lbanias

Sonda lambda

1,608 posts in this topic

gr 32 ca mai sus +-10%

gr1 ca mai sus

Daca ai VAG 908 sau mai sus scrie pe "bula" :)

Mai sint niste teste dar nu sint concludente decit in caz de defect major...daca este imbatrinita poate trece testele si ea sa fie proasta...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

mersi mog.. eram un pic ingrijorat cand veream valorile alea negative...

Aseara am descoperit cu stupoare ca am termostatul si senzorul de temperatura defect. pe bord aveam 90 de grade iar pe vag-com aveam 75. am stat pe loc a crecut pana la 94gradeC, in bord tot 90 aveam. Atunci m-am hotarat sa plec cu ea, am mers si dupa circa 1,5-2 km mers la 80 mi-a scazut pana la 75 iarasi pe vag com iar pe bord aveam 90 grade... deci concluzia mea e ca amanoua sunt defecte ori ...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Schimba termostatul numai...eu zic 90% ca e numai ala...

Senzorul il poti schimba si dupa aia f usor...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

iar mi-a cazut sonda lambda...cea veche...:(

am avut una bosch ... s-a stricat dupa 5000km, am curatato p cea veche am puso...a mai mers vreo 1500km si acum a picat iar...:|

ce o aveaaaaaaaaaaaaaaaaaa...ma disperaa....:( si la asta veche la fel...b1 s2 sistemu de incalzire si b1 s3 mailfunction in circuit...:|:(( c poate fi...?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Scrie execat codul la erori cum e in VAG-COM...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ai alta problema daca se bulesc asa repede...vezi daca poti sa mergi pe firele care intra in mufa cu care se leaga sonda, poate gasesti ceva pe ele. Or fi ciupite, roase, topite...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

moog:

aste-as erorile... 2 Faults Found:

17526 - Oxygen (Lambda) Sensor Heating; B1 S2: Open Circuit

P1118 -- 35-10 - - - Intermittent

16526 - Oxygen (Lambda) Sensor B1 S3: Malfunction in Circuit

P0142 -- 35-00 - -

Readiness: 0000 0000

e circuitu d incalzire si cealalta?

dar la ambele...si la cea bosch mi-a dat asa si la asta veche la fel....crd k am un scurt cv sau o fi catalizatoru infundat...?::|

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Foarte curios ca nu am gasit eroarea 16526 pe nicaieri...

Prima e clara , circuitul de incalzire la sonda 2...de dupa catalizator...

B1S3 de obicei am pe la kkturile de BMW cu jdemii de sonde...alea au 3 bucati inainte de CAT...

Apropo ti-ai cirpit evacuarea pina la urma ?

Edited by Moog
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sunday,26,February,2012,11:18:14:10074

VCDS Version: Beta 11.2.0

Data version: 20110305

Chassis Type: 1J - VW Golf/Bora IV

Scan: 01 02 03 08 15 16 17 19 22 29 35 36 37 39 46 47 55 56 57 75

76

VIN: WVWZZZ1JZ2W330838 Mileage: 152650km/94852miles

-------------------------------------------------------------------------------

Address 01: Engine Labels: 036-906-032-AXP.lbl

Part No: 036 906 032 L

Component: ME7.5.10 3869

Coding: 00031

Shop #: WSC 00000

VCID: 193DC957AB59

WVWZZZ1JZ2W330838 VWZ6Z0A3340984

2 Faults Found:

17526 - Oxygen (Lambda) Sensor Heating; B1 S2: Open Circuit

P1118 - 35-00 - -

17606 - Oxygen (Lambda) Sensor Heater Circuit: B1 S2: Electrical Malfunction

P1198 - 35-00 - -

Readiness: 0010 0101

in cazul de fata este dusa sonda lambda de dupa catalizator sau am un senzor topit pe furtunul de la epuratorul de gaze.

mersi mult

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

senzor pe furtunul de la epurator ?

nu exista...

acolo e o siguranta care se incalzeste sa nu se faca dop de gheata

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

nu am carpito nici acum...dar nu cred k are vreo legatura asta..:( k este toba de la jumate impuscata...iar sonda vine inaintea tobei..:(

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sonda 2 circuit incalzire defect...sau cablu/mufa...

Nu prea are treaba cu alti senzori...zice de circuitul de incalzire clar...

Eu zic sa o cirpesti inainte de a (mai) schimba ceva...

Verifica atent si restul evacuarii...

Edited by Moog
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut, am facut un scan cu vag-com si am aceste erori, ar putea fi si MAF-ul sau este clar sonda lambda? In grupul 030 am cate o data in campul 1 "111" si in campul 2 "100" este normal? Multumesc.

16518 - Oxygen (Lambda) Sensor B1 S1: No Activity

P0134 - 35-10 - - - Intermittent

17536 - Fuel Trim: Bank 1 (Mult): System too Lean

P1128 - 35-00 - -

post-8031-0-55797100-1330425102_thumb.jp

post-8031-0-05289800-1330425109_thumb.jp

post-8031-0-33662200-1330425114_thumb.jp

post-8031-0-91922000-1330425118_thumb.jp

post-8031-0-64042800-1330425123_thumb.jp

post-8031-0-74033000-1330425130_thumb.jp

post-8031-0-34654900-1330425136_thumb.jp

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stiti cumva cate fire are sonda lambda 2 de pe un golf 4, 1.4, AXP?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu am AXP pe Leon 1,4 si lambda 2 are 4 fire. Doua sunt pentru sonda lambda propriuzisa si 2 pentru elementul de incalzire al ei. In mufa se vad 4 contacte dintre care 2 mai lucioase, aurite pentru sonda si 2 normale de alama pentru elementul de incalzire. Lambda 2 este sub masina dupa catalizator iar mufa este tot sub masina sub un capac de plastic.

Elementul de incalzire ars nu influenteaza consumul dar se aprinde becul in bord asa ca trebuie remediat defectul.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dan_wolf

Daca faci o diagnoza macar sa o faci corect...motorul trebuie sa fie cald si rulat...

In 030 e normal sa ai 111 si 100 daca evacuarea e mai rece decit o vodka servita cum trebuie :))

Fa un log in mers vezi ce se intimpla... cu motorul cald...

Daca ai peste 140-150k eu pariez pe sonda ca e imbatrinita...

Vino pe la intilniri si tragem un ochi impreuna...

Ebi

incalzire arsa pe sonda 1 pe vremea asta influenteaza consumul...sonda 2 oricum , si buna nu prea are treaba cu consumul...

Edited by Moog
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

multumesc pentru raspuns. nu sunt expert in vag-com. cum ai ajuns la concluzia ca motorul era rece si nerulat?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sonda 2 nici macar nu era baga in seama...gr30 000...ar fi trebuit sa ai 100 macar sau 110...daca veneai de la drum ar fi fost 111...

Zici ca 2-ul merge nu ai erori pe ea...

Oricum iti recomand sa-ti rezolvi problema...mergi cu amestec sarac...ai corectii prea mari pe gr 32 ....ar trebui sa ai +-10%

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu spun ca sonda 2 merge, nu a aparut nici un cod de eroare pentru ea. Asta incerc si eu, sa rezolv problema, de la ce crezi ca sunt valorile mari in 032? De la campul 2 blocat la 25% ma gandeam la MAF, dar si campul 1 este mare, sa fie ambele defecte? Lambda 1 am schimbat-o in urma cu ~ 80 - 90.000 km, MAF-ul in urma cu ~ 50 - 60.000 km. Poate s-au stricat iar.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cel mai bine e de vazut live...

Trage un ochi si prin gr 1-2-3 la valoare sonda instant si MAF ...

gr32 are treaba numai cu sonda 1...amindoua cimpurile...

Ai pus sonda dedicata sau universala?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am sa ma uit si in 1, 2 si 3. Sonda am cumparat-o de la Raffay Hamburg pe original.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Va rog urgent sa ma indrumati pt. ca mi se repeta urmatoarele erori:

16514 - oxigen lambda sensor b1 s1 malfunction in circuit intermitent

16555 sau 16556 - fuel trim bank 1 system too lean sau rich

17811 - egr system deviation flow (aparuta pana acum o data)

Simptome:

- motorul la rece e "diesel"

- relanti instabil

- consum de ulei

- intarzieri in accelerare cateodata, un fel de intreruperi scurte

- relanti marit spre 900 iar cand vrea sa coboare spre normal se tureaza spre 1000

Masina e cea din semnatura are 100000 km si nu am aprins martor in bord. Clapeta o exclud ca am schimbat-o si adaptat-o......

Este sonda lambda sau EGR ?

Multumesc

Edited by R&W
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Verifica curata EGR-ul mai intii...e acolo ti se poate trage si eroarea de sonda...

S-ar putea sa fie blocat pe deschis...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Moog

Nu mai inteleg cred ca o duc la preot :icon_cheesygrin: de vreo 3 ani ma dispera

Am schimbat EGRul azi si e mai rau, trepidatii, smucituri, cam lenesa la mers normal trebuie sa o calc putin

Am VCDS 11 si eu zic ca am facut adaptarile corecte pt. clapeta si egr...o sa urmaresc sa vad ce erori apar, resetez cu bateria 15 min., schimb benzina, merg si la un alt vag-com iar apoi nu stiu

Apropo de sonda pe vag zice asa:

grup

031 1.0020 lambda sensor current value 1.000 lambda sensor specified value

033 0.0% bank lambda control 1,54v bank 1 voltage of oxigen sensor

032 0.0% lambda idle self adaptation 0.0% lambda particle self adaptation

034 0/min engine speed 0.000 period duration sensor test off result lambda aging

037 0.0% load 0,43 v voltage 0.0% lambda test on

Poate reusiti sa ma indrumati sa o scot la capat deja sunt confuz. Mersi mult

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reset cu bateria ? Ce e aia?

Engine/adaptation/00-reset factory default...

Daca ai internet mobil/WIFI poate un teamviewer sa vad live ce se intimpla...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.