Jump to content

Huruit / vuiet / zgomot enervant


markkus22
 Share

Postare recomandată

pretul rulmentilor la reprezentanta pentru spate este x2 ( eu am luat skf cu 400 ron si era 780 original), iar pt fata este cu vreo 50% mai scump. poti sa mergi la o vulcanizare, ridici masina pe elevator si invarti rotile cu mana, daca se aude huruit, inseamna ca este rulemtul, daca nu ... trebuie sa cauti mai departe.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Replies 68
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Gini

    8

  • markkus22

    5

  • Sebu

    4

  • 63kry

    3

Top Posters In This Topic

Posted Images

Multumesc Mult pt sfat, astept sa treaca sarbatoarea de azi si asta voi face

Modificat de dudu
Nu mai da Quote mesajului anterior! Foloseste AddReply sau FastReply! Citeste Regulamentul! Multumesc!
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

am fost la vulcanizare am dat rotile jos si nici urma de vreun zgomot, baiatul avea ceva experienta. cauciucurile nu sunt deformate.... deci zgomotul nu e de la rulment, alta idee are cineva?

Modificat de Gini
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

aceeasi problema o am si eu, dar la mine se aude ca vuietul unui rulment decand am trecut de la 15` la 17`. Acum eu nu stiu ce sa cred, am ridicat masina am invartit de roti si nici un zgomot, se invart lin si frumos... am fost si am roluit, echilibrat jantele si nici o schimbare, din ce am citit pe forum la rulment uzat in viraje ar trebui sa dispara/apara vuietul, dar la mine este acelasi. Cand o sa am timp o sa le pun pe cele pe 15 sa vad diferenta. Astept alte pareri..

Jantele sunt Oz cabanova iar gumele sunt 225.45.17 Bridgestone Potenza dot 2008

Modificat de Paul_VW
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

S-ar putea sa fie de la profilul anvelopei. Poti face un test simplu, pui inapoi rotile de 15` (sau alte anvelope de 17 de proba) si vezi daca sunetul persista:)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...

@Gini - huruitul tau poate sa fie de la un rulment, daca face asa si cand este scoasa din viteza, suspenda masina la un service mai rasarit si invarte putin de fiecare roata in parte si daca vreuna face galagie trebuie schimbat rulmentul. costa vreo 300 lei maxim unul bun de la fag si ai rezolvat problema.

Bafta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si sa vin si eu putin Offtopic ....la viteze de peste 90 km/h se aude mai ascutit acel zgomot?Daca raspunsul este DA atunci e un rulment din cutie (mai exact rulment conic de cuplu).Incercati ca sa ridicati masina pe un elevator apoi porniti motoru si bagati in viteze.Exact asta am facut si eu dupa care am descoperit ca e cutia.In treptele 1-2 2-3 nu se auzea la turatii de 3000.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

Salutare! Am si eu un astfel de "vuiet" la Golf V, TDI, 105 CP.

Din testele pe care le-am facut, imi pare ca ar avea o legatura cu turatia, chiar daca am un vuiet de fond cam la orice viteza de rulare.

In treapta a treia sunetul se amplifica cam intre 2200-2300 rpm. In treptele a 4-a si a 5-a se aude mai puternic intre 2300-2400 rpm. Intensitatea scade peste aceasta turatie sau e acoperit de zgomotul de rulaj.

Am imprumutat deja rotile de la un prieten sa vad daca are legatura cu pneurile sau cu rulajul pe asfalt si nu a fost nicio diferenta: acelasi zgomot.

Sunetul vine din zona din fata a masinii..

Am testat cu tempomatul la o turatie constanta (2300 rpm), cand vuietul e cel mai puternic, si am remarcat ca atunci cand virez usor stanga, zgomotul dispare.. cand revin la traseu drept, reapare.

Chiar nu stiu de unde ar putea fi.. Idei, sugestii ? :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Gini incearca ce a facut si Police daca ai posibilitatea sa incerci cu alte anvelope/roti, poate fi zgomot de rulaj al anvelopelor, si ale mele au inceput sa "urle" un pic dar stiu sigur ca e de la ele ca faceau de la inceput dar mai putin, si eu am 36000 km cu masina, anvelope hankook ventus prime pe 16, jante originale de confortline. Daca s-au verificat rulmentii si sigur nu e de la ei ramane singurul vinovat zgomotul de rulaj al anvelopelor si poti sta linistit.

Police, parerea mea e ca ai probleme cu un rulment daca zici ca dispare zgomotul la schimbarea directiei de mers.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Police, rulmentul garantat.

Fa schimbul la ambele roti (fata) . Nu poti sti cand o sa i vina sorocul si celuilalt.

Modificat de theo
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Police . Ai rulment pe partea stinga, defect. |Cand faci volan stanga, se incarca mai mult rulmentii de pe dreapta care sunt inca buni si nu se aude nimic. Cred ca daca faci volan dreapta zgomotul e tare. Incearca si mai zi-ne ceva.

Bafta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Va multumesc. Un rulment era de vina. Pentru siguranta si pt ca urmeaza un drum lung, i-am schimbat pe ambii cu tot cu butuc.

Rezultatul: liniste! :)

Cost total 2 rulmenti cu butuc + manopera = 1000 RON. Augsburg.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Si eu am probleme cu un vajait pe care il aud din pozitia soferului, undeva in partea superioara a usii, in dreptul urechii stangi, la viteze de peste 70-80kmh,

La peste 100kmh e aude ca un fluierat continuu.

Am fost cu masina la D&C Oradea si la Porsche TM pentru un reglaj, a stat masina cateva ore la fiecare, acelasi comportament la viteze de peste 70-80kmh!

Are cineva vreo idee?

Au fost verificate: pneuri, chedere, geam...

Ca o mentiune, la fel se aude si cu pneurile de iarna.

Atat pneurile de vara cat si cele de iarna sunt montate/echilibrate pe jante originale din otel.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Oameni buni Golful 5 are probleme cu cutia de viteze!este in Cluj o firma care repara cutiile.si eu am aceiasi problema se pare ca este o crcasa cu niste rulmenti cu viciu de fabricatie.Asta costa 100 euro plus manopera 400! Ca sa explic ce se aude la mine, dupa 90/h, se aude un vuiet ,dar numai in forta daca las acceleratia nu se mai aude.Am vb cu mai multi meseriasi si au fost de acord ca este de la cutie!eu ma duc la cluj sa o repar! Nu dati banii pe cutii second hand!pureti sa aveti aceleasi surprize!I plus daca se baga aditiv in ea se atenueaza un pic dar nu inseamna ca ati rez.problema!

Va salut si o sa mai scriu dupa ce o repar!

cica o cutie veche 1000 euro!?enorm!

Modificat de octavsb
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

 Salut, nu stiu exact daca postez unde trebuie dar am o intrebare: (s-ar putea sa nu fie nimic, si sa fie normal ce se intampla)

 

Acu 2 zile am facut un drum B-CJ pe A1, dus intors, la intoarcere am zis sa vad cum se prezinta masina si la viteze mari ca nu o mai testasem pe distante mari, zis si facut:

 

Am facut A1 (Pitesti Buc 110km) in ~ 43 minute. Masina s-a prezentat bine, ferma la directie, doar ca problema mea e urmatoarea :

 

- exact intre 2800-3050 rpm in treapta a5a, 120-140km/h (ultima) incepe sa faca un suierat (suna aproximativ la fel cu intratul aerului pe geamul spate) in reprize si repetitiv, daca trec de 140km/h nu se mai aude nimic, doar zgomotul de rulale de la anvelope/aer.

 

- ma gandesc ca pot fi n cauze, de la faptul ca motorul incepe sa fie turat si evacueaza mai multe gaze iar rezonanta ce o aud eu se aude de la toba de esapamanet,  doar ca daca e asa de ce nu se aude si peste 140km/h?

- ar putea sa fie o rola de la altceva? sau bucsele tampon de la motor?el lucrand mai mult transmite vibratii mai mari? dar de ce e sunetul rezonant, repetitiv. nu e un zgomot metalic!

 

 

mentionez ca bucsele/suspensia si toate sunt in stare optima, rotile sunt de aliaj cu cauciucuri aproape noi (7mm profil). Stiu sigur ca jantele nu-s oem sunt Rial parca si stiu ca inelele de centrare sunt de plastic, sa fie din cauza asta?

Modificat de deenman
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 years later...

Salutare. Am un Golf 5 1.6 din 2006. De o perioada de timp se aude un huruit in timpul mersului de pe la 3000 cam pana pe la 3700 rpm, cel mai sesizabil fiind in trapta 4 si 5. Zgomotul difera in functie de cum tin apasata pedala de acceleratie, iar in timpul apasarii ambreiajului nu se mai aude nimic. Am schimbat kitul de ambreiaj si rulmenti din cutia de viteza, cu alte cuvinte o gramada de bani aruncati si problema nerezolvata.

Exista posibilitatea ca acest zgomot sa fi aparut dupa o frana de motor accidentala.

Vreo idee de la ce ar putea fi?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

Salutare si bine v-am gasit. Recent am achizitonat un VW Golf 5 Plus si in ultimele zile ma lovesc de urmatoarele probleme:

1. Dupa schimbarea distributiei (acum aproximativ 2 saptamani) a inceput sa aiba (destul de rar) un huruit in treptele 1 si 2 sau cand schimb din 1 in 2 intre 1800 si 2500 de rotatii pe minut, am observat ca daca am tendinta sa o accelerez mai tare face asta si am impresia ca pierde si putin demaraj in secunda cand se aude huruitul. Am citit pe forum ca s-ar putea sa fie capatul de planetara, v-ati mai lovit de acest huruit + pierdere de demaraj?

si 2. Indiferent cat de bun este asfaltul pe care rulez, dupa 100-110km/h, masina incepe sa trepideze usor, sa fie din aceeasi cauza (capat planetara) ca la pct. 1?

 

 Mentionez ca am montat anvelope noi pe masina, echilibrate de 2 ori si are unghiul de fuga facut, discurile si placutele de franta sunt aproape noi, vitezele se schimba extrem de usor si nici nu am simtit pana acum (am facut aproximativ 3000 de km cu ea de cand e la mine) sa patineze ambreiajul. Masina are 182000km in bord si 182480 in CB, vazut prin vagcom. Astept sfaturile voastre.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

@AlexB05 , exact aceleasi manifestari le patesc si eu de cateva zile . Acelasi model de masina . Ai reusit sa rezolvi ceva sau sa aflii de la ce este problema ?

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • loghy changed the title to Huruit / vuiet / zgomot enervant
  • 2 years later...
Munteanu Marcel

Salut! Am cumpărat recent un Golf V 1.4 benzină 80 CP. Recent am descoperit că scoate un zgomot ciudat, ca un ronțăit. Dar zgomotul apare în mers, la frână de motor, oride câte ori iau piciorul de pe accelerație. Dacă o scot din viteză nu se mai aude zgomotul. S-a mai confuntat cineva cu această situație? Ce poate să fie?

WhatsApp Image 2023-03-24 at 10.46.21 (1).jpeg

WhatsApp Image 2023-03-24 at 10.46.21.jpeg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!