Jump to content

Traseu Transfagarasan


AndreiVL
 Share

Postare recomandată

Pentru amatorii de trasee virajate si peisaje eu recomand fara doar si poate Transalpina, asfalt de calitatea 1, marcat si drept. Pe transfagarasan am fost 1 singura data si nu mai merg in urmatorul deceniu.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

evident , politicul taie si spanzura .............normal ca tehnologie exista  , sunt convins,cand am zis ca nu sunt in stare m-am referit strict la partea de interes, insa mai trebuie si implicare, adevarat...........am fost si pe transbucegi , asfalt bun , gros, solid dar astaa e recentt , sa vedem peste 30 de ani cum se  prezinta........

 

 

 

20f5ut.jpg

 

 

 

nmhqvc.jpg

deenman- transalpina este cea mai spectaculoasa intr-adevar, asfalt impecabil, dar si cea mai  dificila , cel putin din punctul meu de vedere .......dar merita cu varf , in Pasul Urdele ajungeti in cel mai inalt punct din tara accesibil pe sosea 2145 m practic deasupra norilor..........

 

 

10z38md.jpg

 

 

2eur71j.jpg

Modificat de edypro
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

3 hours ago, deenman said:

Pentru amatorii de trasee virajate si peisaje eu recomand fara doar si poate Transalpina, asfalt de calitatea 1, marcat si drept. Pe transfagarasan am fost 1 singura data si nu mai merg in urmatorul deceniu.

Mentioneaza ca asta e parerea ta pentru ca altfel poate fi considerat un adevar general valabil si nu e cazul :P ( e treaba de la sofer la sofer). Eu l-am facut ( transfagarasanul) si acum 3 ani si anul trecut si anul asta, de fiecare data cu o masina echipata cu roti pe 18 si suspensie sport si nu pot sa zic ca vai domne nu poti sa mergi pe acolo...ba dimpotriva am mers tare, pe viraje si m-am bucurat de fiecare km de asfalt. Da, este o portiune mai nasoala, de la Arefu pana la vreo 5km de baraj inspre Capra, dar se poate merge cu putina atentie. 

Asfaltul nu este in cea mai buna stare dar sunt drumuri mult mai proaste in tara asta decat Transfagarasanul. :) 

Personal, desi spre rusinea mea inca nu am mers pe Transbucegi ( dar cine stie, poate o fac si p-asta anul asta) consider ca e mult mai bun Transfagarasanul decat Transaplina din punct de vedere al experientei condusului. (atunci cand nu este aglomerat ca Bucurestiul in zi ploioasa)

Modificat de cristi511
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Aparent ieri a fost o cursa pe Transfagarasan iar drumul a fost inchis cateva ore :)

link

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 7 months later...

Sa mai stergem praful pe aici.

Bad News pentru cei care isi doreau o excursie pe TF in weekendul de 1 Iunie + Rusalii: NU se deschide drumul.

"Angajații Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere deszăpezesc DN7C Transfăgărăşan, acest drum urmând să fie redeschis pe 1 iulie, potrivit informaţiilor de pe pagina de facebook a Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

În unele zone zăpada depăşeşte şapte metri înălţime pe Transfăgărăşan, ne anunţă angajaţii Direţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov. “DN7C-Transfăgărăşan este închis pe tronsonul Piscu Negru (km 104, judeţul Argeş) – Bâlea-Cascadă (km 130+800, judeţul Sibiu) – până în data de 30 iunie 2017, cu posibilitate de prelungire”, potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române."

Se pare ca le-a reusit jocul celor de la Cabana Balea care administreaza si telecabina, au interes direct sa tina drumul cat mai mult timp inchis, pentru ca turistii sa foloseasca telecabina.

Unde a existat vointa - s-a putut: vezi Transalpina care e deja deschisa si unde soseaua e la o altitudine mai mare si pentru o distanta mult mai mare decat TF, unde probleme sunt doar din seaua mare, de deasupra de Cascada, pana la Cabana Capra, o distanta evident mult mai mica de curatat decat cea intre Ranca si Obarsie.

Asta e, astia suntem :( 

 

transfagarasan-zapada.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

fix la asta ma gandeam cand am vazut stirea.

ma bucur pentru ei, si le doresc sa ramana cat mai multa vreme inchisa - si-o merita!

imi pare rau insa ca a trebuit sa iasa si cu raniri...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Nu m-am putut abtine si am fost pe TF...chiar in ziua deschiderii.

A fost pustiu, asa cum imi doream. 

Am intrat pe la Cartisoara si l-am parcurs pana la  Conacul Ursului (la vreo 5 km in aval de Cabana Capra). Recomand locatia atat pentru cazare, cat si pentru mancare si peisaj. Totul e curat, servirea prompta, nu se compara cu cele 2 "rusini" de locatii de la Balea - ma refer la Cabana Balea si Cabana Paltinu

Evident ca tot de vineri, din ziua deschiderii, :( drumul a intrat in lucru:  se punea criblura + bitum pe zona Cartisoara pana la serpentinele de urcare catre Balea, deci pe vreo 10km lungime. Din fericire am prins doar pregatirile de lucrare.... Stil romanesc: puteau sa se apuce din Martie de lucrare, dar e mai interesant cand se deschide drumul si vin turistii, ca sa-si umple masinile de bitum si sa-si sparga parbrizele :( 

Am sperat ca voi rata mizeria de talcioc de la Balea, dar din nefericire, oamenii apucasera sa-si instaleze tarabele unde vindeau toti delfinii din cuartz si toate plusurile colorate si in general, toate mizeriile specifice turisumului de masa, gen Balea, Bran, etc :(  Astia suntem, ne meritam soarta.

Asfaltul e usor mai bun ca in alti ani. Au refacut bucata de la baza versantului, urcarea prin padure pana la Balea Cascada. De acolo in sus, pe gol alpin, e ca in ceilalti ani

Tunelul era usor inundat, in sensul in care era strat de 1-2 degete de apa pe toata lungimea lui. 

O nota speciala pentru domnii de la Cabana Balea, care au pus monopol pe toata zona de Balea Lac. Au amenajat o cosmelie din termopan, o oribilitate chiar pe zona de varf, de promenada de langa telecabina, unde ai acces pentru 2 Ron, ca sa "observi zona". Te intampina cu tristete un urs impaiat si o capra neagra, la fel de impaiata. In rest, un cort "fast food", dezolare, parcari fara asfalt si izul de targ campenesc aferent.

Bucurie + gust amar. Avem locuri superbe, dar ne batem joc de ele cu gratie.

Ramanem cu peisajul.

Apropos, grija mare unde va opriti la "un pipi sau altele"... Poate deveni, usor aglomerat :) 

 

IMAG3194.jpg

DSCN4553.JPG

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mai bine dati un telefon sa va asigurati ca e deschis, inainte de a bate drumul: 

 

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) avertizează că se fac verificări și este posibil ca Transfăgărăşanul să fie închis, după ce o stâncă de o mie de tone s-a desprins de pe versant şi s-a oprit la marginea şoselei.

„Miercuri, 21.06.2017, pe Trănsfăgărăşan (DN7C), km 126+250, s-a constatat desprinderea de pe versant a unui bloc de stâncă de aproximativ 1000 tone (4x3x30)mc. Stânca s-a oprit la marginea părţii carosabile şi nu a afectat căile de rulare. La partea superioară a acestui bloc de stâncă se află încă două stânci de dimensiuni relativ mai reduse, care prin desprindere ar putea afecta partea carosabilă a drumului şi implicit siguranţa participanţilor la trafic. Reprezentanţii CNAIR S.A. au iniţiat demersurile necesare în vederea asigurării circulaţiei în condiţii de siguranţă şi au introdus semnalizarea provizorie de restricţionare şi monitorizarea continuă a zonei cu pericol. Precizăm că în eventualitatea creşterii gradului de risc, CNAIR S.A. va propune închiderea circulaţiei rutiere, prioritară fiind protejarea vieţii şi integrităţii corporale a celor care tranzitează zona în aceste zile„, se arată într-un comunicat de presă.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...
  • 3 weeks later...

trece cineva pe aici?

as vrea sa merg saptamana viitoare joi-vineri dar nu stiu ce sa zic cu vremea.

prognoza arata ploi dar daca sunt de genul celor din Buc, nu ar fi problema. Daca sunt toata ziua, ne cam strica vacanta

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

tocmai ce am petrecut 4 zile in zona Cartisoara si azi am venit pe Transfagarasan. A plouat doar seara.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Vreau sa merg mâine pe Transfăgărășan.Ceva porțiuni in construcție?

Modificat de valy2d
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nu se lucreaza nicaieri.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Buna dimineata! Am nevoie de un pic de ajutor. Sunt pe Transfagarasan, cazat la o pensiune, la 8 km de Balea Lac, in Arges, si vreau sa cobor spre Sibiu. Stiu de problema asta: http://www.cnadnr.ro/ro/comunicare/comunicate-de-presa/interes-general/luni-se-închide-transfăgărașanul-în-intervalul-orar

In afara de asta, mai sunt si alte probleme? Pentru ca Waze-ul ma intoarce la Curtea de Arges si ma trimite pe Valea Oltului (la fel si G.Maps).

Multumesc! O zi super sa avem cu totii!

 

LE: am reverificat pe Waze si ma duce normal acum. Multumesc de ajutor, eyesbloom.

Modificat de CrW
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut

Ar trebui să poți coborî spre Sibiu după acel interval

Nu sunt alte probleme

 

Modificat de eyesbloom
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!