Jump to content

Webasto Touran


cristy_snacks
 Share

Postare recomandată

La mine a fost defect unul din cei doi senzori de temperatura de pe corpul Webasto-ului cand primeam eroare similara. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

are idee cineva, de ce imi porneste webasto in momentul in care pornesc motorul? si fumega intens, dar nu toto timpul porneste, e modelul cu ceas programabil!!!

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...

Salut. Sunt nou pe aici.  Acum o saptamana am cumparat un Touran din 2007 , 1.9 tdi. Azi dimineata am vrut sa plec la drum. Erau sub 5 grade celsius. Am pornit motorul, dupa care am pornit si incalzirea. In momentul acesta a inceput sa iasa un fel de fum(abur???) din partea dreapta , fata a masiniii. Cred ca a pornit webasto. Pana acum nu am avut masina cu astfel de chestie. Nu prea cunosc cum functioneaza, exact ce rost are. Este un webasto neprogramabil. Ce ma sfatuiti? Este stricat, este normal sa scoata atat de mult fum? Nu am lasat mult sa functioneze. Am oprit motorul.  Acum sunt peste 5 grade, si nu mai face figura. Mersi ptr. ajutor.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut, bucura-te ca merge. Multa lume se chinuie sa-l aduca la viata.

Sunt cateva conditii sa porneasca: Cand temperatura scade sub 5 grade, cand ai suficient combustibil, cand tensiunea la baterie are o anumita valoare si cand butonul ECON nu e apasat. Ajuta la incalzirea antigelului. Motorul si habitaclul se vor incalzi mai repede.

Ce inseamna mult fum?  

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mmda. Prima data am crezut ca a luat foc motorul. Am facut un drum mai lung, cca. 30 km. Apa nu a  ajuns sa aiba mai mult de 60 grade celsius. In tot acest timp webasto a functionat. Cand m-am oprit, cu motorul mergind, apa a ajuns la 90  de grade, si numai  atunci s-a oprit aceasta chestie. Ma gandesc ca si termostatul are probleme. O intrebare. Daca am butonul ECON apasat, nu functioneaza  Webasto? Cred ca o sa elimin.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Buna seara

Va rog sa ma ajutati daca se poate cu codul de pe webasto pentru masina din semnatura

touran bkd,2.0,serie sasiu wvgzzz1tz3w004553,an 2003 intrucat de la achizitia masinii nu mi-a mers aceasta unitate de incalzire. am mers la diverse service-uri si ba este placa prajita,ba este bujia,ba pompa etc... m-am saturat si nu reusesc sa gasesc pe cineva in tg jiu care se pricepe la webasto.tin sa precizez ca este modelul din fabrica fara programator. as vrea sa gasesc in dezmembrari un circuit complet cu tot cu unitate dar am nevoie de ajutorul d-voastra pentru codul de piesa de pe original fiindca am inteles ca daca difera o cifra sau o litera din codul de piesa nu se potriveste.este singurul defect care mi-a mai ramas pe masina.

multumesc anticipat!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 months later...
On 25.02.2007 at 12:14 PM, fiorryy said:

Va salut ia uite siprobleme cu Webasto nu mai merge ma ia toti dirdiiti pe frigu asta parca as fi in dacia cea de toate zilele.Rog pe cei mai stiutori sa ma ajute cu niste sfaturi ca la service no duc ca cica nau meseriasi pentru el.

Am facut un test cu vagcom si iata ce am gasit.

Address 18: Aux. Heat

Controller: 1K0 815 071 F

Component: Zuheizer 030 1009

Coding: 0000011

Shop #: WSC 01324

4 Faults Found:

00664 - Fuel gauge

002 - Lower Limit Exceeded - Intermittent

01411 - Temperature Sensor (G18)

007 - Short to Ground - Intermittent

01409 - Repeated Flame-Out

000 - - - Intermittent

02251 - Heater Unit Locked

000 - - - Intermittent

Am facut sapaturi si am gasit ca motorasul nu mai functioneaza ,cel de alimentare cu motorina ,metering pump lam alimentat separat cu tensiune si numa piciie si nimic mai mult,astept sa-mi vie altul si apoi mai sap ,dar nu stiu cear putea fi ..Heater unit locked,,ca nici vagomu nu poate sterge defectele,e drept am mers un pic pe rezerva dar am realimentat si nu am mai mers pe rezerva.

Va astept cu niste sfaturi

Tot cu vag_ul se deblocheaza webasto exista o functie in program.. 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Functia aia e scrisa cred in acest topic de multe ori. Trebuie citit atita doar 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Exista posibilitatea de a face vreo codare cu vcds-ul a.i. sa modificam temperatura la care porneste (ambientala). 

Am vazut ca in adaptari sunt tot felul de praguri termice ce se pot modifica, inclusiv unul ambient temperature threshold la care eu am 12 valoarea. Cu toate astea la conditiile de pornire in mvb tot 5 grade este pragul. Celelalte valori in legatura cu pragul de ctrl pause, coolant temp etc am observat ca modificandu-le tine cont de ele. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pt. Albert.Problema ta este senzorul de temperatura G18 care trebuie inlocuit,din cauza asta nu porneste,si dupa mai multe tendinte de pornit se blocheza,despre deblocare gasesti informatii la postari anteriore din acesti topic.Pompa de alimentare nu este un motoros,este o pompa cu pulsatie,daca alimentare cu tensiune nu o sa auzi numa un tacanit,eu cred ca pompa e buna in caz contrar testeru dadea o eroare si pentru pompa.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Ori trebuie schimbata bateria, sa fii sigur ca nu e de la ea... si rememorata telecomanda in modulul Telestart al webasto-ului, ori, daca nu merge prima varianta:

- trebuie incercata alta telecomanda (memorata cu interfata) si daca merge, inseamna ca a ta e defecta (cum am patit si eu);

- daca nici cu alta telecomanda nu merge, incearca sa montezi alt modul Telestart in locul celui de pe masina si reia procedura de memorare a telecomenzii si verifici daca functioneaza. Daca functioneaza, inseamna ca modulul era defect.

Toate aceste situatii pot duce la rezolvarea problemei doar in cazul in care nu ai vreo eroare la webasto, la modulul de receptie etc.

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Telecomanda asta a mers pana acu un an de atunci nu am mai folosit-o ai idee unde ar fi poziționat modulul?? Bateriile am schimbat.

 

Nu mai da quote la posturile anterioare, se sanctioneaza!

Modificat de vdragos
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Va salut!

Ma lovesc de urmatoarea problema de care nu reusesc sa scap.

Incalzitorul a functionat fara probleme pana acum ceva timp, dupa o abandonare cam lunga a masinii, am urmatoarea eroare pe incalzitor:

Address 18: Aux. Heat        Labels: 1K0-815-007.clb
   Part No: 1K0 815 007 BC
   Component: Standheizer     041 4303  
   Revision: 00041000    Serial number: 09011075000000
   Coding: 0001012
   Shop #: WSC 00773 218 70809
   VCID: 66C3501A51C7C02E0EF-8033

1 Fault Found:
00003 - Control Module
            014 - Defective
             Freeze Frame:
                    Fault Status: 01101110
                    Fault Priority: 2
                    Fault Frequency: 1
                    Reset counter: 6
                    Mileage: 127149 km
                    Time Indication: 0

Eroare imi blocheaza heaterul, il deblochez din Adaptation 42 si valaorea 1, apoi sterg eroarea si reapare ori instant, ori la urmatorea interogare. Am incercat sa-i fac basic settings dar se blocheaza imediat. La testele efectuate pe ventilator, pompa apa, rezistenta, pompa carburant etc, nu imi da nicio eroare. Nu mai reusec sa ies din eroarea asta.

Ciudat este ca initial l-am gasit blocat din cauza protectiei de curent (am ramas fara baterie de curand) iar valoarea pentru intrarea protectiei era 22,5v si nu inteleg cum de s-a modificat singura acea valoare. Am incercat si deconectarea bateriei, dar nimic.

Pe ross-tech la aceasta eroare spune ca trebuie sa caut un update de soft sau trebuie inlocuit modulul.

Intrebarea este daca ma poate ajuta cineva cu rescrierea softului sau update de soft. Nu detin interfata de rescris soft pe module.

Dintre cei care aveți webasto, ati avut problema asta?

Multumesc!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut!

Am mai investigat unitatea mea webasto si am observat că pe Adaptation la canalul 45 am setata valoarea 118. Aceasta nu poate fi setată mai jos, iar maxima este 138. De aici concluzionez că am un senzor de temperatură defect care nu mai este în parametri. 

Am discutat cu un prieten care are webasto pe benzină și la el valoarea poate fi coborâtă până la valoarea de 66, parcă, iar cea maximă tot 138.

Am să încerc să măsor senzorii cu ohmetrul, care trebuie să aibă, cel cu fir rosu G2, 250 ohmi, iar cel cu fir roşu G1 intre 1998-4050 ohmi la o temperatură ambientală de 20 + - 6 grade celsius.

Puteți să-mi confirmați dacă la voi se poate seta o valoare mai mică decât a mea din VCDS?

Mai am suspicii si asupra VCDS-ului meu care nu este OEM.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

1. Ca sa clarificam: acesta e un topic din aria de Touran.

2. Discutiile despre clone sunt interzise.

3. Spamul si bumpul se sanctioneaza.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut. Incerc sa imi pregatesc masina pentru iarna si am mare nevoie de webasto.

Am un Touran din 2008, cu incalzire in stationare si am cateva probleme pe care nu le inteleg.

1. Functioneaza OK, porneste fara fum si fara rateuri, daca motorul este rece, dar daca motorul a fost incalzit (s-a mers cu masina), webasto da rateu la pornire, in sensul ca da sa porneasca dupa care se opreste brusc si incepe sa scoata un fum oribil. Cand am cumparat masina, webasto nu a mers deloc. Scotea un fum de iti venea sa arunci cu apa, dar in timp, dupa mai multe incercari de pornire, am reusit sa il fac sa mearga. Si merge OK, dar DOAR daca motorul este rece. La cald da rateu si scoate fum.

2. Unde anume se afla instalat modulul de receptie al telecomenzii, intrucat vreau sa cumpar una second-hand si sa o programez. Am gasit cum se face adaptarea cu VCDS-ul, am incercat, scrie learning..., dar nu am siguranta ca acel modul este cu adevarat prezent pe masina.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Salut ! Eu am următoarea problema .Am găsit siguranță aia de 20 a arsa.Cand o schimb face scânteie și se arde iar...ce poate fi ?

Modificat de vladrehau
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

un scurtcircuit. Verifica cablajul si modulul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

On 1/3/2016 at 21:45, pronet a scris:

Stai un pic. Daca e 0 in canal 42 nu inseamna ca e stricat. Daca nu ai eroare de heater unit locked nu poti salva valoarea 1 - pentru ca nu este blocata unitatea. Dupa ce se da jos trebuie apoi facute procedurile de incarcare conducte motorina - lini filling si cea ptr pompa de dozare.

Si cum se fac procedurile de incarcare  conducte motorina si cea ptr pompa de dozare pe vcds mersi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut 

Am incalzire auxiliara, functioneaza ok dar porneste cam des webasto chiar daca motorul are peste 60 de grade si am impresia ca sunt modificate valorile memorate in Aux Heating in Adaptation canalele 46, 47, 48 si 49.

Rog pe un coleg care ma poate ajuta cu valorile de baza din aceste canale.

Multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut, am o problemă cu webasto. Când a inceput să scadă temperatura sub 5 C, a funcționat; masina a stat vreo 2 saptamani, iar acum nu mai porneste deloc.....ce ar putea fii?? Oare e bujia, de nu mai vrea să meargă...Multumesc

Modificat de Grigore Mar
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Dupa cum se repeta obsesiv in acest topic si nu numai, pentru a primi un raspuns educat, este nevoie sa faci o scanare a masinii ca sa vezi ce erori ai stocate. Dupa care poti cauta in topic rezolvare sau cere sfaturi in caz ca nu gasesti rezolvarea.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...

Salutare.Cine are montat cozy car?cu ce pot curata camera de ardere si bujia fara sa afectez ceva?

 

Are cineva montat acest kit?,pare interesant din vorbe.

Un an nou fericit la toata lumea!!!.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am rezolvat problema.

Am pus termostat original vw. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!