Jump to content

Am alimentat benzina in motor diesel. Ce pot face?


DanL
 Share

Postare recomandată

revin cu ceva precizari... deci dupa 10 l benzina la motor  PD masina nu are nimic acum. trage ca inainte doar ca tot facand plinul mereu nu si.a revenit complet decat dupa ce am consumat tot din rezervor.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...
On 19.08.2016 at 1:24 PM, cuibusel said:

Am pus si eu 2L de benzina la 1.9 PD, dupa care am completat cu 20 L motorina + cativa litri ramasi dinainte. Am mers prin oras 20 de km si nici un simptom. Credeti ca ar fi necesar sa golesc rezervorul?

Si la mine a supravietuit fara nici un simptom (chiar si fara sa fac plinul pt. dilutie). Am pus totusi ulei 2t Mol dynamic.

Multumesc de indrumari

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Audi A3 Sportback

Salut!

Am si eu o problema ca aceasta.

Detin un Audi A3 sportback 2005 140cp

Am alimentat din greseala cu 9L de benzina extra in loc de motorina. Mai aveam cam 25L de motorina cand am facut boacana...

Am mers 10 km cu masina(sormea), fara nici o problema pana am ajuns acasa. Dupa am tractato pana la un service unde i-a fost golit rezervoru cu o pompa speciala si i-am schimbat filtrul de motorina si am facut full-ul cu motorina. Masina a pornit la prima cheie, fara probleme. Mecanicul a spus ca nu a patit nimic.

Parca motorul este un pic mai nervos acum.. 

Pareri ?
 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 5 months later...

Salut!! Am pățit si eu si am alimentat cu benzina in loc de motorina. Deși am citit postările de mai sus am câteva neclarități.  Situația mea este următoarea: am alimentat cu 11 litri de benzina peste aproximativ 20-25 litri de motorina. Problema este ca nu mi-am dat seama de greșeală decat dupa 4 zile cand am fost la mecanic si cand a desfăcut filtrul de carburant a constatat ca mirosea a benzina. In cele 4 zile am parcurs aproximativ 150 km iar singura simptoma a mașinii era ca pornea mai greu pe care am pus-o pe seama calității proaste a motorinei. Înainte de a merge la mecanic am alimentat cu 40 litri motorina iar dupa schimbarea filtrului am mai alimentat cu  inca 20 litri. Mecanicul mi-a mai pus in rezervor aproximativ 200 ml ulei motor si vreo 50 ml ulei motor in filtru. In prezent masina pornește fara probleme si am mai facut aproximativ 320 km fara alte simptome.

As dori daca puteți sa-mi spune-ti cum as putea afla daca au fost afectate injectoarele si/sau pompa de înalte?? Pe tester se poate?? Masina e un Passat b7 de 140 cp din 2012 cu 120.000 km si in prezent se pare ca funcționează normal.

MULTUMESC FRUMOS!!!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca erau afectate aflai pana acum, nu ai pus multa benzina, dar la urmatoarea revizie te uiti in filtru de motorina sa vezi daca ai urme de span.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Salut tuturor!

Sapt trecuta un "inteligent" a alimentat 5,5 litri de benzina peste 6-7-8 l de motorina la un G4 4 Motion, cod motor ARL. Imediat s au pus 52 litri de motorina, s-a mai mers cu masina max 10 km pana acasa, am pus in rezervor 300 ml ulei 2T amestecat cu in 2 litri de motorina.

Intre timp am mers cu masina in jur de 100 km, iar astazi mi a aparut mesajul "Engine Workshop" iar martorul de bujie palpaie intermitent. Pentru o perioada de timp s a oprit din palpait, dar ulterior cand am mai pornit motorul a reaparut mesajul de mai sus + martorul de bujie. (am verificat stopurile de frana si exista un bec ars)

Intrebarea mea este daca voi credeti ca intre mesajul de astazi si incidentul cu benzina ar putea sa fie vreo legatura. 

Mersi.!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

F l o r i n

ti-am raspuns la celalalt post identic - la motorizarea acesta, probabil ca nu - fa o scanare/diagnoza, sa vedem eroarea

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

mersi Florin, imi fac curaj si o sa i fac o diagnoza.

Modificat de C o s m i n
nu mai da quote la mesajul anterior. Foloseste butonul Reply to this topic.
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

C o s m i n

E coincidenta. In concentratia aia, benzina nu mai face daune. Mai ales ca ai bagat si ulei 2T.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...
adi_barbu@yahoo.com

In concluzie dupa 12 pagini citite si 40 de minute de lucru am reusit sa scot un amestec de 7 litrii motorina + 22 litrii benzina , cu ajutorul unei baterii de UPS de 12V, si 2 fire de la un aparat de masura. Mai greu a fost sa demontez bancheta spate 2 suruburi in spatele banchetei mici si 3 piulite in fata banchetei mici (ascunse sub niste ornamente rotunde). Am ridicat mocheta. Am scos protectia de cauciuc. Am scos mufa care alimenteaza pompa. Am scos furtunul de tur din filtru de motorina, si l-am prelungit cu un furtun pana intr-o canistra. Am verificat cu aparatul de masura firele cand am pus contact, firul MARO = -12V , firul ALBASTRU cu ROSU = +12V. Am alimentat de la o baterie de 12V pentru UPS care o aveam in porbagaj. Am facut pauze doar ca sa schimb canistrele. Erau de 5 litrii. Am scos 29 de litrii. Cand s-a terminat s-a auzit si pe pompa ca suna altfel. Am desfacut filtrul de motorina. 5 suruburi T30, stranse destul de puternic. am scos filtrul si am golit si paharul in care sta filtrul. Sters totul foarte bine. Astept dimineata sa merg sa cumpar un Filtru. Cel vechi l-am lasat la uscat pentru model. Si binenteles incerc sa pun si vreo 40 litrii de motorina. Revin cu detalii. Masina este un Golf Plus 1.9 TDI PD.

PS: Am alimentat cu 22 de litrii de benzina cand pe bord imi arata ca mai pot face 80Km, deci aveam aprox. 7 litrii de motorina. Am reusit sa parcurg 900 m pana s-a oprit oprit motorul, am incercat sa dau la automat de 2 ori pana mi-a venit ideea sa ma uit la BON. Am tractat-o pana in parcare cu ajutorul unui prieten, unde i-am facut toate operatiile descrise mai sus. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

adi_barbu@yahoo.com

Am reusit sa finalizez operatiunea cu succes. Am cumparat filtru, Am imprumutat 2 canistre de tabla de 20 litrii bucata, si o palnie. Am cumparat 40 litrii de MOTORINA de data aceasta. Am pus motorina in rezervor, mai putin 400 ml, care i-am pus direct in suportul de filtru (pana in dreptul aprimului surub care se vedea pe interiorul suportului). Am pus filtrul in suport, Am pus si noua garnitura de la capac suport filtru. Am montat totul inapoi cu grija, Am strans cele 5 suruburi cu T30. Cu furtunul de TUR (cel care vine dinspre rezervor) scos , am pus contactul de vreo 10 ori pana combustibilul care a iesit a fost motorina curata. Am remontat furtunul de TUR si l-am demontat pe cel de RETUR. Am tinut o sticla in dreptul tevii de RETUR care iese din filtru si am pus contactul de vreo 6 ori pana a iesit motorina fara sa mai scoata si bule. Adica am amorsat filtrul. Am scos si furtunul de RETUR de la pompa de tandem (de inalta presiune, cea de pe capatul chiuloasei) si am mai pus contactul de vreo 6 ori pana a iesit si pe acolo motorina fara bule. Am montat furtunul inapoi, M-am asigurat ca toate colierele de pe furtune sunt bine asezate. Am mai pus contactul de vreo 10 ori, sa se mai amorseze,  dupa care am pornit. A pornit de la prima cheie cu un tremurat puternic circa 2-3 secunde dupa care si-a revenit si a inceput sa toarca ca de obicei.

Multumesc colegilor de pe forum pentru efortul de a fi scris cum si-au rezolvat problemele, astfel am reusit si eu cu bine aceasta operatiune.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Buna seara.

Sa va povestesc o eroare (umana) comisa azi . In loc de motorina mi-au "scăpat" vreo 4 L de benzina in loc de motorina. Asta pt ca citeam un mesaj in loc sa casc ochii. In rezervor mai erau cam 40 litri de motorina asa ca am facut plinul cu motorina de la rompetrol. In acest moment in rezervor sunt 4 L de benzina si 80 de motorina. 

Ma gindesc totusi ca dezastrul nu va fi prea mare (sper).

Daca ati experimentat asa ceva, nu va sfiiti cu sfaturile si injuraturile.

Multumesc anticipat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Salut,aveam 10 l in rezervor,am băgat 20 de benzina,mi-am dat seama de prostie și la recomandarea unui mecanic am băgat ulei T2 și făcut plinul, mers 100 km și iar pana in dop,a mers bine,pornea greu la a doua a treia cheie,dar am hotărât să scot afara si sa pun iar motorină și să schimb filtrul,mâine revin cu noutăți!!!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Trebuia sa scoti cat mai multa cand ai alimentat prima data , e prea multa benzina cat ai pune peste ea tot nu merge cum trebuie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...

Buna seara Am alimentat 11 litri de benzina in loc de motorina.Mi-am dat seama,nu am pornit motorul si am facut plinul cu motorina{motor 1.9 TDI capacitate rezervor55 l}.Am mers 50 km, dupa care am scos 45 litri din amestec,inlocuit filtru de motorina,facut plinul de motorina si completat aditiv curatare injectoare.Masina porneste merge ca inainte de ''pucinog''.La ce sa ma astept in timp?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  Masinile astea care nu sunt CR, nu au nimic. Unii chiar baga benzina anume ca sa mai subtieze motorina iarna.(totusi nu se recomanda).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu am sa descriu imprejurarile in care am ^comis^ prostia, recunosc ca vina este a mea, eu am alimentat cu manuta mea benzina in loc de motorina . Mai aveam circa 10_12 litri motorina ,era ora 19 , ma grabeam sa mai fac un drum de 300 km si trebuia sa mai alimentez. Am mai pus 23 litri si am plecat. Eram oarecum intrigat de faptul ca la pompa motorina a fost mai scumpa decat pretul afisat pe panoul cu preturile.Dupa 700_800 metri opresc si ma uit pe bon. Stupoare ! Bagasem benzina. Am lasat masina acolo pana a doua zi dimineata când am dus_o tractata pana la service, fara sa_i mai pornesc motorul vreo secunda. La service mi_a golit rezervorul cu o pompa electrica, apoi cu alta pompa electrica care avea furtunul mai subtire a tras combustibilul de pe furtunele de la filtrul de motorina, a schimbat filtrul de motorina  , am alimentat rezervorul cu 5 litri motorina, i_am dat de doua ori la contact, iar la a treia cheie motorul a pornit. Primele 4_5 secunde nu a mers rotund motorul,dar dupa aceea si_a dat drumul, l_am lasat sa mearga 5 minute, cat am platit la service manopera si filtrul de motorina , si am plecat. Dupa jumatate de ora am facut un drum de 330 km cu viteze intre 50 si 140 km/ora si motorul a functionat perfect, ca si cum nu s_ar fi intamplat neglijenta cu benzina.Motorizare VW , 1,9 BLS , 2009 Bluemotion

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...
On 27.08.2017 at 12:40 AM, titi2009 said:

Buna seara Am alimentat 11 litri de benzina in loc de motorina.Mi-am dat seama,nu am pornit motorul si am facut plinul cu motorina{motor 1.9 TDI capacitate rezervor55 l}.Am mers 50 km, dupa care am scos 45 litri din amestec,inlocuit filtru de motorina,facut plinul de motorina si completat aditiv curatare injectoare.Masina porneste merge ca inainte de ''pucinog''.La ce sa ma astept in timp?

ai procedat corect. nu o sa ai probleme. eu am folosit masina cu plinul in care aveam 10 l benzina si dupa 25 ooo km masina e ok. tdi pd

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 months later...

Una bucata vw golf 1.9 pd . . .ma plimb cu familia prin Buc  si la intoarcere spre Giurgiu opresc la primul Petrom . . .alimentez (zic eu ) cu motorina cam 6 l peste tot atatia de motorina ,(  si acum am in fata ochilor pistolul negru si teava groasa !!! ) . . .dupa 2 km masina se opreste instantaneu  ( culmea ) aproape de o benzinarie TSV  .Desfac busonul rezervorului si clar .. . miroase a benzina  !!1   Am incercat sa scot  , si am reusit sa scot cam 5 l , pe la furtunasul de la filtru cu .contactul pus de mai multe ori , dupa care am alimentat cu 20 l motorina dar nu a vrut sa porneasca dupa doua chei .  Maine la prima ora am sa-i cumpar un filtru nou si voi face plinul . . .sper sa nu am probleme !   

Ps si acum sunt in dilema  , este posibil sa fi gresit cei de la benzinarie carburantul ?! 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

este posibil, am vazut la Petrom cum angajatul a alimentat gresit.

poti face o reclamatie, verifici pe camere.

daca vrei sa scoti, poti desface sub bancheta capacul rezervorului. altii alimenteaza pompa si colecteaza pe furtunul de tur de la motor, dinainte de filtru.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

5 hours ago, dorelclape said:

  Maine la prima ora am sa-i cumpar un filtru nou si voi face plinul . . .sper sa nu am probleme !   

Ps si acum sunt in dilema  , este posibil sa fi gresit cei de la benzinarie carburantul ?! 

 

nu are rost sa mai scoti motorina din rezervor daca faci plinul,eu am alimentat 12l de benzina la un plin si totul a fost ok mai putin consumul care creste un pic

PS ...nu mai tii minte cine ti a alimentat,tu sau cei de la benzinarie?

Modificat de ionut10a
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 5 weeks later...

Buna ziua!

Sunt nou pe forum, va rog sa ma scuzati daca s-a mai discutat.

Astazi de dimneata aveam becul aprins la motorina si din greseala am alimentat cu aproximativ 14 l de benzina, cand mi-am dat seama am facut plinul cu motorina (rezervorul are 55 l) si am mers aproximativ 2 km pana la munca, de atunci nu am mai pornit masina. In cei 2 km nu am simtit nicio diferenta la modul in care merge masina. Ce ma sfatuiti?

Masina este VW Jetta 2.0 TDI 110 HP din 2017 cu aproape 5000 km

Va multumesc anticipat!

Modificat de VWJETTADRU
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@VWJETTADRU in cei 2 km nu a apucat sa ajunga benzina in sistemul de alimentare.

Avand in vedere ca ai motor CR, eu nu as mai porni masina, as goli rezervorul si sistemul de alimentare as schimba filtrul, alimentat cu 10l de motorina si apoi amorsata instalatia cu vcds.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc @loghy !

Ai idee ce presupune ca si cosuri la reprezentanta ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@VWJETTADRU la mine costurile au fost in jur de 300-400 lei, nu mai retin exact, plus costul platformei pe care eu am primit-o gratuit de la avia, pentru ca sunt membru un clubul lor.

Sa ai grija insa si sa insisti sa goleasca si sistemul de alimentare, pentru ca la mine nu au facut acest lucru, desi normele vw spun ca ar fi trebuit sa o faca.

Toata operatiunea la mine a durat in jur de 3h.

Sa nu uiti sa cumperi 5-10 litri de motorina sa ai ce sa pui in rezervor dupa golire, ca la service nu au.

Te rog sa revii sa ne spui cum ai rezolvat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!