Jump to content

Procedura Recuperare Talon


mmneg
 Share

Postare recomandată

Pentru ASZ se poate 225/45/17;)...

Si pentru ALH se poate. Eu am adus masina in 2004 si "competentii" de la RAR mi-au scris in CIV doar 205/55/R16, cu toate ca in Brief-ul tradus si legalizat erau si dimensiunile 195/65/R15. Masina e echipata cu cele din urma. La ITP-ul de anul asta am avut pb., mi-au respins masina ca rotile nu aveau dimensiunile trecute in talon.

Am sunat la RAR, le-am explicat ca e greseala lor, dar nu ai cu cine discuta, o tineau pe-a lor, sa ma programez la Voluntari si sa vin cu masina pt. omologare. Degeaba le spuneam ca e o greseala de "copiere acte" si ca nici macar n-ar trebui sa vada masina la fata, fiind doar o formalitate. In plus gandul ca ar tb. sa ajung tocmai in Voluntari ma deprima teribil. Si evident trebuia sa platesc si o taxa.

Vazand ca vb. cu turcii, am facut reclamatie pe site-ul RAROM si, incredibil, a 3-a zi m-a sunat un angajat de-al lor cu care am discutat absolut civilizat, problema rezolvandu-se la RAR Grivitei si fara niciun ban. Tipul respectiv arata complet diferit de restul lumii de la RAR, parea ca il adusesera de la vreo multinationala. Ca sa va faceti o idee, semana putin si la fata si la "vorba" cu ziaristul ala cu contractul de 2mil de euro cu STS (parca Bogdan Chireac).

Deci problema s-a rezolvat civilizat, in Grivitei, fara masina si fara bani. Plus ca mi-au trecut si dimensiunile 225/45/17 pe sarmanul meu ALH.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 years later...
  • Replies 56
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • mmneg

    4

  • draganuta

    4

  • Executron

    3

  • tracky

    3

Salut postez si eu pe acest topic,intr-u cit am o mare problema,pe care nu stiu cum o voi rezolva.Poate imi va da cineva vreo idee pina la urma.Ma aflu in franta,unde lucrez cu o firma romaneasca,sint cu masina care este imatriculata in romania,si peste o saptamana imi expira itp.Am stat linistit pina acuma pentru ca am crezut ca se poate face fara probleme aici itp.De fapt asa mi-au si spus francezii de aici ca nu ar fi probleme daca masina este imatriculata in romania.Dae cind le-am aratat talonul care este din 2008 au spus ca nu este bun.si ca am nevoie de un certificat de omologare de la volkswagen france,,,acum sincer nu stiu la ce  sau referit ei ,mai concret dar cert este ca peste o saptamana imi expira si nu mai pot circula......acum nu stiu ce tip de talon a iesti in romania,probabil este mai nou ca al meu,in tara nu pot veni sa sch talonul.si sint intr-o mare incurcatura

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

FAci un drum in tara, schimbi talonul si faci ITP.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

As veni dar din pacate nu pot

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Scuze pentru intrebare, doresc sa fiu sigur:

 

Daca in talon nu am gasit referinte la dimensiunile jentilor (VW Passat inmatriculat in noiembrie 2008) rezulta ca nu trebuie sa am emotii?

 

Am primit de la proprietarul din Germania doua seturi de roti, de iarna pe 15 toli (originale) si de vara pe 17 toli (225/45/17).

 

Multumesc anticipat pentru raspuns! 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pe cartea de identitate romana sunt trecute dimensiunile omologate pentru autovehiculul respectiv.

Chiar daca pe talonul eliberat de politie nu sunt trecute dimensiunile din CIV, in cazul unui control in trafic insotit de un echipaj RAR, talonul poate fi retinut in cazul in care se constata existenta altor dimensiuni ale anvelopelor existente pe autoturism in acel moment comparativ cu dimensiunile omologate din CIV.

 

Omologat in CIV NU ESTE EGAL cu omologat pe acel tip de autoturism.

 

In afara cazurilor flagrante in care jantele bat la ochi (dimensiuni extreme) acesta nu este un motiv principal ca sa va opreasca cineva.

Daca sunteti opriti cu echipaj RAR de fata, aveti toate sansele ca inginerii sa descopere toate neregulile masinii voastre. Ca mai inchid ochii la una alta este strict alegerea lor.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 years later...

Atasez foaie de la Porsche Romania necesara pt RAR,  motor AZD,AJM,AUS, etc - roti pana pe 17 (inclusiv). Valabil si pentru Bora.

Daca vreti pentru alt motor/masina sunati la Porsche Romania (nu la deler) si vi se va trimite gratis.

 

 

roti-GOLF-1J-MY-2001.pdf

Modificat de Cristyg85
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!