Jump to content

Probleme La Cutia De Viteze Tiptronic


helldriver
 Share

Postare recomandată

On 29.07.2020 at 16:05, danny d a scris:

Buna ziua, am o cutie tiptronic Aisin 09G (JBG). Nu am probleme cu functionarea dar in D schimba prea repede si in S prea tarziu pentru gustul meu. Intrebarea mea e unde pot sa fac upgrade de soft? Am vazut ca eu am prima versiune de soft 1124, ultima versiune fiind 2962. As prefera sa nu merg in reprezentanta. Multumesc!

Buna seara, n.am gasit comentarii la problema dvs, acelasi offf il am si eu, cum ati rezolvat problema? Multumesc frumos!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut, din pacate inca nu am primit nici un raspuns.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ok, mai asteptam, poate ne ajuta careva. Dar ati auzit ca cealalta codare, ar schimba ceva mai sus treptele?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...
On 09.02.2021 at 19:53, FlorinAzo a scris:

Ok, mai asteptam, poate ne ajuta careva. Dar ati auzit ca cealalta codare, ar schimba ceva mai sus treptele?

Eu am gasit rezolvarea, era cutia codata pentru golf 5 si eu am passat, i.am schimbat codarea si acum sunt multumit

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut colegi. Din cauza semeringului de la pompa de ulei, si din cauza ca am ramas fara ulei in cutie, convertizorul avea un tacanit cand selectam D sau R si masina nu mai pleca de pe loc. Problema mea este acum, ca dupa seria de sasiu am nevoie de convertizor 09G 323 571 J, dar convertizorul de pe masina are codul 09G 323 571 C.

 

Intrebarea mea e daca aceste coduri sunt identice, sau chiar difera de la o litera la alta? Aici problemele se inmultesc, pentru ca dupa codul de la seria de sasiu, nu gasesc convertizor decat original. Convertizorul de pe masina l-am trimis la reconditionat, dar mecanicii au zis ca nu il pot repara deoarece sunt rupte bucati din paleti, si nu se gasesc de schimbat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

@dedy66 de curiozitate, nu ai avut nici o eroare in bord sau in VCDS ca ai ramas fara ulei?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

Salut! Recent mi-am cumparat un golf V 2.0 fsi 150cp automat, avea probleme la cutie, turometru se  tura dar cutia nu cupla, a curs uleiul din ea, am dat-o jos, a fost vorba de pompa de ulei(din cauza la bucsele ce vin pe ea), am dus-o la un mecanic specializat in cutii automate, mi-a recomandat o cutie la fel ca a mea pentru piese(cutie schimbata de el, stia cum este), mi-a spus ca a schimbat pompa si niste discuri care erau mai naspa. Mi-a recomandat ulei febi, ulei febi i-am bagat, el a zis ca intra 7 litri dar cutia a luat doar 6. Cand am inceput sa merg cu masina, la rece, a schimbat foarte bine, dar dupa ce s-a incalzit a inceput sa smuceasca din 3->4->5, iar in treapta a4-a imi face exact cum facea inainte sa umblu la cutie... Mecanicul mi-a sa merg in continuare cu ea ca posibil sa fie blocata vreo valva, dar nu cred ca e posibil asa ceva.

Pe VCDS am eroririle 19490 -Intake Air Temperature sensor 2 (G299)

18032- Mil Request Signal Acive(Check TCM for errors too)

             P1624 - 008 - Intermitent

S-a aprins PRNDS  si nu mai vad ce treapta am, uneori se stinge singur, mai ales la rece cand masina merge cat de cat mai normal.

Mentionez ca nu am facut mai mult de 200km de la "service-ul cutiei".  Am citit tot topicul dar nu am gasit ceva asemanator.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 7 months later...
On 03.11.2020 at 19:38, Catalin 2020 a scris:

Detin si eu un golf 4 automat 1.9 tdi tiptronic. Am luat masina recent cu probleme la cutie . Schimba doar 1 si 2 . Am dat jos singur uleiul din cutie care era negru si am bagat alt ulei pe deasupra. Dupa cate am citit trebuia bagat pe jos pe la busonul de nivel. Mai este ceva de facut . Va multumesc frumos 

Ceau și ai rezolvat problema doar cu schimbul de ulei? Sau ai mai schimbat ceva în ea și a mea schimba la 1 2 rămâne bl9cata în trepta 2 la cald schimba bine  suna ma dacă poți 0747917306 sergiu

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 11 months later...

Salutare !!

Am si eu o eroare  la al meu passat avf  cutie tiptronic eyf

Dupa 300k km am inceput sa am probleme , ulei schimbat, la nivel 6,8l introdus ca de fiecare data  , filtru etc . (am schimbat de 3 ori pana acum uleiul si nu au fost probleme)

Acum m-am trezit cu eroarea 17116-gear2  P0732 incorrect ratio

si mai apare uneori  P0733 static.

comportament , patineaza nu stie sa schimbe in a2-a sau a 3-a se tureaza pana peste 3000  si intra in avarie se aprind toate vitezele din bord, le sterg cu vcds , se sting din bord dar nu stie sa schimbe vitezele tot asa se tureaza .

plecarea dupa loc este ok si inapoi dar la drum se impiedica.

Are cineva idee daca e problema electrica sau mecanica?

Si daca poate cineva cu tiptronic sa-mi spuna daca pe cutie cu vcds /autotrans /measuring block /grupul 05 selenoizii cu motorul pornit sunt toti cu x sau cu o,  si cu motorul oprit contactul pus  tot aceasi grup curent gear in ce treapta ramane 1 sau 4.

Multumesc anticipat !

WhatsApp Image 2023-11-14 at 21.10.59.jpeg

WhatsApp Image 2023-11-14 at 21.10.58(1).jpeg

WhatsApp Image 2023-11-14 at 21.10.58.jpeg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Gasesc un bloc de valve la cineva?  codul cutiei EYF

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...

Salutare, ce cutie de citeze are codul LKW, multitronic sau tiptronic? incerc sa gasesc pe internet dar nu primesc nimic concret

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!