Jump to content

Audi Allroad Quattro- Modelul Vechi


ygor
 Share

Postare recomandată

Salut am si eu aceeasi masina si m-am tot gandit la ideea chiptunning datorita faptului ca pina in 2000 de ture nu este asa de nervoasa.Intrebarea mea este ; Merita acest chiptunning,sunt schimbari semnificative in plaja asta de pina in 2000 ture? Spune-ne si noua unde l-ai facut . cat a costat si in ce consta operatiunea.Multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Apropos,ce greutate are un Allroad?

Nu este asa fisneata poate si din cauza greutatii mai mari decit un A6 Quattro,dar ma gindesc ca poate are si alte rapoarte prin cutie pe acolo.

Am intrebat si eu un posesor de asa ceva care mi-a spus ca nu este pentru plecari in forta si are dreptate,cine si-a luat asa ceva are o virsta,portofele si altceva-n cap decit sa-i dea liniute cu baraca asta.

Asa incit bucurati-va de ea,este o masina adevarata si lasati-i pe altii sa plece primii de la semafor.

Luigi Vicol

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Spune-ne si noua unde l-ai facut . cat a costat si in ce consta operatiunea.Multumesc.

Mai sunt firme prin tara, dar Campina fiind aproape de Bucuresti merita si ca pret si ca seriozitate sa vorbesti cu Voinea sau Cipos.

Plus ca pentru membrii forumului... :D

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Apropos,ce greutate are un Allroad?

Salut are 1840 propie si2420 maxima autorizata.Adevarat ca nu este o masina de facut liniute dar am trecut 2 ierni cu ea si nu am fost nevoit sa renunt la vreo deplasare din cauza zapezii.Sunt foarte multumit de masina dar intentionez un upgrade cu toate ca imi este teama sa nu regret actualul model.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

A6-le meu are 1710 kg.Deci voi aveti inca 130 kg acolo in plus,kilograme care se simt la inertia masinii.Este absolut normal sa traga mai greu.

Mie noul model mi se pare superb,cu mult mai frumos decit cel vechi.Nu cred ca poti regreta ceva din punctul de vedere al fiabilitatii sau performantelor.Daca ai posibilitatea financiara nu te mai gindi.

Luigi Vicol

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

bancaru am vazut intr-un topic de-al tau ca ai probleme cu compresorul de aer comprimat, si cautai unul sh.de curiozitate intreb cat ajunge unul nou?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@bancaru: merita sa-ti faci chiptuning la Allroad. Pur si simplu e alta masina, se misca altfel mai ales in depasiri. Eu dupa ce mi-am adus Allroad-ul mi-am facut imediat chiptuning.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

bancaru am vazut intr-un topic de-al tau ca ai probleme cu compresorul de aer comprimat, si cautai unul sh.de curiozitate intreb cat ajunge unul nou?

Salut,un compresor nou la reprezentanta este in jur de 1100 euro, eu pana la urma l-am luat de afara la700 euro NOU.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Salutari,

Are cineva dintre posesorii de Audi Allroad un manual de utilizare,eventual ceva recomandari pentru un nou posesor?

Am un Allroad din 2002,recent achizitionat si am ceva nelamuriri daca este cineva dispus sa ma lumineze,as fi recunoscator:)

Stie cineva in Bucuresti un service bun,de unde se pot achizitiona piese,etc etc.

cu multumiri

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut,si eu am facut rost de un manual in franceza,dar avand in vedere ca am masina de 2,5 ani te pot ajuta cu ce te intereseaza bineinteles in limita in care stiu,asa ca daca ai nelamuriri ma poti suna.Sa-l stapanesti sanatos!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...

Am un prieten care a avut modelul vechi si acum are varianta noua.

Din toate punctele de vedere cel nou i s-a parut mai bun decat precedentul, singura "problema" la cel nou este ca nu are "incredere deplina" in aceasta, varianta veche chiar si la peste 200K Km parea mai robusta.

Probleme nu a avut dar trebuie precizat faptul ca a mers in Germania cu ele si mai mult de 99% pe sosea, cu sau fara rulota in spate.

Depinde ce faci cu masina, cred ca numele o spune cel mai bine Allroad, deci toate drumurile, nu "printre munti si printre vaii".

Faza cu reportajul este normala pentru ca este facut in Germania ce vroiati sa iasa "asiatica" prima, daca va uitati la Nisan cand opreste masina se inclina inainte ca la orice franare, nici o patinare de roti nimic, chiar asa puturos motor sa nu poata patina niste roti pe zapada, cum au facut toate celelalte?.

Uite un reportaj mai realist chiar daca romanesc:

http://www.promotor.ro/articol/1067013/tes...vs-audi-allroad

Una peste alta cine are bani de Allroad sa-si ia ca n-o sa-i para rau.

Modificat de maurice
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Salutare!

S-au spus multe pe acest topic, darmajoritatea nici macar nu au condus allroad.

Tatal meu are unul de vreo 4 ani, model 2.5TDI, an fabr. 2002, cu un minim de optionale (xenon, navi, incalzire scaune etc) l-am luat din Germania la vreo 70000k si acuma are in jur de 250000km.

Sa incepem cu probleme: o perna de aer spate sparta, ceva senzori de la suspensia pneumatica ce au trebuit inlocuiti, probleme cu ansamblul de stergatoare si cam atat. Bucsele pe fata au fost schimbate, dar asta se datoreaza posesorului masinii/ In rest nimic schimbat in afara de consumabile.

Mentionez ca tatal meu nu mai este la prima tinerete si masina a trecut cu brio de multe.

Am condus si eu masina, si pot spune ca sunt incantat de ea. Imi place, este ok ca poti ajunge cu ea in majoritatea locurilor unde iti doresti. Dar, cum spuneau unii inainte, NU este un offroad veritabil. Eu am fost cu ea la munte iarna, cu anvelorpe de iarna, si am ajuns la Straja (undeva in Valea Jiului) pana la punctul terminus, langa cabana veche cand deja zapada se inmuia. In schimb, cand am luat-o avea cauciucuri de vara si tractiunea quattro nu era atat de eficienta pe zapada/gheata.

Diferentele fata de un A6?A4 cu motor, cutie si tractiune identice consta in faptul ca allroad are o alta cutie de viteze. Treapta 1 este mult mai scurta, inlocuind putin reductorul (allroadu in culpa nu avea reductor - pacat). Cred ca si celelalte viteze sunt mai scurte; eu la A42.5 TDIquattro manual, la 2000rpm am in jur de 110km/h. La allroad, la turatia respectiva cred ca sunt cu 10-15 km/h mai putin. Dar cine isi ia allroad pentru ca sa o duca doar la viteze de peste 200km/h??

Ce nu mi-a placut (de fapt spus convenit) la allroad a fost tocmai suspensia. Pare mult mai moale si mie mi se pare ca masina merge pe sosea ca un vapor - de fapt navigheaza... Este foarte confortabila (un atu pentru care a fost si cumparata) dar mi se pare ca nu transmite soferului multe despre asfaltul de dedesubt. Poate ca senzatia este si datorita suspensiei sport pe care o am la A4.

Suspensia pneumatica are inca un avantaj: orice greutate pui in spate, ea isi mentine garda la sol la inaltimea fixata.

La inceput credeam ca suspensia functioneaza cum scrie in carte: pana la 80 km/h pe modul high, intre 80 si 120 coboara automat pe modul normal, iar peste 120 coboara pe modul low. Modul high2 este semnalat de un led portocaliu pe consola (si nu verde) si permite rularea cu viteze de pana la vreo 20km/h. Ce am constatat ulterior era ca daca masina era coborata pe modul low de exemplu, ramanea la aceasta inaltime. Pe modul asta se inclina mai putin in curbe, dar tot mai mult decat o masina cu suspensia clasica (poate era doar o impresie).

Pentru cine nu stie, treptele de reglare a suspensiei sunt cam: 14cm low, 16 normal, 18.5 high si cam 20.5 high2.

Oricum, pe soselele de la noi cred ca cel mai indicat mod ar fi cel normal, unde suspensia este confortabila, dar nu atat de maole.

Ce mi-a mai placut la masina a fost locul in spate, pe care au nu il am la A4, dar aici este diferenta intre cele doua clase si faptul ca eu am aproape 2m. Oricum, nu ma intereseaza nici cine sta in spatele meu in A4http://vwforum.ro/style_images/1/folder_post_icons/icon1.gif

http://vwforum.ro/style_images/1/f...icons/icon1.gif

Si pentru ca cineva cauta masina: am incercat in toamna trecuta si in toamna asta sa o vand. Initial cu vreo 19500 euro, apoi cu 17500. Nu am reusit, si acuma nu mai vrea sa o dea. Toata lumea se speria de cei 240000km, insa eu cred ca la motorul de 2.5 nu este chiar un kilometraj de speriat. As fi putut sa le "ofer" o masina cu putin peste 100000km dar nu este genul meu.

Uitasem inca un lucru care imi place foarte mult la masina: culoarea verde highlander, cu tapiteria asortata. Mi se pare ca o prinde de minune.

Poate ca am uitat cate ceva, dar in mare asta este. Va pun si ceva poze cu ea.

Va salut pe toti.

Radu

post-2888-1200949029_thumb.jpg

post-2888-1200949039_thumb.jpg

post-2888-1200949045_thumb.jpg

post-2888-1200949053_thumb.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am manual in limba romana, dar momentan scaner-ul a decedat :Driver:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am manual in limba romana, dar momentan scaner-ul a decedat :)

sall s-a reparat scaneru?:)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Frumoasa masina . Sa o conduci sanatos !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...

chiar daca nu sunt un posesor de allroad nu m-am putut abtine sa spun ca masina este un vis al meu care il vreau realitate cat mai repede posibil.daca anul trecut am facut pasul de pe passat b5.5 la unul 4motion ,sistem care il pot lauda zi si noapte,acum imi doresc un allroad.cred ca este o masina perfecta din toate punctele de vedere: in primul rand este UN AUDI,este un quattro,este pe suspensie pneumatica la fel ca cea a lui tuareg,este mare asemenea unui suv si lista poate sa continue.In concluzie felicitari celor ce poseda astfel de masini.O adevarata barbatie sa conduci o asemenea masina. Chiar daca am doar 21 de ani si multi zic ca o masina sport te-ar "imbraca" mai bine,eu tot confortul l-am ales si senzatia de 4 motion,dar acum as vrea si mai mult.

Bafta si aveti grija de masinile voastre!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Sal, ma numesc Andu si ma numar printre "multii" posesori de allroad :)

De fapt nu posesor ci utilizator deoarece este masina de servici

Din pacate impresii despre calitatile offroad nu pot sa ofer deoarece o am doar de prin februarie sau martie parca. Insa ma astept sa fie peste ce am mai condus pina acum iarna si anume A3 quattro, Touareg si Q7. Pe timp de vara mie imi place mult mai mult decit Q7-le de ex. Imi da o senzatie mai mare de confort si de siguranta.

Ideea cind am cumparat-o a fost ca fiind de servici aveam nevoie de o masina din clasa bussines, dar normal sa o folosesc si personal. Am fost initial sa comand un A6 si dupa ce am bifat mai tot ce era de bifat pe lista de optiuni am preferat sa iau un allroad cu mai putine optiuni la sugestia directorului de vinzari de acolo.

La inceput eram foarte pornit pe un A6 alb, coborit, cu S-line, jante de 19" etc. Insa cred ca ma influentat si faptul ca urmeaza sa apara un nou model in toamna. Sper sa nu se intimple acelasi lucru si cu alroad-ul.

Pentru mine este foarte important faptul ca atunci cind imi vad masina in parcare sau cind ma sui in ea, nu-mi doresc altceva. In calatorii nu mai stau sa calculez milimetric bagajele din cauza sotiei :)), imi place confortul si sint satisfacut la maxim, iar la iarna chiar nu-mi fac nici o grija.

Detalii tehnice nu cred ca pot sa dau mai mult decit au fost oferite deja aici din cauza ca sint mai mult un utilizator decit cunoscator. Insa in ceea ce priveste gama Audi pot sa fac comparatii deoarece am condus mai tot ce era de condus. Ca ultim detaliu eu tin masina pe penultimul nivel de sus si in functie de viteza ea coboara si urca singura. Nivelul cel mai ridicat intradevar poate fi mentinut doar pina la max 20km/h, dupa care nu mai revine la el chiar daca se reduce viteza. Nivelul cel mai coborit insa ramine fixat indiferent de viteza, insa de mentionat ar fi ca indiferent de viteza masina singura nu coboara pina la el.

Am observat ca Q7-le coboara si urca mult mai repede prin toate nivelurile decit allroad-ul. Asa o fi in general sau poate o avea a mea vreo problema.

Am si manual in romana si scanner si daca sint intrebari o sa incerc sa raspund cind am timp.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Interesant servici ai tu..

Nu mai faceti angajari?? :somnmare:

Luigi Vicol

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...
Interesant servici ai tu..

Nu mai faceti angajari?? :(

Luigi Vicol

scuze ..nu ma pot abtine :vaidecapulmeu:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Terminati cu off-topicul va rog.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

am si eu o intrebare pentru fericitii posesori de audi allroad...sunt pe cale sa-mi achizitionez si eu o astfel de masinuta, DAR as vrea sa stiu daca motorul diesel de 2500 v6 de pe audi allroad din 2003 s-a facut cu euro 4 sau mai bine zis de cand s-a introdus euro 4pe dieselul de 2500 pentru ca pe internet am gasit din 2003 si cu euro3 si cu 4 .pacat ca difera foarte mult taxa si anume 2000e vs. 600e.multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...
am si eu o intrebare pentru fericitii posesori de audi allroad...sunt pe cale sa-mi achizitionez si eu o astfel de masinuta, DAR as vrea sa stiu daca motorul diesel de 2500 v6 de pe audi allroad din 2003 s-a facut cu euro 4 sau mai bine zis de cand s-a introdus euro 4pe dieselul de 2500 pentru ca pe internet am gasit din 2003 si cu euro3 si cu 4 .pacat ca difera foarte mult taxa si anume 2000e vs. 600e.multumesc

cate tipuri de allroad sunt,ma refer la dotarile offroad (diferential,optiuni de setare manuala a inalitimii etc)?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...

vreau si eu manualul in lb rom ptr allroad

la allroad am inaltimi de 23, 25.5, 28 si 29,5 pe treptele de la I la IV .

e cea mai tare masina pe care am avut-o ... si cea mai scumpa ... am dat cam 23 juma e din 2005 are 170 mii km si e extra full

toate 2500 tdi pana in 2005 sunt euro3 masina mea e din 10.2004 si este tot eu3 (am dat cam 52mil taxa de inamatr)

iar ca dotari sunt diferente destul de mari ..

post-3258-1225873715_thumb.jpg

post-3258-1225873735_thumb.jpg

post-3258-1225873761_thumb.jpg

post-3258-1225873781_thumb.jpg

Modificat de 97LIR
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Salut !

Si eu sunt unul din fanii Allroad! Sunt super multumit de masinuta mea.

Am mers cu Allroad-ul prin zone de unde nu credeam ca voi mai iesi, desi am pe ea cauciucuri de vara.

Mai mult, am mers pana in Londra si inapoi cu masina, iar efortul la condus a fost minim! Mai mult, siguranta ca ma aflu intr-o asemenea masina imi dadea aripi, adica incredere si confort sporit.

Dar acum, din pacate, va trebui sa o vand, deoarece m-am bagat la un apartament nou, intr-un ansamblu rezidential si trebuie sa platesc acolo ceva banuti.\

Mai mult, trebuie sa platesc rate si la Seatul din semnatura.

Asa ca daca mai este interesat cineva sa-si cumpere Allroad, vechiul model, cred ca l-as putea ajuta:

2.5 TDI, model 2005, inmatriculat, piele in combinatie cu piele intoarsa, jante cu spite duble, xenon, etc.

Uite si niste poze:

kev58evja0yw1iv0a9vk_thumb.jpg a5349x5kaw80d9roq876_thumb.jpg 93xbgl1ip9t6ksmijelo_thumb.jpg

c4s41yh09tiujak2otd6_thumb.jpg 49x0yhuycda96bctdy_thumb.jpg cvdodkyfcaufkb1u2gox_thumb.jpg

tdpy6odbq5kljbpzin3_thumb.jpg mfwvjtey7gpxmx504_thumb.jpg xgnljwhbhe5pzfvpv0a_thumb.jpg

obfdi508dj04vczffbx_thumb.jpg 6e03r5lwfu10evoz72xb_thumb.jpg 6tz9zuxeybzovd09pmbx_thumb.jpg

Sper sa va placa!

Conducere placuta!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!