Jump to content

Inmatriculare Masina In Bulgaria


adyluk
 Share

Postare recomandată

salut....as vrea sa inmatriculez masina pe bulgaria......trebuie sa platesc taxa de timbru 1400 de euro sh nu-mi permit......as vrea un sfat,e bine sau nu,sa inmatriculez masina pe bulgaria?...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Replies 138
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • giannysx

    6

  • dukku

    5

  • bossake

    5

  • alexanderdj

    5

documenteaza-te un pic si poate o mai poti rezolva prin inscrierea fara taxa prin metoda partaj.

 

Daca nu reusesti asa, indiferent daca e bine sau rau alta solutie nu ai decat sa o bagi pe bulgaria. eventual poti sa o bagi pe autovit poate o ia cineva care e obisnuit cu masini pe bg sau daca masina e ieftina o dezmembrezi , daca nu te impaci de nicio culoare cu ideea bg.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Inainte de inmatriculare, intereseaza-te un pic de asigurare, pentru ca pana de curand am avut o masina inmatriculata pe bg de capacitate mica 1.1, la care am platit ultima oara asigurare pe 6luni + itp valabil 1 an + comision celui care s-a ocupat 200 de euro, in conditiile in care anul trecut a costat asigurarea pe 1 an + itp + comision 150 de euro.  

Modificat de dragos124
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

masina este incrisa in romania pe handicap,nu cred ca merge prin metoda partaj....sh am cumparato eu...va multumesc de sfat

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Iar daca nu esti casatorit, nu merge metoda partajului decat daca iti convingi parintii poate sa faca asa ceva, iar cei mai in varsta sunt reticenti la astfel de metode. Parerea mea, nu merita sa inscrii nimic pe Bulgaria, decat daca nu-ti pasa de banii pe care ii poti pierde prin metoda asta. Mai bine mai aduni niste bani si o inscrii in Romania, chiar daca e mai scump. Sau, ca sa fiu off topic, de ce va cumparati masini care au taxa mare, ca apoi sa aveti probleme de acest gen ? Exista masini ok de 2000 de euro cu euro 4 pentru care taxa e 150euro.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Omul a luat o teapa, masina e inscrisa si nu are taxa platita sau a fost recuperata sau ceva de genul. Unde mai pui ca vanzatorul i-a luat cu japca numerele de pe masina si nu mai poate merge cu ea ca nu mai are numerele. a explicat asta pe alt topic.

 

"metoda partaj" nu are nicio treaba cu divortul etc, partajul se face si in alte situatii in afara de divort.

Modificat de bossake
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cum sa pice? Inca nu s-a modificat legea. "se aude" ca se va modifica la 1 septembrie (e data deja ordonanta). Odata cu modificarea legii atunci putem spune ca a picat partajul.

Singura treaba e sa gasesti un notar care sa accepte sa iti faca partajul. Am inteles ca putini notari mai fac lucrul asta, deci toata smecheria e sa il gasesti pe unul care sa faca partajul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

"Smecheria" e sa-ti iei o masina pe care ti-o permiti.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...
am cautat fara succes raspunsul la urmatoarele intrebari, in cazul unei masini inmatriculate pe BG si folosita in RO:

1)ITP se poate face la orice statie autorizata in RO? sau e nevoie sa vin cu masina in BG?

2)in caz de retinere talon pe motiv de jante neconforme sau toba zgomotoasa, etc(apropos, Politia Romana poate retine talonul unui auto inmatriculat in BG), cum redobandesc apoi talonul (eu fiind utilizator, nu proprietar)? e nevoie de procura de la firma de intermedieri?

3)aceeasi intrebare 2) dar in cazul in care mi se ia talonul in alta tara UE (Germania, Ungaria, etc) pentru diverse motive
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Te pot lamuri eu doar la prima intrebare si partial la ce de a2a.

Itp-ul se poate face DOAR la statiile RAR. NU la orice statie obisnuita de itp. Statie RAR = Grivita si Voluntari pt Bucuresti si in rest am impresia ca sunt doar in resedintele de judet.

Talonul iti poate fi ridicat de politia romana rutiera fara nicio problema. Nu stiu cum se face cu recuperarea lui.

 

Mai pot sa iti spun despre itp, daca te hotarasti sa il faci la rar, ca el este valabil doar in romania (daca iesi din tara nu este recunoscut) si are valabilitate doar 1 an, nu 2 ca itp-ul obisnuit romanesc. Din ce am mai auzit la prieteni sa ai grija sa fie masina in stare impecabila :). Si vezi ca dureaza ceva mai mult pt ca ei verifica si ca nu cumva masina sa fie radiata in bulgaria si rca-ul sa fie valid( il verifica in baza de date) .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 years later...

Buna ziua. . Am o intrebare pentru cunoscatori , inmatriculari bulgaria. Am o masina cumparata de la o persoana fizica ,  aceasta nu imi poate oferii fiscal , probabil are multe datorii.. Nu am nici un contract de V.C. , procura sau act de comadat pe numele meu. Am toate actele masinii inclusiv asigurare valabila , itp , rovinieta . Pot inmatricula aceasta masina in bulgaria fara fiscal , fara proprietar , si fara ca eu sa fiu proprietarul in acte ? Masina sa fie inmatriculata pe numele meu. 

 As fi dispus sa platesc eu toate datoriile proprietarului dar nu dau de el .  A disparut.

Modificat de cristi16v
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

100% legal NU poti.

=editat=

Modificat de D@ny
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 5 months later...

Daca inmatriculez masina in bulgaria si dupa o inmatriculez in romania scap de datoriile de la fisc . Datoriile proprietarului. Sau  o sa apara in continuare la fisc cu datorii si nu o pot inmatricula in RO? In prezent masina este inmatriculata in Romania , nu o pot transcrie pentru ca proprietarul are datorii la fisc. Pot face manevra de mai sus sa nu imi mai trebuiasca fiscalul de la proprietar?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!