Jump to content

Locul Tau De Parcare Platit La Primarie Este Ocupat ?


godoroja
 Share

Postare recomandată

Desi stau la tara si n-am nici o treaba cu parcarile de prin oras, cand merg la Cluj la prietena mea, sincer mi-e si frica sa las masina pe langa bloc, sa nu ma trezesc ca ies dimineata si ia masina de unde nu-i.

Exista si parcare cu abonament, dar evit locurile alea, ca nu se stie cu cine ai de-a face. Caut de obicei un loc nemarcat, dar nu prea gasesti asa ceva.

Mai mult de atat chiar nu stiu ce-as putea face. Oricum masina nu sta mai mult de 2 nopti pe-acolo. Si e clar ca nu e de-acolo fiind numar de SJ in parcare din CJ.

Banuiesc ca prima data o sa gasesc o somatie in parbriz, nu direct amenda.

Bun. In acest caz, alta data las masina pe alt loc. Ce se intampla atunci? Comunitarii imi pun iar o somatie pentru locul respectiv? Sau direct amenda, ca doar m-au mai somat pentru alt loc din apropiere.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

sa te someze sa ce?daca ai zis ca nu parchezi pe alea "pre platite"?

daca o lasi undeva neutru, te pupa cu drag.

in buc e plin de masini de provincie, din care, culmea, o gramada au numaru vopsit pe gard!(alta mizerie nene, care sta de 20 de ani si parcheaza pe trotuaru din fata blocului are impresia ca e trotuaru lu mama lui.pune si numaru in gard!)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

primele zile cand am pus stalpisorul, l-am lasat ridicat, apoi din lene/incredere ca nu ar parca cineva pe el, nu l-am mai pus pe pozitie. insa de azi, cred ca iar ma apuc sa il ridic, chiar daca e sa-l indoaie, gasesc pe vreunu sa-i dea 2 ciocane sau sa-l sudeze in caz de rupere.

hbogdan, nu putem sa ne punem niste sisteme de rezervat locul de parcare gen stalpisori de jur imprejur sau cu lant? sau macar in loc de stalpisor au unii ca un dreptunghi destul de mare dintr-o bara metalica ce cred ca are diametrul vreo 10-12cm si o proptea tot din acelasi material. cred ca ala nu mai are cum sa-l rupa sau sa-l indoaie, ci isi rupe el masina.

acum, daca vrea sa iti blocheze locul ca e nesimtit sau smecher, tot poate. la mine ultima oara a parcat unul la 1m de intrarea pe locul meu, deci nu mai puteam intra pe locul care de altfel era liber, decat ori in diagonala si incurcam celelalte locuri, ori din 100 de manevre peste stalpisor ceea ce ma costa minim 2 cauciucuri pe marginile taioase. asta chiar nu mai ai cum sa previi...

politia s-a purtat decent? a venit relativ rapid?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu stau in centrul orasului si de curand a amenajat primaria parcarea din spatele casei. Am cumparat loc de parcare, am pus stalpu' respectiv si am zis ca de acum totul e ok. Cand ajung seara acasa, am loc sa parchez si cu asta basta. Evident, nu prea a fost asa!

Fiind chiar in centru, lumea vine la baruri/bodegi si asa mai departe si ma trezesc cu locul blocat cu tupeu. Nu odata am gasit suportu' indoit, probabil de cate unu' care a zis ca incape pe langa el. Ca sa nu mai zic ca am gasit un matiz parcat chiar intre 2 suporti, blocand doua locuri de parcare. L-am asteptat pe individ, sa ii explic ca nu e ok ce a facut si ca il rog sa nu mai procedeze asa, ca eu nu ma duc la el acasa sa ii iau locul de parcare. El, insa, era foarte fericit ca a reusit sa bage masina acolo si, vezi Doamne, ce artist al volanului e el! Incredibil cata nesimtire in tara asta! La noi nu exista lege, bun-simt, ordine sau respect! La noi cine are mai mult tupeu si reuseste sa "fenteze" mai bine regulile, ala e mai jmecher si mai valoros.

Cat despre ridicat masinile... la noi pot maxim sa-l anunt pe comunitaru' zonal, care sa le dea amenda. Atat va zic, din proprie experienta: sa va fereasca Al-De-Sus sa va bazati pe comunitari!

Bafta la parcat si sper sa nu aveti aventuri prea mari cand ajungeti acasa

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

treaba cu blocatul locului de parcare in Brasov pe timpul zilei nu mi se pare ok deloc.

Sunt din Bv, dar acum locuiesc in Bucuresti in Sectorul 3. Nu am avut atatea probleme cu parcarea in Bucuresti zi de zi, cate am avut in Bv in cateva vizite de weekend.

De exemplu, intr-o luni trebuia sa ajung la o banca din Piata Sfatului.

Parcarea cu plata de langa maternitate full, parcarea de resedinta de langa facultatea de sivicultura goala toata, dar blocate toate locurile cu triunghiurile din dotare.

Asa ca am ajuns sa las masina aproape de piata Prundului (pentru cine nu stie asta vine cam la 3 statii de autobuz de Piata Sfatului, iar statiile de autobuz nu sunt asa dese ca in Bucuresti).

La Gemenii la maica-mea, deocamdata nu s-au dat locuri platite si oricum sunt mai putine decat masini. Trebuie sa parchez pe trotuar. Noroc ca trotuaru e destul de lat si strada cam neutilizata si cu sens unic, astfel incat nu am avut probleme cu pietonii.

In sectorul 3 e ok ca sunt si parcari neplatit pe Nicolae Grigorescu si acum n-o fi foc daca merg 3 minute pana la masina.

Daca nu gasesc chiar langa bloc, o las la strada ca e lumina si nu sunt probleme.

Oricum, daca parchez pe loc platit (varaa mai vezi locuri nefolosite cateva zile, semn ca propritaru e in concediu) las un numar de telefon pe bord si in 2 min sunt jos.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sa stii ca sunt de acord cu tine. Circul si-n alte zone decat cea in care locuiesc, asa ca stiu cat e de greu sa gasesti un loc cum trebuie in care sa lasi masina. Primaria ar trebui sa faca ceva, da' vorba unui amic (care toata viata lui a fost :scratch:): "vi l-ati votat, sa va spalati pe cap cu el" :D

Ma rog, treaba e ca nu sunt suficiente locuri de parcare! Mai ales ca se lauda cu ce oras turistic e Brasovu'!

Sunt de acord cu lasatu' numarului de telefon in geam si am intalnit si cazuri in care am sunat si omul a venit si a mutat masina. In conditiile astea am fost foarte amabili amandoi si totul a fost ok, dar sa stii ca nu-s prea multi cei care gandesc asa. Ma bucur ca tu esti printre ei! :D

Modificat de HF_Integrale
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

iete ca nu's singuru' care injura ca parcarea de la silvicultura e mai tot timpul goala, dar STUTURILE/T-URILE ridicate...

daca imi amintesc eu bine, una din zgarieturile la masina parintilor mei e cauzata fix din acest motiv :)

intamplarea se petrecea acum 1 an, cand intr-o seara vroiam sa ies la o pizza in oras si ca sa nu las masina la N strazi distanta, am preferat sa o las acolo ca gasisem un loc care nu avea T-ul ridicat... zis si facut, parchez, o incui, plec in liniste sa mananc cu prietena si niste amici, toate bune pana cand ma intorc la masina cand surpriza

asa zisul "propietar" al locului, un Nea Nelu' cu o dacie din 1900-toamna, parcase perpendicular cu mine (ca sa nu pot iesi), si de-aici incepe circul

eu cu amici mei am decis ca sa incercam sa i-o mutam, asa ca deschid masina, ne aruncam toti gecile si hai sa vedem cum o scoatem, ne urnim, ne strofocam, dar fara spor, pt ca era trasa frana si bagata in viteza... ok mergem sa cautam un catzelus comunitar... dau peste unu pe la materninate (savura cafelutza), ii explic problema, el vin cu noi la locul "faptei", da prin statie sa vina un echipas de la rutiera dar n-apuca bine sa zica adresa, cand hop auzim un urlet din zona parcului de vis-a-vis: "Alo domnilor, ce faceti acolo la masina mea mea ?!" ( era chiar Nea Nelu' ) :icon_thumright:

dupa ce vin el glont la noi si ne i-a la spurcat ca de ce i-am furat locul de parcare, ca el a platit la primarie, ca nu stiu ce, se i-a de comunitar ca de ce nu`mi da amenda pt tulburare de posesie, etc, etc.... si intr-o clipa de ne-atentie a mea, mosu s-a repezit la haion si mi-a lasat o frumusete de zgarieturia cu o surubelnitza ( care a scoso din buzunar ) drept "rasplata" :blink:

pe moment vroiam sa-l iau la bataie, dar am fost temperat repede de prietena si amici, .... oricum poveste s-a terminat oaresice ok, pt ca pana la urma respectivul Nea Nelu' si-a luat amenda pt distrugere, tulburare linisitei publice si nu mai stiu ce, iar dupa ce si-a mutat masina si am putut iesi din loc de parcare, i-am notat nr, i-am luat o copie dupa procesul verbal de amendare de la comunitar, numele comunitarului si m-am dus nervos acasa

pana la urma parinti mei au revopsit haionul pe asigurarea lui (cu mult tam-tam si multi nervi), dupa cele povestite de mine, dar faptul ca in loc sa ies si sa plec sa-mi vad de treaba mea, am pierdut 2 ore de-am pixulea sa ma cert cu amarat de mos, stresat de viata

in Brasov in ultimi 4 - 5 ani s-au creat multe locuri de parcare, nu prea ai ce sa-i reprosezi primarului, chestie este, ca doar in cartiere sunt mai multe, in centru nu prea ai unde, cel putin de cand a facut Muresenilor cu 2 benzi de urcare si 1 de coborare au disparut vreo 20 - 30 locuri de parcare bune...

that's life, macar dupa Primarul Scripcaru se vede ceva, dupa alti nu prea s-a vazut nimic (de exemplu dupa Ghise)

:) safe si fara incindente

Modificat de Riddler
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu vreau sa intru in polemici cu tine si adevaru' e ca 'nea Nelu ala de care zici tu era cam dus cu pluta! Cum naiba sa faci asa ceva? Era nebun? :D

Totusi, gandeste-te ce ai face tu daca ar veni unu' la tine acasa si ti-ai gasi locu' de parcare (pentru care platestei niste taxe) blocat? Iti zic eu... cauti sa vezi daca a lasat vreun numar de telefon pe bord si daca nu, te duci direct la Comunitari, care ii dau amenda. 1000 RON. 500 in 48 de ore. Merita sa blochezi un spatiu pentru asa ceva, fara macar sa lasi un numar de telefon? Ma indoiesc. Ma rog... fiecare procedeaza cum considera, ca d-aia e o tara libera.

Eu evit scandalurile si discutiile cat pot. Daca imi blocheaza locul cineva, mai bine blochez si eu locul unui vecin (pe care-l sun si ii comunic, sa nu ma-njure) si dupa ce isi muta ala care m-a-ncurcat masina, o mut si eu. Sa nu se ajunga la amenzi si alte d-alea, desi unii chiar merita. Oare cum o fi sa ajungi la 11 noaptea acasa si sa n-ai unde lasa masina, ca a venit unu' sa vada meciu' la bodega? Tare, nu?

Bafta! :ceuameni:

Modificat de HF_Integrale
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

din cate stiu eu, este ilegal sa iti blochezi locul de parcare cu un T. eu nu ma supar cand gasesc locul ocupat in timpul zilei, desi il am platit la primarie. idea e ca nu prea se parcheaza pe locurile platite in cartierul in care stau eu in Bucuresti. stie cineva cat o sa mai fie taxa la anul, pentru locul de parcare? anul trecut am dat 80 de lei/an. (mai mult decat ok dupa parerea mea).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

HF integrale pune problema f bine. Ce faci daca iti gasesti locul ocupat la 11 seara?

Daca vii relaxat si ai avut o zi buna, parchezi in alta parte, ii ridici stergatoarele si asta e;

Dar daca ai avut o zi f proasta, in care totul ti-a mers de-am pixulea? Si esti obosit, ai stat in bara la bara, si pe deasupra nu ai nici unde sa o lasi? Si el ca nesimtitul nu a lasat nici telefon? Nu il blochezi? Ba da, si astepti sa te caute.

Eu am patit-o. Eram singur acasa, si cum nu stau cu prietena mea in aceeasi casa, abia asteptam momentul sa fim singuri.

Locul de parcare se afla intr-o parcare amenajata, si care era plina, deci nu ai cum sa te gandesti ca respectivu loc nu e platit, din moment ce parcarea e full, trotuarul la fel, numai locul ala e liber. Bineinteltes ca am gasit o masina pe locul meu. Il blochez pe nesimtit, si urcam noi linistiti (era fix 11 seara). In timp ce "discutam", aud o ploaie de claxoane, si cand ma uit pe geam tipul dadea cu pumnii in parbrizul meu. :angry:

Iti dai seama ca m-a luat tremuratul, :mad: de cand &^^%!@#^% isi permite ala sa imi faca asta? M-am imbracat si plin de nervi am coborat. Eram hotarat sa il bat daca era obraznic. Ca frate, am lasat-o si eu 10 minute. De aproape o ora intrasem eu in casa, deci nici nu prea se pricepea la estimat. Era drogat omul, si dadea cu pumnii vezi Doamne sa porneasca alarma. Ca iarta-ma sefule, mancati-as p##$%a ta, bla bla. Nu aveam ce sa vorbesc cu el, si nici ce sa ii fac. L-am lasat sa plece. Dar daca nu era drogat si era un om in toata firea, si mai facea si scandal, ce trebuia sa fac?

Riddler, nu vreau sa intru in polemica cu tine, ce a facut mosul ala, clar numai un om nebun putea sa faca, si imi pare foarte rau pentru masina. Dar tu (vad ca ai un passat, destul de nou) daca vedeai o gasca de 4-5 oameni care iti bruscau masina, ce faceai? Ii rugai frumos sa se opreasca? Nu, iti spun sigur, ce a fost la gura mea, ar fi fost si la gura ta, poate mai aprig. Eu cand nu e locul de parcare liber (am uitat sa precize e locul tatalui meu) o parchez si la 400 de m de blocul meu, cu toate ca sunt locuri pe un trotuar din interiorul parcarii, care nu sunt incadrate ca locuri de parcare, implicit nu sunt cu plata, dar sunt baieti care parcheaza zilnic acolo de 3-4 ani. Si nici in alte parti, nu imi permit sa o las pe locul cuiva mai mult de 30 de min, bineinteles cu cartea de vizita in geam, si nu mai tarziu de 6 PM.

Omenesc ar fi ca prima oara sa il iertam pe cel care parcheaza pe locul nostru, si abia apoi, daca acesta persista in nesimtirea lui sa luam masurile legale, sau mai putin ortodoxe, in functie de cum considera fiecare. Imi cer scuze daca am fost prea vorbaret, si am scris ceva mai mult decat presupunea titlul acestui topic.

George

Modificat de gHapciu
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

eu sunt perfect de acord cu lasatul nr. de tel in geam. si am fost (si sunt) pe ambele baricade. de nspe mii de ori mi se blocheaza accesul in curtea in care parchez (nu e locuita casa, da' nu are importanta, ideea e ca e curte, si e masina inauntru tot timpul, ba mai si scrie mare "garaj"). in NICIUNUL dintre cazuri nu a lasat cineva nr. de tel in geam sau orice, numai o singura data a parcat cineva cu anunt "de vanzare" in geam, am sunat, a venit imediat, treaba rezolvata. in rest, sunat politie, dat amenda, etc (nu de fiecare data, ca tre' sa stau cam 1h pana se rezolva totul, minim). din pacate ridicarile nu sunt valabile decat pana la 8 seara, deci nu ma ajuta cu f mult ca isi ia amenda, daca s-ar ridica masina ar fi mai bine.

repet, in cazul in care e nr de tel in geam, sau macar au nr. de tel in baza de date de la politie (da, politia mai intai incearca sa te contacteze telefonic inainte sa trimita echipaj), e foarte ok, nu am absolut nimic impotriva, ca nu mor in 5 minute cat ii ia sa coboare sau ceva.

acuma, mi s-a intamplat si invers. non-stop am cartea de vizita in geam, exact din aceasta cauza, ca mai blochez, nu prea ai cum fara sa blochezi. mi s-a intamplat de cel putin 2 ori sa faca spume si sa zica ca sta de 1h sa ma astepte, si cand ii arat cartea de vizita in geam "pai ce domne, tre' sa stau sa ma uit io?" DA, evident, ca mai exista si oameni cu bun simt care lasa asa ceva.

prin urmare, am inceput sa las ditai foaia pe bord, cu nr. de tel scris MARE. ma credeti ca mi s-a intamplat sa primesc reclamatii "la administratie" ca domne, l-am blocat si bla bla? si dobitocul a sunat la 2 noaptea la administrator sa ii zica asta, cand putea la fel de bine sa sune la mine, si rezolvam problema. din mom ce am blocat, evident ca sunt available la absolut orice ora. nu stiu, parca lumea nu mai gandeste....

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@HF_Integrale & @gHapciu: de-acord domnilor, ca a fost si vina mea atunci, pt ca m-am grabit sa parchez, si n-am mai cautat mai atent, oricum prin zona se stie ca Sambata seara nu prea gasesti loc de parcare, pt ca multi iesa in oras, dar sincer va zic un lucru, am lasat de 2 ori nr de telefon in geam (parcasem in dreptul unui magazin de marfa) si m-am trezit sa fiu sunat la 2 noaptea de niste mistocari care banuiesc ca mi-au cules nr. din geam cand au trecut prin zona....

2 - 3 zile mi-am tinut unul din telefoane mai mult inchis decat deshis din cauza acestor "mistocarii" :D

si am ajuns la concluzia urmatoare, vrei sa fii corect, NU-I BINE, vrei sa fii incorect... iarasi NU-I BINE, atunci cum draq trebuie sa fii :)

legat de subiectu' "daca mi-ar face mie asta, ce-as face..." ce pot sa zic este ca eu oricum stau la casa, am curte + platforma de garaj unde o tin, deci nu am inchiriat de la primarie loc de parcare, singura data cand parchez pe un loc inchiriat este cand imi vizitez niste amici din alta zona

oricum fiecare dintre noi cred ca prima oara ar reactiona dur, aplicand o veche zicala americana "shot first, ask questions later" :offtopic:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

din cate stiu eu, este ilegal sa iti blochezi locul de parcare cu un T. eu nu ma supar cand gasesc locul ocupat in timpul zilei, desi il am platit la primarie. idea e ca nu prea se parcheaza pe locurile platite in cartierul in care stau eu in Bucuresti. stie cineva cat o sa mai fie taxa la anul, pentru locul de parcare? anul trecut am dat 80 de lei/an. (mai mult decat ok dupa parerea mea).

depinde de hotararile consiliului local. in constanta este perfect legal, si mai mult, te obliga sa iti pui si te trimit ei la firma care le produce, unde depui un mic dosar. iar locul tau e rezervat 24/24, nu e niciun orar in care e rezervat si in rest sa fie liber.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@gHapciu: cunosc si sentimentu', si situatia! :) Bine ca pana la urma ai rezolvat cu omu' ala. Nu pot spune cum as reactiona daca l-as gasi pe unu' ca da in masina mea cu pumnii (sau cu surubelnita, ca-n cazu' nefericit al lui Riddler), dar nu cred c-as suporta prea bine situatia...

@Riddler: sa stii ca ai mare dreptate. In tara asta e o problema generala. Multi sunt foarte nesimtiti si ti se-ntampla sa fii luat de fraier daca respecti regulile sau esti corect. Din motivu' asta, in loc sa devina aia nesimtiti mai corecti... se-ntampla exact invers! De ce? Legea supravietuirii. Nu e bine, dar asta se intampla!

@martini: idem si la Brasov cu locurile de parcare. Exact aceeasi procedura. Se vede ca "al nostru" e prieten cu "al vostru" :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Administrator

Mai baieti, nu va mai agitati acum pentru aceste locuri de parcare.

Acum vin de la Primaria locala, unde am fost sa-mi prelungesc locul de parcare si ghici ce mi s-a spus?

Incepand cu anul viitor nu se mai plateste pentru locuri personale, ci se va plati o taxa pentru faptul ca s-a amenajat o parcare si se va parca pe ideea "primul venit, primul parcat"

Asta cel putin in metropola resedinta de judet Slatina . :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu pot sa nu-mi manifest indignarea fata de aceasta idee... Nu va duce decat la haos si la masini vandalizate. Sper din tot sufletul sa nu se aprobe asa ceva. Oricum mi se pare o dobitocenie sa platesc pentru "ca s-ar putea sa am unde sa parchez" :unsure: =))

@riddler, ot, eu am cosmote, si primesc telefoane saptamanal, cu propuneri ... "diverse" :D de la pustoaice de liceu care nu au ce face cu minutele :). Revenind la ce spui, eu am in geam nr de telefon si cand parchez pe trotuar la intersectia a 2 strazi, si mi se pare ca pt a intra pe strada cu masina de gunoi trebuie sa fie un pic mai priceput decat "gogu" din celebra reclama. Pana acum nu am primit astfel de telefoane, si Bucurestiul, crede-ma, e capitala atat a tarii, cat si a nesimtitilor.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Salutare !

Io patit recent una dureroasa pentru buget.

Ieri primit recomandata prin posta. Gandeam ca e vreo amenda pt viteza - radar. dar nu !

Era pt ca am parcat o data pe locul unui vecin car avea loc distribuit de ADP2.

Amenda pt aceasta fapta, probabil condamnabila si de extrem de periculoasa, la adresa vecinului respectiv sau cine stie cui : 1500 lei. Asta conform HCGMB 124/2008 - opera produsa de echpa lu' Dom' Videanu. Si acum mai fac scenarii cate trebuia sa bifez simultan din regulamentul de circulatie ca sa ajung la cuantumul asta de amenda: inte 1500 si 2500 lei.

De vecinul meu :rolleyes: ce sa mai zic, ca avea mai mult de mers pana la lift decat pana la interfon ca sa ma incalzeasca cu niste d-alea maruntel sau strigate ca sa ma corijeze.

Acum ... cine isi doreste asa cadou de Craciun ? Poate sa ii doresc idem vecinului ...

Ma rog ! Tot m-am documentat pe sursele din PV si e clar in HCG, dar poate fi atacat modul in care e formulat PV si il pot anula la Judecatorie, sa scap cu un avertisment. I wish !

NB in urma documentarii gasit multe obligatii si mai ales intrdictii pt cei care utilizeaza parcajul public pe terenurile domeniului public: nu reparatii, nu activ. de intretinere auto ( spalare, etc), nu blocat locul, nu marcaje suplim altele decat aprobate de Comisia lor tehnica dela Circulatie s.a.

Poate e util si fresh input-ul meu. Daca vreunul din voi a trecut p-acolo sau e mai familiarizat cu procedura asta: plangere impotriva PV de constatare a contraventiei Si ma poate ajuta cu sfat/ procedura/ model de diverse docs. : plangere, argumentare: MULTUMESC IN AVANS ! pt spiritul lor de samaritean si generozitatea de Craciun !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Era scris/marcat clar pe trotuar/carosabil ca locul este alocat cuiva? Te poti lega de chestia asta.

Daca insa era marcat, iti doresc sincer succes in atacarea PV-ului.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@altauprieten

daca ti-a venit amenda inseamna ca ai stat ceva pe locul omului, suficient cat sa se enerveze.

Eu zic sincer decat sa contesti amenda pentru care esti perfect eligibil (nu vad ce scuze ai in afara ca "e prea dura" etc) mai bine ai invata sa respecti niste lucruri si nu te-ai mai agita aiurea.

Ca n-ai bugetul s-o platesti, asta e altceva.

Daca tot esti asa de samaritean, poti face scandal, pentru altii care vor fi pusi in situatia ta, ca suma este disproportionat de mare. Asta ca sa le faci un cadou celor care vor gresi ca tine.

In rest, mentalitate romaneasca, cautam nod in orice numai sa nu platim pentru ce am gresit.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

docman cred ca ai o atitudine total nepotrivita. Mentalitatea romaneasa pe naiba. Sa fim seriosi, si eu am loc de parcare platit, dar nu mi se pare normal sa plateasca omul 1500 lei pentru o prostie. Ca a gresit, nu cred ca se indoieste cineva. Ca trebuie sa plateasca, iar, nu cred ca are cineva argumente contra; Dar de aici si pana la a plati suma asta nesimtit de mare, mi se pare mult. Sa iti zic sincer, eu nu am salariul de 1500 ron. Se putea ridica masina, si ajungea pe la 600 de lei, sau un avertisment pentru inceput. Iar vecinul lui... asta se cheama rautate. Era mult mai simplu sa urce la el, sau sa sune la interfon, sau sa il blocheze, pentru prima data. Eventual niste sergatoare ridicate.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

daca ti-a venit amenda inseamna ca ai stat ceva pe locul omului, suficient cat sa se enerveze.

Eu zic sincer decat sa contesti amenda pentru care esti perfect eligibil (nu vad ce scuze ai in afara ca "e prea dura" etc) mai bine ai invata sa respecti niste lucruri si nu te-ai mai agita aiurea. Ca n-ai bugetul s-o platesti, asta e altceva. Daca tot esti asa de samaritean, poti face scandal, pentru altii care vor fi pusi in situatia ta, ca suma este disproportionat de mare. Asta ca sa le faci un cadou celor care vor gresi ca tine.

In rest, mentalitate romaneasca, cautam nod in orice numai sa nu platim pentru ce am gresit.

Merci docman2 !

Io am un sfarsit de an fericit ! pe tema bugetului !

Probabil nu esti singurul care gandeste asa !

Io sunt abatut pt. ca amenda e excesiv de mare, mai ales pt momentul in care mi-a picat in poala, si vezi trimiterea mea ref. Regulamentul Circulatie si pericolul in care s-a aflat cineva din cauza faptei mele. Faptul ca am patit-o si pe drept, adica din vina mea, nu pot argumenta. Ma plangeam de situatie si am gasit locul in care exact asta e subiectul disputat (vezi titlu). Poate am crezut ca ma va ajuta sa ma linistesc si sa mai primesc vreo sugestie pt aplanarea situatiei, dar.. nu prea avut rezultatul asta.

Multam pt atentie si celor carora povestea asta nu le-a declansat decat reflexul sa sara la jugulara - poate va puneti si voi in papucii unuia care trece printr-o faza aiurea. Poate va dati seama ca puteti fi generosi o data in an . Cu o parere sau observatie intelegatoare ! macar de Craciun = o data in an !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nu stiu cum e in bucuresti la voi, insa la noi in constanta, ai urmatoarele obligatii:

1. sa ai autorizatia de parcare de la primarie si taxele platite la zi ( locul de parcare al vecinului )

2. sa fie delimitat locul de parcare, vopsite marginile locului propriu-zis

3. sa existe stalpisor standard de la primarie, pe care sa scrie in clar numarul de inmatriculare si numarul autorizatiei de parcare

4. sa fie RIDICAT stalpisorul in momentul cand pleaca masina. Asta e interesant deoarece de la politie au spus ca daca nu e ridicat, nu e clar din punctul lor de vedere daca nu cumva a existat vreun acord verbal intre tine si vecin, sa te lase sa parchezi masina pe locul sau, si apoi s-a razgandit si a chemat politia. deci, ai putea zice ca iti daduse el voie sa o lasi acolo, si dupa aia el nebun a chemat politia. Inca o treaba: de ce nu a incercat politia intai sa te contacteze sa rezolvati pe cale amiabila "litigiul". si chiar si asa, aici e amenda intre 200 si 500 ron.

O mica poveste: chiar la mine in parcare, un batran recalcitrant, si-a luat un loc de la primarie acum vreo 6 ani, dar nu si-a platit taxa pentru el decat atunci un trimestru. nu si-a mai mutat masina de atunci, deloc, si toata lumea stia ca e locul lui. cand am fost eu insa la primarie, aia s-au oferit sa imi dea locul respectiv pe motiv ca era deja marcat, avea stalpisor, era mai simplu si pentru ei, insa am refuzat stiind cine e acolo. l-a luat alt vecin, si sa vezi scandal 3 zile a tinut, cu politie, cu primarie, cu blocat parcarea de mosul ala care in primele 2 zile nu a vrut sa iasa din casa nici cand il soma politia. in a treia zi si-a luat masina de pe locul respectiv insa a blocat parcarea vreo 6 ore, nimeni nu a intrat sau iesit. vroiam insa sa iti zic totusi de atitudinea politiei care nu s-a repezit sa dea amenda, si chiar a incercat sa rezolve situatia frumos, si oricum, chiar daca ii dadea amenda nu era asa mare. amenzile astea sunt date de administratia locala printr-o HCLM

succes

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Of, oof !

Am mai sapat pe net dupa referinte:

Din Regulamentul privind regimul spatiilor de parcare de pe terenurilor apartin

Modificat de altauprieten
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@altauprieten

spune-ne tu sincer dar sincer:

- remarcasesi ca e parcare delimitata?

- era prima oara cand faceai?

- cat timp ai stat pe locul omului?

- de ce trebuie sa se deranjeze cineva ca sa-ti atraga atentia (inca o data daca marcajul n-a facut-o) ca trebuie sa-ti muti masina de pe locul lui? De ce trebuie sa vi se atraga atentia? De ce n-ai urcat tu la el sa-i lasi un bilet "vecine sunt disperat n-am loc de parcare"?

Eu sunt perfect de acord sa va luati amenda si sunt perfect de acord sa evitam aceasta tiganeala cu "mica intelegere" si sunat, deranjat etc. Lucrurile sunt clare asa, sunt civilizate, nu trebuie eu sa discut cu vecinul x si y cu care n-am nici o treaba.

Acum intreb si eu ca un naiv ca tot se zice "ca am sarit la jugulara" ca etc.

Daca pana acum nu v-a interesat (ca asta e termenul) cat e amenda, cum aveti curaj sa vorbiti de ceva? Daca v-ar pasa putin de legislatie (fie ea si absurda) lucrurile astea nu s-ar intampla.

Stati si asteptati mosul ca poate vine cu reduceri de amenzi.

Eu zic ca inainte sa denumiti colegii de forum intr-un fel sau altul sa va intrebati daca intre "omenie" si "civilizatie" nu e cumva o linie fina pe care multi o inclina in detrimentul celeilalte. Incercati sa vedeti un pic si punctul meu de vedere si o sa vedeti ca e perfect acceptabil.

"Omenia" si "intelegerea" face in tara ca niste termeni gen "datorie", "serviciu", "dator", "intelegere" sa devina niste tare pe care le caram dupa noi. Suntem obligati sa intoarcem "serviciul", "intelegerea", etc in loc sa putem sa ne ducem viata normal, planificabil si previzibil. E aberant.

Modificat de docman2
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

altauprieten, nu vad de ce te simti atat de lovit de ceilalti membri ai forumului. Ai venit aici sa te plangi ca uite ce rau a fost politistul si ti-a dat amenda mare, si acum daca o platesti nu mai ai bani de cumparat cadouri sau cozonac pentru craciun. Te-ai gandit macar o clipa in momentul in care ai vazut locul de parcare ca o sa incurci pe cineva? Ti se pare normal sa parchezi pe locul inchiriat de altcineva si pentru care plateste bani la primarie?

Nu vreau s-o fac pe lupul moralist, insa nu ai nici un fel de circumstante atenuante. Intr-adevar, amenda e destul de mare, insa suma e destul de mare pentru ca tu, ca si contravenient, sa nu mai repeti fapta a doua oara.

Nu inteleg ce vroiai sa primesti, o rugaminte de la politist sa nu mai faci a doua oara? Ai gresit, esti vinovat, asa cum tu ai recunoscut, acum plateste si vezi cum faci sa inveti din greseli. Sarbatori fericite tuturor!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!