt care facea la fel chiar si atunci cand s-a montat ambreiajul ala nou (chit ca era subdimensionat): Cilindrul receptor de la ambreiaj "plange" Probabil o garnitura bulita sau lipsa.

Pana aici asta e multumirea.

Nemultumirea mea este urmatoarea: DAR AIA DIN PANTELIMON DE CE NU AU VAZUT AMBREIAJUL BUSIT?

DE CE NU AU STUDIAT PIESELE SA VADA CILINDRUL RECEPTOR?

Doar atat stiu sa faca? Da jos piesa, pune piesa: nu stii dumneata sa conduci?

Poa' sa fie sediul nou cat de mare si frumos, nu ma mai prindeti pe acolo!

Stiati ca dincoace au o singura lampa pentru toate elevatoarele? Si iata ca au vazut ceea ce ceilalti, superdotati, nu au fost in stare sa vada. Dar de ce asta pe timpul si mai ales BANII mei?

Ca bineinteles ca si cilindrul trebuie comandat, ca nu exista pe stoc!

Asa ca nu mai cant "ne vedem joi" ci, cel mai devreme "ne vedem vineri dupaamiaza, daca nu cumva ne vedem luni!"

Stimate domnule Barbato...firesc mi se parea ca Avia sa puna la dispozitia clientilor daca nu stocul acela de "jdemii" de repere cu care se lauda, macar o droasca cu care sa-si faca omul treaba pana cand (am vrut sa scriu mecanicii intre ghilimele dar unii nu merita!) ii reparati masina.

Sper ca nu voi avea probleme cu prelungirea garantiei masinii cu cele 5 zile cat va sta in Militari si 2 cat a stat in Pantelimon adica 7.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Normal ca e neplacut sa fii lipsit de masina, dar sa soliciti masina de schimb pe perioada reparatiei nu se prea practica in Romania cel putin nu la Porsche Romania...

Am auzit ceva oferta promotionala la Renault Laguna dar si aia se plateste in plus...

Bine ca in final s-a diagnosticat corect problema,mai departe se rezolva...si vei uita de nervi si draci...

Iar pozitia dl-ui de la Avia mi se pare echilibrata si de bun simt, nu se poate transforma in una oficiala...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Este greu de deliminat pozitzia oficiala si neoficiala a domnului Barbato si de asemenea destul de greu sa nu se faca asocierea intre pozitzia personala a dansului si serviceul Avia. As propune sa incercam sa ne apropiem putzin unii de altzii daca se poate si sa ne vorbim ca de la user la user, desigur daca domnia sa accepta.

Desigur este numai o idee ... cam naiva ?!?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu se prea practica in Romania? De ce? Ca preturile la manopera sunt "europene"

Adica bani ca in europa dar servicii ca in RSR!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu se prea practica in Romania? De ce? Ca preturile la manopera sunt "europene"

Adica bani ca in europa dar servicii ca in RSR!

@asarban: incercam sa pastram un ton civilizat pe forum. Te rog sa intelegi ca nu ai pe cine lua la rost aici, rezuma-te pls la discutii tehnice.

PS: ca informatie: in RO ora de manopera este cca 10EUR, si mai putin, in Germania tarifele se invart pe la 50 - 80 EUR, o diferenta destul de mare zic eu..... (doar salriul mecanicului e de 10 - 15 eur/ora)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

BogMW, am avut un tot foarte civilizat! Extrem de civilizat pentru cum inteleg anumite firme sa isi serveasca clientii.

In Romania, la Avia ora de manopera costa cam 600k lei.

In Austria ora de manopera la Porsche Sud era 19 Euro! Asa ca nu e mare diferenta.

Dar sa revenim: motivatia pt care nu mi se aduc piesele la timp a fost, printre altele: E Sf Dumitru si nu lucreaza austriecii.

Nu as vrea sa gresesc, dar Sf Dumitru e un sfant ortodox...austriecii sunt nitel mai catolici.

Si chiar nu inteleg! De ce o firma mare, sau care se vrea mare, sa nu ofere clientilor masina la schimb pe perioada cat zace a lor in service, mai ales ca zace din vina serviceului sau a aprovizionarii cu piese nu din vina clientului care de 1,5 luni zbiara ca nu merge masina si i se spune ca nu stie el sa conduca.

Alte firme (Mercedes, Daewoo, Eurial) ofera masina de schimb. O droasca, asa e, o cazatura, dar e ceva!

Nu e vorba de luat la rost pe cineva. E vorba ca s-a deschis acest topic pt ca domnii de la Avia sa cunoasca nemultumirile, ideile de imbunatatire a serviciilor oferite.

Am facut multe observatii legate de calitatea diagnosticarii si a reparatiilor, am facut si o propunere.

Astept si alte idei.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

daca as sti fratioare cine esti ar fi mai misto.a?

au fost si posturi care m-au incoltit.de ce sa mint?

de la dl asarban asteptam o interventie vizavi de promisiunile facute de avia si de profesionalismul celor de la avia.

''NU-I MAI TREPIDEAZA!!!ASA DEVREME E CUMPLIT''-am glumit bineinteles!

sa revenim la problemele serioase va promit eu d-le asarban ca de la data in care veti iesi din garantie voi fi atent cu dumneavoastra inca trei saptamani!

va salut cu respect!pe toata lumea1

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Imi pare rau, dar am scris despre acest lucru acolo unde mi s-a indicat, adica la TDI Forum, nu aici la Skoda; topicul "Epilog la tropairea de pe loc".

Acesta pentru ca am priceput ca aici nu e loc de "razboaie" personale.

Despre Profesionalismul domnilor Petrica si Lupu (scuze daca suna precum o poveste de copii, dar asa se numesc oamenii) JOS PALARIA.

Despre zbaterile domnului Rusnacenco de a-mi gasi piese: JOS PALARIA.

Dar despre profesionalismul celor de la AVIA....hmm..asa...la general....neeeee inca nu!

Pot vorbi de oameni pusi sa te ajute si oameni pusi sa te abureasca (gen: bucsele de bacula, nu stii dumneata sa conduci, alea-alea).

7 zile pt un ambreiaj de care domnia voastra stia ca va trebui schimbat, si am fost ferm convins ca de la discutia noastra de pe "pod" cineva chiar a comandat ambreiajul....mi se pare mult. Mi se pare "ciudat" ca nu era pe stoc.

Dar! Daca as fi venit cu masina acum 2 vineri, as fi lasat-o de luni pana sambata si s-ar fi rezolvat, credeti-ma ca as fi marait cate ceva dar nu as fi fost nemultumit de service.

Dar sa vin 1,5 luni cu masina de n ori le service, sa las masina 2 zile in service de pomana, sa-si uite unu' carpele in burta masinii, sa dea jos cutia de viteze cu ciocanul de i s-a ciobit un colt din material, sa nu vada cel care face revizia ca E MAI PUTIN LICHID DE FRANA, ceea ce conducea la solutia inlocuirii cilindrului receptor de la ambreiaj, sa nu stie sa inlocuiasca suruburile de la volant cu unele noi....e un drum luuuung e aici pana la a afirma cu generalitate "Profesionalismul de la AVIA"

Aveti oameni priceputi si inimosi. Aveti si .... ma rog.

Pe topicul indicat o sa vedeti ca am oscilat mult intre a ma duce acum sa-l mai intreb odata pe domnul Enache....asa...cum era aia cu nu stiam eu sa conduc dieseluri?

M-am hotarat, in mare parte si din respect pt dvs si ceilalti care m-au ajutat

sa nu! Asa ca saptamana asta, pana imi trec gandurile "gri" nu dau pe acolo. Dar saptamana viitoare ma voi prezenta cu zambetul pe buze solicitandu-va : sa-mi treceti in cartea de garantii piesele schimbate si sa-mi prelungiti garantia cu 7 zile, cat a stat masina mea in service.

Va multumesc pt atentia acordata, dar, nu asupra mea trebuie sa va consumati atentia.

Eu de masina sunt multumit, cu service-ul am eu ce am! Oare fara motiv?

Si...tineti minte: a doua masina o vinde serviceul!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Revizie 70.000 km la Avia (la masina mea):

- cost revizie 4M lei: 4L Aral 5W40 x 420.000 lei, filtru ulei 390.000 lei, 1L antigel Aral 220.000, altele 100.000 lei, manopera 1.580.000 lei. Sint doar 4L de ulei in loc de 5L pentru ca juma' de litru aveam in portbagaj de la revizia trecuta, si n-am vrut sa platesc 1L de ulei aiurea (nu fac colectie de bidoane de ulei pe jumatate goale). Filtrul de aer a fost suflat (e inca galben si n-a fost inlocuit), filtrul de polen n-a fost inlocuit desi e negru (mecanicul n-a zis nimic, iar eu eram prea adormit ca sa-i spun sa-l inlocuiasca).

- suplimentar: inlocuit placute frana spate (placute 2.350.000lei, manopera 600.000 lei).

- suplimentar 2: 'reglat' incuietoare capota motor (nu se mai deschidea) - 300.000 lei

Bila gri: am pus doar 4.4L de ulei in motor, nu 4.5L, ca sa nu treaca de maximul de pe semn, cum s-a intamplat la revizia anterioara. Pentru asta a fost nevoie sa 'discut' cu mecanicul si sa suport bombaneli si o atitudine 'eu sint mecanic si stiu mai bine ce am de facut decat clientul'. In final am 100ml intr-un bidon in portbagaj, si uleiul la maxim pe joja.

Bila neagra: pentru ca tinichigiul mi-a 'reglat' incuietoarea la capota motor cu ciocanul, si a fost nevoie de o discutie de cateva minute ca animalul sa descopere ca e la service Skoda, nu Dacia, si incuietoarea se poate regla si din suruburi, nu doar din ciocan. Prin a 'regla' incuietoarea cu ciocanul inteleg lovituri de ciocan aplicate 'limbii' care intra in 'broasca' si are rolul de a 'incuia' capota, precum si 'traversei' metalice de culoare neagra (nu stiu cum se numeste ca piesa) pe care sint montate broasca, farurile, etc. Din nou, aceeasi atitudine - 'eu sint mecanic si stiu mai bine'.

Total 'distractie' 7.2M lei, durata 2.5h. Achitat cu card, fara probleme.

Edit: vorbesc de Avia Motors Militari, am uitat ca sint doua...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Masina este condusa cu o grija exagerata, as spune, fata de gropi si alte "obstacole". Nu e prima masina pe care o conduc (Golf, Citroen, Ford, Cielo, VW Polo). Cert este ca macanicii de la service-urile mari nu au foarte mult timp pentru datalii. Am ajuns cu masina la un service mai mic, dar mai serios, si s-au luat cu mainile de cap. Incepand cu scutul care nu era bine prins si care nu mai are nici un surub original (!!! - de mentionat ca toate reviziile si reparatiile s-au facut la service autorizat - este prima oara cand ajung la alt service decat cele trei!) cam in toate zonele prin care s-a umblat, subansamblele sunt prinse prost . Prin urmare "cloncane". Mi-au taiat cu fierastraul niste aparatori de plastic (sau ceva asemanator) dintre radiator si scut. De ce? Nu am inteles.

Nu am nimic cu masina in sine. Chiar am fost foarte multumita de ea. Si daca se repara voi fi in continuare. Inainte am avut o berlina in aceeasi configuratie si a fost OK. Problema nu e masina ci mecanicii de la marile service-uri!!!

M-am gandit si la varianta de a scrie in Germania dar, sincer, nu cred ca se rezolva ceva. Oricum nu vine neamtul sa se uite la ea! Iar eu pe la PO BU nu mai trec!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Domule Barbato Mihail, v-as ruga sa ne spuneti si noua (eventual sa aflati de la service) ce face rezervorul suplimentar. Exista pe aici un thread care discuta aceasta problema, dar lumea nu e lamurita. As vrea sa stiu cum se umple acest rezervor suplimentar, cand incepe sa se consume benzina din el si ce rol are.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

este impropriu sa spunem rezervor suplimentar. in fabia intra pana la 57 l benzina. exista un compartiment sa spunem suplimentar care poate fi umplut (vezi manual de intrebuintare ) dar al carui scop este de a acumula vaporii de combustibil care apoi sunt trecuti printr-un filtru de carbon si introdusi in camera de ardere.nu este prea corecta din pct de vedere tehnic explicatia mea dar incerc sa fac mai usor de inteles acest caz in ideea ca nu toti proprietarii de skoda au si o pregatire tehnica in domeniu.

pentru amanunte mihail.barbato@aviamotors.ro

LA MULTI ANI TUTUROR !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...

pt domnul de la avia motors am si eu cateva intrebari daca poate sa ma ajute: 1. am inteles citind forumul ca la problema mea [se aude un scartzait din fata dreapta.. eu cel putin asa l-am localizat.. nu am fost f atent] mi-ar trebui niste bucse mai mari, care sa le inlocuiasca pe cele vechi de dimensiune prea mica pt drumurile din ro.. asa scrie pe forum.. este adevarat? cat costa aceste bucse manopera montarii lor? masina nu mai este in garantie.. 2. puteti sa-mi spuneti si mie codul de la kit-ul de cruise control si un pret aprox pt aceste plus un pret de manopera la montare? 3.exista un kit parktronic [senzori parcare] comercializat de skoda? daca exista m-ar interesa un cod si un pret aprox? 4. la pornirea motorului pe timp rece dupa ce a stat o noapte fara sa merg cu masina, se aude un tziuit destul de puternic care dispare daca apas ambreiajul.. se poate rezolva aceasta problema? daca da ce ar presupune? multumesc pt timpul acordat si pt eventualele raspunsuri.. PS: era sa uit: 5. tot dupa o noapte de frig cand nu merg cu masina a2a zii dimineata cand eschid usa se aude un zgomot asemanator cu cel care se aude cand ii pui contactul si astepti sa se stinga becurile ca sa dai la automat sa pornesti motorul.. asta de la ce mai e? se poate rezolva? cum?.. cam atat.. sper sa primesc niste raspunsuri ca le caut demult.. multumesc anticipat si numai bine tuturor

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Treaba cu tziuitul la motor am avut-o si eu. S-a dat cu un spray pe cureaua de distributie parca si s-a rezolvat. Si scartaitul din fata de la sistemul de rulare l-am avut si il am inca pentru ca schimbarea bucsilor nu a rezolvat. La mine se aude la denivelari scurte, la compresia amortizorului !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!