Jump to content

Consum Lupo!


doru LUPO
 Share

Postare recomandată

Salut posesorii de VW!

Sunt in cautarea unei citadine VW cu motor mic si cuplu mare pentru sotia mea. M-am gandit ca Lupo Diesel TDI 3L automatic este o alegere potrivita. Totusi, citind parerile voastre referitoare la Lupo 1.2 TDI 3L ajung la concluzia ca nu este nici pe departe wallet frendly. Eu am un Touran cu motor de 1.9 TDI/101CP resoftat cu >450.000 km reali.

Iarna, in oras (Braila) cand nu este trafic intens, scot cel mai mic consum posibil apropiat de 5,8 pe bord. Extraurban, tot iarna cu viteza max 110Km/h am undeva la 4,9-5,1 indiferent de temperatura exterioara.

Vara cu AC si trafic intens ma situez la 6,8 iar in Bucuresti in jur de 9 la ora de varf. Fara AC si trafic moderat in oras, consumul este de ~ 4,5. Consumul mediu este de 5.6 iar drumuri extraurbane fac destul de rar si atunci cand fac ma deplasez in Galati aflat la 15 km distanta.

Consumurile pe care le precizati mai sus mi se par prea mari pentru o masina atat de mica si cu motor de 1,2 (ma refer la Lupo 3L).

In urma cu ceva vreme am avut un conflict cu un service datorita nerealizarii reglajelor prevazute de manual la achimbarea axului cu came. Consuma motorul meu in jur de 7,5l/100km extraurban, iar urban iarna aveam 12L/100km.

Dupa ce am refacut lucrarea la VW cu reglajele exact ca la carte (am asistat la reparatie cu ELSAWin deschis si urmaream mecanicul) consumul a coborat drastic si am obtinut valorile mai sus aratate.

De aceea presupun ca la schimbarea distributiei masinilor voastre, mecanicul sa fo omis reglarea avansului mecanic pe zero. De asemenea si alte componente ale motorului pot fi dereglate.

post-145209-436026_thumb.jpg

Modificat de viorel2004
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 months later...
  • Replies 226
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • lupo_bv

    22

  • doru LUPO

    13

  • Polifem

    10

  • andreea22

    10

Lupo, 1.4 TDI-75CP consum 4.4-4.8 mixt in ultimii 7000 km, din care facuti 50%-oras.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!