Jump to content

Sedan Sau Break ?


Gip
 Share

Postare recomandată

Avantaje berlina:

- zgomot mai mic la rulare poate 1-2 dB; insesizabil pentru o ureche normala; irelevant ca avantaj.

-spatiul interior se incalzeste muuult la rapid hai sa zicem ca e avantaj, desi cuvantul "muuult" mi se pare superfluu

-daca deschizi portbagajul nu se raceste instant masina e ca si cum ai deschide o usa. nu l-as numi avantaj.

-pe vreme proasta nu ai spatele varza de noroi eu nu stiu pe ce drumuri umbli tu, insa in Romania am vazut si sedanuri si breakuri murdare, in Germania ambele-s curate :) irelevant ca avantaj.

-daca pui in masina ceva care miroase, nu iti pute in toata masina. La fel, daca se varsa ceva in portbagaj nu pute dupa aia in masina 2 luni... irelevant ca avantaj.

-aspect mai frumos irelevant ca avantaj.

- in cazul in care mergi la diverse evenimente unde trebuie sa ai o anumita prestanta, altfel da masina sedean fata de break irelevant ca avantaj.

- la revinzare intotdeauna scapi mai repede de ea si la un pret mult mai bun fata de break... discutabil; irelevant ca avantaj.

-putin relevant, dar este: spatiu mai bun de manevra si parcare datorita marimii mai mici. discutabil; irelevant ca avantaj.

Toate aceste conditii se aplica pentru o folosire normala a masinii.

Daca insa o folosesti peste 50% in excursii f lungi, multe bagaje , clar e mai avantajos breakul.

 

Ce ramane cat de cat ca avantaj e faptul ca un sedan se incalzeste mai repede decat un break si ca nu se raceste la fel de repede cand deschizi 30 sec. portbagajul iarna la -15C :) Restul sunt consideratii subiective.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Asta e parerea ta . Sunt chestii mai mult sau mai putin minore care cumulate fac diferenta.

 

Pentru tine daca iesi in chiloti sau in slip pe strada nu e nici o diferenta, tot aceleasi parti ale corpului si in aceleasi proportii le acopera....

 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

- in cazul in care mergi la diverse evenimente unde trebuie sa ai o anumita prestanta, altfel da masina sedean fata de break

 

Imi permit sa comentez doar o singura afirmatie care personal mi se pare deplasat, cea citata.

 

daca ajungem sa vorbim de "prestanta" ca ajungem la resort si se uita valetul urat la noi cand predam BREAK-ul, ca ar fi fost mai bine clasat o berlina,

 

nu cred ca e cazul. de ce? ca daca esti la acel nivel <si pot da niste nume>  sa ai masina ca mijloc de etalare, nu ai doar o masina si nu exista dilema intre break si sedan ci amandoua si alte 15 pe langa.

 

dar tipic romanesc, ne place sa ne dam aristrocrati dar nivelul la combustibil e pe rosu.

 

e doar o parere si trebuie tratata ca atare si nu sustin lista de avantaje si dezavantaje trecute acolo ci pur subiective sau doar o parere personala.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Fiecare masina are punctele ei forte, iar punctele forte depind de necesitatile fiecaruia.

Break-ul are avantajul spatiului suplimentar si, chiar mai important, ofera cel mai facil acces la acest spatiu. Eu unul regret ca am luat sedan in loc de break tocmai din acest considerent.

Asta nu inseamna ca sedanul are vreo problema, ci doar ca e mai putin potrivit pentru mine.

Un supercar are un singur avantaj/ punct forte: fuge de mananca pamantul. Si tocmai de asta oricare si-ar dori unul. In rest, e o masina de rahatul, dar e nevoie de un singur aspect care sa decida.

Nu exista vs. intre sedan si break! E ca si cum ai face versus intre cel mai bun copil, baiat sau fata?!

Depinde de ce isi doreste fiecare, iar in cazul masinii de ce ii trebuie fiecaruia.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

   Am intalnit unii care chiar au o aversiune fata de break. Posibil sa fi fost marcati pe viata de la vreo inmormantare si nu vor sub nici un motiv sa-si cumpere "dric".

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

cu toate ca  sedanul arata mai bine, duc dorul unui break mai ales la drumurile lungi cu un copil si o sotie care vrea sa ia toata casa cu ea! 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 months later...

Eu am o Fabia combi, taică-miu o Fabia sedan iar cumnatul meu o Fabia hatchback. Toate trei sunt frumoase, toate trei te duc şi te aduc, dar când e vorba de practicabilitate,spaţiu şi accesibilitatea la acesta îi bat la fund pe amândoi. Nu de puţine ori am fost solicitat pentru a transporta diferite chestii care nu încăpeau în sedan sau hatchback (un frigider, o uşă, bagaje mai multe ş.a.). Ca şi comportament pe şosea nu mă pot compara cu ele pentru că într-adevăr fundul mai lung trage puţin în curbă, dar nici nu am rămas de căruţă : depinde de fiecare cum conduce şi ce vrea de la maşină. Am avut şi sedan şi hatchback (ambele Opel), dar mai bine mă simt în Combi. Merg cu ea şi cu mult şi cu puţin. Oricum, cea mai bună maşină e cea pe care o ai, poţi să o întreţii şi îţi place să mergi cu ea.    

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Fabia combi si sedan sunt frumoase?

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Detin un Audi A4 B5 berlina si un Vw Passat b5.5 break.

Berlina: Imi place tinuta de drum, aspectul agresiv.

Break: Spatiul interior net superior

 

Nu m-as repezi sa spun, cumparati berlina sau break. Depinde daca ne referim la masini second hand sau noi. De exemplu la momentul la care am cumparat Passatul, puteam sa aleg de la acelasi vanzator un Opel Vectra C berlina, nu regret alegerea.

Alegeti masina instinctiv as spune :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru mine nu exista alt masina decat combi!

Or sa zica unii ca am un fix. Nu este. Prima masina personala (adica a mea, luata pe mine) a fost Matiz. Da, chichineata aia. Mi-a placut aspectul la nebunie, desi nasul meu spunea sa imi iau musai logan, ca abia aia e masina. Ce am carat cu matizul... nu incapea nicicum in logan. Apoi am vrut ceva mai mare si, dupa 2 ani si jumatate a venit in familie un Aveo HB 2007 (nou, versiune full). Nebunie mare, masina rosie, ceva mai spatioasa, stabila etc. Am carat cu ea combina frigorifica de 2 m (cu 100 si ceva la ora), canapeaua, toate lucrurile sora-mii cand termina cate un an de facultate (ramanea loc doar pentru noi in fata, cu bancheta lasata acasa). Alergam cu 140/h din Iasi spre Neamt, masina statea impecabil pe sosea. Apoi am constatat ca un cos de la kaufland incape in portbagaj si pun destule si pe bancheta, deci am brut un combi. Si asa a aparut in familie tractorul! Asta masina, nene! Portbagaj imens. Da, imens! Spatiu la interior... ce sa comentez?! Incap 5 grasi fara sa fie incomodati de ceva. Eu nu-s gras, dar daca o sa car si vreun gras cu mine vreodata?! Acum NU am bani sa umplu portbagajul cu cat as putea baga in el. Cosul de la kaufland mi se pare mic acum, imi trebuie 3 sa il umplu. Rabatez bancheta, pun o saltea si dorm in masina de n-am probleme. Deasupra, pe barele standard (pe care nu le gasesti pe sedan) pun un Ocean 200 si masina se comporta bine pe sosea, in ciuda centrului de greudate ridicat. Hayonul se deschide destul cat sa nu dau cu mecla in el cand il deschid. Tatal meu are o jetta 2010, cu un portbagaj mare, insa nu poate baga lucruri voluminoase in el (deh, sedan).

Una peste alta, daca ar fi sa aleg din nou, as alege combi. Sa imi dea cineva un sedan- cum pleaca de langa mine il pun la vanzare. Eu sunt genul caruia ii place sa aiba spatiu mare in masina, sa nu ma rog de cineva cand am de carat cate ceva. Iar forma masinii e chiar placuta. E zgomot de la hayon... Nu zau?! Se raceste repde in masina... No shit, si cand se deschid portierele nu se raceste?! Pui ceva mirositor in portbagaj... Pai cine te pune? Eu am carat porcul, intins lighene si coveti, a intrat un grasun de 150 de kile transat complet si o butelie de aragaz (ca deh, nu l-am parlit la bricheta).

Masina este foarte stabila, chiar si cu PDG. Am mai mers cu audi a4 (penultimul model 2.0 tdi si 2.0 tsi si cu un v6 de 2,5 tdi), toate combi, spatiu impresionant, foarte practice, oamenii nu s-ar lua altceva, mai ales ca stau in Italia si stie fiecare ce inseamna sa mai poti strecura ceva in masina.

 

Deci eu (si implicit sotia) nu concep alta caroserie decat combi, e cea mai practica formula posibila. Mai sus de asta e sharan, galaxy, vito si restul. Imi place cum arata unele sedanuri, dar nu mi-as lua. Nu e vorba de struguri, dar nu mi-as dori un sedan. Prestanta?! Mi se falfaie, sunt un amarat de profesor, nu ma dau patron de restaurant/hotel, nu imi pasa de gura lumii sau a valetului, nu merg la evenimente mondene din inalta societate. Ce, bucatarul ala cu cioc de la masterchef nu are un ford mondeo combi?! Si ii place masina si nu e complexat de ceva. Si nu are ala bani sa isi ia sedan?! Sau inca o masina care sa ii ridice prestanta? Come oooooooon...

 

In familie s-au cam inmultit break-urile, prin cercul nostru sunt golfuri, audi s4, zafira, sharanuri etc. Masini practice, nene. Tata e mai fitos, merge la costum mai mult (e seful meu), si-a luat sedan negru. Se conduce fain de tot, dar la spatiu ia bataie la curul gol de la tractorul meu.

 

In concluzie, cu riscul de a ma repeta, cat oi trai, altceva decat combi nu as lua. Punct. Mi se falfaie cu abnegatie de parerea celor care spun ca mi-am luat cine stie ce dric sau alta minune, avem o pasiune pentru acest model de caroserie (da, ma sustine sotia). Si arata si bine octavia 2, nene. Nu o fi ea audi a4 sau 6, dar masina e frumusica si foarte practica. Si impunatoare, as zice (e mare a naibii). Sa mearga in continuare ca si pana acum si cativa ani nu o schimb, poate pentru o2 FL.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Prea tare pledoaria pentru Combi!!!!

Cam pe acolo sunt si eu cu parerea dar nu mi-o expun atat de colorat. Mi-ati facut ziua :P

Asteptam si replica :d

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Bre, io is de la tara, unde se vorbeste mai colorat :D. Ma adaptez. Si tot la tara mai ai de carat cate ceva pentru casa sau cand faci cumparaturile din oras, nu vrei sa chemi pe altcineva sa te ajute cu restul de bagaje. Pui totul in masina, inchizi hayonul si ai plecat. Am bagat vreo 8 saci de graunte (250 kg), tras ruloul si mers acasa (cota de la asociatie, o parte din ea). Asta e asa, ca fapt divers. Hai ca m-ati starnit, o sa pun niste poze mai... personale, sa zicem, cu "autorulota mea".

post-117502-0-29207900-1389629423_thumb.

post-117502-0-61460500-1389629493_thumb.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mă așteptam să văd grasunul de 150kg in portbagaj,cand colo...surpriză :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Luciane, esti mare. Mi-am început ziua bine, râzând cu poftă. Aprob pozitiv tot ce ai spus despre combi (vezi profilul meu), şi cum ar spune un clasic în viata, ,,eşti fanul meu".

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

clar break....faci ce vrei cu ea si cari ce vrei..o mica intamplare se face ca aku vreo doi ani am fost la cineva aniversat si am ramas peste noapte omul nu avea loc pt toti in camere doar pe jos..asa ca eu si cu fratele meu am gasit loc in masina...am dormit ca un bebelus...numai spun de carat de toate ce este posibil...face toti banii..

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Prefer sedan, mi se pare mult mai practic. Pt. 2 saptamani pe an cand ies undeva la mare consider ca nu merita!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Luat aseară o freza pentru zapada, sunt curios daca incapea intr—un sedan normal, in ambalajul original.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am renuntat la sedan in favoarea variant. Astept sa imi soseasca din DE passat variant. Nu am ales variant ca sunt mai ieftine. Am ales variant ca m-am saturat sa tot rabatez banchetele sa bag tot echipamentul de pescuit, labradoodle-ul imi creste si nu mai are voie pe banchete, si in plus prioritatile mele se schimba usor usor. Sunt omul care la 2-3 ani mai renovez cate ceva prin casa, am multe bagaje cand plec(si plec des) si sincer imi place sa cred ca am evoluat ca societate si nu mai punem pret pe varianta masinii. Ia uite taranu are break sa bage porcul sau nu a avut bani sa isi ia sedan. Am avut sedan-uri cat am fost tanar holtei, insa VOTEZ BREAK cu toata inima. Masini practice si la urma urmei fiecare isi cumpara masina in functie de prioritati si de stilul de viata

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu prefer hach sau break (combi) daca il aveam si awd eram cel mai fericit,tot din motive practice l-am ales.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

eu votez pentru masinile care au stergator pe luneta. :) am avut break, sedan, hatchback si nu mi-as mai lua sedan. e inutil sa iti iei o masina cu un portbagaj in care nu poti sa bagi chestii voluminoase. si in nici un caz nu arata mai bine sedanul.

daca vreti ceva gen sedan, exista octavia, ca se deschide portbagajul ca la un hatchback, sau toledo/rapid.

 

@mihai.31: pai tocmai, daca nu iesi cu masina des, merita un hatchback. de ce sa cari dupa tine un portbagaj gol tot anul?

Modificat de sandman84
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

daca vreti ceva gen sedan, exista octavia, ca se deschide portbagajul ca la un hatchback, sau toledo/rapid.

Astea se cheama liftback si sunt o multime pe piata: Skoda Octavia/Rapid/Superb, Ford Mondeo, Opel Insignia, Renault Laguna, Mazda 6, Toyota Avensis, Vw Passat (generatia B1/B2 din 1973 si 1981-1988). Mie mi se par cel mai bun compromis intre variabiliatea portbagajului si aspectul fluid al masinii

Modificat de nsm
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

am avut sedan...nu mai vreau! am cumparat o masina de spalat pe care nu am reusit sa o bag inauntru si a trebuit sa il chem pe tata cu un matiz...mi-a fost rusine.

 

acum am 2 break-uri:

VW Golf4 Variant 4motion 1.9TDi 101CP 2002

Audi A4 Avant quattro 1.9TDI 130CP 2003

 

audi e mai mic in portbagaj pe inaltime fata de golf, dar tot e loc destul. in plus deschiderea pt incarcare e mare la un break. la sedan desi ai portbagj mare (la unele) trebuie sa inpachetezi marunt (jante mai mici).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca masina de spalat ii etalon....eu de fiecare data cand am cumparat masina de spalat am avut livrare... :D

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!