Jump to content

Reglaj avans pompa de injectie Bosch pt 1.6D si GTD


ljian
 Share

Cum merge motorul masinii tale?  

86 voturi

  1. 1. Cum merge motorul masinii tale?

    • Super ... n-am probleme :)
      67
    • Merge ... dar consuma mult sau scoate fum
      26
    • Merge cat se poate de prost :(
      10
    • Habar n-am
      6


Postare recomandată

La filaret la cel numit ''turcu'',daca ajungi acolo intreaba de un baiat ''piticu'',meserias omul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

De "turcu" stiam, dar multi spun ca in ultima perioada isi cam bate joc si mai rau strica...

De "piticu" nu stiam, merci frumos ;)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

De "turcu" stiam, dar multi spun ca in ultima perioada isi cam bate joc si mai rau strica...

De "piticu" nu stiam, merci frumos :salut:

Stii e' o vorba!multi vorbesc,putini cunosc! Atelierul este al turcului,dar el acum nu mai pune mana pe nimic.are pe acei baieti care se ocupa.de exemplu eu cand am fost,baiatul de care am spus mai devreme ''piticu'', sa uitat,si-ti spun ca imediat si-a dat seama ca mi-am bagat si eu putin degetele in pompa mea de injectie.a umblat la ea,iar dupa aceea mi-a zis sa ma fug putin cu masina sa vad daca sunt multumit,fara frica ca nu-i platesc sau alte prostii.normal am plecat multumit de la el.apropo nu fac reclama,la atelierul alora,dar am dus si un tov.cu opel astra a.f.2007,de unde si asta a ramas multumit.dute cu incredere.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

da e bun turcu'

mai e dan 0744640434

eu zic ca se bate cu turcu pt loc 1 :icon_thumright:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am si eu o intrebare. Ieri am fost la un mecanic auto sa-mi verifice avansul la pompa de injectie (vw T4 1,9 TD cod ABL)cu ceas comparator. El imi zicea ca nu era reglat bine pentru ca avea valoare de 0,50 si in mod normal ar trebui sa fie intre 0,90-0,96 si mi-a reglat asa incat sa fie avansul mai mare mai precis a ajuns la valoarea 0,95. Mie mi sa parut cam mare diferenta tinand cont ca masina pornea bine mergea bine si nici nu scotea fum. Acuma ce nu-mi place ca suna mai tare motorul mai ales la sarcina si parca sub 2000 rotatie puterea a scazut cu mult fata de cat era. Ce as as vrea sa intreb: Anul trecut cand am schimbat distributia m-au avertizat la servis ca masina mea a avut probleme la vilbrochen a fost rupta pana de la pinion si vreun destept a mutat canalul pentru pana cu 180 de grade. Oare aceasta operatiune nu afecteaza avansul deci nu e posibil ca valoarea de 0,5 ce era initial era bine? Vreau sa precizez ca masina si iarna la -25 de grade pornea ca vara. Sper ca am fost destul de explicit cu cunostintele mele minime ce am. Poate am fost un pic off-topic ca motorul e de 1,9 dar e tot TD. Va rog sa-mi ziceti parerile voastre.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 5 months later...

sal stie cineva o adresa sau un tel. de la turcu de la filaret am si eu o problema cu pompa de injectie a inceput sa pocure motorina pe la ea si vreau sa remediez treaba dar la cineva care se pricepe .ms cu stima.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Iti picura motorina acum ca este frig daca se incalzeste nu o sa mai picure, multe au aceasta problema. Pe turcu il gasesti pe str. Cutitul de argint nush ce nr. dar daca intri din Serban Voda o sa fie pe partea stanga aproape de capatul strazii

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 11 months later...

Am devenit de curand posesorul unui VW T3 1.6 D cod jk. Este primul diesel pentru mine, mai am un 1.4 MPI.

Cu aceasta ocazie am inceput sa ma mai documentez despre acest motor, si am descoperit ca nu am cablu care sa actioneze socul. Motorul merge cu socul tras, cand l-am impins spre distributie a inceput sa trepideze si sa scoata fum. Cel de la care l-am cumparat mi-a spus ca nu are soc.

Motorul pare ca merge bine cu el tras. Se poate sa fie reglata injectia cul el asa.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Socul se poate regla.... probabil e reglat prea mic si de aceea trepideaza..

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu cred ca am explicat bine. La mine socul nu mai este folosit. Este pus pe pozitia opusa distributiei si asa merge tot timpul motorul, indiferent ca este rece sau cald. Motorul pare ca merge bine asa.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...

pai si daca la tine e parghia aceea de la soclu in partea opusa distributiei inseamna ca e tras, cand ii pui cablul si tragi de soclu sta egzact ca la tine...e posibil sa fie avansul dat mai mic si de aceea merge bine cu soclul tras...

Modificat de andreigtd
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@claudiumarin

Socul la motoarele diesel mareste cantitatea de motorina injectata pentru a usura pornirea la rece.

La motoarele pe benzina taie din aer pentru ca sa mareasca raportul intre vaporii de benzina si aer.

avansul la diesel (WV )se regleaza prin modificarea pozitiei pompei de injectie fata de motor(mai aproape de motor=avans marit;mai departe de motor=avans mic.)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc pentru lamurire. Momentan avand in vedere ca motorul merge bine, il las asa. Important pentru mine este ca porneste si nu scoate fum. Nu am reusit sa-i fac consumul, dar sper sa fie bun.

Modificat de claudiumarin
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Socul la diesel, cel putin in cazul masinilor noastre, nu creste cantitatea de motorina injectata, ci modifica avansul.

La benzinare nu taie nimic din aer ci fie mareste cantitatea de benzina prin actionarea acceleratiei (se trage acceleratia), prin sisteme ellectronice care primesc informatii legate de temp motorului (soc electroic, soc pe apa, etc.). Toate aceste cresteri ale cantitatii de benzina se fac concomitent cu cresterea aerului intrat in motor (modificarea clapetei de admisie, la galerie sau carburator).

Daca se micsoreaza aerul nu vei face decat sa inneci motorul mai repede. Ideea de pornire rapida la rece este data de cresterea combustibilului dar si de cresterea aerul, ca urmare pastrarea aceluiasi raport stoich.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La benzinare nu taie nimic din aer ci fie mareste cantitatea de benzina prin actionarea acceleratiei (se trage acceleratia),

Daca se micsoreaza aerul nu vei face decat sa inneci motorul mai repede.

presupun ca este o afirmatie asa... la modul general.

iti pot da exemple de o gasca intreaga de carburatoare, care au echipat multe milioane de masini, la care nu se actioneaza nici o acceleratie. Daca esti curios scrie si iti pot exemplifica cu usurinta. mai ales ca nu discutam de nici un fel de sisteme electroince, de socuri electronice sau pe apa (mai ales pe apa :icon_cheesygrin: ).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

chiar sunt curios de ce carb vb si cum functioneaza. oricand info noi sunt binevenite si chiar iti multumesc pentru ele. serios,fara nici un fel dei ronie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

si eu scriu la fel de serios si fara ironii. suntem totusi intr-un topic tehnic nu la cafenea si in plus nu imi permit ironii cu oameni pe care nu ii cunosc in viata reala. daca cumva ti s-a parut ca am fost eu ironic imi cer scuze. si eu consider la fel ca orice info noua e un castig.

ca principiu da... este actionata si acceleratia (dar nu direct) astfel incat sa creasca turatia motorului dar asta se face indirect ca sa zic asa. probabil ca din poze si schema vei intelege. socul nu se bazeaza doar pe inchiderea clapetei ci si pe o usoara accelerare. asta e evident pt ca altfel nu ar avea cum sa functioneze. faptic un exemplu ar fi solex 34PICT 3 pt care sunt pozele atasate. altele:28PICT1, 30PICT/1, 30PICT/2 30PICT/3 si altele.

de altfel fara sa gresesc (cred) pot spune ca toate carburatoarele care au echipat vw aircooled sunt cam asa. nu stiu exact cele de prin anii 40-50 pt ca nu am studiat foarte atent broasca mea fiind 61. functionarea socului se bazeaza pe inchiderea unei clapete cu ajutorul unui bimetal. arcul acela are rol de a inchide o clapeta carburatorului si pe cum se incalzeste deschiderea acesteia. acea clapeta se afla practic imediat sub filtrul de aer care filtru de aer la modelele pana prin anii 70 era filtru umed pe baza de ulei de motor :).

intr-adevar principiul are la baza si "apasarea acceleratiei" ca sa zic asa. asta pt ca odata cu clapeta care semi-obtureaza intrarea aerului in carburator, se roteste si acea piesa in forma de scarit aflata tot pe axul acelei clapete, scarita care se vede in poze si pe care "palpeaza" un surub care are legatura cu acceleratia dar din proprie experineta pot sa iti spun ca de curiozitate si "pt experiente" am montat carburator fara acea clapeta si functionare 0 la fel cum am montat si carb cu clapeta dar fara acea scarita si rezultatul a fost acelasi.

daca nu m-am facut inteles sau daca doresti mai multe amanunte si/sau documentatii scrie-mi PM si iti dau sau discutam. aici suntem putin offtopic si nu e bine sa stricam topicul.

PS: aveam o poza cu carbul in sectiune si foarte frumos colorata unde se vedea foarte bine tot ce vreau sa zic. din pacate acum nu o gasesc in mormanul de documentatii. sper totusi ca m-am facut inteles.

LE: parca si pe golf, scirocco si primele passat-uri s-a folosit 34 pict. 34 pict 5 daca nu ma insel si functiona identic doar ca acel arc era incalzit de lichidul de racire spre deosebire de motoarele aircooled.

post-6468-0-27888200-1326116607_thumb.jp

post-6468-0-37303800-1326116608_thumb.jp

Modificat de sergiup
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

mult'am. nu ma refeream la tine - legat de ironii. ma refeream : sa nu consideri tu postul, sau cererea mea ironica.

Multumesc inca o data.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 years later...

E na ca mi-am bagat si eu nasul putin pe la pompa si am reusit s o dereglez, si acum nu mai vrea sa porneasca, mai exact am umblat la aceleratie aculo cu arcu ala , si cred ca am gresit pozitia cand am pus la loc, ce sfaturi imi puteti da, ca eu nu imi dau seama..

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da jos ansamblul ala de acceleratie jos(din piulita de M6)roteste axul pana porneste apoi sa te uiti ca pe ax/sistemul de acceleratie("tabla" care sta pe ax)sunt niste caneluri si niste semne(trebuie sa o potrivesti pe ax).

Nu stiu cum sa ti scriu ca sa intelegi dar poate o sa ti dai seama ce am vrut sa spun.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

taxy. asa ma gandeam si eu sa fac dar am vrut sa fiu sigur de o treaba ca sa nu mai stric ceva.. multumesc de ajutor

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Fara grija dar...sa nu o misti tare/dintr o data(cate putin)si sa fi atent la caneluri(unul e mai lat dupa cate tin minte si pe ax/tabla).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!