lbanias

Sonda lambda

1,608 posts in this topic

mi s-a aprins si mie becul de avertizare privind gazele. din ce am inteles eu de prin discutiile din topicul asta principala cauza ar fi sonda Lambda, dar vad ca unele motoare au 2 altele una. Al meu e de 1.6 BGU. Poate sa imi spuna cineva cate sonde are al meu. Si inca o intrebare ar fi daca pot sa merg la un drun de vreo 300 km inainte sa schimb ceva pe la masina. Ce riscuri am?

Mentionez ca, spre deosebire de alti colegi care vad ca au simtit diferente la modul de comportare sau la puterea masinii, la mine nu se sinte nimic schimbat.

O sa merg sa fac azi si un test, dar ma intereseaza si parerea voastra, a celor, care au mai avut de a face cu asa ceva.

Multumesc mult.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Martorul acela nu se aprinde doar din cauza sondei lambda. Pana nu faci o scanare cu vag-com e greu de spus din ce cauza s-a aprins.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

dogslayer, Sigur ai 2 sonde, 1 inainte de catalizator si una dupa catalizator. Prima citeste gazele , timpu de injectie, a2-a citeste gazele nearse

Verifica mufele de la ele, poate sa fie un contact imperfect

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Revin cu noi informatii. Am fost ieri la tester cu ea si mi s-a spus ca sonda Lambda e defecta. Partea mai interesanta e ca mecanicul mi-a sters eroarea si pe bord nu mi se mai aprinde becul. Acum intrebarea mea e: daca totusi e ceva defect nu ar trebui ca eroarea sa ramana, chiar daca a fost stearsa?!?!?

In ce priveste localizarea sondei, cand l-am intrebat pe mecanic care sonda e defecta, mi-a spus ca sonda e pe teava de esapament, pe un ton ca si cum nu ar exista decat o sonda. Ce parere aveti despre asta?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Parerea este cea expusa de zabin. :vaidecapulmeu:

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ieri mi sa aprins si mie martorul de la sonda.ce repercursiuni pot aparea daca merg asa?

Multumesc

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca ai cauta un pic pe forum inainte sa postezi, ai gasi raspunsul. Printre cele mai rele lucruri care se pot intampla este defectarea catalizatorului. Si nu vrei sa se intample chestia asta pentru ca nu e una din piesele cele mai ieftine. Eu zic sa nu te risti sa mergi asa si sa faci o scanare a masinii.

Edited by adilabv
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

PIZZI

In manualul de utilizare de la Golf 4 , in dreptul pictogramei, scrie :

" Lumina de avertizare gaze de evacuare :

- clipeste : atunci cand prin procesul de ardere se poate defecta catalizatorul ;

- ramane aprinsa : daca in timpul mersului apare un defect care inrautateste calitatea gazelor de evacuare ( de ex. sonda lambda defecta ) . Nu accelerati si conduceti prudent pana la urmatorul dealer Volkswagen pentru a verifica motorul . Textul informativ din afisajul multifunctional este : : ABGAS VERKSTATT - Gaze de evacuare , atelier ."

Deci daca nu clipeste,mai poti merge dar e bine sa o pui pe tester sa vezi ce are,daca nu-ti dispare.Mai poate fi din cauza folosirii unei benzine de proasta calitate si sa-ti dispara.Daca citesti Aici te mai lamuresti.Succes

Edited by videosergiu
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multumesc.M-am edificat.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

am problema cu Skoda F. cu mot.AWY.erorile sunt;16514 P0130 B1-S1 defect circuit electric.16556 P0172 b1 adaptare amestec prea bogat.

B1-S1 a fost schimbat cu una identica dupa reper bosch(are 5fire cu 6pin)si tot a ramas problema.Sa intilnit cineva cu o asemenea problema,sau cu o sonda bosch(nou)care nu e bun? Mai am controlat firele pina la ECU .Nu se poate genera codul readness, se intrerupe cand face controlul la B1-S1.

Codul de 16514 P0130 apare numai la o turatie peste2000.

Poate sa-mi ajute cineva?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut sint nou pe forum,si as avea o intrebare;Am un golf 4 fsi tip bad din 2003 si mi sa aprins martoru la bord de la sonda ..merg asa de 4luni dar nu vad vreo modificare in comportamentu masinii .dar oricum sint ingrijarat ce ma sfatuiti safac?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am o nelamurire. Nu stiu pe cine sa mai cred.

Am fost la un service pentru o martorul de la emisii care statea aprins si pentru mesajul "emissions workshop!" - eroarea ce mi`a aparut la BC

17604 - Oxygeb (Lambda) Sensor Heater Circuit B1 S1: Electrical Malfunction

P1196 - 35-00

17586 - Linear O2 Sensor; Pump Current: Open Circuit

P1178 - 35 - 10 - Intermittent

Am crezut initial ca e de la filtrul de aer, care nu fusese bine instalat si trage aer fals, dar dupa ce am schimbat filtrul a ramas problema. Si mecanicul mi-a spus ca trebuie inlocuita sonda. Am fost la reprezentanta costa 825 RON cu tva inclus (wow...ce usurare). Daca o iau de la ceva distribuitor pot iesi cel mai bine undeva la 600 ron. Oricum, un prieten mi-a dat o sonda lambda de pa un polo 1.4 16V - mi-a zis ca daca intradevar sonda e o problema, dupa ce inlocuiesc sonda mea cu cea de pe polo, si resetez BC de erori, n`ar trebui sa mai apara. Am schimbat-o si am mers la mecanic pentru o scanare si o resetare.

Dupa resetare, din nou a aparut o eroare, de data asta:

17524 - Oxygeb (Lambda) Sensor Heater Circuit B1 S1

Mecanicul a zis: "trebuie o sonda lambda noua pentru ca cea de pe polo nu are aceeasi serie ca si masina si nu poti pune decat una noua care are aceleasi trasaturi si coduri si asa mai departe ca masina"

Intreabarile mele sunt: exista riscul sa iau o sonda lambda noua si sa nu-mi dispara eroarea?

Sonda nou-montata chiar trebuie sa aiba codul si mai stiu eu ce trasaturi cu ale masinei ca sa nu dea eroare? nu pot monta o sonda oarecare de pe un alt golf sau masina vw?

Va multumesc anticipat.

Salut sint nou pe forum,si as avea o intrebare;Am un golf 4 fsi tip bad din 2003 si mi sa aprins martoru la bord de la sonda ..merg asa de 4luni dar nu vad vreo modificare in comportamentu masinii .dar oricum sint ingrijarat ce ma sfatuiti safac?

Din cate am citit pe forum cel mai bine ar fi sa`l duci la o scanare sa vezi exact care este problema.

Ar mai putea fi si benzina de vina. Cauta in paginile anterioare, cu siguranta gasesti optiuni :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

eu zic ca eroarea e destul de clara. daca esti sigur ca sonda amicului se potriveste si e buna atunci ar trebui sa verifici firele de la mufa sondei spre motor/ecu sa nu fie intrerupte.

numai bine.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca vrei sa scapi de eroare neaparat scoate bornele de la baterie si punele la loc ...vei scapa doar ptr. citeva zile sau poate cine stie ...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Daca vrei sa scapi de eroare neaparat scoate bornele de la baterie si punele la loc ...vei scapa doar ptr. citeva zile sau poate cine stie ...

Asta nu am mai auzit-o :cool: !!!

Eu am avut aceeasi problema cu martorul sondei si tot stergeam eroarea cu Vag Comul . Venise vremea cand schimbasem toate filtrele masinii (nu stiu cata importanta au) si odata cu ele ma decisesem sa pun benzina de calitate , pentru ca pana la problema cu sonda puneam de unde apucam si numai ieftineala :D . De atunci pun numai Carrera 100 , am mai pus intre timp si 95 , si de cateva luni bune eroarea nu a mai aparut , am mai dat si cate un scan cu vag com si nimic . Totul e ok . Deci la tine rica42 eroare poate aparea si din cauza combustibilului prost care il pui ... ;)

Edited by c_gabriel
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

C Gabriel nustiu cit de prost o fi combustibilu dar eu iam pus exact cum scrie pe capacul rezervorului adica benzina 95 sau 98 iam pus numai de 95 ca a fost mai ieftina...o sa incerc sai pun de care ai pus tu poate se schimba situatia...dar totusi ma intreb daca producatorul a scris acoloun anumit tip de benzina nu de aia trebuie sai punem?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai producatorul este neamt si la ei benzina de 95 e de 95,pe cand la noi nu si nici cea de 98 nu e 98 la noi;iti recomand sa citesti topicul cu benzina si o sa intelegi de ce afecteaza calitatea benzinei negativ motorul si de aici si aprinderea martorului din bord.

Edited by videosergiu
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Din diagnoza reiese foarte clar ca ECU observa ca circuitul de incalzire a primei sonde lambda este intrerupt sau

....nu functioneaza. De ex poate ca nu ai alimentare cu 12V !!! , dar tot la fel de bine nu ai masa la sonda.

De ce nu incepi de acolo ? Iar pe de alta parte "mecanicul" sa fie de aceasta data electrician si sa verifice

daca ai acelasi tip de sonda chiar daca este de la alt producator. Daca nu - stie el ceva..- cele doua sonde nu sant

compatibile nici ca functionare si nici ca legaturi electrice .

Iar in final, daca nu cauti adevarata cauza a defectului poti avea surpriza sa inlocuiesti sonda cu una noua si.....degeaba, sistemul sa nu functioneze corect ! Dar in VAG-COM ai posibilitatea de a verifica si masura totodata

functionarea sondei lambda respectiv incalzirea ei .

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Buna ziua domnilor. Am si eu un Nissan Primera cu motor de 1.6l, 80 kw model 2003 si vreau sa va aduc la cunostinta pataniile mele cu sonda lambda. Am achizitionat masina acum un an si la 2 zile de la cumparare s-a aprins senzorul de noxe. Am sezizat ca sa aprins in timpul mersului si instantaneu pe display-ul B.C. a aparut o atentionare care imi spunea sa rulez incet si sa ma prezint la service. Am mers cu frica dar masina s-a comportat ca si pana sa se aprinda senzorul asa ca panica a disparut. M-am consultat cu alti soferi care m-au linistit, am mers la service ptr diagnoza, loc unde mi-au confirmat ca sonda nu functioneaza, mi-au resetat calculatorul si mi-au spus sa cumpar o sonda noua. De atunci am mai cumparat inca 2 sonde pe care le-am montat la un interval de 3-4 luni. Am achizitionat numai sonde aftermarket pe care am dat in jur de 200 ron. Imi este frica sa dau 700 ron pe una originala pentru ca nu stiu cat o sa reziste. Dupa ce am citit toate paginile de pe acest topic am decis sa alimentez masina cu benzina cu C.O. mai mare deoarece pana acum am alimentat numai de la Petrom cu benzina de 95. La ultima diagnoza a aparut initial ca amestecul este sarac iar dupa montarea sondei si resetarea de C.B. mesajul a fost ca amestecul este bogat iar in incheiere mi s-a spus ca diagnoza este O.K. ( senzorul s-a stins). Mentionez ca la defectare sondei crestea mult consumul atat urban cat si extraurban si scotea un fum destul de negru. Dupa toate care le-am spus si cu care v-am plictisit am sa va intreb un lucru - sa alimentez de acum incolo cu benzina cu C.O. mai mare? Si daca da de unde ar trebui sa fac acest lucru deoarece la mine in oras am statii de benzina Petrom, Rompetrol, Luckoyl si Mol

Va las, pa!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

@adi1971 sa investesti 700ron pentru 2 ani nu mi se pare o suma exorbitanta, de ce 2 ani? pentru ca se da 2 ani garantie la piesa iar la manopera undeva pana la 6 luni. Deci poti linistit sa cumperi sonda originala.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dupa cum s-a mai scris si aici si la topicul referitor la benzina,se pare ca Petrom 99+ are raportul calitate pret cel mai bun.Mai multi au folosit 99+ cand au avut probleme cu sonda.Eu cand am luat masina am facut un plin cu Luckoil,si la scurt timp dupa ce am schimbat-o mi s-a aprins martorul check engine.(probabil nu apucase sa ruleze numai cu Petrom99+.A doua zi mi s-a stins si n-am mai avut probleme,alimentez doar cu 99+.Din ce am citit aici,sonda se mai poate defecta din cauza mersului cu motorul subturat,astfel se formeaza depuneri de calamina.

L.E.Cum spunea si colegul de mai sus,daca-ti da garantie 2 ani...pana acum ai dat deja 400 RON inteleg,in cca 6 luni.

Edited by videosergiu
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multumesc pentru sfaturi. Acum vin de la Petrom de unde am alimentat cu benzina premium 99+. Astept o avarie urmatoare (sper sa nu apara prea curand) si iau o sonda nou nouta de firma.

Sa aveti viata, vin la gheata.... Pa

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

cu ocazia reviziei i-am zis mecanicului sa-mi curete si contactele de la sonda. Inainte de asta a zis mecanicul ca-i face prima data o diagnoza. Avea un tester tare ciudat, o cutie de metal cu un monitor si o tastatura qwerty pe ea-``Gutmann mega macs``, asa scria pe el. Oricum dupa diagnoza mi-a zis mecanicul ca nu are rost sa curete contactele pt ca eroare e de la incalzitorul sondei nu de la sonda. Ce stiti despre asa zisul ``incalzitor``? Sa aiba dreptate sau mi-o zis sa se scape de mine? :offtopic:

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut!

De ceva timp mi se aprinde becul Check engine in bord, dar dupa un anumit numar de porniri se inchide. Masina merge fara nici o problema, nu creste consumul si nici pierderi de putere (aici nu stiu f exact) nu am. La o scanare cu VAG COM mi-a dat urmatorul cod de eroare

17588 - Linear O2 Sensor: Pump Current: Short to Plus

P1180 - 35-10 - - - Intermittent

dar am luat si cateva date despre motor:

lambda bin bits load time corr absolute pres T.B. angle

5-6% 00011110 14.9% 2 ms 253mbar 3.4 grade

Ma poate ajuta cineva cu asta?

Edited by dani-l
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

90G O L - ti-au fost ascunse post-urile deoarece ai mai scris acelasi lucru si A I C I.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.