Jump to content

Audi Allroad Quattro- Modelul Vechi


ygor
 Share

Postare recomandată

chiar daca nu sunt un posesor de allroad nu m-am putut abtine sa spun ca masina este un vis al meu care il vreau realitate cat mai repede posibil.daca anul trecut am facut pasul de pe passat b5.5 la unul 4motion ,sistem care il pot lauda zi si noapte,acum imi doresc un allroad.cred ca este o masina perfecta din toate punctele de vedere: in primul rand este UN AUDI,este un quattro,este pe suspensie pneumatica la fel ca cea a lui tuareg,este mare asemenea unui suv si lista poate sa continue.In concluzie felicitari celor ce poseda astfel de masini.O adevarata barbatie sa conduci o asemenea masina. Chiar daca am doar 21 de ani si multi zic ca o masina sport te-ar "imbraca" mai bine,eu tot confortul l-am ales si senzatia de 4 motion,dar acum as vrea si mai mult.

surpriza de mos nicolae !!!!

masina ta este tot un "quattro" ca sa zic asa. mai precis intre tractiunea integrala de la passat b5.5 si audi allroad NU EXISTA NICI O DIFERENTA. sunt 100% identice si bazate pe diferential torsen. tot ce poate un PASSAT b5.5 poate si un quattro de aceeasi generatie si invers iar asta pt ca ca tractiunea integrala este la fel.

ce are un allroad in plus este suspensia pneumatica iar daca poti trai fara ea atunci poti dormi linistit. ca si fapt divers, suspensia pneumatica este unul dintre componentele cu cea mai mica fiabilitate.

deci, bucura-te pt ca stii cum merge un allroad: la fel ca un passat b5.5

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

asa este ... 4motion de la vw este la fel cu quatro de pe allroad si cu 4X4 pe care il am la dacia mea papuc . asa ca intre Q7 cu acelasi sistem si papuc am ales papucul ca se intretine mai usor si il mai repar si in fata portii.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

cine ami spune cum cuplez sistemul Low Range apas butonul ala rosu de pe schibatorul de vteze dar nu se intamla nimic

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

asa este ... 4motion de la vw este la fel cu quatro de pe allroad si cu 4X4 pe care il am la dacia mea papuc . asa ca intre Q7 cu acelasi sistem si papuc am ales papucul ca se intretine mai usor si il mai repar si in fata portii.

nenicule daca nu te pricepi la masini, nu vorbi. stiu ca te pricepi la vazut reclame , la citit reviste si altele.

quttro de pe allroad-ul produs pana in 2005 este 100% IDENTIC passat B5 si B5.5 . aceasta generatie de quattro a fost generatia a 4 si a aparut in 1996. generatia a 5-a de quattro a apartut in 2005 si a fost pusa prima data pe Audi RS4. acum aproape toate masinile Audi cu torsen au quattro generatia 5 exceptand Audi A6 cu motor FSI de 2.8 ce inca are quattro vechi din 96(de ce, nu stiu sa-ti raspund). in 2008 a aparut generatia a 6-a de quattro odata cu aparitia noului audi S4 si bineinteles ulterior toate masinile audi cu torsen vor fi convertite la generatia 6 de quattro.

iar ca sa inveti si tu ceva de pe forumuri, passat B5 si B5.5 are motorul pus longitudinal care implica diferential central torsen la fel ca la marea majoritate a masinilor audi. inecepand cu actuala generatie de passat adica B6, motorul s-a pus transversal avand diferential haldex si aici s-a rupt legatura cu audi. haldex mai au Audi A3 si audi TT(care sunt construite pe platofma tehnica a lui golf/passat b6, octavia 2, leon). ca sa mai ai o surpriza, audi TT-S si audi TT-RS(ce va fi pe piata in curand) are aceeasi tractiune integrala cu un amarat de golf.

REPET: Passat B5.5 are aceeasi tractiune integrala cu masinile audi produse pana la actuala generatie de RS4. problema este ca quattro generatia 5(ce s-a pus prima data pe rs4) a fost implementata treptat de audi si,astfel, sunt masini audi produse in 2008 ce au aceeasi tractiune integrala cu un passat din 1996.

deci la tractiune integrala passat b5.5 = allroad pana in 2005. si pt ca veni vorba de Q7 si dacia papuc 4x4, atunci cand se iese de pe asfalt diferenta intre performanta unui touareg full echipat si q7 este aproape la fel de mare ca difenta intre q7 dacia papuc 4x4

Starting from 1996 on Audi A4 / S4 / RS4 (B5 platform), Audi A6 / S6 / RS6, Audi A8 / S8 with both manual and automatic transmissions. Also on VW Passat B5, where it was initially referred to as syncro, but by the time it reached US soil, it had been re-christened 4motion. Also used on the Volkswagen Phaeton and Volkswagen Group D platform sister vehicles; also the Volkswagen Touareg where they use separate transmissions, PTU's and front axles.

The manually locking rear differential from the earlier generations was replaced with a conventional open differential, with "Electronic Differential Lock" (EDL) (which, detects wheelspin via ABS road wheel speed sensors, and applies brakes to the one spinning wheel, thus transferring torque via open differential to the opposite wheel which has more traction). EDL works at speeds up to 80 km/h (50 mph) on all quattro models (on non-quattro models: up to 40 km/h (25 mph).

System type: Permanent four-wheel drive.

Torsen T-2 centre differential, 50:50 'default' split, automatically apportioning up to 75% of torque transfer to either front or rear axle.

Open rear differential, Electronic Differential Lock (EDL).[4]

Open front differential, Electronic Differential Lock (EDL).[4]

How does the system perform: In on-road conditions the car will not be able to move if all four wheels lose traction altogether. Torsen effect with one wheel losing traction and spinning freely will not happen on quattro IV because EDL will apply brakes to the spinning wheel, and Torsen differential will transfer torque to another axle. However, in severe road conditions (wheels on ice or raised in the air and an obstacle restricting the vehicle from moving forward, on a slope) the car will not be able to move when one front and one rear wheel lose traction. EDL will brake the single spinning wheel on an axle trying to transfer torque to the opposite wheel, but because Audi's EDL action is too "soft" it is not able to brake the wheel to the full stop. The car will end up spinning one front and one rear wheels but not moving forward.

pt alte lamuriri iti stau la dispozitie.

Modificat de maryuskkk
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

asa este ... 4motion de la vw este la fel cu quatro de pe allroad si cu 4X4 pe care il am la dacia mea papuc . asa ca intre Q7 cu acelasi sistem si papuc am ales papucul ca se intretine mai usor si il mai repar si in fata portii.

Pentru aceastra remarca ai suspendare 5 zile. Citeste regulamentul inainte sa postezi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 9 months later...

Salut! De putin timp sunt si eu proprietarul unui "audi allroad quattro-modelul vechi", model 2005, motorizare 2.5 TDI quattro 180 CP,extra full. Inainte am avut BMW 3-er E90 2.0 163CP model 2007. Audi este model 2005 si chiar daca are tractiunea "quattro" de generatie '96 este peste BMW-ul din 2007 cu 10 clase. Intr-adevar, A6 allroad quattro 2.5 TDI-seria 3 (2.0d) este o diferenta, dar nu as mai da confortul si spatiul din allroad pentru demarajul BMW-ului pt nimic in lume.Sunt foarte multumit(deocamdata), singurul lucru care imi displace la allroad este cutia de viteze(manuala)-treptele sunt foarte scurte, iar mana dreapta este vesnic ocupata cu "mestecatul in mamaliga", la BMW aveam steptronic...era sa uit, un alt lucru care m-a surprins in mod neplacut la allroad a fost distributia pe curea, la un motor de 2.5 V6 - distributie pe curea, hmm. Am schimbat tot kit-ul de distributie si tot kit-ul de la accesorii, ulei, filtre, lichid racire, frana,servo directie...cu manopera cu tot a costat aprox 4.300 RON la un service autorizat(nu reprezentanta). Nu stiu daca la mtoarele de 2.7 TDI sau 3.0 TDI mai exista distributie pe curea, dar este un aspect care pe mine m-a surprins. In rest, sunt deplin multumit, mai ales ca nu mai am niciun fel de "restrictie" atunci cand vreau sa merg undeva, este o masina in care te urci cu intreaga familie (o masina in care poate si nevasta-mea sa-si ia intreg sifonierul cu ea...) si ai plecat unde te taie capul, fara sa te mai gandesti ca e drumul prost, ca ninge, ca ploua, ca e drum forestier, ca sunt gropi, etc. Este ceea ce mi-am dorit, o masina de familie, spatioasa, confortabila pt toti pasagerii, super optionata, o masina cu care ai acces pe aproape orice traseu indiferent de anotimp. Am citit si parerile altora atat pro cat si contra audi allroad, parerea mea este ca audi allroad este o masina care isi merita fiecare banut pe care l-ai cheltuit cu ea, mai mult decat allroad eu nu stiu ce poate fi, iar ca masina pt familie, pt vacante, eu o pot numi masina "suprema".

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

Astazi am zarit doua masini identice ca model parcate una linga alta si ca sa fie si interesant erau ridicate din lateral de zapada batatorita carese afla in parcare.Erau modelul vechi si in stare relativ buna, fara mici zgaraituri sau atingeri la praguri.

Pentru mine care am ceva probleme cu spatele si tractiune integrala fac din masina o oferta tentanta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 11 months later...

De putin timp tatalui meu ii trebuie o masina "mai de teren". Bugetul ar fi undeva pe la 5000-6000 euro. Si m-am gandit si la varianta A6 allroad. Ideea e ca nu o va folosi la drumuri ce ar intra in categoria off road extrem. Nu zic ca un Allroad s-ar descurca la fel de bine ca un navara sau l200 dar vreau sa stiu daca s-ar merita sa iau un Allroad pe post de masina de teren. Mie personal imi place la nebunie masina mai ales desgn-ul. Doar ca in cazul meu solutia nu depinde doar de design ci si de practicalitate. Am vazut cateva oferte intre 4000-6000 cu 170000-220000 km din 2000-2002. Probabil la acei km vor mai fi si bani bagati in piese. Deci pareri, sfaturi? :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu zic ca nu..... nu-i cumpara o masina cu suspensie pe perne de aer. II trebuie una fiabila, nu cu suspensii pretentioase - aer, hidraulice, etc.... Mai devreme sau mai tarziu, acestea necesita reparatii costisitoare....

Problema e sa te incadrezi in bugetul asta.... alege ceva cu suspensie normala, pe arcuri elicoidale - ca sa aibe si un pic de confort.

Allroad e o masina care ofera posibilitatea de a iesii si de pe astfalt cu el.

Modificat de F l o r i n
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

la km aia mai mult ca sigur daca nu are deja probleme, o sa aiba la sistemul de suspensie hidraulica si altele. gandeste-te ca si motorizarea e de 2.5 minim....impozit,taxe etc etc.

parerea mea ar fi sa te reorientezi spre altceva, nu neaparat din gama vag.oferta este variata si ai alternative multe....suzuki vitara etc etc...asta daca nu cauti si "luxul" oferit de un allroad

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 6 months later...

Salutari!

Eu fac parte dintre posesorii de allroad (2003), 2,5TDI, 180CP, cutie manuala 6 trepte, actualmente 200.000km. Am cumparat masina SH la 90.000km in 2007, si am "bagat-o" imediat in paine pe Transalpina, care la vremea aceea era "virgina", fara pic de asfalt sau modernizare. Va invit sa vedeti si un filmulet de pe acest drum (filmat in 2009 - cand incepuse deja modernizarea in vederea asfaltarii, portiunea filmata fiind inca neatinsa).

Ce pot sa spun? Desi scumpa, chiar la SH, am luat masina, printre altele, si cu gandul la pescuit si la cat de bun ar fi un 4x4 prin noroaiele Deltei, mai ales ca poate fi lejer si confortabil folosita ca hotel (cort) pentru doua persoane destul de lungute-n picioare. Adica la 1,82m va asigur ca dorm foarte bine daca-mi pun o perna sub cap si ceva mai moale sub mine.

Masina are multe calitati dar si destule probleme: Am inlocuit discurile de frana pe fata, doua perne (cele de pe fata), amortizoarele pe fata, caseta de directie, ansamblul stergator fata, cel de pe spate, compresorul de aer (din pura prostie personala, nu am inlocuit perna sparta la timp si l-am suprasolicitat), macara geam, ventilator AC, diverse brate, bucse, bucsulite, potcovite, etc. Sincer, nici nu le mai tin minte pe toate... Marele noroc este ca mecanicul imi este un bun prieten, isi face treaba foarte bine la preturi mai mult decat decente (inclusiv pentru piesele de schimb...). Daca as fi avut ca singura solutie reprezentanta, sau vreun alt service autorizat, as fi renuntat probabil de mult la aceasta masina!

In ceea ce priveste calitatile, ce pot sa spun? Spatioasa, confortabila in orice situatie, sigura, puternica, rezonabila ca si consum. Am mers cu ea pe multe drumuri dificile si nu m-a dezamagit niciodata. Sigur, nu este un off-road autentic, ci un soi de "struto-camila" dezavantajata de lungime si unghiuri nepotrivite, dar probabil cel mai bun compromis intre asfalt si off-road, avand in vedere ca prin hartoape si bolovani poti merge cu 15 km./h cu o garda la sol de aproape 21cm., iar dupa jumatate de ora iesi pe autostrada unde poti sa o alergi cu 200 km./h, la 14cm. de la sol! Se conduce cu placere si, in plus, are un design care ii confera atat sobrietate cat si o nota sportiva in egala masura. Imi va face placere sa va mai impartasesc din impresii si sa postez si cateva fotografii in diverse ipostaze.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 5 months later...
  • 4 years later...

Salutare tuturor nu s-a mai scris de mult pe aici. M-ar interesa dacă până acum a facut cineva la allroad swap de la 2,5 180cp la 3,0 232cp(motor comon rail)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 11 months later...

Vreau si eu un A6 allroad primul model. La ce ar trebui sa fiu atent in momentul achizitionarii (sunt constient ca au o gramada de kilometrii)?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

În principiu sa functioneze pompa de injectie in parametrii sa pornească la rece bine. Sa nu piardă aer pe la perne. Si mna ca la fiecare mașina sa nu fie lovită dacă e Automata sa schimbe bine la rece/cald. Baftă.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 months later...
On 10/10/2017 at 8:42 PM, Arl 150 said:

Salutare tuturor nu s-a mai scris de mult pe aici. M-ar interesa dacă până acum a facut cineva la allroad swap de la 2,5 180cp la 3,0 232cp(motor comon rail)

Salut. Ai mai aflat raspunsul? sunt si eu interesat, eventual daca se potriveste cutia manuala cu reductor pe acel motor.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut. Nu n am aflat. Din ce stiam mergea electrica si cutia se potrivea. Dar intre timp pt a evita munca mare cu swap ul am facut un mini plan pentru o creștere în putere la actualul 2.5. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 months later...

Recent a aparut o eroare in bord (nu se mai autoregleaza farurile).Ma poate ajuta cineva, sau stiti un service f bun care sa ma ajute?Audi allroad 2005.Multumesc!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!